LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Czuje się dobrze, chociaż są dni kiedy już czuje że to miesiąc został 😅 i krocze mnie pobolewa, ale zaczelam masowac i to mi pomaga 😊 jutro mam wizytę, zobaczę ile młody waży 😁 a imię Józio 🙂 kurcze, jak to szybko zleciało, ta cała ciąża, szok🤯
Sansivieria lubi tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Brzuch mi się napina juz bardzo często. Jeszcze żadnych bolesnych skurczy nie miałam, ale twardnieje konkretnie, momentami staje się kwadratowy.
Kupilam walizkę, zaczynam pakowanie..
Moniek jak u Ciebie?? Spokoj póki co? leżysz??Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2023, 18:34
Sansivieria lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Dziewczyny czy Wy też jesteście takie zmęczone?
Ja normalnie jakbym miała 90lat. Jak mam wstać z kanapy to muszę dokładnie przemyśleć trasę i plan, żeby nie musieć za chwilę znowu wstawać. A dziś nie miałam siły córce książeczki przeczytać, bo robiło mi się słabo od mówienia 🥴2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jeszcze jakiś tydz temu bym napisala ze tak, jestem ciągle bardzo zmęczona i ociężała, ale teraz właściwie nie..wydaje mi się że brzuch mi już trochę się obniżył i lepiej mi się oddycha, więc lepiej tez mię się ruszać. Więcej spaceruję, więcej bywam na powietrzu od kiedy te śniegi i mrozy puściły i jakoś w tym tyg całkiem dobrze się czuje. Waga mi jakoś nie nabiła ostatnio, aktualnie mam 11kg na plusie i tej swojej masy juz jestem ciut nauczona. Wiec jest ok i korzystam. Juz blisko końca, damy rade..juz niedługo pierwsze cesarki na naszym wątku!!
-
U mnie cały czas siły odbiera choroba wzięłam dzisiaj ostatni antybiotyk i czuje się lepiej, ale mam tak okropny kaszel, ze dzisiaj w nocy miałam całe obolałe żebra ;( ale gdyby nie to, to czuje, ze byłoby Ok. Ale pamietam babulka, ze u mnie na twoim etapie było chyba podobnie (a może niekoniecznie wtedy, ale jakoś w ciągu ostatniego miesiąca miałam taki zjazd).
U mnie tydzień jesCze do donoszonej ciąży 🥳🤩 -
U mnie z kaszlem też lepiej ale np dziś o 4 mnie obudził taki duszący kaszel, że nie wiedziałam czy się prędzej uduszę czy posikam za przeproszeniem 🥴 Mocno się boję o moją szyjkę2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka ja mam takie dni z tym zmęczeniem. Ze „ręce opadają”. Muszę normalnie telefon obok odłożyć… A wczoraj to pol dnia spałam. Mąż aż zadzwonił, bo długo nie odpisywałam i się zmartwił…
Dziś zaszczepiłam się na grypę. Moja lekarka była sceptyczna, ale kuzynka ginekolog mi doradziła, że warto dla dziecka właśnie. Także jeżeli to może małej pomoc to czemu nie… -
Kurczak ja sie szczepilam wczoraj i zarowno moj gin jak i przy kwalifikacji lekarka mowili ze to dobra decyzja, zwłaszcza ze jest jakis armagedon teraz i właśnie przekazujemy tez przeciwciała dziecku
co do wagi ja tez 11kg na plusie, mam dni ze jestem bardziej zmęczona ale ogólnie jeszcze sile na spacery mam wiec wykorzystujekurczak lubi tę wiadomość
-
No to super, utwierdziłaś mnie jeszcze Jeszcze mi mówiła lekarka, że jest szansa, że luty i marzec będą jeszcze gorsze jeżeli chodzi o ilość zachorowań, że dopiero się zacznie… A wtedy Wandzia będzie już miała przeciwciała, jest taka szansa A czujesz dziś się jakoś inaczej?
Tez mam już 11 kg na plusie, dopiero zaczynam to odczuwać… 🥹 Ale jeszcze jak jest pogoda to spaceruje. Już się nie mogę doczekać spacerów z wózkiem 🥹
Wczoraj odebrałam fotelik od kuzynki, dzisiaj się pierze. Super, bo cały materiał łatwy do zdjęcia, więc się nie upociłam. W przyszłym tygodniu odbieramy wózek, tez bym chciała z tej chemii wyprać, ale nie wiem jak się da. Może chociaż parownica… 🥹
Ariane lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, ja tez mam dni, ze mam spadki mocy, ale ogólnie czuje się ok. Co dziwne ostatnio mam mdłości 😫.
U mnie chyba 9 kg na plusie. No i od tego tygodnia zaczynam już wizytę co tydzień, na każdej ktg. Mam nadzieje, ze wszystko będzie spoko.25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
kurczak wrote:No to super, utwierdziłaś mnie jeszcze Jeszcze mi mówiła lekarka, że jest szansa, że luty i marzec będą jeszcze gorsze jeżeli chodzi o ilość zachorowań, że dopiero się zacznie… A wtedy Wandzia będzie już miała przeciwciała, jest taka szansa A czujesz dziś się jakoś inaczej?
Tez mam już 11 kg na plusie, dopiero zaczynam to odczuwać… 🥹 Ale jeszcze jak jest pogoda to spaceruje. Już się nie mogę doczekać spacerów z wózkiem 🥹
Wczoraj odebrałam fotelik od kuzynki, dzisiaj się pierze. Super, bo cały materiał łatwy do zdjęcia, więc się nie upociłam. W przyszłym tygodniu odbieramy wózek, tez bym chciała z tej chemii wyprać, ale nie wiem jak się da. Może chociaż parownica… 🥹
no wlasnie mnie tez lekarka mowila ze jest po prostu jakis wysyp, a jak jeszcze Tobie mowili ze moze byc gorzej...masakra a co do samopoczucia o dziwo czuje sie dobrze i reka mnie nie boli za mocno, mniej niz przy krztuscu i covidzie
w ogóle ruchy mojej małej to jest teraz takie rozpychanie ze czasami mam wrażenie że mi którąś kończyną przebije brzuch jak się rozciąga, jak wczesniej te kopniaczki byly slodkie tak teraz widze ze ma tam juz coraz ciasniej
kurczak lubi tę wiadomość
-
kinga1185 wrote:Hej Dziewczyny, ja tez mam dni, ze mam spadki mocy, ale ogólnie czuje się ok. Co dziwne ostatnio mam mdłości 😫.
U mnie chyba 9 kg na plusie. No i od tego tygodnia zaczynam już wizytę co tydzień, na każdej ktg. Mam nadzieje, ze wszystko będzie spoko.
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Hej Kochane, przepraszam ale wczoraj miałam tragiczny dzień, naprawdę coś jak ciężka depresja 😒 z nikim nie rozmawiałam przez telefon, cały dzień przespałam.. u nas są jakieś ciche nadzieje na wyjście do domu, bo twardnień już tak nie odczuwam, kroplówki mi już odstawili, skurcze się piszą dużo mniejsze na ktg. Tyle że czekam jeszcze na wyniki posiewów, jak nie będzie ich do jutra to dopiero w poniedziałek, bo oczywiście mam pecha i w piątek jest święto 😔 antybiotyk i tak już mi podają, więc no zobaczymy. Mam już serdecznie dość szpitala, czuję się zmęczona, naprawdę...Starania od 01.2020
🔸Czynnik męski ➡koncentracja: 1-3mln, DFI: 33% ➡od 17.04.22 Clostilbegyt+Pentohexal ➡30.06 JEST POPRAWA! Koncentracja: 35mln, w całości 112mln, DFI: 18%
💉7.10.21 punkcja, 0❄️
💉29.12.21 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
💔21.02 Transfer 4AA
💉5.04.22 punkcja, 3❄️❄️❄️, po PGT-A 1❄️
⬇️
Naturalny cud! 06.2022 💕
10.06 29dc beta 139,80, 32dc 775,70, 34dc 1858,80
2.07 jest serduszko 💗
NIFTY ok ☺️ Dziewczynka ❤️
12w6d Prenatalne - FHR 155/min, CRL 7,2cm
21w1d Połówkowe - FHR 148/min, 407g
29w3d Prenatalne - FHR 132/min, 1567g
39w1d 11.02.2023 jest na świecie ❤️
Czeka na nas ❄️
-
Współczuję Ci Moniek tego szpitala, leżenie na patologii ciazy to jest ciężka sprawa:( piszesz ze jest szansa że wrócisz niedługo do domu, super ze skurcze się zmniejszyły jest nadzieja ze poodpoczywasz sobie niedługo w swoim łóżku:)a na co podają Ci antybiotyk?
Moniek330 lubi tę wiadomość