X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2023, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak skonczył 6 tygodni to się zaczęło odwrotnie. Jednego dnia jest kilka kup z czego wieczorna po pachy a potem kilka dnie bez kupy. Teraz znowu mamy kilka dni bez kupy ale pediatra nic w tym dziwnego nie widzi a ja sama nie wiem bo bąki śmierdzące puszcza.

• Babulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u nas to badanie kalu wyszlo niedobrze :( Zobaczymy co jutro powie gastrolog, mam nadzieję, że to nic poważnego. Na pewno bez delicolu sie nie obejdzie ale chyba nie tylko to jest problemem 🙁
    Akataa dobrze ze chociaz w wozku spi :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka a czemu robiłaś to badanie?

• Babulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez ulewanie i wymioty.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka to daj koniecznie znać co tam wyszło! Oby nic poważnego. A diagnozujesz w kierunku tej alergii na bmk?

My porządną kupę to mamy 1-2 na dzień/dwa. Ale prawie każdy bąk, co przewijanie to mamy kleksy… przez co odparza jej się pupa. Położna sugeruje podawanie biogai…

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczak nie za bardzo da sie diagnozowac dzieci pod katem alergii na bmk niestety. Tak jak pisalam pozostaje tylko elimacja. Zgaduje ze jeszcze krew utajona bedziemy robic.

U nas z kolei odparzyla sie pacha jedna 🤦🤦🤦 Juz wczesniei miala tam podraznione ale mylam wacikami i bylo ok. Dziś patrzę a tam masakra, wyła w niebo głosy przy myciu tego 🥴 Na razie posmarowalam jej sudocremem, mam nadzieję, że to wystarczy. Mam wrażenie, że z takim małym dzieckiem to co się nie obrócić to jak nie urok to sraczka, doslownie 🤦

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Ariane Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akataa wrote:

Mnie niepokoi ułożenie ciała synka. Widać, że preferuje prawą stronę, jak leży z główką na lewo, to cały tułów wygina w prawo. Jak dziś leżąc na brzuszku obrócił głowę na lewo, to się zaczął od razu denerwować i wyginać. W przyszłym tyg. idziemy do osteopaty, mam nadzieję, że coś na to zaradzi.

u nas tez asymetria główki, daje na prawą stronę ciągle pomimo naszych starań i kierowania jej uwagi na lewo, w czwartek mamy fizjoterapeutkę, pediatra podejrzewa że może to kręcz

age.png
  • Ariane Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:

U nas z kolei odparzyla sie pacha jedna 🤦🤦🤦 Juz wczesniei miala tam podraznione ale mylam wacikami i bylo ok. Dziś patrzę a tam masakra, wyła w niebo głosy przy myciu tego 🥴 Na razie posmarowalam jej sudocremem, mam nadzieję, że to wystarczy. Mam wrażenie, że z takim małym dzieckiem to co się nie obrócić to jak nie urok to sraczka, doslownie 🤦

te fałdki i paszki to jest ciężka sprawa, u mojej zaczerwienione ma pod szyją a fałdek tam w cholerę i oczywiście przemyć to czy posmarować to jest ryk, paszki też nie pozwala no ale co poradzić, smaruję jej pomimo płaczów i chyba już jest lepiej

age.png
  • kurczak Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka a ta krew utajona nie jest w jakimś stopniu tego wskaźnikiem?

Tez nam paszka się podrażniła… A ona te przykurcze jeszcze ma… tylko we dwójkę dajemy radę. W sumie jestem dumna z męża, bo to on lepszy w te klocki…

202302176752.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariane u nas tez jest wrzask na mycie w ogóle jakiekolwiek 🙈

Kurczak krwi utajonej jeszcze nie robilismy, ale pewnie jutro zleci. Jak jest krew to zwykle jest alergia ale od samego tego faktu jeszcze nie wiadomo na co niestety.

Dziś się skumalam, ze w prenatalu jest laktoferyna takze ja pierdziele 🤦🤦🤦 Ale ze mnie mózg 🙄 Z drugiej strony ile tego tam jest, raczej niewiele.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 21 marca 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raz dużo ulewania, raz prawie wcale. Ale dzisiaj dzień masakra, gdyby nie to, że jest u mnie mama (jutro wyjeżdża) to nie wiem czy siku bym zrobiła 😳 wczoraj typowo kolka, w dzisiaj cały dzień turbo drzemki i jedzenie po 5, 3 minuty i że godzinę znowu 😳 powiedzcie że też tak miewacie...

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wczoraj tak mieliśmy caly dzień!!!

age.png
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza a jak wsadzisz w wozek i wywieziesz to tez się budzi? U nas drzemki kontaktowe codziennie od 17-18 i jak odloze to placz. Mam tulic i juz. Ramo tak do 10 to samo. Starsza sie o to coraz bardziej wkurza 🙄

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wózku super, śpi, czasami nawet jak nie to jest tak spokojny, zaraz odpływa. Spacer jeszcze nigdy nie był z płaczem czy marudzeniem. A dzisiaj mamy szczepienie, jakie wybieracie? Boje się co to będzie po..
    Sansi, czyli dzieci tak mają, jako pierwsze to nie wiem co jest normą a co nie🤷🏼‍♀️

Babulka lubi tę wiadomość

age.png
  • stokrota Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybraliśmy 5w1 pentaxim. U starszego neurologicznego i teraz u młodszego też.

• Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, u Ciebie starsza, u mnie kot 😅 wiem że nie ma co porównywać, bo kot i tak większość dnia śpi i to kot, nie dziecko, ale najlepiej jak po bojach np kolkowych uda się że młody śpi i już jest dobrze to odpala się kot, który mnie wkurza, bo boje się że wtedy młody się obudzi 😅 ale trudno zrozumieć dziecku że mama nie ma czasu albo że młody człowiek tak jest absorbujący... Można tłumaczyć ale emocje ma swoje...

Stokrotka, też o tym myślałam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2023, 10:09

age.png
  • kinga1185 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza, ja biorę 6w1 i pneumokoki. Tylko nie wiem czy wszystko na jednej wizycie.

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na wizycie u gastro za 3 stowy i na teleporadzie z tymi wynikami w przychodni. Dwa światy... Nawet żal mi to komentować a ja już naprawdę wjeku pediatrów przerobiłam. Ogólnie jestem totalnie rozżalona ze na nfz nawet gównianej, nomen omen, alergii niemowlecej nie mozna ogarnac.

Mala ma zapalenie jelita od alergii i byc moze słabo trawi laktoze. Mamy rozpisane postepowanie, będziemy robić dodatkowe badania i za 6 tyg kontrola. Oby tylko mi nie zaczela z wagi leciec. Bo dziś jak ja zważył to mega slaby orzyrost ale to bylo na zupelnie innej wadze, wiec na razie nie biore pod uwage.
    Powiedzial mi ze do niego zwykle trafiaja dzieci o wiele pozniej, mala ma juz podrażnione jelito stanem zapalnym ale jakbym sie sluchala poz-tu to by pewnie wyladowala z nia za pare mcy w szpitalu po prostu. Już nie mówiąc jak te biedne dzieci cierpia! 😤

Pomarańcza no dziecko co innego ale domyslam sie ze kot potrafi tez dac do wiwatu i jeszcze sie zemscic za doznane krzywdy 😂 Przynajmniej kot ktorym sie kiedys opiekowalam mscil sie okrutnie ze rano w weekend nie dostawal tej puszki co chcial, tylko ta co wlascicielka kazala. 😂

Co do szczepien to ja 6w1 i na pneumo sie wciaz zastanawiam czy doplacac za 13 czy zostac przy 10. I chyba doplace. Szczególnie ze ma siostre przedszkolaka.

A co do rota to kolejny wkur.. bo gastro mowi wprost ze mam nie szczepic dziecka w takim stanie. Ale odroczenia mi nie wypisE bo abmk nie jest w ulotce wpisana jako p-wskazanue i on nie ma jak formalnie po prostu 😤😤😤 No serio szlag mnie trafi.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka, dobrze, ze tak szybko wykryła nieprawidłowości.
    A te wymioty mieliście często? I czy kupa była jakaś podejrzana?

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2023, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymioty nie tak czesto ale zdarzaja się, kupa wodnista jest albo sluzowata. Ulewania bardzo dużo. I to pare dni jest lepiej, potem gorzej, beZ reguly.

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ