X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale to sa same podstawowe rzeczy.😔 Teraz mam wlasnie dwie masci, krem na mroz, dwie butelki, lanolina, emolient dla mnie, plyn do kapieli i balsam dla malej, espumisan i rekawiczki nitrylowe i dziękuję, 250 zl 🥴
    Wcześniej zamawialam te wszystkie majtki podpaski, gaziki, smoczki i inne duperele co Wam wrzucalam i 500zl 😳

W zasadzie chyba żadnej rzeczy, która nie jest niezbędna nie wzięłam, masakra 🤦‍♀️ Z kosmetykow dla dziecka używam tylko plynu do kapieli i jakiś balsam delikatny kupuje, ale uzywam w razie potrzeby tylko. Zadnych oliwek zasypek pierdolek.

Najgorsze w tej calej wyprawce jest to potem zorganizowac i poukladac, bo samo kupienie to najmniejszy problem 😅

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam z weledy i teraz tez tak wezmę. A jeśli by coś było grubszego na pupie, to wezmę coś aptecznego. Ja ogólnie używałam tego bardzo mało.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dość mało, ale jednak co jakiś czas było potrzebne niestety.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w czym planujecie kąpać malucha ? Pod pampersa planowałam sudocrem, bepanthen.

Babulka lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kąpieli przy Circe od początku az do teraz w sumie używałam płynu z hippa. Albo z serii babydream z Rossmanna. Akurat ze skórą zawsze był spokoj wiec nie szukałam nic aptecznego czy emolientow. A po kąpieli czasami stosowałam olej ze słodkich migdałów. Pod pieluszke jak było dobrze to nic lub bepanthen, jak coś się zrobiło od kupki to sudocrem dawał radę.
    Jeszcze na pewno kupię taki sztyft do buzi na zimowe spacery z mustelli. Super był, malutki a bardzo wydajny i ten sztyft bardzo ułatwiał użycie.

Czy robila z Was któraś juz krzywa cukrową? Ile teraz kosztowała u Was w labo? I jaka jest cena ferrytyny może robiłyście??

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do kąpieli Sylveco z serii dla dzieci jest taki szampon i plyn do kąpieli w jednym. Super skład, bez substancji zapachowych, starsza się do tej pory w tym kąpię. Z tej samej serii biorę balsam. Nie kąpałam nigdy w emolientach a jak skóra jest mega przesuszona to mam dla siebie emolient mustela bebe enfant i to jest tez dla dzieci dobre wiec jedziemy wszyscy na jednym w razie wu. Ja jestem atopikiem, więc mam to zawsze na stanie. Bepanthen też mam w ciągłym użytku dla siebie.
    Do buzi mam teraz w koszyku Momme ale tą Mustele też oglądałam. Tylko trochę chyba wolę klasyczną tubkę, niż sztyft dlatego wzięłam ten pierwszy.

Krzywa nie wiem ile ale robiłam córce ostatnio m.in.ferrytyne to ok 40zł kosztowała.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    No ale to sa same podstawowe rzeczy.😔 Teraz mam wlasnie dwie masci, krem na mroz, dwie butelki, lanolina, emolient dla mnie, plyn do kapieli i balsam dla malej, espumisan i rekawiczki nitrylowe i dziękuję, 250 zl 🥴
    Wcześniej zamawialam te wszystkie majtki podpaski, gaziki, smoczki i inne duperele co Wam wrzucalam i 500zl 😳

W zasadzie chyba żadnej rzeczy, która nie jest niezbędna nie wzięłam, masakra 🤦‍♀️ Z kosmetykow dla dziecka używam tylko plynu do kapieli i jakiś balsam delikatny kupuje, ale uzywam w razie potrzeby tylko. Zadnych oliwek zasypek pierdolek.

Najgorsze w tej calej wyprawce jest to potem zorganizowac i poukladac, bo samo kupienie to najmniejszy problem 😅

Krem na mróz dla dziecka? Jaki jaki?

Ja tworze ten koszyk, ale marnie mi idzie 🫣

202302176752.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkich kosmetkow używałam z welefy, bo wiem ze tam nie ma nic podejrzanego. Również kremu ba mróz.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Krem na mróz dla dziecka? Jaki jaki?

Ja tworze ten koszyk, ale marnie mi idzie 🫣
    https://gemini.pl/momme-zimowy-krem-do-zadan-specjalnych-od-1-dnia-zycia-50-ml-0055960 ja wzięłam ten

Z córką miałam z weledy ale niestety ona wrzeszczała na ten zapach w niebogłosy.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam taki, na pewno teraz kupie: https://gemini.pl/mustela-bebe-enfant-sztyft-ochronny-z-cold-cream-od-urodzenia-9-2-g-0086841

age.png
    age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    https://gemini.pl/momme-zimowy-krem-do-zadan-specjalnych-od-1-dnia-zycia-50-ml-0055960 ja wzięłam ten

Z córką miałam z weledy ale niestety ona wrzeszczała na ten zapach w niebogłosy.
    Fakt weleda jest specyficzna :), ale najbardziej specyficzny jest żel do mycia.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dwa giga zamówienia z ikei robię tego, co nie kupilismy stacjonarnie, bo po tym info o szyjce nie chcialam lazic po sklepie. Bo niestety musimy zrobić małe przemeblowanie, bo w obecnym ukladzie to tych kremow do pupy to nawet nie mam gdzie ukladac, juz nie mówiąc o pieluchach itp 🙈 Starsza dorasta, ma coraz więcej klocków,zabawek,gier a za chwilę będzie trzeba jeszcze niemowlęce powyciagac 🙆‍♀️ Takze regal na zabawki też gdzieś trzeba wcisnąć. Przeraża mnie ile jeszcze do zrobienia 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka nas jeszcze czeka malowanie. A jak już jeden pokój malujemy to córce tez, żeby szkoda jej nie było. Kupiliśmy farby i mąż w przyszłym tygodniu będzie działał, ale wiadomo jak to po pracy … trochę potrwa zanim będzie znośnie. Pochwale się baby Hugiem okazało się, ze kupiony tego roku w maju 😁 w tle mój kundel leniwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2022, 00:23

Ariane, Isisi, Moniek330, Gemma19 lubią tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Ale Ci się trafiło 😍 Pies chyba się zastanawia co się świeci 😅

U nas jescze lazienke trzeba odswiezyc, bo fugi mi poczernialy w prysznicu ale do tego już biorę ekipę bo jakby mój mąż miał to robić po pracy to nie wiem kiedy byśmy się wyrobili ze wszystkim 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż do każdego działania remontowego musi dojrzeć 😂 właśnie mi powiedział, ze może dzisiaj pogipsuje dziury … zobaczymy 🙄😂

kurczak lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea, ale grzeczny buldożuś ♥️ Z mężem mam podobnie, też musi dojrzeć 😅

Dzięki za polecajki kosmetykowe. Dodane do listy życzeń 😅

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Mój mąż do każdego działania remontowego musi dojrzeć 😂 właśnie mi powiedział, ze może dzisiaj pogipsuje dziury … zobaczymy 🙄😂
    Dlatego na zamawiam panów, którzy mi to zrobią w dwa dni bo by mnie coś trafiło 🤣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Dlatego na zamawiam panów, którzy mi to zrobią w dwa dni bo by mnie coś trafiło 🤣
    Panów zamawiasz ?😂😂😂 sprytnie !

kurczak lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 11 października 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co mi tam! 🤣

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• stokrota Ekspertka

Wysłany: 11 października 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam odwrotnie! Muszę męża powstrzymywać bo on by teraz całe.mieszkanie wyremontował i wszystkie pokoje pozamieniał. Jak to się mówi "tak źle i tak nie dobrze".

‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ