X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma te na zamek są z takiej grubszej bawełny? Czy takie bardziej cieniutkie?

Ja się wzięłam za rozpakowwnie giga paki z gemini i trochę mnie oniesmieliła ilość tych podpasek i opatrunków jak dla rannego 🙈 No ale cóż, będziemy ranne to i opatrunki potrzebne.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Gemma. Mam w planie kupić w tym miesiącu koszule, więc dodaję do obserwowanych :) Tylko znów nie wiem jak z rozmiarem 😅

202302176752.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie są dość grube :) to znaczy nie prześwitują, są długie (można się schylic i dupska nie widac :D), mam jeszcze luz (wiadomo ja wzięłam rozmiar pod siebie), nigdzie nie cisną, No extra! Jestem w szoku ze tak mi się udało trafić :D i to jeszcze taka taniocha :) wiec na ten moment mam 3 „wyjściowe” koszule, jeszcze z 1-2 sobie dokupie, bo przypominam, ze to po porodzie idzie jak woda 😬
    Oprócz tego kupiłam dla starszaka na Vinted pakę bluzek z długim rękawem za 95 zeta - lacha mi wysłała 27 bluzek 😅 ale biorac pod uwage, ze właśnie trzymam w ręce 5 bluzkę dzisiaj do przebrania to dobra decyzje podjęłam xdd

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie wybrałam 3 koszule. Dobrze to mieć przygotowane, myśle czy kupić sobie jakiś cienki szlafrok do kolan.
    Babulka wychodzi taniej na gemini ? Nie lepiej na Allegro ?

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taniej na gemini zdecydowanie. :)

Gemma dzięki, zamówiłam jedną na próbę i zobaczę jak wchodzę rozmiarowo :)

Gemma19 lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka a pampersy tez wychodzą taniej ? Czy takie rzeczy lepiej w rossmanie ?

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo pampersów - jakie polecacie ?

🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04 Clostilbegyt+Pentohexal ➡JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉 punkcja, 0❄️
    💉punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔Transfer 4AA
    💉 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud!
    29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma jak Twoje samopoczucie dzisiaj, jak te bóle??
    Moniek ja zawsze używałam pampersow-pampersow. Spróbowałam raz z dady ale kompletnie mi się spasowały, zbierały caly mocz w jednym miejscu i zwłaszcza przy juz starszym ruchliwszym dziecku zawsze ta pieluszka zwisala do kolan mimo że nie była jakoś bardzo wypelniona.

Moniek330 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 października 2022, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W rossmannie pampersy są chyba najdrozsze!! Ja kupowałam w biedrze, też jakieś promocje bywały, np 2+1 gratis. Albo wielkie pudla na allegro.

age.png
    age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi właśnie przeliczyłam sobie na sztukę Pampers premium care to w Rossmannie z karta wychodzi ciut mniej niż w gemini., ale w innych sklepach nie patrzyłam jeszcze.
    Dziewczyny jutro mam o 11 wizytę może w końcu dowiemy się kto tam siedzi. Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok :)

kurczak, Gemma19 lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Babulka a pampersy tez wychodzą taniej ? Czy takie rzeczy lepiej w rossmanie ?
    Tego nie wiem, bo ja nie używam Pampersów ;)

Trzymam kciuki! 🤞

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea, kciuki zacisniete! Chętnie się dowiemy w jakim kolorze będzie Twoja wyprawka! Najwyższy czas!

age.png
    age.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, już lepiej, dziekuje :) wybiorę się do urologa, ale dopiero po powrocie (w sobotę lecimy na 4 dni do Chorwacji ☀️, ostatni raz w trójkę 🥰). Chociaż od wczoraj coś mnie brzuch pobolewa - No niestety, to jest ten etap ciąży, ze pewnie cały czas gdzieś coś będzie dawać o sobie znać 🙄
    Co do pieluch to tylko pampers Premium - tez próbowałam różnych innych, dada, lupilu, może i jakieś inne, ale już nie eksperymentuje i kupuje co miesiąc wielka pakę na Allegro :) może i są nieco droższe od innych Marek, ale jaka jakość! No i dla mnie super ważny jest pasek barwiący z przodu, żeby widzieć ile jest siusiu :)
    Ale za to stwierdziłam, ze kompletnie rezygnuje z zakupów spożywczych w Lidlu - byłam przedwczoraj, dwie siatki i prawie 180 zeta 🙄🙄🙄 chyba się przeniosę do biedry z zakupami, bo nie wyrobimy :/
    I dawaj znać Calanthea kto tam siedzi, już najwyższy czas się ujawnić! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 08:35

kurczak lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma, ale świetny wypad sobie zorganizowaliście, aż zazdroszczę!!! Rzeczywiście, we czwórkę juz będzie inna jakość 😉, zwłaszcza na początku. My też palnujemy jeszcze w październiku wyskoczyć na jakiś weekend chociaż w góry, może na Kasprowy wyjechać kolejka, bo Córka to raczej niechętna na az tak długie i górzyste spacerki...marzy mi się właśnie w tym składzie w miarę mobilnym teraz jeszcze gdzieś wyskoczyć, a po porodzie to pewnie pierwsze wakacje zostaniemy w domu..
    Świetnie ze Cie się poprawiło, zwłaszcza przed wylotem! Udanego pobytu, korzystajcie!!!

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma ale super, odpoczywajcie i korzystajcie 🙂 Podladujesz baterie :)

Ja też zrezygnowałam z lidla bo koszt zakupow prawie jak w delikatesach 🙈

Ja za to z pieluch tylko bamboo nature albo bambiboo, wszystko inne mi śmierdzi. Ale zawsze mam paczke dady bo czasami dziecko trzeba przewinąć a za pół godziny np kąpiel, to wtedy korzystam z tańszej opcji :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Maija Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam wczoraj na nadprogramowej wizycie. Chciałam zapytać o to uczucie napompowanego jak balon brzucha - gin powiedział mi, że może to być oznaką zbyt dużej ilości wód płodowych. Ale okazało się, że na szczęście u mnie to fizjologia - narządy podnoszą się w górę, macica się rozrasta, wszystko jest okej. Szyja długa, malutka ponad pół kg.

318253cd4479.jpg

Oczywiście starszy synuś mnie i męża zaraził wirusikiem...on zdążył oczywiście wyzdrowieć, a my bez sił. 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2022, 09:02

Gemma19, kurczak, Isisi, Ariane lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczności 🥰

Dobrze, że wszystko ok. U mnie też brzuch jak balon, nawet nie mogę dłużej siedzieć na krześle. Ze starszą też tak miałam i nic złego się nie działo :) a w mój brzuch można było dosłownie zapukać.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się ciesze z ostatnich wakacji na długi czas 😁 bo jak się mały urodzi, to nie dość ze zima, to jeszcze nigdzie się nie będziemy szlajać z noworodkiem. Ale o lecie przyszłym coś tam rozmyślam 😏 ze straszakiem pierwszy raz na wycieczkę pojechaliśmy jak miał 6 tygodni 🫣 ale w Polsce samochodem (chociaż kawał drogi, z 500km), a pierwszy raz samolotem jak miał 7 miesięcy - wiec pod koniec lata albo we wrześniu może gdzieś uda nam się poleciec w ciepłe kraje 😎 z nowym synusiem :D chociaż szczerze to lot z dwójka dzieci nawet gdzieś blisko w Europie przeraza mnie bardziej niz lot do stanów, który zaliczyliśmy z jednym jak miał rok xd aż mnie zatyka ze strachu jak to ogarnąć 😅
    No i na przyszłe lato odliczam dni do wesela w Armenii - SAMI!!! 😁😁😁 dzieci z babcia 😏

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, laktatory Neno na stronie Neno -30% co prawda już niewiele zostało. Może akurat :D

Ariane lubi tę wiadomość

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 października 2022, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Gemma. My najdalej z naszą młodą byliśmy we Wrocławiu i wróciliśmy ledwo żywi i z worami pod oczami do kolan 🤣 Teraz już jest na takim etapie, że można by było o jakiejś Grecji czy coś pomyśleć no ale druga dama w drodze 😁 Ale może z drugą będzie łatwiej 🙈🥴🥴

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ