LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniek330 wrote:Euthyrox to ja pilnuję żeby zażyć 20 min przed śniadaniem, od zawsze tak i zawsze się wchłania 😄 progesteron to nawet nie wiedziałam ,że trzeba zachować jakiś czas od posiłku, przyjmowałam razem ze śniadaniem, potem obiadem i kolacją 🙈 a to dalej przyjmujesz ? Ja koło 18tc odstawiałam całkowicie..
Teraz to żelazo mi namieszało, ale zakwas z buraków już czeka to jak tabletki nie ogarną to tym się wspomogę 😄2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Sansivieria wrote:Moniek - jak się robi zakwas z buraków?????
Ja robię z przepisu mojej mamy 😄
Buraki kroję w plastry, do nich wrzucam ziele angielskie,liść laurowy, czosnek, zalewam przegotowaną ciepłą, ale nie gorącą wodą . Dodaje do tego soli, i troszkę cukru do smaku. Przykrywam gazą i talerzem. Może się to pokryć taką białą pianą, którą zbieram. Zerkam co jakiś czas czy nie robi się pleśń, kiszę do 5dni. Jest pyszne, a jakie zdrowe ☺️Sansivieria lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Co Wy tak cicho dziewczyny 😄
Ja dziś po kontroli szyjki u swojego lekarza, 39mm i zamknięta. Doktor mówi, że to zupełna norma i żebym odstawiła ten progesteron bo nie ma sensu go brać. Kilka dni po odstawieniu się oszczędzać i tyle. No i zobaczyłam moją buziulkę w 3d 🥰
A teraz jadę na burgera 🙈kurczak, Pomarańcza, Gemma19, Moniek330 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja byłam na 2 dni niecałe u przyjaciółki w Poznaniu. Mini zjazd naszej paczki I strasznie się nie wyspałam 😅 Już tylko moje wyrko i mój rogal do spania mi pasują. No ale póki jeszcze ogarniam prowadzenie auta to trzeba korzystać.
A dziś na FB szpitala, w którym planuję rodzic napisali, że reaktywują szkołę rodzenia. Od pon zapisy i info co i jak. Także spróbuje się dodzwonić i wypytać o koszty i program.Babulka lubi tę wiadomość
-
Kurczak korzystaj koniecznie
Ja się cieszę, że jednak zaczęłam z tą wyprawką szybko, wczoraj maz dołożył dwie szuflady dla małej do paxa, dziś będzie chyba regal na zabawki skladal, to musimy starszej rzeczy jakoś skompresowac, żeby w ogóle weszły młodszej. Jak widzę te kartony i to wszystko trzeba poprac, poprasowac, szuflady umyć, te segregatory do szuflad wyprać, kosmetyki, pieluchy i ta całą resztę posegregować i ustawić, a jeszcze pranie wózka i fotelika to jak się wyrobię do świąt to będzie dobrze 🙆♀️
Do pupy w końcu wezmę krem zaspa chyba zamiast alantanu i właściwie z tych pielegnacyjnych rzeczy tez mam wszystko choc pewnie jesscze cos tam sie przypomni.
Strasznie dużo z tym roboty, zamówić z neta to nie problem, gorzej to potem ogarnąć 😆2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
No ja się cieszę, że też sporo mnie tutaj zmotywowałyście i mam sporo ogarnięte. Dzisiaj przyszły koszule z aukcji co Gemma polecała i jedna S jest super, a jedna M mogłaby być krótsza, ale zostawiam. Jak brzuchol urośnie to przynajmniej nie będzie widać tyłka, co nie?
Wczoraj przyszedł przewijak. Kupiłam na olx stan jak nowy, a materacyk do niego nowy, jeszcze w folii. Oczywiście kotka już sprawdziła jego wygodę 😅
Macie do polecenia jakieś szlafroki? Chciałabym jakiś do szpitala na pewno kupić 🥹
A termometr dla dziecka? Jakiś sprawdzony model? Tez już bym zamówiła 🫢 A termoforek z pestek dyni sprawdza się? Czy średnio na jeża? Słyszałam raczej OK opinie. 😬Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 15:43
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
Kurczak na koniec ciąży zdecydowanie lepsza wieksza koszula. Ja bardziej bralam pod kątem karmienia, wziec wzielam takie na teraz, bo nie będę chciała potem w takich namiotach spać 😅
Ja mam termometr microlife i działa.
szlafrok mam najtanszy z allegro z tamtego porodu i teraz tez go wezme, ogólnie nie używam takich rzeczy więc to tylko do szpitala.
Termoforka nie mialam ale teraz sobie kupilam zobaczymykurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ja już ciuszki mam poprane, zamierzam wyprać wszystko dwa razy, więc kolejny raz jak już będą mebelki żeby od razu prasować i układać, bo jednak te ciuszki z taniej odzieży wolałam żeby były porządnie wyprane ☺️
Na innym forum dziewczyny polecają termometr Braun BNT 400, więc ja będę kupować właśnie ten 🙂 co do termoforka, nie wiem czy się przyda ale zamówiłam bo koszt nie jakiś spory a zawsze lepiej mieć w zanadrzu 🙂
Moglybyście mi podrzucić linka do tych koszul ? Zamawiacie je tylko do karmienia czy do porodu też się nadają ??Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Ja będę prac chyba na początku stycznia - pamietam, ze w pierwszej ciąży tak planowałam, przeżywałam to pranie, a to dosłownie jeden dzien 😅 przecież swoje/dziecka pranie tez się robi kilka razy w tygodniu, tutaj nie jest inaczej ja mam tez te wygodę, ze mam suszarkę bębnowa, wiec nawet jakbym zaczęła rodzic znienacka, to kilka godzin i mam wyprane i wysuszone ciuchy co do prasowania - ostatnio prasowałam ciuszki mojego syna przed jego narodzinami, czyli w marcu stuknie 2 lata odkąd trzymałam w ręce żelazko 🥴 tym razem się nie będę wygłupiać w żadne prasowanie
Kwestia szlafroka - ja wzięłam do szpitala i ani razu nie użyłam, było po prostu za gorąco na oddziale 🥵 teraz może wezmę jakiś cienki sweterek. Za to w domu po powrocie tylko w szlafrokach chodziłam przez pierwszy co najmniej tydzień termoforku nie miałam i teraz tez nie planuje. Za to mnie po cesarce uratowały woreczki z suchym lodem - rana mnie tak niemiłosiernie paliła, ze normalnie jak żywy ogień 😰 -
Hej Dziewczynki !
Ja wczoraj byłam na obiedzie z okazji Dni Edukacji Narodowej. Trochę sobie pogadałam z koleżankami, ale jednak szybko wróciłam do domu. Wydaje się, ze mam sile i moc, a jednak wróciłam padnięta. Jednak miło słyszeć jak to pięknie w ciazy wyglądam 😍🤭
Strasznie mnie bolą pachwiny 😳 obawiam się, ze już będzie coraz ciężej z każdym tygodniem.
A dzisiaj przywieźli mi na weekend siostrzeńca męża, wiec mam na stanie dwójkę prawie młodzieży 😁
I wyszła mi opryszczka 😵😵😵 a już się cieszyłam, ze w tej ciazy mnie ominie 😤
Dziewczyny ja to nawet nie mam co prac, w dalszym ciągu nie mam ani jednego ciuszkaCórcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Gemma jasne że wrzucić do pralki to żaden problem ale samo się nie posegreguje i nie posklada 🤣 Ja jednak będę prasować, bo coś co leżało 3 lata w kartonie to jednak wolę, żeby było wyprasowane
Moniek wg mnie koszula do porodu i do karmienia to raczej dwa inne rozmiary.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka ooooj tak, ja na szczęście mam to za sobą okropnie mi to ciążyło, wiec zabrałam się za to i już tylko wystarczy to wrzucić do pralki a składanie, a raczej gdzie ma być poskładane to już będę myśleć potem 🤡
Babulka lubi tę wiadomość
-
A ja z wyprawki ogarnęłam staniki do karmienia, pare kosmetyków dla dzidziusia i pampersy, bo była druga paczka gratis, wiec na początek coś mam. Mam jeszcze zamiar kupić ze 2 koszule, bo 3 mam i są dobre. No ale ciuszków nic nie ruszyłam, ale nie wiem , czy to ma sens prac, bo narazie nie mam gdzie wkładać. W tym miesiącu jeszcze przejrzę, co mam, żeby wiedzieć, co dokupić. Napewno muszę dokupić czapeczkę na dwór, bo wszystkie, które mam to dziewczęce 😉.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Ja póki co bardzo powoli zabieram się za kupno ubrań 😅 liczę na paczkę od chrzestnej z Anglii, dlatego nie chce powielać itd 🙂 ale chyba jutro ostatecznie siądę do wyprawki chociaż tej art.higienicznych i porządki w pokoju, żeby mieć gdzie składować 😁
A do porodu koszule to o rozmiar/dwa większe niż do karmienia?
Calanthea, ja właśnie dzisiaj byłam u fizjoterapeuty uroginekologicznego, bo ostatnio po długim spacerze bolało mnie w kroku. Okazało się że jak po ćwiczeniach i masażu to bardziej pachwiny były spięte i dawały takie niefajne uczucie (do tego stopnia że miałam jazdę w głowie że coś się złego dzieje). W zaleceniach mam kijki do dłuższych spacerów, codzienne ćwiczenia i picie wody 😁 może warto się wybrać? Póki co jestem obolała po masażu, ale nie czuje takiego ucisku w samym kroku, tylko tam gdzie byłam masowana.Babulka lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza ale super że fizjo pomogła!
Do porodu raczej koszula musi być większa niż do karmienia no bo musi pomieścić (oby) 40tygodniowy brzuch Ja nie lubię później w takich giga płachtach chodzić jak już tego brzucha nie ma.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Ech, nie wiem kiedy się zabrać za szykowanie...w dodatku Córka podchorowana i zamiast w przedszkolu siedzieć te 6 godz ja musze się Nią skrupulatnie zajmowac całą dobę, więc ani nie myślę o wyprawce.
Za to zaliczyłam dziś dentystę drugi i ostatni raz w tej ciąży (delikatne leczenia bez znieczulenia).
Tez mnie coraz częściej bolą pachwiny, biodra ogólnie i to spojenie lonowe.
Kupiłam w h&m dwa biustonosze do karmienia a ponieważ są mięciutkie to juz noszę i polecam te dwupaki za 129zl. Za to legginsy dwupaki (jakos po 89zl chyba)nie polecam, cienkie szmatki i raczej trzeba tylek czymś dodatkowo zastawić bo prześwitują. Wiec tylko po domu się nadają.
Czy gdzieś odzywała się Olencja, raczej codziennie bywała a teraz chyba drugi dzień cisza??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 21:32
-
Też mam te staniki z dwupaku
Już niestety muszę nosic te do karmienia bo wszystkie fiszbiny i nierozciągliwe paski strasznie mnie uwierają.
Poprzednio też miałam z hm ale były jakieś lepsze. Kiedyś wszystko było lepsze w tych sieciówkach 😆2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska