X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutowe mamy 2024
Odpowiedz

Lutowe mamy 2024

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2024, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson nie dziwię się, że masz już dość. Ja chcę jakoś dożyć do skończonego 37 tygodnia i będę czekać na poród jak na zbawienie. Chciałabym już odzyskać dawne siły, sprawność i pozbyć się zgagi 🙈 ciąża to piękny okres, no ale bez przesady 🤣
    Fajnie, że miałaś baby shower, super są takie imprezki 😉

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam, bo mi ciężko 🙈. No ale u mnie jeszcze długo... No ja przez jakiś czas nie miałam zgagi, ale powróciła że zdwojoną siłą 😐

• Werson Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wam pomaga na zgagę? Ja jem migdały i jak na razie działają 😮‍💨

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciągu dnia też jem migdały, kilka łyków mleka. Ale to tak na chwilę tylko działa. Biorę Reni albo Gaviscon, ale pilnuję żeby nie przekraczać 3-4 tabletek na dzień.

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem migdały. Pomagają, ale teraz męczy mnie po kilka razy dziennie 😐.

• Werson Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najbardziej w nocy, aż się spać nie da 😥 wczoraj zasnęłam po 3 bo nic nie pomogło 😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2024, 10:33

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Werson Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba odchodzi mi Czop… ale tak powoli. Nie mam pewności, ale może w tym tyg zadzwoni do mnie położna środowiskowa i z nią o tym porozmawiam

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja aż tak nie mam. Mam bóle kręgosłupa i ciężko się czasem ułożyć wygodnie, ale aż tak długo mi nie zajmuje ułożenie się do snu.
    Czyżby malutka już się pchała na świat? Jak się czujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson a masz jakieś skurcze? Czop może odejść nawet na 2-3 tygodnie przed porodem 😉

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to dobrze wiedzieć. Myślałam, że jakoś kilka godzin może dni🙈

• Werson Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas mam skurcze przepowiadające, ale bezbolesne. Mnie tylko czasami kuje w pochwie gdy mała wpycha się główką, ale ogólnie jest ok. Wydaje mi się że powolutku szykuje się na wyjście na świat 😊

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2024, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciało się przygotowuje do porodu, to dobrze 😉

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2024, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już niedługo Werson 🥰czekamy🤩

Hel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2024, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się chyba odpalił syndrom wicia gniazda 🤪 do tej pory na bieżąco coś tam sprzątałam, ale już mi zaczynają chodzić po głowie głupie pomysły 🙈 głupie, bo ledwo się ruszam, siły nie mam, a dopiero teraz zaczyna mi przeszkadzać bałagan który wcześniej mnie kompletnie nie ruszał 🤣 dzisiaj sprzątałam pralnię, segregowałam ciuchy, pucowalam pralkę 🤦 po głowie cały czas mi chodzą szafki kuchenne i ich zawartość 🤣 ledwo ogarniam życie na codzień, ale chyba zeschizuje jak tego wszystkiego nie posprzątam 🤪 nawet fugi w łazience wołają mnie o wyszorowanie, masakra!

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż tak nie mam😅 aczkolwiek też mnie denerwują rzeczy na jakie nie mam już siły... Ale może przejdzie 😂 bo siły coraz mniej, a samopoczucie coraz gorsze. Ja się zastanawiam jak jak urodzę przy takim braku sił😐

• Werson Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam syndrom wicia gniazda 🙈Ależ ja sprzątałam, układałam, już myślałam o przemeblowaniu … Ale fajnie było 🤪

Mała.mi na końcówce będziesz spać tak często jak ja 😆 ja śpię po 8-9h potem w ciągu dnia drzemka i dasz radę 💪

Ja już jestem pewna że odchodzi mi Czop. Skurczy brak, wczoraj tylko leżąc w łóżku przez chwilę czułam ból jak na okres

🧑🏻‍🦰33 👱🏻‍♂️43
    09.02.2024 Bianka 👧🏼
    10.02 ⏸️ pierwszy test
    26.05 chłopiec 🩵
    17.10 Termin porodu 🤱🏻

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2024, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werson ja coraz częściej odczuwam bóle jak na okres. Nie wiem czy to są te przepowiadające 🤔 nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży 🙈 jeśli jakieś wtedy czułam, to na pewno nie tak często jak teraz, bo bym pamiętała. Muszę zapytać o to lekarza albo położną.

• Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2024, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To się wyśpie na zaś 😂 bo później przy malutkiej to niewiadomo kiedy i jak się będzie spało 😅
    U mnie mała narazie sobie grzecznie siedzi bez skurczy i bóli ☺️ niech sobie siedzi 😁

• Kiki25 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to nie wiem czy mam przepowiadające czy mały napina się, pierwsza ciąża i ciężko mi odróżnić.
    Robię właśnie plan porodu (mam gotowca z zaufaj położnej) zgadzacie się na obecność studentów podczas porodu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2024, 14:22

Czynnik V (R2) układ heterozygotyczny, MTHFR układ heterozygotyczny (zarówno przy >T oraz > C), PAI-1 układ heterozygotyczny
    Na zimowisku ❄️❄️ 3bb ❄️4BA

02 VI 2023 3bb - 01.24 🧸jest już z nami
  • Mala.mi Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2024, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ze szkoły rodzenia plan porodu, ale nie miałam takiego pytania. Aczkolwiek chyba bym się nie zgodziła

‹‹ 21 22 23 24 25 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ