X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja tak się wystraszyłam tych jelitowek i innych, że zostawiłam młodego w domu. Jestem sama w tym tygodniu, mąż ma ważny projekt do realizacji, więc gdyby nas taka jelitowka dopadła, to będę zdana wyłącznie na siebie - dziadkowie 600km od nas. Nie wiem, czy to dobre posunięcie, ale w przyszłym tygodniu przynajmniej mąż będzie razem ze mną, gdyby coś. A tak to jednak się trochę boję...🥺

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija pewnie. Raz, ze bezpieczniej, dwa to przecież tylko przedszkole. U nas każdy dzień nieobecności w szkole to sporo nadrabiania i pracy w domu 😭

mari lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Maija pewnie. Raz, ze bezpieczniej, dwa to przecież tylko przedszkole. U nas każdy dzień nieobecności w szkole to sporo nadrabiania i pracy w domu 😭
    No tak, szkoła to już nie przelewki... 😢

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija ja sobie nie wyobrażam jak bym miała ogarniać w nocy to rzyganie sama, więc chyba dobrze ze zrobiłaś mu przerwę. To tylko przedszkole :)

Byłam na izbie i nie stwierdzili źródła krwawienia. Szyjka dluga, lozysko przyklejone, tętno w normie. Hemoroidow tez nie znalezli a w pochwie czysto 🤷‍♀️ Lekarka mówiła, że wg niej to musiało być z odbytu bo byłby ślad w pochwie po krwawieniu chociaż minimalny.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Maija ja sobie nie wyobrażam jak bym miała ogarniać w nocy to rzyganie sama, więc chyba dobrze ze zrobiłaś mu przerwę. To tylko przedszkole :)

Byłam na izbie i nie stwierdzili źródła krwawienia. Szyjka dluga, lozysko przyklejone, tętno w normie. Hemoroidow tez nie znalezli a w pochwie czysto 🤷‍♀️ Lekarka mówiła, że wg niej to musiało być z odbytu bo byłby ślad w pochwie po krwawieniu chociaż minimalny.
    Właśnie, więc chyba nie mam co mieć wyrzutów sumienia...🤷🏻‍♀️🥺

Też miałam krwawienie podczas wypróżniania, również byłam wtedy u lekarza. On sam nie znalazł źródła, wszystko wyglądało dobrze. Okazało się natomiast, że na wardze sromowej mam mikropęknięcia - mam zaparcia i coś tam przy wysiłku musi "puszczać". Zbyt napięta skóra 🤷🏻‍♀️ sama zerknełam w lusterko...😬

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija to ja też potrafię mieć mikroranki w okolicach intymnych, bo mam azs i ta skóra po prostu potrafi pęknąć. Natomiast tu było tej krwi sporo, ewidentnie za dużo jak na otarcie. Ale myślę, że może to coś w odbycie pękło, bo do tej pory czuję tam lekki dyskomfort 😏
    Ale serio już mam tak dość atrakcji a to dopiero 22tc jutro 🥴

Co do przedszkola to moja też przynajmniej do środy zostaje w domu mimo, że już czuje się dobrze. Niech sobie trochę odpocznie.

Do swojego koszyka w gemini dodałam elektrolity 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Maija to ja też potrafię mieć mikroranki w okolicach intymnych, bo mam azs i ta skóra po prostu potrafi pęknąć. Natomiast tu było tej krwi sporo, ewidentnie za dużo jak na otarcie. Ale myślę, że może to coś w odbycie pękło, bo do tej pory czuję tam lekki dyskomfort 😏
    Ale serio już mam tak dość atrakcji a to dopiero 22tc jutro 🥴

Co do przedszkola to moja też przynajmniej do środy zostaje w domu mimo, że już czuje się dobrze. Niech sobie trochę odpocznie.

Do swojego koszyka w gemini dodałam elektrolity 🙈
    Rozumiem...to miejmy nadzieję, że to rzeczywiście coś z tamtych okolic 😉

Dobrze, że dzieciaki w miarę szybko się regenerują..gorzej z nami...🙈

Babulka lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę juz w poczekalni w labo po wypiciu glukozy. Zapomniałam jakie to ohydne, jeszcze w cieplej wodzie..nie brałam tej cytrynowej, bo podobno zakłamuje wynik, tylko zwykłą wiec sam jej zapach odpycha. Ale na szczęście wypite i już mi pierwsza godzinka leci.

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny a jak to jest z Euthyroxem przy krzywej glukozowej?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Maija Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Właśnie dziewczyny a jak to jest z Euthyroxem przy krzywej glukozowej?
    Nie brałam przed badaniem 😉

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Siedzę juz w poczekalni w labo po wypiciu glukozy. Zapomniałam jakie to ohydne, jeszcze w cieplej wodzie..nie brałam tej cytrynowej, bo podobno zakłamuje wynik, tylko zwykłą wiec sam jej zapach odpycha. Ale na szczęście wypite i już mi pierwsza godzinka leci.
    A mnie smakowało 🤣 powodzenia! 👍🏻

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Nie brałam przed badaniem 😉
    Ale to aż 2h i potem jeszcze min 30 min do śniadania? Kurcze to ja tam padnę trupem 😬 Dziś tarczycę badałam to myślałam, że zemdleję 🥺

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    A mnie smakowało 🤣 powodzenia! 👍🏻
    Hehe, no słodziutkie to było, ale ze ja w ogóle odstawiłam cukier z czego tylko się da poza oczywistymi i nieuniknionymi produktami (a niemal wszystko ma iles tam cukru) to ciężko było to przełknąć bo jestem odzwyczajona od słodkości.
    Ale jest dobrze, przyjelam, nie zwymiotowałam i już tylko ostatnie pobranie zostało. Tez jestem od 7 na czczo, tylko to 300ml wody z cukrem przyjęłam.

age.png
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Hehe, no słodziutkie to było, ale ze ja w ogóle odstawiłam cukier z czego tylko się da poza oczywistymi i nieuniknionymi produktami (a niemal wszystko ma iles tam cukru) to ciężko było to przełknąć bo jestem odzwyczajona od słodkości.
    Ale jest dobrze, przyjelam, nie zwymiotowałam i już tylko ostatnie pobranie zostało. Tez jestem od 7 na czczo, tylko to 300ml wody z cukrem przyjęłam.
    Też odstawiłam cukier, ale jakoś zawsze ten ulepek mi wchodził 🙈🤪
    Grunt, że utrzymałaś w żołądku 👍🏻 jeszcze troszkę i zjesz jakieś dobre śniadanie 😉

Sansivieria lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam dziewczyny kciuki za wasze wyniki, mnie na szczęście ta „przyjemność” ominie 😁

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Maija Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Trzymam dziewczyny kciuki za wasze wyniki, mnie na szczęście ta „przyjemność” ominie 😁
    Jak to? :D

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Akataa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ale to aż 2h i potem jeszcze min 30 min do śniadania? Kurcze to ja tam padnę trupem 😬 Dziś tarczycę badałam to myślałam, że zemdleję 🥺
    No właśnie też się nad tym zastanawiam. Nie wydaje mi się by euthyrox mógł jakoś wpłynąć na wynik i wzięłabym przed. No ale pewna nie jestem. 🙄

Edit: właśnie googlam i na forach ludzie piszą, że im jednak cukier szybciej rośnie po tym leku, więc chyba też wezmę po i umrę z głodu. 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 11:56

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jeden dzień jak się zje szybciej niż te 30 min pp tabletce to chyba tarczyca nie zdechnie nie?
    Sama nie wiem 🤔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Jak to? :D
    Ja cukrzyce miałam zdiagnozowana już na początku ciazy i jestem na insulinie ;)

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 1 trymestrze miałam krzywą cukrowa i lek trzeba brać po badaniu, po pól godziny zjadlam sniadanie, mysle ze jak musimy po cukrze wytrzymać 2h to i pol godziny da rade po leku ;)

age.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ