X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE Mamusie 2023
Odpowiedz

LUTOWE Mamusie 2023

Oceń ten wątek:
  • mari Koleżanka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, bo walczyłam z plamieniem. Nie wytrzymałam i umówiłam się do innego specjalisty, bo moj lekarz jest na urlopie. Okazało się, ze to przez łożysko, jest położone bardzo nisko na przedniej ścianie i dlatego może podkrwawiac. Na rasie nie jest przodujące i jest szansa, ze do porodu się podniesie, ale trzeba je obserwować. Dostałam luteinę doustnie. I już trzeci lekarz powiedział , ze widzi coś między nogami :P Ale nikt potwierdzić nie chce i mówią, ze jeszcze może być różnie. Ale ja już zmieniłam myślenie na synka :)
    Co do imienia to mnie się podobają mniej znane. Sama mam mało popularne imię i wiele razy mi to pomogło w życiu :)
    Ale mąż każda moja propozycje odrzuca. On chciałby Kazika po dziadku, ale ja się kategorycznie nie zgadzam :p Na rasie wypracowaliśmy kompromis w kwestii Mikołaja. Zobaczymy może coś jeszcze nam wpadnie do głowy.
    Jeśli chodzi o ruchy to coś czuje, ciężko powiedzieć czy to to, chciciaz doktor mówiła, ze jeszcze przez wiele tygodni nie poczuje ruchów właśnie przez to łożysko . Staram się tez stetoskopem wyłapać tętno, ale na razie nie słychać . Podobno można od 20 tygodnia usłyszeć wiec jeszcze chwile .
    Zbliża się tez czas usg połówkowego. W którym tygodniu będziecie robić ? Bo nie chce znów pójść za wcześnie.
    Spokojnego tygodnia :)

fa4d8902b1.png
    Czekamy na dziewczynkę 💕
    1 🤰
    03.06.22 ⏸️
    17.06.22 - 5,1 mm <3
    24.06.22- 7,5 mm
    21.07.22- 49 mm

• Anirak49 Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) u mnie aktualnie według miesiaczki 14+1, ciaza blizniacza. Najgorsze objawy za mną jak do tej pory i jakoś wszystko powoli leci :) prawdopodobnie u mnie dwóch chłopaków choć na prenatalnych tak się wiercili, że pewności na 100% nie mam 😄 wyniki u jednego dziecka pośrednie, ale wierzę, że wszystko się ułoży dobrze 😊 są tu może kobietki oczekujace bliźniaków? :)

kurczak, Maija, kawoholiczka lubią tę wiadomość

• Anirak49 Debiutantka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mari wrote:
    Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, bo walczyłam z plamieniem. Nie wytrzymałam i umówiłam się do innego specjalisty, bo moj lekarz jest na urlopie. Okazało się, ze to przez łożysko, jest położone bardzo nisko na przedniej ścianie i dlatego może podkrwawiac. Na rasie nie jest przodujące i jest szansa, ze do porodu się podniesie, ale trzeba je obserwować. Dostałam luteinę doustnie. I już trzeci lekarz powiedział , ze widzi coś między nogami :P Ale nikt potwierdzić nie chce i mówią, ze jeszcze może być różnie. Ale ja już zmieniłam myślenie na synka :)
    Co do imienia to mnie się podobają mniej znane. Sama mam mało popularne imię i wiele razy mi to pomogło w życiu :)
    Ale mąż każda moja propozycje odrzuca. On chciałby Kazika po dziadku, ale ja się kategorycznie nie zgadzam :p Na rasie wypracowaliśmy kompromis w kwestii Mikołaja. Zobaczymy może coś jeszcze nam wpadnie do głowy.
    Jeśli chodzi o ruchy to coś czuje, ciężko powiedzieć czy to to, chciciaz doktor mówiła, ze jeszcze przez wiele tygodni nie poczuje ruchów właśnie przez to łożysko . Staram się tez stetoskopem wyłapać tętno, ale na razie nie słychać . Podobno można od 20 tygodnia usłyszeć wiec jeszcze chwile .
    Zbliża się tez czas usg połówkowego. W którym tygodniu będziecie robić ? Bo nie chce znów pójść za wcześnie.
    Spokojnego tygodnia :)
    Ja będę robić w 20+2 :)

• Akataa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe umówione na 20+4. 🙂 Gdzieś czytałam, że optymalnie robić między 20 a 23 tyg.

🩵 12.02.23, 41t0d - 2940g, 53 cm
    age.png
    💔 26.11.21 - 8t3d - 👼(poronienie samoistne)
  • Gemma19 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my dzisiaj w końcu doszliśmy do zgody w kwestii imienia i po pierwszym synu Edwardzie będzie młodszy braciszek o imieniu Florian 🥰

Akataa, Maija, kawoholiczka lubią tę wiadomość

preg.png

age.png

age.png

Michałek [*] 8.10.2019 👼
  • Maija Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połówkowe mam zaplanowane na połowę września, będzie to 20+2 😊
    My już też chyba doszliśmy do porozumienia w kwestii imienia dla córeczki. Mamy już Leonarda, więc myślę, że Klara będzie do niego pasować 😊

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• stokrota Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też mam zaplanowane połówkowe na 20+2. Dzisiaj miałam USG kontrolne i się zawiodłam, że jeszcze nie znam płci 😉 Na całe szczęście wszystko w porządku z dzidziusiem.

Maija lubi tę wiadomość

• Maija Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrota wrote:
    Hej ja też mam zaplanowane połówkowe na 20+2. Dzisiaj miałam USG kontrolne i się zawiodłam, że jeszcze nie znam płci 😉 Na całe szczęście wszystko w porządku z dzidziusiem.
    Najważniejsze, że wszystko okej ❤️

stokrota lubi tę wiadomość

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Anirak rozwaliłaś system, ciąża bliźniacza??? Chyba pierwsza i jedyna tutaj! Podwójne gratulacje! Od kiedy wiesz i jak to przyjęłaś? Wow!! Ja bym padła!

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne na 21+2.

age.png
    age.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prenatalne 20+0 😅 Anirak, chyba jesteś jedyną spodziewająca się bliźniaków 🥰 jak się z tym czujesz? 😁 Podwójne szczęście, pewnie brzuszek szybciej rośnie jak dwójka ma pokładzie 😉

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari, przypomniałaś mi, że muszę się zapisać 🙈

Anirak wow, bliźniaki to nieźłe wyzwanie 🙂 A są jedno czy dwujajowe? :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Maija Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anirak49 wrote:
    Hej, hej :) u mnie aktualnie według miesiaczki 14+1, ciaza blizniacza. Najgorsze objawy za mną jak do tej pory i jakoś wszystko powoli leci :) prawdopodobnie u mnie dwóch chłopaków choć na prenatalnych tak się wiercili, że pewności na 100% nie mam 😄 wyniki u jednego dziecka pośrednie, ale wierzę, że wszystko się ułoży dobrze 😊 są tu może kobietki oczekujace bliźniaków? :)
    Podasz termin Twojego porodu? 😊 Gratulacje bliźniaków! ❤️

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Maija Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęły mi się skurcze łydek w nocy...pamiętam, że w pierwszej ciąży bardzo cierpiałam z tego powodu 🙄 biorę już magnez, ale najwidoczniej muszę zwiększyć dawkę...

Córeczka 18.01.2023 <3
    Syn 2019 <3

• Babulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wylądowałam na sorze z tachykardią i dusznosciami plus zaslabniecie, także też mnie ta ciąża trochę obciąża a to dopiero 14 tydzień 🙈🙈🙈

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zapisałam na połówkowe i będę miała 20+3 wg OM. 🙂 Bobo jest trochę większe z usg ale ta różnica się zmniejsza ostatnio, więc powinno być ok :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Aypis Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy któraś z was też ma takie bóle po boku? Niby rozciąganie więzadeł ale dziś boli mnie już od 6:30 i nie wygląda na to żeby miało przestać..

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w czwartek i pewnie wtedy umowie się na połówkowe 😜 liczę też na to, że płeć poznamy 😜
    Anirak wow, bliźniaki u Was pierwsze w rodzinie czy macie predyspozycje? 😜
    Aypis, ja mam czasem takie bóle, ale nie za mocne, takie rozciąganie czuje.

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Aypis Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioora no właśnie zwykle też mi dość szybko puszczało, takie jakby ciągnięcie i spokój. Aż napisałam do mojego lekarza czy to normalne ale oczywiście poczekam trochę na odpowiedź i już się stresuję.

I też mam wizytę w czwartek, również liczymy że uda się już podejrzeć płeć bo na prenatalnych nie chciał nam nic powiedzieć 🙈
    plus czekamy na wynik NIFTY pro, może będzie szybciej wiadomo 😅

💊 udało się w 1 cyklu stymulowanym clo

⏸ 8.06
    ❌ 23.08 - podejrzenie monosomii chromosomu X (nifty pro)
    💗 8.09 - amniopunkcja wykluczyła zespół Turnera - zdrowa Łucja! 👧🏼

☀️ 27.01.23 - Lusia już z nami! 37+2 / 2750g / 55cm
    age.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aypis wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z was też ma takie bóle po boku? Niby rozciąganie więzadeł ale dziś boli mnie już od 6:30 i nie wygląda na to żeby miało przestać..
    A w którym miejscu? W pachwinach?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ