Lutowe mamy 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
To duzo zmienia, że jest ważny tylko 5 tygodni. Ja w takim razie na pewno będę przeciągała aby był w 37 zrobiony. Niestety znam przypadek gdzie kobieta nie miała podanego antybiotyku (dlaczego to nie wiem bo było to niedawno) I dziecko po tygodniu zmarło na sepsę.
Dziewczyny a jakie kosmetyki dla siebie bierzecie do szpitala? Ja myślałam o takich turystycznych z Rossmanna normalne firmy, nie żadne hipoalergiczne dla siebie.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA
02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzisiaj w końcu spakowałam torbę do szpitala 💪 no prawie, zostało mi kilka rzeczy dorzucić, ale to co najbardziej potrzebne już spakowane ☺️ muszę ogarnąć teraz ubranka, bo jeszcze nie wszystkie mam uprane. Do prasowania całe stosy czekają 😂 przygotowujecie sobie od razu większe rozmiary ubranek,czy będziecie się tym zajmować na bieżąco po porodzie? Bo ja mam ubranka używane zakupione w różnych rozmiarach na olx i sporo też dostałam od kuzynki męża po jej synku. I piorę od razu wszystkie (56-74). Sporo mam też większych (80-86), ale to już w karton i niech czekają, bo to pewnie gdzieś za rok się przyda 😉
Werson lubi tę wiadomość
-
Ja zamówiłam z SHEIN takie fajne mini pojemniki i przelałam do nich kosmetyki, których używam na co dzień. Podpisałam je tylko żeby wiedzieć co w nich mam.
Ja największy rozmiar mam 62, myślę że wyślę męża do Świata dziecka lub smyka na zakupy. Pewnie mnie za to znienawidzi bo nie lubi robić tego typu zakupów, ale cóż 😆
Brawo Tiril! Ty masz super bo wiele rzeczy daje Wam szpitalTiril lubi tę wiadomość
-
Ja mam w komodzie uprane, posegregowane i poprasowane 56 i 62. Jakimś cudem uprałam też 68 ale to już nie segregowałam bodziaków do bodziaków tylko wszystko mam wrzucone do jednej szuflady. Rozmiary 74 i w zwyz schowałam do łóżka bo zwyczajnie nie mam miejsca i też gdzieś za kilka miesięcy dopiero będę je prała.
Ja trochę mam nowych a inne również od rodziny dostałam.
Ja torbę planuje za tydzień spakować, bo narqzie mi idą koszule do szpitala i w sumie dzisiaj dopiero szlafrok przyszedł.
Jaki rozmiar na wyjście ze szpitala macie do dzieci spakowany? Ja się zastanawiam między 50 bo mam kilka szt ubrań a 56.
Planowałam body z krótkim, body z długim,rajstopy, jakiś pajacyk, bluzę w zależności od pogody i na wyjście kombinezon typu miś i otulacz do fotelika.Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
nick nieaktualnyNa wyjście ze szpitala spakuję chyba wszystko, bo nie mam pojęcia na jaką pogodę, temperaturę się szykować 😂 wezmę body z długim, body z krótkim, jakiegoś cieplejszego pajacyka, śpiochy, skarpetki, sweterek, cienki kombinezon, czapkę, kocyk do fotelika i osłonę do fotelika jakby padało 🙈🤣 nie wiem jak jest w innych szpitalach, ale w tym co ja rodziłam to położna ubierała mi dziecko przed wyjściem 🤔 pokazałam jej wtedy różne ubranka, które wzięłam i to ona wybierała co z tego założyć 😂 dobrze że wzięłam wtedy różne rozmiarowo czapeczki, bo dwie były za małe 🙈
-
No co Ty, wg właśnie mi przypominalas że nie man osłony do fotelika i wózka 😅, dzięki!
Tiril lubi tę wiadomość
Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
Dziewczyny! Zwracam się do Was z wielką prośbą o wsparcie badań studentek Wydziału Psychologii UAM. Badania dotyczą poczucia atrakcyjności w ciąży. Wypełnienie ankiety nie zajmie dłużej niż 5 minut. Badanie skierowane jest do kobiet, które oczekują pierwszego dziecka, w wieku od 25 do 35 roku życia, które pozostają w związku. Bardzo dziękuję za Wasz wkład i pozdrawiam jako opiekunka projektu i mama
https://forms.gle/MaiPHeYoUER5Ro3r5 -
Ja na wyjście mam body krótki rękaw, pajacyk na długi, skarpetki, czapeczka i na to taki grubszy kombinezon. Do fotelika mam jeszcze otulacz. Mam to w rozmiarze 56-62 bo kombinezon akurat większy. Ja wezmę jeszcze komplet body+polspiochy i dopytam położnej co będzie lepiej, bo nie przewidzę pogody
Chyba zachęciłyście mnie do kupna ubrań w rozmiarze 68 i może wykorzystam jeszcze wyprzedaże w Pepco, ale pewnie już tego nie wypiorę bo już nie mam siły 😪 -
nick nieaktualny
-
Ja mam wrażenie, że czas leci teraz wolniej, czuję też jakbym siedziała na tykającej bombie 🙈 Dopakowałam dzisiaj ostatnie rzeczy, ale czuję się spokojniejsza.
Mój mąż to ostatnio się rozpłakał jak rozmawialiśmy, że zaraz mała Bianka będzie z nami. On bardzo długo czekał aż zostanie tata ☺️ Sama już nie mogę się doczekać aż wezmą ja na rączki 😍Mala.mi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zwracam się do Was z wielką prośbą o wsparcie badań studentek Wydziału Psychologii UAM. Badania dotyczą poczucia atrakcyjności w ciąży. Wypełnienie ankiety nie zajmie dłużej niż 5 minut. Badanie skierowane jest do kobiet, które oczekują pierwszego dziecka, w wieku od 25 do 35 roku życia, które pozostają w związku. Bardzo dziękuję za Wasz wkład i pozdrawiam jako opiekunka projektu i mama
https://forms.gle/MaiPHeYoUER5Ro3r5 -
Tiril wrote:Werson masz już ciążę donoszona 😉🥳 no teraz to chyba wszystkie będziemy codziennie wchodzić na forum i sprawdzać czy już przypadkiem nie urodziłaś 🙈 Bianka śliczne imię 🥰
A my czekamy razem z tobą 😊