X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzizas,chyba bym umarla że strachu przy pożarze! Dobrze że wam się nic nie stało, ale fakt,taki smród może jeszcze długo utrzymywać się na ubraniach.

O właśnie o takim koszu myślę,tylko tańszym oczywiście 🤣🤣🤣

u5cvp2.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akata jezu masakra 😬 a suszarkę bębnowa polecam każdemu, to autentycznie zmienia zycie!! :D szczególnie teraz przy dziecku się przyda :)

Jutro mam wizytę i zrobiłam dzisiaj morfologię i mocz. Krew Ok, kilka odchyleń, ale byliśmy wszyscy chorzy w chacie, wiec luz. Ale chyba pierwszy raz w życiu wyszedł mi zły mocz 🙄🙄🙄 mam ślad białka, a oprócz tego bakterie z norma do 385 ja mam 1061 :// i nabłonki płaskie tez jakoś 3x ponad normę :(

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zbieram na wizyte, tez właśnie oddalam mocz i wyniku nie ma 🤦‍♀️ Poproszę o kciuki żeby było wszystko ok 👌
    Gemma ja bym powtorzyla jeszce jutro badanie, bo czesto cos z pochwy poleci i wychodzi takie cos.

kurczak lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma19 wrote:
    Akata jezu masakra 😬 a suszarkę bębnowa polecam każdemu, to autentycznie zmienia zycie!! :D szczególnie teraz przy dziecku się przyda :)

Jutro mam wizytę i zrobiłam dzisiaj morfologię i mocz. Krew Ok, kilka odchyleń, ale byliśmy wszyscy chorzy w chacie, wiec luz. Ale chyba pierwszy raz w życiu wyszedł mi zły mocz 🙄🙄🙄 mam ślad białka, a oprócz tego bakterie z norma do 385 ja mam 1061 :// i nabłonki płaskie tez jakoś 3x ponad normę :(
    No my planowaliśmy kupić suszarkę tak czy siak, teraz ta decyzja zostanie musowo przyspieszona.

Też dziś robiłam badania, bo jutro wizyta, ale u mnie wyniki dopiero po południu. Mam nadzieję, że te Twoje bakterie to się szybko uda wytępić! 🤞

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka kciuki zaciśnięte, czekamy na wieści!

Babulka lubi tę wiadomość

age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    O właśnie o takim koszu myślę,tylko tańszym oczywiście 🤣🤣🤣
    Fakt, cena z kosmosu, ale może da się znaleźć używany? Jak znajdziesz jakąś fajną alternatywę, to daj znać. 😉

age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bakterie polecam żurawinę i odstawienie cukru of kors.
    Też mam dziś wizytację. U mnie wyniki tym razem ok, sikalam z tamponem więc nic się z pochwy nie dostało. Mam nadzieję że mi nie będzie kazała brać żelaza,bo mi hemo spada. U mnie branie żelaza nie podnosi hemo a tylko powoduje skutki uboczne. Fereytyne mam w połowie normy więc nie mam zamiaru się truć. Co najwyżej będę więcej zakwasu z buraka pić.
    Pocwiczylymy z Helena i Leszkiem (boniuleszkiem kotem) jogę. Jemy zasłużone winogrona i czekamy na bal 🍷😁

Akata na allegro węszę na kosz tomee tippee czy jakoś tak. Są używki w licytacji za grosze albo powystawowe. Przeca nie będę kupować kosza na śmieci za cenę porządnego kombinezonu zimowego 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 12:48

u5cvp2.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś podobno w sklepie internetowym Sinsay, jest -30% na jakieś dziecięce ubranka. Kod: DEALS30PL

Może któraś coś potrzebuje dla bąbelka ;)

Ariane lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, Olencja, dzis dołączam do Was z wizytowaniem. Ja 17, odezwę się na pewno po. Teraz tez tylko krew i mocz miałam do badań. W moczu znów pH 8...we krwi hemo ciut poniżej 12, ale mój doktorek jakoś za bardzo nie przejmuje się wynikami gdy są około norm. Stresuje się oczywiście bo Mały dziś coś spokojny i mało się wierci. Co za szczęście ze zajrzę do Niego za kilka godzin.
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty, za dobre, duże wagi Dzieci i mniejsze wagi ich Mam...🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2022, 13:23

Babulka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie kibluje w poczekalni i widze stories zaufaj poloznej właśnie o wyprawkach do szpitala. Wkladki laktacyjne - nie bierz calej paczki, wez dwie do kosmetyczki 🤣🤣🤣🤣 Ja nie wiem, nie ogarniam tego. Przecież ta kobieta sama rodziła 🤷‍♀️

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ja właśnie kibluje w poczekalni i widze stories zaufaj poloznej właśnie o wyprawkach do szpitala. Wkladki laktacyjne - nie bierz calej paczki, wez dwie do kosmetyczki 🤣🤣🤣🤣 Ja nie wiem, nie ogarniam tego. Przecież ta kobieta sama rodziła 🤷‍♀️

Postanowiłam, że zacznę te wyprawki szpitalne ogarniać dopiero jak będę planowała się pakować. Tak to za dużo informacji 🤣🤣🤣

Ale tak czas leci… dziś mi pyknął 20 tydzień 🫣

202302176752.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Dziewczyny dziś podobno w sklepie internetowym Sinsay, jest -30% na jakieś dziecięce ubranka. Kod: DEALS30PL

Może któraś coś potrzebuje dla bąbelka ;)

dzieki za info Kurczak, kupiłam pierwsze ciuszki :)

age.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ale trzecie rodziła w domu więc może już zapomniała co do szpitala potrzebne 🤣 przy drugim chyba miała cesarkę i problemy z laktacja 😁 słucham jej ale mnie wkurza czasem bo nie dość że sepleni to jeszcze robi błędy językowe które mnie bolą w uszy 🤣

u5cvp2.png
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Babulka, Olencja, dzis dołączam do Was z wizytowaniem. Ja 17, odezwę się na pewno po. Teraz tez tylko krew i mocz miałam do badań. W moczu znów pH 8...we krwi hemo ciut poniżej 12, ale mój doktorek jakoś za bardzo nie przejmuje się wynikami gdy są około norm. Stresuje się oczywiście bo Mały dziś coś spokojny i mało się wierci. Co za szczęście ze zajrzę do Niego za kilka godzin.
    Trzymam kciuki za Wasze wizyty, za dobre, duże wagi Dzieci i mniejsze wagi ich Mam...🤭
    Moja też dziś mało imprezuje mimo że solidnie ja podkarmilam winogronami ;(

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po kontroli szyjki i szybkim usg, wszystko w porządku 😊 Doktor mówił, że wielkiego usg nie będzie robił z mierzeniem ramion, ud itd bo za tydzień mam połówkowe. Ale rośnie cały czas równo, łożysko przyklejone, nie zachodzi na szyjkę to najważniejsze, a sama szyjka twarda i zamknięta :)
    Ale też dokładnie wypytywał o tą mikro plamkę krwi, wpisywał w dokumentację, także widać, że nie zignorował tego.

kurczak, Sansivieria, Akataa lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Babulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olencja wrote:
    Ale trzecie rodziła w domu więc może już zapomniała co do szpitala potrzebne 🤣 przy drugim chyba miała cesarkę i problemy z laktacja 😁 słucham jej ale mnie wkurza czasem bo nie dość że sepleni to jeszcze robi błędy językowe które mnie bolą w uszy 🤣
    A no to wszystko jasne a Ty bądź mądra, posłuchaj i potem miej zalane wszystko przy nawale bo wzięłaś dwie wkładki 🙈🙈🙈
    Mnie tak zalało na obchodzie lekarskim, na którym jednocześnie się popłakałam, bo z dzieckiem nie było ok i tak stałam zaryczana i z koszulą zalaną od piersi do kolan 🤣 Mina lekarza pełna litości bezcenna 😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• olencja Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    A no to wszystko jasne a Ty bądź mądra, posłuchaj i potem miej zalane wszystko przy nawale bo wzięłaś dwie wkładki 🙈🙈🙈
    Mnie tak zalało na obchodzie lekarskim, na którym jednocześnie się popłakałam, bo z dzieckiem nie było ok i tak stałam zaryczana i z koszulą zalaną od piersi do kolan 🤣 Mina lekarza pełna litości bezcenna 😅
    Trzeba wtedy pampersy zamiast wkładek stosować, może na którymś podkascie o tym powie Woesz,on jest CDL więc u niej nawał nie miał prawa się pojawić 😁

u5cvp2.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię tez coś mało ruchawe dzisiaj. Stary mówi, ze to przez pogodę 🙄
    Akata nie zazdroszczę wrażeń. My mieszkaliśmy jeszcze do niedawna w starym bloku z podłączeniem gazowym do junkersów, blok z 66 roku. Sami starsi ludzi, rury niesprawdzane, co chwile pogotowie gazowe, bo gdzieś czuć było gazem i pożary tez co chwile, na szczescie nie w naszej klatce. Najważniejsze, ze nikomu nic się nie stało.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • olencja Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie,mam nową schize:( na innym forum dziewczyna urodziła martwe dziecko w 34 tyg bo się udusiło pępowiną 😱😱😱 Dzizas....

u5cvp2.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 27 września 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam rozkminę skąd wezmę cdl. Bo poprzednio icdl (czyli level wyżej) mi tylko zaszkodziła zamiast pomóc, wiecej mi pomogła koleżanka, która akurat trzecie urodzila i była ze mną non stop na łączach ❤ Gdyby tylko ta cala cdl to bym pewnie nie dała rady karmic :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ