X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po połówkowych. Siusiak potwierdzony dziś w pełnej okazałości 😂 Dzieć wszystko ma na miejscu, doktor mówi, ze wyglada dobrze, zachęcił nas jeszcze, żebyśmy zrobili echo serduszka, bo w 12 tygodniu NT było w górnej granicy i na wszelki wypadek by to sprawdził dla spokoju :)
    Fajny lekarz pośmialiśmy, poopowiadał nam o dzidziusiu. Kolejny kamień z serca mi spadł :)

Ariane, Babulka, stokrota, Sansivieria, kurczak, Pomarańcza, Moniek330, Isisi lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea super 😍
    Dziewczyny miała któraś z Was tulika? Taki otulacz na zamek? Zamówiłam sobie na vinted za 15zł na próbę i ciekawa jestem czy to się sprawdza :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, chodzi Ci o śpiworek? Ja miałam i Młoda spała w nim bardzo długo.
    U nas tez dziś 2gie połówkowe. Wszystko ok i potwierdzony chłopak 😜.

kurczak, Isisi lubią tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    Babulka, chodzi Ci o śpiworek? Ja miałam i Młoda spała w nim bardzo długo.
    U nas tez dziś 2gie połówkowe. Wszystko ok i potwierdzony chłopak 😜.
    Nie, o taki typowy otulacz tylko że na zamek zapinany :)
    A czemu dwa połówkowe robiłaś? :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka miałam tulika i długo go używałam przy Córce, najpierw tego małego a później jeszcze drugi dokupiłam. Ja ogólnie długo spowijalam Małą bo spanie było do bani..tulik wydaje mi się coś tam Ją uspokajał.

Babulka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj przyszedł pixel :D
    I udało nam się kupić baby huga praktycznie nieużywanego 💪

kinga1185, Babulka, kurczak, Isisi lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Nie, o taki typowy otulacz tylko że na zamek zapinany :)
    A czemu dwa połówkowe robiłaś? :)
    W sumie nie wiem czemu. Moja lekarka robi takie dokładniejsze pomiary w tyg. 18 a później w tygodniu 20+ dokładniej ogląda serce i wszystko inne, bo człowieczek już większy. No i za każdym razem mi mówi, ze usg bez zastrzeżeń nie daje gwarancji na zdrowe dziecko… ale takiej gwarancji nie da nam nikt.
    Nie otulacza nie używałam, bo się bałam, ze będę musiała odzwyczajać po 3 miesiącach (tak gdzieś czytałam, ze to do 3 miesięcy można używac). A u nas pierwsze 3 miesiące ze spaniem były spoko. Jazda zaczęła się później i trwa do dziś 😜.
    Calanthea, Sansiviera macie jakieś typy imion dla swoich chłopaków? Chyba nie przeoczyłam?

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea ja brałam szelazo w poprzedniej ciąży i jednocześnie witaminy prenatalne z zawartością kwasu foliowego, i to było z polecenia lekarza wiec się nie doszukiwałam tylko brałam.
    U nas z męskim imieniem jest dramat. Zaczęliśmy coś tam szukać zaraz jak się okazało że Chłopczyk, ale nic nam się nie podoba specjalnie i narazie temat ucichł.

age.png
    age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Babulka ostatnio jeszcze analizowałam moja szyjkę w poprzedniej ciąży i tez dosyć szybko mi zeszło z ponad 5 na około 4 cm, a na 2 dni przed porodem miała ciagle 2,6cm. Miejmy nadzieje, ze u Ciebie się uspokoi. U mnie dziś 4,11 a na prenatalnych 12+ miała ponad 5cm.

Babulka lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    W sumie nie wiem czemu. Moja lekarka robi takie dokładniejsze pomiary w tyg. 18 a później w tygodniu 20+ dokładniej ogląda serce i wszystko inne, bo człowieczek już większy. No i za każdym razem mi mówi, ze usg bez zastrzeżeń nie daje gwarancji na zdrowe dziecko… ale takiej gwarancji nie da nam nikt.
    Nie otulacza nie używałam, bo się bałam, ze będę musiała odzwyczajać po 3 miesiącach (tak gdzieś czytałam, ze to do 3 miesięcy można używac). A u nas pierwsze 3 miesiące ze spaniem były spoko. Jazda zaczęła się później i trwa do dziś 😜.
    Calanthea, Sansiviera macie jakieś typy imion dla swoich chłopaków? Chyba nie przeoczyłam?
    U nas będzie Tadzio ❤️ Marzyło mi się zawsze mieć Tadzia :)

A no to łykam codziennie, bo brałam co drugi dzień 🫣

A tez mi dziś szyjkę zmierzył i 4 cm. Mówił, ze bardzo dobrze.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mierzył na tej ostatniej wizycie lekarz ok 6-7x podczas gdy ja się nie ruszałam, żeby mi pokazać, że na jednej wizycie (i z jednym wsadzeniem sondy) będzie różnica. I była różnica 8mm między pomiarami. W ciągu może dwóch czy trzech minut :) Zobaczymy teraz w piątek. Przyznam, że to polegiwanie przez większość dnia to nie jest nic fajnego.

Ja już zamówiłam pieluchy 🙈 Bez sensu na tym etapie ale patrząc jak wszystko drożeje dosłownie w oczach to już wolę chociaż te parę paczek mieć na stanie, skoro tak czy siak trzeba to kupić. W zasadzie to chyba juz prawie wszystko mam 🤔 Ciuszki dopiero zacznę przeglądać jak mąż mi szuflady do paxa dołoży.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Babulka ale się się sprężyłas z tymi przygotowaniami, aż zazdroszcze! Ja stoję w miejscu i nie wiem na co czekam, nikt mnie w tym nie wyręczy.. przejrzałam tylko dwa pudla ubranek aby stwierdzić że na pierwsze 6 miesięcy nadal nic nie mam, bo w pudlach tylko rozmiary od 74 wzwyż..
    Olencja a Ty co dzis robisz że nic się nie odzywasz, w porządku u Ciebie??

age.png
    age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka szanuję! Ale właśnie z bruchem już nie będziesz musiała „latać” i będzie lżej. Nawet w dobie zakupów internetowych. Dlatego ja jakoś na dniach zamawiam koszule i może też coś z aptecznych tematów. Muszę odszukać Twoja listę.

Chciałam jeszcze zapytać o majtki poporodowe. Czytałam i słyszałam od dziewczyn, że te siateczkowe to do dupy… że lepiej jakieś bawełniane. Co wybrać? Choć to też pewnie kwestia indywidualna 🤯

202302176752.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 10 października 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaku ja miałam siateczkowe i byłam zachwycona po cc, były wysokie nic mnie nie uwierało, myśle, ze po porodzie SN tez się przydają, gdy trzeba napchać coś więcej niż podpaske. Zamówiłam z SENI zobaczę co to i ewentualnie dokupie.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam te fioletowe siateczkowe i były ok. Można je prax recznie i szybko wyschną. Bawelniane na prosto po porodzie to chyba nie do konca, bawelna jednak nie jest az tak przewiewna.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie myślałam, że jest jeszcze coś pomiędzy, a nie takie typowe bawełniaki. No dobra, to się jeszcze rozejrzę :)

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są fizelinowe ale one są niepolecane, bo podobno strasznie się w tym człowiek poci.
    Ogólnie te siateczkowe mają ten plus że poza podpaską to tak jakbyś miała goły tyłek a tam powinno właśnie być na maxa przewiewnie :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okej. Dziemkuje. ☺️

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki bierzecie krem do pupy? Mam linomag zielony i alantan i zastanawiam się czy to wystarczy.
    Sudocrem chyba mam jeszcze w domu, tylko muszę sprawdzić datę.

Właśnie mi się kompletuje drugi koszyk na gemini 😂

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi koszyk Babulka?!?!?! Przerażasz mnie!!

age.png
    age.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ