LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniek330 wrote:Dziękuję Wam bardzo za wsparcie, tego mi teraz bardzo potrzeba ❤️
Lekarz rano mówił, że zależy im bym przetrzymała jeszcze chociaż te 4 tyg ciążę, więc raczej dał mi do zrozumienia, że tyle tu mogę siedzieć 😭 że ogólnie muszą te skurcze uspokoić ,bo z nimi mogę nawet na ulicy urodzic a tego nikt nie chce, wiadomo.. rano skurcze pisały się regularnie, teraz już wieczorem było ich mniej ale były większe od tych rano. No ale lekarz skomentował że jest duża poprawa. Kroplówki z magnezem mam 2x dziennie, męczące to bo podłączają je aż na 6godzin.. jutro pobierają mi znów CRP ,bo wczoraj wyszło bodajże 30, lekarz mówił że to za wysoko, no i pobiorą też jakiś wymaz z pochwy. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze 🙏kurczak, Moniek330 lubią tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Moniek jesteśmy z Tobą, trzymam kciuki, żeby jakoś zleciał ten czas w szpitalu, jestem dobrej myśli, że donosisz jeszcze te 4 tygodnie.
U mnie po dwóch dawkach sterydu trochę się kaszel uspokoił i całe szczęście, bo czuję jak mała się obniżyła, jest bardzo nisko przy spojeniu 😢 Nie wiem czy mam gdzieś z tym jechać czy nie, bezradność mnie ogarnia. Nadal zresztą kaszlę, to wtedy mam wrażenie, że coraz niżej ją przeponą spycham 😭 A też mam jeszcze 4 tygodnie do donoszonej ciąży 😣2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Moniek, trzymam kciuki za jak najdłużej utrzymana ciąże! No i jesteś w szpitalu, przekichane, ale bezpieczniej dla dzidziusia 🥺
Ja za to dziewczyny już naprawdę się boje, bo jestem tak chora, jak chyba nigdy (albo nie pamietam). Ból gardła okropny, do tego doszedł jeszcze duszący kaszel, ale taki, ze wczoraj wieczorem aż mnie cała klatka bolała przy oddychaniu po ataku a rano pluje ropa 😖😖😖 mam dzisiaj na 11 gina, pisał mi, ze mozliwe, ze przepisze mi antybiotyk i w tym momencie o niczym innym nie marze ( poza tym nie zdarza się u mnie nie spać o tej godzinie, ale jestem tak zestresowana, ze nie mogę zasnąć na szczęście mały się rusza, wiec o tyle dobrzekurczak lubi tę wiadomość
-
Moniek330 wrote:No ale lekarz skomentował że jest duża poprawa. Kroplówki z magnezem mam 2x dziennie, męczące to bo podłączają je aż na 6godzin.. jutro pobierają mi znów CRP ,bo wczoraj wyszło bodajże 30, lekarz mówił że to za wysoko, no i pobiorą też jakiś wymaz z pochwy. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze 🙏
super ze jest poprawa, oby tak caly czas bylo i doczekać bezpiecznie
Moniek330 lubi tę wiadomość
-
Współczuje Wam dziewczyny tych chorób. Gemma odpoczywaj dużo. Czasami antybiotyk to mniejsze zło, szczególnie, ze tak Cię meczy.
Teraz co chwile słyszę o zamykanych szpitalach dla odwiedzających, ze względu na sezon chorobowy. Jeszcze się okaże, ze przyjdzie nam samym rodzic bez wsparcia w szpitalu.
Dzisiaj kupiłam sobie torbę i klapki. Muszę jeszcze dokupić woreczki strunowe i będę powoli brała się za pakowanie. U Was jak sytuacja z walizkami ?Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Bylam u lekarza, dostałam antybiotyk i wziewne leki, teraz już musi być z górki 😮💨
Mały wazy 2700, szyjka długa i zamknięta, zero chęci na wyjście na świat xd kolejna wizytę mam w przyszły piątek i wtedy umówimy się na kolejny poniedziałek albo wtorek na przyjazd do szpitala na cc 🫣 ale od przyszłej środy zaczynam samodzielne wywoływanie, czyli zabieram się za chodzenie po schodach, krawężnikach, herbatki z liści malin, daktyle, No i męża biorę w obroty 😎 albo on mnie 😂 może cokolwiek się ruszy, chociaż szczerze wątpię xd mówił gin, ze cukrzyce kończą w 38 tc, ale mam tak świetne wyniki nagle, ze nawet mogłabym czekać, jeśli chce. Nie dziekuje -
Gemma co dostalas wziewnie? Ja zadzwonilam do przychodni to lekarz mi powiedział ze bardzo dobrze ze wzielam ten nebbud i dal mi recepte na wiecej i nawet 2x dziennie mam sie inhalowac. Nie wiem czy wieczorem nie pojade na izbe zobaczyc co i jak z szyjką i z małą
U mnie torba spakowana z grubsza, tyle ze musze dołożyć ciuchy i jedzenie. Wciąż mam opór pakować ciuszki dla noworodka mając taki kaszel2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Moja walizka jeszcze jest w sklepie....jutro się wybieram na ostatnie zakupy i ma też być kupiona walizka, w którą spakuje swoje rzeczy a dla Synka rzeczy w osobną torbę sportową spakuje.
Dziewczyny bardzo współczuję chorowania w tym momencie gdy każde dodatkowe napięcie brzucha to dodatkowy bol i napinanie sie macicy. Ja miałam trochę kaszlu około 6 miesiąca i już wtedy jak złapał znienacka ze nie zdążyłam dobrej pozycji przyjąć było okropne napięcie brzucha. A teraz to dużo nie trzeba żeby zabolało, samo kichnięcie chce mnie rozerwać.
Więc mam nadzieję że Wam szybko minie, że te leki załagodzą i jeszcze zdążycie odetchnąć na same porody!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 13:59
-
Babulka, dostałam ventolin i budiair. Do tego antybiotyk azitrolek trzydniowy i mucosolvan w tabletkach 🥴 wiec trochę tego jest No i doraźnie 4x 1000mg paracetamolu i witaminy. Mi w ogóle poleciała tez w nocy ropa z oka 🥳 na to wszystko i mówi lekarz, ze antybiotyk powinien na to zadziałać, ale w razie wu mogę sobie trochę zakroplic floxalem (który mam po synu od którego się zarazilam tym okiem…)
U mnie walizka spakowana mam zwykła klasyczna kabinowke, a do tego taki mały plecaczek na przekąski jak będziemy jechać, to wezmę tez torebkę i teczkę z wynikami badan. Spakowalam sobie dodatkowo kilka torebek suchego lodu, bo po ostatnim cc rana mnie piekła jak żywy ogień na 2-3 dzien ogólnie z takich pielęgnacyjnych rzeczy mam garstkę pieluszek i jedna paczkę podpasek dla siebie plus mokre chusteczki do dupki małego, bo prawdopodobnie będę rodzic w tym samym miejscu co ostatnio, a tam wszystko było (łącznie z ciuszkami i pieluszkami) -
Dziewczyny, jak myślicie...
Zrobiłam badanie moczu i wyszły liczne bakterie i leukocyty 5-10 (norma do 5). Gin napisał mi, że z takimi wynikami, jeśli nie ma się objawów, to tego się nie leczy. Rzeczywiście nie mam żadnych dolegliwości, nic nie piecze, nie szczypie. Przypuszczam, że mogłam zanieczyścić delikatnie próbkę, bo przez brzuchol ciężko mi tam kontrolować strumień moczu ale czy Zuravit sobie włączyć? w razie czego? chyba nie zaszkodzi?Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
u mnie większość rzeczy spakowana, brakuje takich które dodam na ostatnią chwile typu przekąski czy aktualne badania, kosmetyki.
Maija mysle ze zuravit mozna spokojnie brac, ja mialam leukocyty same podwyzszone na wlasnie 5-10 i dostalam femisept uro 3x dziennie i biore od 2 tygodni, plus na 1 dzien saszetke antybiotyku Monural na pęcherz, jednorazową dawkę, tez objawow nie mialam ale mocz badalam 2 razy i te leukocyty wychodzily wiec pewnie dostalam zapobiegawczo -
Dziewczyny a pamietalyscie o maseczkach do szpitala? Niby oczywistość ale nie miałam tego na zadnej liscie, zawsze mam w kazdej torebce jedną ale do torby nie wsadziłam. Dopiero teraz mnie olśniło
Z moczem nie mam pojęcia 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2023, 19:38
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Fakt przydałoby się wrzucić, choć ja zauważyłam, ze niespecjalnie wymagają aktualnie, ja dzisiaj miałam założona, bo byłam w klinice stomatologicznej i patrzyli na mnie jak na szalona, ale ja to się boje.
Ariane to jest spoko wynik, darowalabym sobie tabletki jedynie zwiększyła picie i już.Córcia 2012 ❤️
Synek 2023 💙
-
Hej dziewczyny! Zajęta świętami, odpoczynkiem, jedzeniem śledzi i serniczka starałam się czytać na bieżąco, jednak z tel mnie wylogowywalo co chwila i nie pisałam 😅
Moniek, jak sytuacja, jak się czujesz??
Co do torby to mam spakowaną i już jeździ w aucie, przed świętami się zmobilizowałam, bo jechałam do rodzinnego miasta 200km od mojego aktualnego miejsca zamieszkania i wolałam być przygotowana na wszystko. Nawet mam spakowane batoniki proteinowe, żelki kwaśne 😂 i inne musy, bo to ma długi termin ważności. Jedynie wody nie mam i aktualnych badań, je mam w segregatorze w domu. I rzeczywiście nie pomyślałam o maseczkach 😳
Współczuję wszystkim chorującym, jest tego tyle, wśród moich znajomych i rodziny co chwilę słyszę że ktoś chory... A na końcówce najgorzej...