LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, bo walczyłam z plamieniem. Nie wytrzymałam i umówiłam się do innego specjalisty, bo moj lekarz jest na urlopie. Okazało się, ze to przez łożysko, jest położone bardzo nisko na przedniej ścianie i dlatego może podkrwawiac. Na rasie nie jest przodujące i jest szansa, ze do porodu się podniesie, ale trzeba je obserwować. Dostałam luteinę doustnie. I już trzeci lekarz powiedział , ze widzi coś między nogami Ale nikt potwierdzić nie chce i mówią, ze jeszcze może być różnie. Ale ja już zmieniłam myślenie na synka
Co do imienia to mnie się podobają mniej znane. Sama mam mało popularne imię i wiele razy mi to pomogło w życiu
Ale mąż każda moja propozycje odrzuca. On chciałby Kazika po dziadku, ale ja się kategorycznie nie zgadzam :p Na rasie wypracowaliśmy kompromis w kwestii Mikołaja. Zobaczymy może coś jeszcze nam wpadnie do głowy.
Jeśli chodzi o ruchy to coś czuje, ciężko powiedzieć czy to to, chciciaz doktor mówiła, ze jeszcze przez wiele tygodni nie poczuje ruchów właśnie przez to łożysko . Staram się tez stetoskopem wyłapać tętno, ale na razie nie słychać . Podobno można od 20 tygodnia usłyszeć wiec jeszcze chwile .
Zbliża się tez czas usg połówkowego. W którym tygodniu będziecie robić ? Bo nie chce znów pójść za wcześnie.
Spokojnego tygodnia -
Hej, hej u mnie aktualnie według miesiaczki 14+1, ciaza blizniacza. Najgorsze objawy za mną jak do tej pory i jakoś wszystko powoli leci prawdopodobnie u mnie dwóch chłopaków choć na prenatalnych tak się wiercili, że pewności na 100% nie mam 😄 wyniki u jednego dziecka pośrednie, ale wierzę, że wszystko się ułoży dobrze 😊 są tu może kobietki oczekujace bliźniaków?
kurczak, Maija, kawoholiczka lubią tę wiadomość
-
mari wrote:Hej dziewczyny! Dawno mnie tu nie było, bo walczyłam z plamieniem. Nie wytrzymałam i umówiłam się do innego specjalisty, bo moj lekarz jest na urlopie. Okazało się, ze to przez łożysko, jest położone bardzo nisko na przedniej ścianie i dlatego może podkrwawiac. Na rasie nie jest przodujące i jest szansa, ze do porodu się podniesie, ale trzeba je obserwować. Dostałam luteinę doustnie. I już trzeci lekarz powiedział , ze widzi coś między nogami Ale nikt potwierdzić nie chce i mówią, ze jeszcze może być różnie. Ale ja już zmieniłam myślenie na synka
Co do imienia to mnie się podobają mniej znane. Sama mam mało popularne imię i wiele razy mi to pomogło w życiu
Ale mąż każda moja propozycje odrzuca. On chciałby Kazika po dziadku, ale ja się kategorycznie nie zgadzam :p Na rasie wypracowaliśmy kompromis w kwestii Mikołaja. Zobaczymy może coś jeszcze nam wpadnie do głowy.
Jeśli chodzi o ruchy to coś czuje, ciężko powiedzieć czy to to, chciciaz doktor mówiła, ze jeszcze przez wiele tygodni nie poczuje ruchów właśnie przez to łożysko . Staram się tez stetoskopem wyłapać tętno, ale na razie nie słychać . Podobno można od 20 tygodnia usłyszeć wiec jeszcze chwile .
Zbliża się tez czas usg połówkowego. W którym tygodniu będziecie robić ? Bo nie chce znów pójść za wcześnie.
Spokojnego tygodnia -
stokrota wrote:Hej ja też mam zaplanowane połówkowe na 20+2. Dzisiaj miałam USG kontrolne i się zawiodłam, że jeszcze nie znam płci 😉 Na całe szczęście wszystko w porządku z dzidziusiem.
stokrota lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja mam prenatalne 20+0 😅 Anirak, chyba jesteś jedyną spodziewająca się bliźniaków 🥰 jak się z tym czujesz? 😁 Podwójne szczęście, pewnie brzuszek szybciej rośnie jak dwójka ma pokładzie 😉
-
Anirak49 wrote:Hej, hej u mnie aktualnie według miesiaczki 14+1, ciaza blizniacza. Najgorsze objawy za mną jak do tej pory i jakoś wszystko powoli leci prawdopodobnie u mnie dwóch chłopaków choć na prenatalnych tak się wiercili, że pewności na 100% nie mam 😄 wyniki u jednego dziecka pośrednie, ale wierzę, że wszystko się ułoży dobrze 😊 są tu może kobietki oczekujace bliźniaków?Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Ja wczoraj wylądowałam na sorze z tachykardią i dusznosciami plus zaslabniecie, także też mnie ta ciąża trochę obciąża a to dopiero 14 tydzień 🙈🙈🙈2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Właśnie się zapisałam na połówkowe i będę miała 20+3 wg OM. 🙂 Bobo jest trochę większe z usg ale ta różnica się zmniejsza ostatnio, więc powinno być ok2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny a czy któraś z was też ma takie bóle po boku? Niby rozciąganie więzadeł ale dziś boli mnie już od 6:30 i nie wygląda na to żeby miało przestać..
-
Ja mam wizytę w czwartek i pewnie wtedy umowie się na połówkowe 😜 liczę też na to, że płeć poznamy 😜
Anirak wow, bliźniaki u Was pierwsze w rodzinie czy macie predyspozycje? 😜
Aypis, ja mam czasem takie bóle, ale nie za mocne, takie rozciąganie czuje. -
Wiewioora no właśnie zwykle też mi dość szybko puszczało, takie jakby ciągnięcie i spokój. Aż napisałam do mojego lekarza czy to normalne ale oczywiście poczekam trochę na odpowiedź i już się stresuję.
I też mam wizytę w czwartek, również liczymy że uda się już podejrzeć płeć bo na prenatalnych nie chciał nam nic powiedzieć 🙈
plus czekamy na wynik NIFTY pro, może będzie szybciej wiadomo 😅 -
Aypis wrote:Dziewczyny a czy któraś z was też ma takie bóle po boku? Niby rozciąganie więzadeł ale dziś boli mnie już od 6:30 i nie wygląda na to żeby miało przestać..2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska