LUTOWE Mamusie 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Babulka wrote:A w którym miejscu? W pachwinach?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2022, 10:33
-
Tak naprawdę jak są jakieś bóle to lepiej pytać lekarza. Ale właśnie teraz zaczyna się ta macica intensywnie rozciągać. U mnie czasem czuję, ale nie jest to długi ból i teraz bardziej przy pachwinach.
Gratulacje bliźniaków!!! 👶👶 my z mężem marzyliśmy o bliźniakach! Ale jedna niunia jest w brzuszku (może na początek wystarczy) 😂 Czy będą one takie same czy dwujajowe? 😊Ariane lubi tę wiadomość
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
hej Dziewczyny!
Witam Was, dołączam do grona lutowych mam mam termin na 02.02.2023, jestem już po badaniach prenatalnych także byleby było cały czas dobrze czego nam wszystkim życzę
Pozdrawiam
Sansivieria, kawoholiczka, Maija, stokrota, kurczak, MartitaS, Gemma19 lubią tę wiadomość
-
Mnie też pobolewa brzuch ale to są takie typowo rozpychające macice bóle albo więzadła, to wtedy ból jest bardziej ostry ale w pachwinach, w późniejszej ciąży dochodzą też na całym obwodzie, nawet pod żebrami.
Zgadzam się z kawoholiczką, że najlepiej konsultować z lekarzem, bo każda z nas może podobnie opisywać zupełnie inny ból. Ale ogólnie nie ma co się jakoś bardzo stresować na zapas, bo zwykle to są zupełnie normalne sytuacje. Ale ja z tych co wolą sprawdzić 100x normalną sytuację, niż raz nie sprawdzić i potem żałować Lepiej dmuchać na zimnekawoholiczka lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Ariane wrote:hej Dziewczyny!
Witam Was, dołączam do grona lutowych mam mam termin na 02.02.2023, jestem już po badaniach prenatalnych także byleby było cały czas dobrze czego nam wszystkim życzę
PozdrawiamAriane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Mnie też pobolewa brzuch ale to są takie typowo rozpychające macice bóle albo więzadła, to wtedy ból jest bardziej ostry ale w pachwinach, w późniejszej ciąży dochodzą też na całym obwodzie, nawet pod żebrami.
Zgadzam się z kawoholiczką, że najlepiej konsultować z lekarzem, bo każda z nas może podobnie opisywać zupełnie inny ból. Ale ogólnie nie ma co się jakoś bardzo stresować na zapas, bo zwykle to są zupełnie normalne sytuacje. Ale ja z tych co wolą sprawdzić 100x normalną sytuację, niż raz nie sprawdzić i potem żałować Lepiej dmuchać na zimne
Przed chwilą przyszedł mi też sms z info, że wyniki NIFTY są już na moim koncie. Umówiliśmy się z narzeczonym, że otworzymy je razem i teraz jajo zniosę do 16:00 😂
kawoholiczka, Maija lubią tę wiadomość
-
Aypis chyba bym nie dała rady 🤭 podziwiam,włącz jakiś serial czy coś, żeby nie myśleć 😅
Ariane, witamy witamy, termin masz ten co ja 😁 ja jeszcze płci nie znam, ale na połówkowych nie wyjdę póki mi nie powiedzą 🤣 a Ty jak, znasz już płeć?Ariane lubi tę wiadomość
-
Aypis podziwiam za cierpliwość! Ale my też wynik otwieraliśmy razem - z tym, że mąż pracuje w domu to go zawołałam 😂 Trzymam kciuki za piękne wyniki! Chcieliście poznać płeć? 🥰
Ariane witaj! Rozgość się 😃
Ja dziś wysprzątałam mieszkanie, nie wiem co ze sobą zrobić. Chyba zacznę jakiś kurs sobie, żeby się czymś zająć. 😂😂 Czy któraś z Was planuje jakaś naukę na zwolnieniu? 😄
Ariane lubi tę wiadomość
👱♀️26
Dziewczynka w drodze 🍼🎀
⏸ 10.06.2022 r. 15dpo
10.06.2022 - beta: 32,24 mlU/ml
12.06.2022 - beta: 89,70 mlU/ml
17.06.2022 - beta: 1826,11 mlU/ml
22.06.2022 5t+1d pęcherzyk 11,1 mm
04.07.2022 1,12 cm człowieczka i bijące ❤
26.07.2022 - 3,50 cm dzidziusia, tętno 174 🥰
27.07.2022 wykonanie Nifty Pro - zdrowa dziewczynka
18.08.2022 badanie prenatalne 👍
Kolejna wizyta: 10.10.2022
II prenatalne
Femibion 2, Neoparin, Luteina, Aspargin -
Babulka wrote:Mnie też pobolewa brzuch ale to są takie typowo rozpychające macice bóle albo więzadła, to wtedy ból jest bardziej ostry ale w pachwinach, w późniejszej ciąży dochodzą też na całym obwodzie, nawet pod żebrami.
Zgadzam się z kawoholiczką, że najlepiej konsultować z lekarzem, bo każda z nas może podobnie opisywać zupełnie inny ból. Ale ogólnie nie ma co się jakoś bardzo stresować na zapas, bo zwykle to są zupełnie normalne sytuacje. Ale ja z tych co wolą sprawdzić 100x normalną sytuację, niż raz nie sprawdzić i potem żałować Lepiej dmuchać na zimne
Co do bóli oprócz tych pachwinowych ostatnio odczułam kłucie w pępku, z tego co czytałam to również jest charakterystyczne dla ciąży ( 16 tydzień ciązy)
-
Ariane wrote:Co do bóli oprócz tych pachwinowych ostatnio odczułam kłucie w pępku, z tego co czytałam to również jest charakterystyczne dla ciąży ( 16 tydzień ciązy)
Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Witaj to już jesteś całkiem daleko w tej ciąży! Poznałaś już płeć?
Hej Tak, będzie to dziewczynka ( oprocz usg pren. i pappa mialam tez testy nifty z racji ryzyka pośredniego, głowny czynnik ryzyka wiek - 38 lat). Juz udało nam się dotrwać do 16 tygodnia i oby jak najdalej, pisze tak bo 1 ciążę straciłam w 20 tygodniu kilka lat temu ale tez wygladała ona zupełnie inaczej i miałam ( okazalo sie po badaniach) rozwaloną tarczycę, jestem po całkowitym usunieciu tarczycy i poki co ciąża przebiega bez żadnych sensacji -
Pomarańcza wrote:Aypis chyba bym nie dała rady 🤭 podziwiam,włącz jakiś serial czy coś, żeby nie myśleć 😅
Ariane, witamy witamy, termin masz ten co ja 😁 ja jeszcze płci nie znam, ale na połówkowych nie wyjdę póki mi nie powiedzą 🤣 a Ty jak, znasz już płeć?Pomarańcza lubi tę wiadomość
-
Ariane wrote:Hej Tak, będzie to dziewczynka ( oprocz usg pren. i pappa mialam tez testy nifty z racji ryzyka pośredniego, głowny czynnik ryzyka wiek - 38 lat). Juz udało nam się dotrwać do 16 tygodnia i oby jak najdalej, pisze tak bo 1 ciążę straciłam w 20 tygodniu kilka lat temu ale tez wygladała ona zupełnie inaczej i miałam ( okazalo sie po badaniach) rozwaloną tarczycę, jestem po całkowitym usunieciu tarczycy i poki co ciąża przebiega bez żadnych sensacji
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty...aż ciężko mi pomyśleć..
Trzymam kciuki za obecną ciążę i Twoją córeczkęAriane lubi tę wiadomość
Córeczka 18.01.2023
Syn 2019
-
Kawoholiczko, tak, ja planuję. Po pierwsze podszkolić angielski, nie używam w pracy i czuje jak mi zanika 😅 dużo rozumiem, ale żeby rozmawiać to a) nie mam z kim xd b) tylko za granicą nie mam z tym problemu, nie wstydzę się itd.
A po drugie chcę zmienić pracę, oczywiście po macierzyńskim, dlatego chcę uczyć się testowania oprogramowan, już zaczęłam, ale przez pracę i wieczne zmęczenie i brak czasu (praca codziennie od 11 do 19) nie zrobiłam znaczących postępów. Dlatego też poszłam na zwolnienie, żeby korzystać z czasu, w którym dobrze się czuje 😊 -
Ariane wrote:Hej Tak, będzie to dziewczynka ( oprocz usg pren. i pappa mialam tez testy nifty z racji ryzyka pośredniego, głowny czynnik ryzyka wiek - 38 lat). Juz udało nam się dotrwać do 16 tygodnia i oby jak najdalej, pisze tak bo 1 ciążę straciłam w 20 tygodniu kilka lat temu ale tez wygladała ona zupełnie inaczej i miałam ( okazalo sie po badaniach) rozwaloną tarczycę, jestem po całkowitym usunieciu tarczycy i poki co ciąża przebiega bez żadnych sensacji
No i mam 35 lat, więc teraz czekam na wynik pappy z lekkim grymasem na twarzy A jakie Ci wyszło ryzyko, że zlecono nifty?Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Babulka wrote:Bardzo mi przykro, że coś takiego Cię spotkało, ja mam dwie straty za sobą ale w 1 trymestrze, więc to zupełnie co innego.
No i mam 35 lat, więc teraz czekam na wynik pappy z lekkim grymasem na twarzy A jakie Ci wyszło ryzyko, że zlecono nifty?
Ryzyko podstawowe, z racji wieku ( jak to pięknie określają w medycynie ciąża geriatryczna, powyżej 35 roku) wyszło 1:135, po USG i teście Pappa skorygowane wyszło 1:870 ( Trisomia 21), mieści się to w ryzyku pośrednim a w nim zaleca się test Nifty(badanie DNA), aby wejsc w ryzyko niskie musialabym miec powyżej 1: 1000, wiec bylam blisko tak naprawdę ale zapewne wiek zrobił swoje Dlatego wydałam kasę żeby mieć pewność i się nie stresować
-
Rozumiem Pytam, bo próbuję się jakoś nastawić, u mnie też zapewne wyjdzie pośrednie i strasznie mnie to denerwuje
Ariane lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Na szczęście jestem w pracy do 16:00 i staram się zająć głowę
ale tak, zaznaczaliśmy że chcemy znać płeć. I dość szybko przyszły wyniki! Krew pobierali mi po południu w środę.
Ariane ale czułaś, że coś jest nie tak przed tym 20 tygodniem? Czy na wynikach coś wychodziło?