X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi, Olencja nie odzywa się od czasów rozmów o szczepionkach 🥹

Ja stanik też z HM mam, jeszcze chyba dokupię coś, bo dwa to może być mało, jak już przyjdzie do karmienia 🧐😬

Coś długo nam wózek „produkują”, miał być za tydzień - dwa, a tu już miesiąc 😅 Ale póki co nie ma spiny, dobrze, że szybciej to załatwialiśmy.

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 3 lata temu o tej godzinie już byłam w trakcie porodu 🥰

kurczak, Gemma19, Pomarańcza, Sansivieria, kinga1185 lubią tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w tych sieciówkach to serio coraz gorzej. Ja Córce zamówiłam z H&m 2 piżamki, i przyszły tez takie szmatki. Na szczęście spakowali górę i dół z innego rozmiaru, wiec od razu odesłałam z powrotem. Naprawdę mało jest dobrych jakościowo rzeczy 🤷‍♀️.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a staniki do karmienia kupujecie w swoim rozmiarze? Mi co prawda troszkę cycki urosły ale w swoje biustonosze się mieszczę normalnie 🤔 i nie wiem, czy one jeszcze urosną czego bym sobie życzyła czy zostaną takie jakie są teraz, bo jak kupię teraz biustonosz żeby się potem nie okazał za mały 😂

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthea wrote:
    Pomaranczka a jakie zleciła Ci ćwiczenia ? Poszukam kogoś, wydaje mi się, ze w gabinecie mojego gina jakaś się reklamowała.

Na krześle podkladasz pod pupę z dwóch stron albo piłeczki a jak nie masz to zwinięty ręcznik i najpierw ruszasz przód tył, potem prawo lewo a na końcu koła raz w jedną raz w drugą stronę. Potem robisz to samo tylko na woreczku wypełnionym np grochem. I ogólnie zalecenia żeby po 34tc masować krocze. A takie ćwiczenia mówiła żeby nawet codziennie, chyba że już w ogóle nic mnie nie będzie bolało to mogę sobie odpuścić 🙂

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, podczytuję i podziwiam za tą Waszą mobilizację w kompletowaniu wyprawki. Ja jestem wypruta po przeprowadzce i z dzieciowych tematów to tak ogarniam max 1 rzecz w tygdoniu, w tym np. zamówiłam otulacze do spania, ale ogólnie jestem daleko w tyle z wyprawką. W piniedziałek wracam do pracy, więc nie wiem kiedy Was dogonię. 😅
    Wczoraj zaliczyłam 16 km po górach, drugi raz w ciągu tygodnia. Dobrze mi to zrobiło na głowę, a i fizycznie czuję się lepiej niż siedząc w domu czy ogarniając przeprowadzkę. 😅

Dziś mam trudny emocjonalnie dzień. W moim mieście organizowany jest zbiorowy pogrzeb dzieci nienarodzonych z lokalnych szpitali, a więc i naszego Aniołka, do tego msza w intencji rodziców po stracie. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś te emocje okiełznać.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:
    Dziewczyny a staniki do karmienia kupujecie w swoim rozmiarze? Mi co prawda troszkę cycki urosły ale w swoje biustonosze się mieszczę normalnie 🤔 i nie wiem, czy one jeszcze urosną czego bym sobie życzyła czy zostaną takie jakie są teraz, bo jak kupię teraz biustonosz żeby się potem nie okazał za mały 😂
    Moniek, ciężko powiedzieć, bo każdy ma inaczej. Mi w ciąży rozmiar się nie zmienił ostatnio i teraz póki co tez nie. A przy karmieniu tez nosiłam ten sam rozmiar, może piersi były pełniejsze i tyle. Ale kobiety różnie maja…

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety to różnie bywa. Mi się przy początkach kp piersi powiększają powiedzmy o rozmiar. Ale też jak dziecko opróżni pierś a jak jest całkowicie pełna to potrafi być 2 miseczki różnicy. Dlatego ja jestem za takimi elastycznymi stanikami. Dla mnie te wszystkie super wspierające pierś są niepraktyczne i tylko cisną.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa będziesz szła na ten pogrzeb?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kurczak Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek330 wrote:

Ja już z 2 tygodnie po teście nie mieściłam się w swoje staniki 🥹 te przybyłe kilogramy to typowo w biuście 🫢 Także musiałam jechać przymierzać.

Akataa 16 km po górach? Szok! Moja młoda już przy 10 km strajkuje. Odkąd miałam jakieś bóle związane z przeforsowaniem to nie przekraczam tego dystansu… Fajnie, że możesz być aktywna!

202302176752.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Akataa będziesz szła na ten pogrzeb?
    Tak, idę. My zrzekliśmy się prawa do samodzielnego pochówku, a miasto organizuje raz w roku w zbiorowych urnach, więc wiedząc, że będą tam prochy naszego maleństwa, nie mogło by mnie tam nie być.

Babulka lubi tę wiadomość

age.png
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczak wrote:
    Akataa 16 km po górach? Szok! Moja młoda już przy 10 km strajkuje. Odkąd miałam jakieś bóle związane z przeforsowaniem to nie przekraczam tego dystansu… Fajnie, że możesz być aktywna!

Ja byłam dość aktywna przed ciążą, po górach chodzę bardzo dużo od lat, więc taki dystans to i tak dla mnie raczej lekki, no ale teraz to max. Bardzo się pilnuję na podejściach, żeby tętno zbyt nie rosło, ale widzę, że już nie ma z tym takich problemów jak w 1 trymestrze. Ogólnie to wszystko z głową, tempo żółwie, jak by coś bolało, czy by mi było słabo, to byśmy zawrócili. Na szczęście kondycyjnie całkiem nieźle się jeszcze trzymam, więc korzystam póki mogę. 😊 No i jesień w górach to moja ulubiona pora, więc tym bardziej doceniam, że jeszcze mogłam jej doświadczyć mimo dodatkowego pasażera w brzuchu. 😁
    20221014-114757.jpg

Ariane, Babulka, Pomarańcza, kurczak, Sansivieria, Maija lubią tę wiadomość

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:
    Tak, idę. My zrzekliśmy się prawa do samodzielnego pochówku, a miasto organizuje raz w roku w zbiorowych urnach, więc wiedząc, że będą tam prochy naszego maleństwa, nie mogło by mnie tam nie być.
    Trzymaj się tam 🥺

Akataa lubi tę wiadomość

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzisiaj jak co roku od 2019 idziemy na msze zapalić świeczkę za naszego pierwszego chłopczyka 💔

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę Wam zazdroszczę możliwości zapalenia znicza. Nasze maleństwo raz, ze poroniłam w domu nawet nie wiem kiedy, a dwa u nas nie ma zbiorowej mogiły… ale nie ma dnia bym o tym nie myślała, a dzień taki jak dzisiaj budzi bardzo różne emocje. I żal i nadzieje … czasami czuje wyrzuty sumienia, ze już nie płacze i tak bardzo cieszę się ciąża.

Co do staników mnie te miękkie w ogóle nie przekonują. Ja lubię mieć dobry stanik, z konkretnym „trzymaniem”. Na początku ciazy kupiłam taki:
    https://www.mediolano.com/products/mediolano-biustonosz-naked-soft-19064-bez
    On jest cały z takiej siateczki, a fiszbiny są dobrze zabezpieczone i nie cisną. Mnie strasznie od samego początku piersi bolą i okazał się wybawieniem. Wzięłam większy, ale to mi Pani dobierała, która dobrze moje cycki zna 🫣 ale wiem, ze z tego typu są również do karmienia i pewnie takie zamówię. Ja jak nie zbiorę porządnym stanikiem cycków to mam takie klapnięte.

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa, piękne widoki 😍 i zazdroszczę takich dystansów, ja po 10km musiałam iść do fizjo, bo tak mi krocze się spięło 🙈 i taka rada dla tych, które mają podobnie - mi fizjo doradziła kijki brać na takie spacery, żeby odciążyć właśnie miednicę 🙂

Na grób w mieście w którym ronilam mam godzinę jazdy w jedną stronę i dzisiaj się nie wybiorę, ale u mnie na miejscu jest pomnik dzieci nienarodzonych, chyba przejdę się zapalić znicz. Ogólnie ostatnio myślałam o mojej Gosi, że powinien być już pogrzeb (nie organizowaliśmy na własną rękę pogrzebu) a tu okazuje się że dzisiaj jest dzień dziecka utraconego 💔

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś robiłam krzywą cukrową. Cukrzycy nie mam 🤷🏻‍♀️ a byłam na 100% pewna, że będzie - bo pierwsza ciąża z cukrzycą na insulinie 🤔

Ariane, Babulka, Akataa, Sansivieria lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Ariane Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maija wrote:
    Dziś robiłam krzywą cukrową. Cukrzycy nie mam 🤷🏻‍♀️ a byłam na 100% pewna, że będzie - bo pierwsza ciąża z cukrzycą na insulinie 🤔

o no to super że nie ma :) ja będę robić w środę

age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane wrote:
    o no to super że nie ma :) ja będę robić w środę
    Ogólnie super i niesamowicie się cieszę, ale naprawdę jestem mocno zaskoczona 😁 staram się zdrowo odżywiać od początku ciąży, zrezygnowałam z produktów z białej mąki i oczywiście cukru - raz na jakiś czas zjem domowe ciasto, czy jakiś dobry deser. Myślę, że ogólnie wyjdzie mi to na dobre ☺️ a teraz przynajmniej nie muszę martwić się o jakieś powikłania spowodowane cukrzycą...

Będę trzymać kciuki za Twoją krzywą 😊

Ariane lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Maija. Ja tego badania bardzo się boje. Niby ostatnio było ok, ale moje żywienie niestety nie jest bez grzeszków. Nie mówię, ze się objadał słodyczami, ale mogliby by być lepiej.

Maija lubi tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ