X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, trzymam kciuki za wyjście do domu!
    Ja za to dzisiaj trafiłam na patologie 🥴 o wiele słabiej czułam ruchy małego, a ze byłam chora i tak mocno kaszlalam, to stwierdziłam, ze pojadę na IP sprawdzić czy wszystko Ok. Zrobili ktg i badanie, wszystko Ok, ale i tak wzieli na obserwacje na 1-2 dni. W sumie dobrze, zrobią badania, małego pooglądają wiec zawsze spokojniej :)

kurczak lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Maija Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, trzymaj się tam! Oby szybko się uporali z tymi powiewami i wypuścili Cię do domku.

Gemma, ojej, to też dużo siły! Najważniejsze, że z Małym jest wszystko okej ❤️ Tobie też szybkiego powrotu do domu życzę.

Moniek330 lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dziewczyny, ciężka ta koncowka...
    Moniek może im tez będzie zależało żeby Cie nie trzymać przez ten wydłużony weekend i przypilnują badań żeby wyniki byly na czas. Ważne że skurcze się uspokoiły i opanowali sytuację!

Widzę że na tym etapie to jeśli się idzie na IP z jakimś niepokojem to trzeba mieć ze sobą walizkę bo pozostawienie w szpitalu "na obserwacje" prawie pewne.

O ile przy pierwszym dziecku jeszcze można sobie pozwolić na nagłe pozostanie w szpitalu, o tyle mając już w domu starszaka juz sie sytuacja komplikuje bo z kimś musi ten starszak zostać. Oj nawet nie chce o tym myśleć...u nas Mąż jest w domu tylko na weekendach bo pracuje w delegacji wiec jestem na 100% odpowiedzialna za Córke. Wiadomo że będzie musiał brać jakiś urlop czy opiekę czy L4 , ale co innego gdy jest to w miarę zaplanowane, a co innego gdy nagle trzeba przerwać pracę i zostać w domu z Dzieckiem..

Mam do Was pytanie odnośnie acardu-jak Wasi lekarze zalecają brać, tzn do kiedy? Bo kojarzę że nie do samego końca ciąży, a ja się zapytam mojego dopiero za tydz, bo teraz mam aż 6 tyg przerwę w wizytach.

age.png
    age.png
  • Calanthea Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansi ja mam termin na 24, a lekarz acard kazał odstawić w połowie stycznia.
    Gemma pewnie, jak masz się czuć bezpieczniej. A czujesz się coś lepiej ?

Córcia 2012 ❤️
    Synek 2023 💙
  • Akataa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2023, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria ja biorę Aspirin Cardio 100 i mam odstawić w sobotę, czyli 35+6.

Moniek, Gemma współczuję tych pobytów na patologii, obyście szybko mogły wrócić do domów. 🤞

Ja miałam wczoraj wizytę i mały w 2 tyg. przybrał ok 300g (ma teraz jakoś koło 2340g). Dalej waga piórkowa ale najważniejsze, że przybiera. Lekarza zaniepokoiło moje ciśnienie, bo przed wizytą położna sprawdzała i było jakoś 145/75, potem on sprawdził i już było niższe. Ja teraz kontroluję w domu, to na wieczór też cyrki, raz 145/95, a kilka min później 132/85. Normalnie jestem raczej niskociśnieniowcem, więc się martwię, czy to nie stan przedrzucawkowy. Dostałam receptę na lek na nadciśnienie, ale mam wykupić dopiero po konsultacji z ginem jeśli z tych moich pomiarów częściej będzie wychodzić więcej niż 140/90.
    Pisałyście o zmęczeniu na końcówce - dołączam do tych, co męczy nawet siedzenie. Czas okołosylwestrowy spędziłam z rodziną, w tym z dwójķą urwisów 2 i 6 lat i szczerze podziwiam te z Was, które w ciąży mają takie dzieci na codzień pod opieką. 😅 Od dwóch dni próbuję się zregenerować, ale kiepsko idzie.
    W ogóle myślałam, że ten mój synek to taki spokojniutki, a od kilku tygodni, to mi tak wywija w brzuchu, że zaczynam się niepokoić co to będzie jak się urodzi. 🤣Wczoraj na wizycie skutecznie utrudniał lekarzowi pracę, aż sam lekarz pytał, czy on tak cały czas. 😅

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek trzymaj się ❤

To mnie zmartwilyscie bo mnie cos kluje w szyjce i raz na jakis czas czuje jakis skurcz i chcialam jechac na ip spraedzic ale nie ma opcji zebym zostala w szpitalu :(

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek, trzymaj się tam, mam nadzieję że dzisiaj będą te wyniki badań..

Gemma, a Ty wychodzisz dzisiaj?

Babulka, może prywatną wizyta jeśli się martwisz?

Ja po nocy mam obrzmiałe dłonie 🙄 pytałam to podobno normalne na tym etapie, fakt, że jak wstaje i zaczynam funkcjonować to one wracają do normy,ale wkurza mnie to 😅 i mam podobnie jak Wy, jestem zmęczona niczym 🤷🏼‍♀️ sylwester co prawda do 2 w nocy u koleżanki, ale potem byłam cały dzień nieprzytomna 😅

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka ja bym chyba tez predzej do lekarza podjechala, bo strach na tej patologii wyladowac jesli sie okaze ze te skurcze to tylko cwiczenia macicy

Pomarancza ja od 2 tygodni mam zdretwiala prawa dlon, nie wraca po nocy do czucia takiego jak wczesniej, pewnie to cieśń nadgarstka ktora tez sie w ciazy zdarza, no ale jest to mega upierdliwe i nie mam takiej sprawnosci w tej dloni :( mam nadzieje ze minie po porodzie..

age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg i tak dopiero we wtorek mogę iść, jutro święto. A mój lekarz zawsze uważa, że przesadzam 🙄
    Wczoraj byłam u nowego endo, nie dość że spędziłam prawie 2h w poczekalni,wizyta delikatnie mówiąc dziwna, to jeszcze się kręciły chore dzieci, w tym jedno wysypane jak na szkarlatynę 😣 Wróciłam do domu to o 18 się położyłam i obudziłam o 3.Zasnelam z powrotem dopiero o 5 a o 7 mnie córka obudziła. Jako tako miałam energię do 9 i najchętniej bym znowu poszła spać 😢 Mam już tak dość 😭

Jeszcze od jakiegoś czasu mam takie zgrubienie na plecsch bolesne przy dotyku, najpierw myślałam, że to pryszcz, ale nie. Pasowałoby z tym jeszcze do lekarza iść ale nawet nie wiem do jakiego 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 10:43

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Moniek330 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jednak nie wyjdę, prawdopodobnie jutro. Dziś jeszcze kończę antybiotyk, dali mi go na obniżenie crp chyba, posiew moczu wyszedł czysty. Od dziś jest też zakaz odwiedzin w szpitalu, także ten ostatni dzień tutaj będzie się strasznie ciągnął 😔

Acard mi już lekarz kazał odstawić jak tutaj przyszłam, ale ja i tak mało brałam, bo 75mg co drugi dzień..

Powiem Wam, że ta końcówka jest straszna, jak tylko wrócę do domu to dopakuję resztę rzeczy do szpitala bo widzę, że nie ma na co czekać.. coś czuję, że poród będzie szybszy niz się nastawialiśmy..

Ariane, kurczak lubią tę wiadomość

Starania od 01.2020
    🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%

💉7.10.21 punkcja, 0❄️
    💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    💔21.02 Transfer 4AA
    💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
    ⬇️
    Naturalny cud! 06.2022 💕
    10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
    2.07 jest serduszko 💗
    NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
    12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
    21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
    29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
    39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️

Czeka na nas ❄️
    age.png
  • Maija Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, nic się nie dzieje, szyjka twarda, zamknięta, wysoko, kłucia najprawdopodobniej z ucisku na nerwy mam, bo stan szyjki bez zmian. Malutka ma się dobrze, miałam robione dziś ktg. Żadnych skurczy - nic, co zwiastowałoby szybsze rozwiązanie. Wizyta za dwa tygodnie, wtedy dostanę skierowanie na indukcję po 39 🤷🏻‍♀️ dziś gin pobrał posiew na GBS. Waga 2865g. I tyle, czekamy 😊

Edit: a no i ilość wód zmalała, więc się redukują już na tym etapie 💪🏻👍🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2023, 14:07

Babulka, kurczak lubią tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Gemma19 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ja miałam nadzieje dzisiaj wyjść, ale dowiedziałam się, ze mam białko w moczu ;( do tego ciśnienie rośnie (około 140/90-91), wiec zaczyna się stan przedrzucawkowy :/ napisałam do mojego lekarza (bo jestem teraz w innym szpitalu) i czekam na odpowiedz. Wg planu miałam jechać do niego na cięcie 16/01, ale zastanawiam się, czy nie będzie kazał mi już w najbliższy poniedziałek się stawić..

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Maija Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dużo siły Dziewczyny❤️
    Moniek, Gemma, obyście szybko wróciły do domku ✊🏻

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gemma dobrze, że byłaś w szpitalu 🥺

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wspolczuje Wam z tym ciśnieniem. Oby to było chwilowe. No i Gemma dobrze, ze Cię obserwują, bo ze stanem przedrzucawkowym nie ma żartów.
    Mimo wszystko mam nadzieje, ze wrócicie do domu i jakoś się ustablizuje.
    Ja mam jutro wizytę i tez się obawiam, co tam będzie.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Maija Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    Dziewczyny, wspolczuje Wam z tym ciśnieniem. Oby to było chwilowe. No i Gemma dobrze, ze Cię obserwują, bo ze stanem przedrzucawkowym nie ma żartów.
    Mimo wszystko mam nadzieje, ze wrócicie do domu i jakoś się ustablizuje.
    Ja mam jutro wizytę i tez się obawiam, co tam będzie.
    Powodzenia ✊🏻❤️

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jak się miewacie?
    Ja dziś byłam na wizycie i wyglada wszystko ok. Młody leży główka w dół 😃.
    Ktg tez ok. Szyjka ponad 3cm. Muszę jeszcze powtórzyć toksoplazmozę w przyszłym tygodniu. No i zaszczepiłam się na grypę.
    Pozdr.

Maija, Babulka, kurczak lubią tę wiadomość

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga super, że wszystko ok. Oby tak powoli do końca!
    A jaka szczepionka na grypę, ile płaciłaś??

age.png
    age.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miewam się dobrze, chociaż chyba obtarlam sobie wargę sromowa 🙄 nic nie ma tylko lekko piecze? I to jedna strona. Miałam jednego dnia średnio wygodne majtki, chyba od nich 🙄 bo poza tym żadnych innych dolegliwości, a znam swoje ciało w przypadku infekcji 🤷🏼‍♀️ jak nie przejdzie po weekendzie to pójdę na wizytę, ale liczę że jednak przejdzie 😅

Trochę posypała mi się morfologia, dostałam żelazo, fuj fuj, co zjem to mam taki kwas w buzi 🙄 ale trzeba to trzeba🤷🏼‍♀️

Kinga, fajnie że wszystko dobrze, oby tak dalej 😊

U mnie sąsiadka była w ciąży na podobnym etapie co ja, jak patrzyłam ostatnio i już słyszę niemowlaka, także przetarła szlaki 😅 ale słychać tylko w kibelku płacz, więc się nie niesie 😉 nie dochodzi do mnie to że i u mnie zaraz będzie nowy mały człowiek 🥹

Babulka, kurczak lubią tę wiadomość

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2023, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wychodzę do domu ;) gdyby nie to, ze dzisiaj zaczęłam dobowa zbiórkę moczu, to wyszłabym dzisiaj 😏 niestety dalej mam trochę białka w takim jednorazowym moczu, ale tego się prwnie nie pozbędę do porodu :/ ktg i usg mam w normie, ciśnienie dalej graniczne. Porcje w szpitalu głodowe, wiec weźcie to pod uwagę przy zakupie przekąsek :D ja mimo, ze drugi porod, to nie spakowalam sie super (wiem, ze to jeszcze nie ten docelowy pobyt w szpitalu, ale nadal) - miałam spakowane koszule, ale żadnych spodni i bluzek i mąż musiał mi dowieźć takie rzeczy właśnie do chodzenia w dzien. Chociaż są laski, które maja zwykle tshity i gacie i sie nie przejmują 😄 ale jutro jak wydaje, to skocze do hmu i kupie sobie ze dwie pary spodenek krótkich i jakieś ładne majtki 😅
    Poza tym dziewczyny widziałam wczoraj noworodka! 😁 nie swojego :D ale myślałam, ze zemdleje, takie to małe 🙃 w sensie mój synuś ważył 2780 jak sie urodził, wiec był mała żabka, ale wczoraj to dziecko mnie dosłownie rozwaliło na łopatki, jak można mieć do czynienia z czymś tak maciupeńkim :o

kurczak lubi tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
‹‹ 231 232 233 234 235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ