LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
No jest to kłopot. Ale i tak nie przewidzimy przebiegu porodu, więc chyba nie ma się co nastawiać na cokolwiek 😅
Powoli kończę niezbędne przygotowania. Jeszcze zostało powiesić ramki w kąciku malutkiej i umyć i skręcić łóżeczko. Czyli w większości zadania męża. No i biję się z myślami czy brać jednak ten laktator do szpitala, bo położna mówi, że lepiej zabrać 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ja biorę, bo nie chciałabym przy nawale czekać niewiadomo ile. Niby mąż mógłby podrzucić, ale to też czas i organizacja co ze starszą zrobić
Babulka lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Maija, nadal nic nie mam w wiadomościach apropo grupy na fb
A co do mojego pierwszego porodu to był wywoływany ze względu na stan przedrzucawkowy. Założyli mi balonik i prawie natychmiast zaczęły się mocne skurcze i rozwarcie 4cm. Tylko ze potem sama błagałam o coś przeciwbólowego, bo aż mnie rozrywał ten ból, wiec dostałam zastrzyk rozkurczowy w tyłek i po akcji 🙄 wyjęli balonik i się cofnęło wszystkonastępnego dnia oksytocyna, najgorsze co mnie w życiu spotkało… ale to tylko moje doświadczenie, wiem, ze niektóre dziewczyny rodzą z oxy
ja miałam skurcze tylko krzyżowe, aż mnie miażdżyło, a po 2h zero rozwarcia, spadki tętna małego i ceserka na cito
także nic ciekawego taki porod. A dlatego przebijanie wód, No bo coś tam trzeba zeobic, żeby ten porod sprowokować. Bo już pisałam w planie porodu, który mam wziąć do szpitala, ze nie wyrażam zgody na podanie oksytocyny. A jako ze ten balonik zadziałał, to może jak się do tego przebije wody, to się uda? Ale to tylko będzie robione przy sprzyjających warunkach… na razie leżę i odpoczywam, mąż robi obiad i sprząta
a ja byłam dzisiaj na pedicurze i się czuje bardzo zadbana
nie chce mi się myśleć o porodzie za 3 dni 🫣
-
Ja byłam dzisiaj na wizycie, jak się okazało już ostatniej🥺 szyjka już mocno skrócona, rozwarcie już jest i teraz zostało aby wytrzymać tak 2 tyg do umówionego cięcia.
kurczak, Sansivieria lubią tę wiadomość
-
Isisi miałyśmy rodzic tym razem razem, bo widziała ze Ty na 11.02 a ja na 12.02 a tu juz u Ciebie takie przypieszenie, że
będzie styczniowe Dziecko!! I jak to jest ze juz masz rozwarcie na miesiąc przed terminem, a czasami o to rozwarcie tak trudno nawet i w terminie porodu! -
Gemma masz rację, nie ma co rozmyślać już na tym etapie. Relaksuj się 😎
Isisi to już zaraz! Zestresowałam się 🙈
Ariane ja nie miałam jak dotąd nic wspólnego.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Zastanawiam się czy mi się jednak cukrzyca nie uruchomiła. W krzywej cukrowej miałam wręcz płaski wykres natomiast teraz mam takie parcie na slodycze czy ogolnie weglowodany, ze jak nie zjem to o niczym innym nie mige myslec i czuje sie po prostu glodna. Dzisiaj zjadlam cala czekolade w ciagu dnia 🥴 Nie wiem juz jak sie ogarnac.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Dziś pisałam na FB, ale kilka dziewczyn jeszcze nie ma dostępu, więc zrobię tutaj małe sprawozdanie 😅 byłam dziś na IP w trybie pilnym, bo rano okazało się, że mam bardzo niski cukier. Po konsultacji z diabetolog, postanowiłam podjechać do szpitala, bo zasugerowała, że może poród blisko, łożysko się starzeje i ogólnie, by sprawdzić czy z Malutką wszystko okej. Pojechałam, na ktg już mocne skurcze się pisały - położne co chwilę z rejestracji przybiegaly i pytały, czy ja już rodzę, czy o co chodzi. Jeden doszedł nawet do 90-100 😌 mówię, że czuję spinanie, ale nie boli nic. Rozwarcie 1.5 cm, ale ogólnie na spokojnie, nic się takiego nie dzieje. Przebadano mnie ginekologicznie, zrobiono USG, dziewczynka ma już 3,2 kg. Zalecono zmniejszenie dawki insuliny, zapisali na indukcję, na 28.01. ☺️ nie wiem, czy dotrwam, ale ok 🤪 najważniejsze, że wszystkie przepływy są super, malutka wygląda dobrze. 💪🏻 Czułam już takie mega podekscytowanie, ale jeszcze chwilka, jeszcze moment 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2023, 00:16
Gemma19 lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija, nie wyglada jakbyś miałaś dotrwać do 28-ego 😏 i ciekawe, ze cię puścili do domu! Jak ja miałam ostatnio jeden skurcz na 100 to natychmiast chcieli mnie w szpitalu na obserwacje
Swoją droga Maija, dodałam cię do przyjaciółek i czekam na link do grupy na FB, wole sto razy bardziej tam pisać 😁 -
Dziewczyny skoro się przenosicie na fb to pewnie to forum juz całkowicie umrze...Ale mam prośbę żebyście napisały jeszcze chociaż jak już urodzicie. Dociągniemy jeszcze do porodów tutaj, dawajcie znać jak przebiegał poród i jak się macie Wy i Wasze Bobaski!!
Isisi, kurczak lubią tę wiadomość