LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
kinga1185 wrote:Super Maija. Ja tego badania bardzo się boje. Niby ostatnio było ok, ale moje żywienie niestety nie jest bez grzeszków. Nie mówię, ze się objadał słodyczami, ale mogliby by być lepiej.Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Dziewczyny, czy któraś z Was doświadcza bezbolesnych skurczy/twardnienia brzucha na obecnym etapie? Zauważyłam, że od jakiegoś czasu tak kilka razy w ciągu dnia mi brzuch twardnieje tam gdzie pępek i czuję taki lekki ścisk w tym miejscu, nie boli, ale jest lekki dyskomfort, puszcza po kilkunastu sekundach. Powinnam się martwić? Biorę magnez, ale raczej symboliczną dawkę, nie wiem czy nie zwiększyć. 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 21:13
-
Akataa wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was doświadcza bezbolesnych skurczy/twardnienia brzucha na obecnym etapie? Zauważyłam, że od jakiegoś czasu tak kilka razy w ciągu dnia mi brzuch twardnieje tam gdzie pępek i czuję taki lekki ścisk w tym miejscu, nie boli, ale jest lekki dyskomfort, puszcza po kilkunastu sekundach. Powinnam się martwić? Biorę magnez, ale raczej symboliczną dawkę, nie wiem czy nie zwiększyć. 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 21:33
Akataa lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Akataa, czy to Ty pisałaś o wielopielo? Wybacz, ostatnio pamięć mnie zawodzi.
Robiłam porządki i znalazłam kieszonki, aio i inne takie. Tylko je wyprałam, nieużywane, rozmiar NB. Może miałabyś ochotę? Odsprzedam w rozsądnej cenie 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 20:58
Akataa lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
To z tymi biustonoszami się chyba wstrzymam, bo jeszcze różnie może być, ale ja się skłaniam ku tym z Bonprixa, tyle że one są miękkie ,a ja jestem fanką push upów, zapewne będę się w nich czuła płaska jak deska 😖
Akataa, magnez możesz zwiększyć, pytałam lekarza na ostatniej wizycie jakimi skurczami mam zacząć się przejmować, mówił że takimi które są regularne czyli np pojawiają się co 5-10 min. Takie twardnienia też miewam, ale one są chwilowe, bezbolesne i nie powtarzają się. Nieraz czuję jakby dziecko się przekręcało dookoła 🙈Akataa lubi tę wiadomość
Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Babulka jak tam Wam się udały trzecie urodzinki?? Zdrowa juz Córcia? Najlepszego dla Niej, niech rośnie na mądra, odważna i pomocną Córcię! Jutro juz dajesz do przedszkola? U mnie też dwa dni Córka nie chodziła i myslalam że się wykończę z Nią we dwie 24/dobę....
Babulka lubi tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Maija to skąd to wytrzasnęłaś? Ty tego używałaś przy Synku??? A teraz na pewno nie?Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Sansivieria wrote:Babulka jak tam Wam się udały trzecie urodzinki?? Zdrowa juz Córcia? Najlepszego dla Niej, niech rośnie na mądra, odważna i pomocną Córcię! Jutro juz dajesz do przedszkola? U mnie też dwa dni Córka nie chodziła i myslalam że się wykończę z Nią we dwie 24/dobę....Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Sansivieria wrote:Babulka jak tam Wam się udały trzecie urodzinki?? Zdrowa juz Córcia? Najlepszego dla Niej, niech rośnie na mądra, odważna i pomocną Córcię! Jutro juz dajesz do przedszkola? U mnie też dwa dni Córka nie chodziła i myslalam że się wykończę z Nią we dwie 24/dobę....
Też się wykończę 🥺2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
O nieeeee Babulka, jelitowka to najgorsze co do tej pory miałyśmy z przedszkola. Współczuję...u nas narazie bardziej krążą kaszle i katary, też mocno przerzedzone szeregi, aż pasowanie na przedszkolaka ma być przesunięte. Jelitowka w tamtym roku gruchnęła jakoś w lutym. I to było uderzenie konkretne, niemal o tej samej porze w nocy kilkoro dzieci z których mamami mam kontakt zaczęło wymiotować. Dla mnie to był szok, bo pierwsza jelitwoka i chyba drugie-trzecie wymioty w życiu Córki. Długo dochodziła do siebie. W dwa tyg spadł Jej kilogram wagi, który przytyła z trudem chyba przez pół roku. Wiec szybkiego powrotu do zdrowia życzę!!!
Babulka lubi tę wiadomość
-
Babulka wrote:Dziękuję! ❤ Urodziny super ale niestety właśnie zaczęła wymiotować 🥴 Byla w przedszkolu w zeszłym tygodniu 5h i udało jej się przynieść jelitówkę 🥴
Też się wykończę 🥺
Też źle wspominam jelitowkę. A z jakiej dzielnicy jesteście? Pewnie i u nas będzie lada moment...Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
U nas tez wczoraj kilkoro dzieci rozpoczęło wymioty i biegunki Mamy zaczęły pisać na grupie, że taka sytuacja,to nawet stwierdziłam,ze jej dzisiaj nie puszcze na wszelki wypadek no ale niestety juz w piatek zdazyla sie zarazic. I w naszym przedszkolu to już druga tura od początku września, za pierwszym razem udało jej się nie zarazić a teraz niestety 🥺My jesteśmy z Gdyni, ale to chyba idzie lawinowo wszędzie jesienią
A miała mieć dzisiaj urodziny w przedszkolu 🥺
Sansi, masakra współczuję, moja też szczuplaczek, jakby miała schudnąć jeszcze to naprawdę tragedia 🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 07:40
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Maija wrote:Akataa, czy to Ty pisałaś o wielopielo? Wybacz, ostatnio pamięć mnie zawodzi.
Robiłam porządki i znalazłam kieszonki, aio i inne takie. Tylko je wyprałam, nieużywane, rozmiar NB. Może miałabyś ochotę?
Taaak, super, że pamiętałaś! ❤ Chętnie odkupię, dodaję Cię do przyjaciółek i na priv dogadamy szczegóły. -
Babulka wrote:Jeszcze właśnie mi poleciala krew przy wyproznianiu inwydaje mi sie ze z odbytu ale nie jestem pewna 😭
Dzięki dziewczyny za uspokojenie z tym twardnieniem brzucha. 😊
Wczoraj Mały coś za spokojny, wieczorem zazwyczaj fika, a wczoraj nic. Aż detektor poszedł w ruch, na szczęście serduszko bije jak dzwon(eczek). Może się razem z matką stresował powrotem do pracy po urlopie i nie w głowie mu były akrobacje. 🤔 🤭 Ja się właśnie wygrzebuję z tony wiadomości i maili, które się nagromadziły przez te 2 tyg... 🤯
Miłego poniedziałku i tygodnia wszystkim! 😘Ariane lubi tę wiadomość