X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ja tak się wystraszyłam tych jelitowek i innych, że zostawiłam młodego w domu. Jestem sama w tym tygodniu, mąż ma ważny projekt do realizacji, więc gdyby nas taka jelitowka dopadła, to będę zdana wyłącznie na siebie - dziadkowie 600km od nas. Nie wiem, czy to dobre posunięcie, ale w przyszłym tygodniu przynajmniej mąż będzie razem ze mną, gdyby coś. A tak to jednak się trochę boję...🥺

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija pewnie. Raz, ze bezpieczniej, dwa to przecież tylko przedszkole. U nas każdy dzień nieobecności w szkole to sporo nadrabiania i pracy w domu 😭

mari lubi tę wiadomość

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Maija pewnie. Raz, ze bezpieczniej, dwa to przecież tylko przedszkole. U nas każdy dzień nieobecności w szkole to sporo nadrabiania i pracy w domu 😭
    No tak, szkoła to już nie przelewki... 😢

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija ja sobie nie wyobrażam jak bym miała ogarniać w nocy to rzyganie sama, więc chyba dobrze ze zrobiłaś mu przerwę. To tylko przedszkole :)

Byłam na izbie i nie stwierdzili źródła krwawienia. Szyjka dluga, lozysko przyklejone, tętno w normie. Hemoroidow tez nie znalezli a w pochwie czysto 🤷‍♀️ Lekarka mówiła, że wg niej to musiało być z odbytu bo byłby ślad w pochwie po krwawieniu chociaż minimalny.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Maija ja sobie nie wyobrażam jak bym miała ogarniać w nocy to rzyganie sama, więc chyba dobrze ze zrobiłaś mu przerwę. To tylko przedszkole :)

Byłam na izbie i nie stwierdzili źródła krwawienia. Szyjka dluga, lozysko przyklejone, tętno w normie. Hemoroidow tez nie znalezli a w pochwie czysto 🤷‍♀️ Lekarka mówiła, że wg niej to musiało być z odbytu bo byłby ślad w pochwie po krwawieniu chociaż minimalny.
    Właśnie, więc chyba nie mam co mieć wyrzutów sumienia...🤷🏻‍♀️🥺

Też miałam krwawienie podczas wypróżniania, również byłam wtedy u lekarza. On sam nie znalazł źródła, wszystko wyglądało dobrze. Okazało się natomiast, że na wardze sromowej mam mikropęknięcia - mam zaparcia i coś tam przy wysiłku musi "puszczać". Zbyt napięta skóra 🤷🏻‍♀️ sama zerknełam w lusterko...😬

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija to ja też potrafię mieć mikroranki w okolicach intymnych, bo mam azs i ta skóra po prostu potrafi pęknąć. Natomiast tu było tej krwi sporo, ewidentnie za dużo jak na otarcie. Ale myślę, że może to coś w odbycie pękło, bo do tej pory czuję tam lekki dyskomfort 😏
    Ale serio już mam tak dość atrakcji a to dopiero 22tc jutro 🥴

Co do przedszkola to moja też przynajmniej do środy zostaje w domu mimo, że już czuje się dobrze. Niech sobie trochę odpocznie.

Do swojego koszyka w gemini dodałam elektrolity 🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Maija Autorytet

Wysłany: 17 października 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Maija to ja też potrafię mieć mikroranki w okolicach intymnych, bo mam azs i ta skóra po prostu potrafi pęknąć. Natomiast tu było tej krwi sporo, ewidentnie za dużo jak na otarcie. Ale myślę, że może to coś w odbycie pękło, bo do tej pory czuję tam lekki dyskomfort 😏
    Ale serio już mam tak dość atrakcji a to dopiero 22tc jutro 🥴

Co do przedszkola to moja też przynajmniej do środy zostaje w domu mimo, że już czuje się dobrze. Niech sobie trochę odpocznie.

Do swojego koszyka w gemini dodałam elektrolity 🙈
    Rozumiem...to miejmy nadzieję, że to rzeczywiście coś z tamtych okolic 😉

Dobrze, że dzieciaki w miarę szybko się regenerują..gorzej z nami...🙈

Babulka lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę juz w poczekalni w labo po wypiciu glukozy. Zapomniałam jakie to ohydne, jeszcze w cieplej wodzie..nie brałam tej cytrynowej, bo podobno zakłamuje wynik, tylko zwykłą wiec sam jej zapach odpycha. Ale na szczęście wypite i już mi pierwsza godzinka leci.

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziewczyny a jak to jest z Euthyroxem przy krzywej glukozowej?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Maija Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Właśnie dziewczyny a jak to jest z Euthyroxem przy krzywej glukozowej?
    Nie brałam przed badaniem 😉

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Siedzę juz w poczekalni w labo po wypiciu glukozy. Zapomniałam jakie to ohydne, jeszcze w cieplej wodzie..nie brałam tej cytrynowej, bo podobno zakłamuje wynik, tylko zwykłą wiec sam jej zapach odpycha. Ale na szczęście wypite i już mi pierwsza godzinka leci.
    A mnie smakowało 🤣 powodzenia! 👍🏻

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Nie brałam przed badaniem 😉
    Ale to aż 2h i potem jeszcze min 30 min do śniadania? Kurcze to ja tam padnę trupem 😬 Dziś tarczycę badałam to myślałam, że zemdleję 🥺

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    A mnie smakowało 🤣 powodzenia! 👍🏻
    Hehe, no słodziutkie to było, ale ze ja w ogóle odstawiłam cukier z czego tylko się da poza oczywistymi i nieuniknionymi produktami (a niemal wszystko ma iles tam cukru) to ciężko było to przełknąć bo jestem odzwyczajona od słodkości.
    Ale jest dobrze, przyjelam, nie zwymiotowałam i już tylko ostatnie pobranie zostało. Tez jestem od 7 na czczo, tylko to 300ml wody z cukrem przyjęłam.

age.png
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Hehe, no słodziutkie to było, ale ze ja w ogóle odstawiłam cukier z czego tylko się da poza oczywistymi i nieuniknionymi produktami (a niemal wszystko ma iles tam cukru) to ciężko było to przełknąć bo jestem odzwyczajona od słodkości.
    Ale jest dobrze, przyjelam, nie zwymiotowałam i już tylko ostatnie pobranie zostało. Tez jestem od 7 na czczo, tylko to 300ml wody z cukrem przyjęłam.
    Też odstawiłam cukier, ale jakoś zawsze ten ulepek mi wchodził 🙈🤪
    Grunt, że utrzymałaś w żołądku 👍🏻 jeszcze troszkę i zjesz jakieś dobre śniadanie 😉

Sansivieria lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam dziewczyny kciuki za wasze wyniki, mnie na szczęście ta „przyjemność” ominie 😁

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Maija Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Trzymam dziewczyny kciuki za wasze wyniki, mnie na szczęście ta „przyjemność” ominie 😁
    Jak to? :D

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Akataa Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Ale to aż 2h i potem jeszcze min 30 min do śniadania? Kurcze to ja tam padnę trupem 😬 Dziś tarczycę badałam to myślałam, że zemdleję 🥺
    No właśnie też się nad tym zastanawiam. Nie wydaje mi się by euthyrox mógł jakoś wpłynąć na wynik i wzięłabym przed. No ale pewna nie jestem. 🙄

Edit: właśnie googlam i na forach ludzie piszą, że im jednak cukier szybciej rośnie po tym leku, więc chyba też wezmę po i umrę z głodu. 😮‍💨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2022, 11:56

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie jeden dzień jak się zje szybciej niż te 30 min pp tabletce to chyba tarczyca nie zdechnie nie?
    Sama nie wiem 🤔

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Calanthea Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Jak to? :D
    Ja cukrzyce miałam zdiagnozowana już na początku ciazy i jestem na insulinie ;)

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 18 października 2022, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w 1 trymestrze miałam krzywą cukrowa i lek trzeba brać po badaniu, po pól godziny zjadlam sniadanie, mysle ze jak musimy po cukrze wytrzymać 2h to i pol godziny da rade po leku ;)

age.png
‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ