LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój Staś musi nauczyć się spać w warunkach ekstremalnych. Brat który jest poszukiwaczem bodźców i uwielbia hałasy, pies który nie jest mądry i stary kocur 🥴
Babulka ja że starszym ponad pół roku walczyłam z lekarzami NFZ i udowadniałam im że młody ulewa ponad normę oraz że ma alergię na bmk. Dopiero prywatny alergolog mi uwierzył... ulewanie i okropna zmiana skórna na ramieniu zniknęła.
Najlepszym hitem była alergolog na NFZ która zabroniła nam u niej w gabinecie używać terminu alergia bo dla niej dzieci nie mają alergi. 😂😂😂Babulka lubi tę wiadomość
-
Stokrota to co ona tam robiła jako alergolog 🤣
Ja dziś od kolejnej osoby na nfz uslyszalam ze mam ograniczac laktoze bo mala nie trawi. 🤦🤦🤦 Poraża mnie ta "wiedza" 🙄kurczak lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka, ja takie rady to od matek słyszałam, ale nie lekarek. Chociaż jedna ciocia ma męża lekarza i jak zobaczyła że pije kawę ze zwykłym mlekiem to doradziła mi żebym kupiła takie bez laktozy. Ale już darowalam sobie tłumaczenie że mleko kobiece ma laktozę i że jak jest alergia to na białko mleka krowiego a nie laktozę 😅 chociaż mam sąsiadkę której córka ma nietolerancję laktozy, ale ma przepisane leki, żeby strawić, a nie dieta matki ...
Kinga, taką też mój synek przyjął. I na szczęście poza płaczem w przychodni i kolką nie ma ani gorączki ani nic. Mam nadzieję że jutro też nie będzie miał. -
Babulka kurde, gdyby nie Twoja zawziętość to byś długo nic nie wiedziała! Masakra! A mała by cierpiała…
Jestem skłonna przebadać tez kupę małej, bo my znów strasznie mało przybieramy. Oddalamy się od 3 centyla… Ściągam w nocy mleko, bo wtedy szybko mam względna ilość pokarmu. Dokarmiam ją między karmieniami z piersi, pilnuje, żeby jak najmniej ulała. Czasem ulewa cały czas, czasem prawie nic... I dalej jesteśmy w punkcie wyjścia.. Mam ochotę po prostu dokarmić ją mm…
😑😑😑 -
Kurczak wydaje mi sie ze na tym etapie powinniscie miec juz jakas podstawowa diagnostyke typu przynajmniej mocz i kal plus jakieś usg.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Cześć Dziewczyny, dawno nie zaglądałam, bo to jakiś obłęd jest z dwójką, mam wrażenie, że nie ogarniam... Mąż złapał covida, więc postanowiłam się odizolować razem z dziećmi. Udało się, nie złapaliśmy, ale ponad tydzień z dwójką 24h na dobę doprowadziło mnie do szaleństwa...🙄 Muszę starszaka już puścić do przedszkola, bo już ma sporo nieobecności. A w jego grupie szaleje grypa, covid, a dziś info o wszawicy. Zwariuję, serio. Oficjalnie się przyznałam mężowi, że mam po prostu problem, okropnie się boję tych wszystkich chorób, ale już do takiego stopnia, że kwalifikuję się do wizyty u psychiatry i psychoterapeuty...
U nas śluz w kupie, jutro zawieziemy do labu na przebadanie. Mała kp+dokarmiam mm. Zobaczymy, co tam wyjdzie..Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Maija dobrze ze sje nie zaraziliscie ❤️
Ja tez juz mam mysli, ze nie moge corki tyle trzymac w domu, wprawdzie staram sie jej zapewnic jakies atrakcje ale tez kilka razy w tyg musi ze mna jezdzic z mala po leksrzsch bo tyle mamy wizyt... A co to za rozrywka dla niej 🙄 od stycznia nie chodzi biedna do przedszkola myślę, że koniec kwietnia/początek maja już pójdzie bo nie mogę jej do roczku izolować Ale boję się okrutnie2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Moja już chodzi do przedszkola, narazie rylko na 3 godziny, ale ona ostatnio jest tak absorbująca, żebym chyba oszalała. Tez się boje, ale tak jak mówicie, nie da się dziecka izolować w nieskończoność. Mąż chodzi do pracy, moja mana jest z nami w domu i tez jest przeziębiona, nie wiem skąd… bo póki co nikt nic nie ma. Mój mąż jak był na tacierzyńskim miał zapalenie ucha i ból gardła… także od wszystkiego nie da się ochronić, nawet jeśli się jest w domu, aczkolwiek wiadomo przedszkole to wylęgarnia chorób…
25.02.2023 synek
20.08.2020 córka -
Maija nie wiem jak Ty wytrzymałaś tydzień z dwójką bez pomocy, rozumiem Twoje "szalenstwo"..ja bije pokłony mojej Mamie ktora codziennie mi pomaga, bez Niej bym sie chyba w kosmos wystrzeliła!
Myslalam ze juz puscilyscie starszaków do przedszkola? Moja poszła od 1 marca, a i tak był to trudny powrót, dopiero w tych dniach jako tako chodzi, bo na początku to nie chciała domu opuszczać skoro Braciszek ze mną zostaje.. -
Maija jak ogranialas wieczór gdy byłaś sama z dziecmi?? Tzn kąpanie, usypianie..?? U mnie jest wtedy Mama lub Mąż gdy wraca z delegacji i jeden dorosły bierze jedno Dziecko a drugi drugie (czyli ja zawsze to mniejsze bo kp). Mały zasypia kolo 20, Starsza kolo 22..nie umiałabym tego pogodzić sama.
-
Jezu ja dzis mialam dwie klasc sama i poleglam totalnie ale fakt ze mala ma jakas kolke. Wlasnie śpi mi na rekach z termoforkiem na brzuchu i deszcz leci ze Spotify 🥴 Cały dzień na cycu, ze starsza malo co porobilam bo cyc i cyc i wrzaski, drzemke taka zeby odłożyć to miala jedna. Starsza miala obiecana kapiel w wannie z zabawa (ja siedze obok i bawimy sie figurkami). A tu mala ani mysli przestac ryczec 🥴 Musialam męża zawołać, chociaz mial wyrywanego zeba i pol dziasla rozwalone i ledwo zyje, bo nie dalam rady tego ogarnac, jedna mokra, druga wrzeszczy az sie zapowietrza, nie moge w koło starszej zostawiac w polowie jakiegoś zajęcia 🤦 podziwiam jak ktoś to ogarnia i też przyjmę chętnie jakieś porady 😳2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Przyznam Wam, że ja też nie ogarniam dwójki a jak jest czwartek to dla mnie jest masakra. Jechanie z dwójką na rehabilitację, tam wszystko robię aby Stasio się nie darł bo dzieci mają terapię w gabinetach i napewno by im to nie pomogło a potem powrót, obiad itp. jestem wykończona dzisiaj psychicznie i fizycznie.
Starszy dzisiaj wykręcił mi awanturę, że Staś ma nowy kombinezon i chciał żebym mu go zdjęła jak byliśmy pod przedszkolem 😕 Udało mi się wybrnąć z tej absurdalnej awantury ale stres miałam, że nie uda się. -
Sansivieria wrote:Maija jak ogranialas wieczór gdy byłaś sama z dziecmi?? Tzn kąpanie, usypianie..?? U mnie jest wtedy Mama lub Mąż gdy wraca z delegacji i jeden dorosły bierze jedno Dziecko a drugi drugie (czyli ja zawsze to mniejsze bo kp). Mały zasypia kolo 20, Starsza kolo 22..nie umiałabym tego pogodzić sama.
A jeszcze żeby było fajniej, mojemu starszakowi zaczęły wjeżdżać aferki o byle gówienko. Typu, nie zjem śniadania, bo szyneczka za bardzo wystaje za chlebek. Czujecie to? Ja, na krawędzi życia, wyczerpana, ledwo stojąca, a mój kochany dzieciaczek odwala takie akcje. No szok. 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 23:03
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Jak czytam o Waszych trudnościach z dwójką dzieci, to się zaczynam nastawiać, że jednak mój syn będzie jedynakiem. 😅 Tym bardziej, że z nim jednym już nie wyrabiam. Od kilku dni prześladuje mnie taka myśl, że on nie jest przy mnie szczęśliwy. Jak tylko się obudzi, to płacze. Przewijam - ryk. Nakarmionego ponoszę i odłożę - ryk. Wczoraj w ciągu całego dnia było raptem 15 min gdy leżał na macie i się do mnie uśmiechał jak go zagadywałam. Resztę dnia albo spał na mnie, albo ciągnął cyca, albo ryczał. I to zaraz jest tak okropny ryk, że dziwię się, że jeszcze sąsiedzi policji na nas nie nasłali. 🙉 Obiad robiłam przez pół dnia, wykorzystując te 5 min między odłożeniem go z cyca do łóżeczka a pobudką.
Także naprawdę szacun, że jeszcze ogarniacie starsze rodzeństwo i nie zwariowałyście. Ja sobie tego nie wyobrażam. 🫣 -
Babulka wrote:Ja juz nie moge sie doczekac az wsadze w chustonosidlo bo oszalec można. Oby tylko chciala w tym siedziec...Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Akataa ja po porodzie pierwszej też postanowiłam, że koniec z dziećmi, bo drugiego porodu nie przeżyje a potem to wszystko zapomniałam. Pierwszy rok córki nawet szans nie było na myśl o rodzenstwie już nie mówiąc o jakichkolwiek próbach stworzenia go. No i potem też się to zapomina 🙈 Niby pamiętałam, że byłam na skraju wyczerpania ale szczegółów nie 🙈
Ale było mi ciężej z jednym dzieckiem niż teraz z dwoma. Pierwsza cały czas albo wrzeszczała albo wymiotowała, drzemki to było godzine usypiania i 20 min snu, gdzie trzeba było cicho oddychać, żeby się nie obudziła już nie mówiąc o zrobieniu sobie chociaż herbaty, co było wykluczone. 🥴2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Maija wrote:Babulka, jakie masz? Rozglądam się za chustą, ale kupię używaną, bo nie wiem, czy się sprawdzi w ogóle. Synka nosiłam w nosidle, ale dopiero od 4 miesiąca..2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska