LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Sansi, Olencja nie odzywa się od czasów rozmów o szczepionkach 🥹
Ja stanik też z HM mam, jeszcze chyba dokupię coś, bo dwa to może być mało, jak już przyjdzie do karmienia 🧐😬
Coś długo nam wózek „produkują”, miał być za tydzień - dwa, a tu już miesiąc 😅 Ale póki co nie ma spiny, dobrze, że szybciej to załatwialiśmy. -
A ja 3 lata temu o tej godzinie już byłam w trakcie porodu 🥰
kurczak, Gemma19, Pomarańcza, Sansivieria, kinga1185 lubią tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
A w tych sieciówkach to serio coraz gorzej. Ja Córce zamówiłam z H&m 2 piżamki, i przyszły tez takie szmatki. Na szczęście spakowali górę i dół z innego rozmiaru, wiec od razu odesłałam z powrotem. Naprawdę mało jest dobrych jakościowo rzeczy 🤷♀️.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Dziewczyny a staniki do karmienia kupujecie w swoim rozmiarze? Mi co prawda troszkę cycki urosły ale w swoje biustonosze się mieszczę normalnie 🤔 i nie wiem, czy one jeszcze urosną czego bym sobie życzyła czy zostaną takie jakie są teraz, bo jak kupię teraz biustonosz żeby się potem nie okazał za mały 😂Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Calanthea wrote:Pomaranczka a jakie zleciła Ci ćwiczenia ? Poszukam kogoś, wydaje mi się, ze w gabinecie mojego gina jakaś się reklamowała.
Na krześle podkladasz pod pupę z dwóch stron albo piłeczki a jak nie masz to zwinięty ręcznik i najpierw ruszasz przód tył, potem prawo lewo a na końcu koła raz w jedną raz w drugą stronę. Potem robisz to samo tylko na woreczku wypełnionym np grochem. I ogólnie zalecenia żeby po 34tc masować krocze. A takie ćwiczenia mówiła żeby nawet codziennie, chyba że już w ogóle nic mnie nie będzie bolało to mogę sobie odpuścić 🙂 -
Cześć dziewczyny, podczytuję i podziwiam za tą Waszą mobilizację w kompletowaniu wyprawki. Ja jestem wypruta po przeprowadzce i z dzieciowych tematów to tak ogarniam max 1 rzecz w tygdoniu, w tym np. zamówiłam otulacze do spania, ale ogólnie jestem daleko w tyle z wyprawką. W piniedziałek wracam do pracy, więc nie wiem kiedy Was dogonię. 😅
Wczoraj zaliczyłam 16 km po górach, drugi raz w ciągu tygodnia. Dobrze mi to zrobiło na głowę, a i fizycznie czuję się lepiej niż siedząc w domu czy ogarniając przeprowadzkę. 😅
Dziś mam trudny emocjonalnie dzień. W moim mieście organizowany jest zbiorowy pogrzeb dzieci nienarodzonych z lokalnych szpitali, a więc i naszego Aniołka, do tego msza w intencji rodziców po stracie. Mam nadzieję, że uda mi się jakoś te emocje okiełznać. -
Moniek330 wrote:Dziewczyny a staniki do karmienia kupujecie w swoim rozmiarze? Mi co prawda troszkę cycki urosły ale w swoje biustonosze się mieszczę normalnie 🤔 i nie wiem, czy one jeszcze urosną czego bym sobie życzyła czy zostaną takie jakie są teraz, bo jak kupię teraz biustonosz żeby się potem nie okazał za mały 😂25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
No niestety to różnie bywa. Mi się przy początkach kp piersi powiększają powiedzmy o rozmiar. Ale też jak dziecko opróżni pierś a jak jest całkowicie pełna to potrafi być 2 miseczki różnicy. Dlatego ja jestem za takimi elastycznymi stanikami. Dla mnie te wszystkie super wspierające pierś są niepraktyczne i tylko cisną.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Moniek330 wrote:Dziewczyny a staniki do karmienia kupujecie w swoim rozmiarze? Mi co prawda troszkę cycki urosły ale w swoje biustonosze się mieszczę normalnie 🤔 i nie wiem, czy one jeszcze urosną czego bym sobie życzyła czy zostaną takie jakie są teraz, bo jak kupię teraz biustonosz żeby się potem nie okazał za mały 😂
Ja już z 2 tygodnie po teście nie mieściłam się w swoje staniki 🥹 te przybyłe kilogramy to typowo w biuście 🫢 Także musiałam jechać przymierzać.
Akataa 16 km po górach? Szok! Moja młoda już przy 10 km strajkuje. Odkąd miałam jakieś bóle związane z przeforsowaniem to nie przekraczam tego dystansu… Fajnie, że możesz być aktywna!
-
Babulka wrote:Akataa będziesz szła na ten pogrzeb?
Babulka lubi tę wiadomość
-
kurczak wrote:Akataa 16 km po górach? Szok! Moja młoda już przy 10 km strajkuje. Odkąd miałam jakieś bóle związane z przeforsowaniem to nie przekraczam tego dystansu… Fajnie, że możesz być aktywna!
Ja byłam dość aktywna przed ciążą, po górach chodzę bardzo dużo od lat, więc taki dystans to i tak dla mnie raczej lekki, no ale teraz to max. Bardzo się pilnuję na podejściach, żeby tętno zbyt nie rosło, ale widzę, że już nie ma z tym takich problemów jak w 1 trymestrze. Ogólnie to wszystko z głową, tempo żółwie, jak by coś bolało, czy by mi było słabo, to byśmy zawrócili. Na szczęście kondycyjnie całkiem nieźle się jeszcze trzymam, więc korzystam póki mogę. 😊 No i jesień w górach to moja ulubiona pora, więc tym bardziej doceniam, że jeszcze mogłam jej doświadczyć mimo dodatkowego pasażera w brzuchu. 😁
Ariane, Babulka, Pomarańcza, kurczak, Sansivieria, Maija lubią tę wiadomość
-
Akataa wrote:Tak, idę. My zrzekliśmy się prawa do samodzielnego pochówku, a miasto organizuje raz w roku w zbiorowych urnach, więc wiedząc, że będą tam prochy naszego maleństwa, nie mogło by mnie tam nie być.
Akataa lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Trochę Wam zazdroszczę możliwości zapalenia znicza. Nasze maleństwo raz, ze poroniłam w domu nawet nie wiem kiedy, a dwa u nas nie ma zbiorowej mogiły… ale nie ma dnia bym o tym nie myślała, a dzień taki jak dzisiaj budzi bardzo różne emocje. I żal i nadzieje … czasami czuje wyrzuty sumienia, ze już nie płacze i tak bardzo cieszę się ciąża.
Co do staników mnie te miękkie w ogóle nie przekonują. Ja lubię mieć dobry stanik, z konkretnym „trzymaniem”. Na początku ciazy kupiłam taki:
https://www.mediolano.com/products/mediolano-biustonosz-naked-soft-19064-bez
On jest cały z takiej siateczki, a fiszbiny są dobrze zabezpieczone i nie cisną. Mnie strasznie od samego początku piersi bolą i okazał się wybawieniem. Wzięłam większy, ale to mi Pani dobierała, która dobrze moje cycki zna 🫣 ale wiem, ze z tego typu są również do karmienia i pewnie takie zamówię. Ja jak nie zbiorę porządnym stanikiem cycków to mam takie klapnięte.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Akataa, piękne widoki 😍 i zazdroszczę takich dystansów, ja po 10km musiałam iść do fizjo, bo tak mi krocze się spięło 🙈 i taka rada dla tych, które mają podobnie - mi fizjo doradziła kijki brać na takie spacery, żeby odciążyć właśnie miednicę 🙂
Na grób w mieście w którym ronilam mam godzinę jazdy w jedną stronę i dzisiaj się nie wybiorę, ale u mnie na miejscu jest pomnik dzieci nienarodzonych, chyba przejdę się zapalić znicz. Ogólnie ostatnio myślałam o mojej Gosi, że powinien być już pogrzeb (nie organizowaliśmy na własną rękę pogrzebu) a tu okazuje się że dzisiaj jest dzień dziecka utraconego 💔 -
Ariane wrote:o no to super że nie ma ja będę robić w środę
Będę trzymać kciuki za Twoją krzywą 😊Ariane lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Super Maija. Ja tego badania bardzo się boje. Niby ostatnio było ok, ale moje żywienie niestety nie jest bez grzeszków. Nie mówię, ze się objadał słodyczami, ale mogliby by być lepiej.
Maija lubi tę wiadomość
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka