X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniiika94 wrote:
    Problem bo nie toleruje mleka :p
    Żadnego? Ze względu na sam smak czy nietolerancja pokarmowa? Ja np zwykłego nie wypije bo później boli brzuch, ale bez laktozy wchodzi chociaż trochę słodkie jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo tych wizyt macie. U mnie pierwsza 27 czerwca, kolejna 30 lipca, usg i test pappa. No i można policzyć to, że zaliczyłam szpital. W pierwszej ciąży po wszystkich przejściach tak swirowalam, że na wizycie byłam co 2 tygodnie.

• Aniiika94 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Żadnego? Ze względu na sam smak czy nietolerancja pokarmowa? Ja np zwykłego nie wypije bo później boli brzuch, ale bez laktozy wchodzi chociaż trochę słodkie jest.
    Jedna i druga kwestia, mam nietolerancję a i smak mnie odstrasza :(

85993e3k65r1uzr7.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13

Przepraszam, jeśli to pytanie wyda Ci się niestosowne... Nie musisz odpowiadać.
    To planowana ciąża? Nie masz obaw, czy dasz radę z dwójką takich maluszków ?
    Czy po prostu tak szybko Wam się szczęśliwie trafiło?

Poczytałam trochę, jak to może wyglądać, i mimo, że moje objawy są banalne przy problemach niektórych dziewczyn tutaj, to jednak jest jakiś dyskomfort.
    Teraz nie mam większych obowiązków, a potem, jak będzie jeden maluch, no to już wymaga 24/dobę uwagi jednak mimo wszystko.

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie miałam 2 wizyty, z czego 28 czerwca to awaryjna przez to zapalenie pęcherza. Potem i mojego gina 3 lipca i teraz dopiero będzie 7 sierpnia, gdzie myślę, że już będzie prenatalne.

Annkaa - co do Twojego pytania pozwolę się wtrącić :), ja jestem w pierwszej ciąży, ale z mężem też chcielibyśmy o drugie dziecko starać się jak już będę przy końcu macierzyńskiego. Chociaż wiadomo to luźne plany, zobaczymy jak to będzie.

Po prostu chcemy mieć 2 dzieci i oboje uważamy, że lepiej się wyrwać na raz z życia zawodowego i potem spokojnie do niego wrócić niż tak przerywać. Zwłaszcza, że 5 lat mega zapieprzałam żeby mieć dobra pensję i moc spokojnie założyć rodzinę, co przzyplacilam zdrowiem psychicznym i fizycznym. I żal mi tego teraz nie wykorzystać, bo wiem, że spokojna bezstresowe praca za taka kasę jak miałam, to nie istnieje :D

Camilla13, ppieguskaa, annkaa lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dokladnie tak robilam, nasz synuś ma rok I miesiac I od razu chcielismy drugie, jednak tak okolo roku to najlepsza roznica maly sobie juz chodzi zajmuje sie Sam zabawa. Ja poprostu wrocilam do pracy tylko by miec nastepny macierzynski, mieszkam w UK tu troche inne zasady. Ale prace dobra mam teraz jest czas na dzieci a potem wroce I skupie sie na karierze 😁😁😁

jusella, Darrika, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Camilla13

Przepraszam, jeśli to pytanie wyda Ci się niestosowne... Nie musisz odpowiadać.
    To planowana ciąża? Nie masz obaw, czy dasz radę z dwójką takich maluszków ?
    Czy po prostu tak szybko Wam się szczęśliwie trafiło?

Poczytałam trochę, jak to może wyglądać, i mimo, że moje objawy są banalne przy problemach niektórych dziewczyn tutaj, to jednak jest jakiś dyskomfort.
    Teraz nie mam większych obowiązków, a potem, jak będzie jeden maluch, no to już wymaga 24/dobę uwagi jednak mimo wszystko.
    Synek jest z in vitro. Sama miałam nigdy nie zajść w ciążę. Od stycznia nie uzywalismy żadnego zabezpieczenia licząc na to że może jednak teraz się uda. I się udało. Gdyby Nie wyszło w sierpniu mieliśmy wrócić do kliniki po mrozaki. Chcieliśmy od razu dzieci rok po roku. Mam już swoje lata. Nie mam obaw, mój mąż jest super tatą, od samego początku kapie sam synka, wstaje w nocy, jak przestałam karmić piersią na całe noce szłam spać do pokoju gościnnego a mąż wstawal do synka i nadal tak jest. Mam problemy ze snem więc do godziny 2 ja wstaje A później mąż. Rano budzą mnie razem przed wyjściem męża do pracy, zawsze już czeka na mnie śniadanie. W razie potrzeby na 4 godziny dziennie będzie niania. Moja mama urodziła mojego brata jak ja miałam nie cały rok, i nie miała nikogo do pomocy i dała radę z praniem pieluch w frani itp

Ewciaa83, jusella, zuzi_c, Dariah, Edith, Wachciowa, Fruzia85, annkaa, Kate86 lubią tę wiadomość

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prawda jest taka ze majac nawet jedno dziecko czlowiek musi zapomniec o swojej wygodzie😁😁😁 no wszystko sie zmienia, wiec dwojka czy trojka roznicy nie robi 😁😁😁

Camilla13, Dariah, Edith, M5ilena, ss25 lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😊 właśnie się podłamałam... albo mi się woda zatrzymała, albo rzeczywiście mam już 2 kg do przodu... Wprowadzam zakaz słodyczy i ćwiczenia dla ciężarnych, bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie wesoło...

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Dzień dobry 😊 właśnie się podłamałam... albo mi się woda zatrzymała, albo rzeczywiście mam już 2 kg do przodu... Wprowadzam zakaz słodyczy i ćwiczenia dla ciężarnych, bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie wesoło...

O ja też myślę o jakoś spokojnych ćwiczeniach. Waga w miejscu, ale ostatnio średnio mi idzie z dobrym jedzeniem więc myślę się ogarnąć :D 10kg to Max jaki chce przytyć, no nie ma bata

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • martakam Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    O ja też myślę o jakoś spokojnych ćwiczeniach. Waga w miejscu, ale ostatnio średnio mi idzie z dobrym jedzeniem więc myślę się ogarnąć :D 10kg to Max jaki chce przytyć, no nie ma bata
    No właśnie wydaje mi się, że to woda, bo w poniedziałek było ledwie 1 kg na plus. Ale mimo wszytko trzeba działać 😁 też chce max. 10 kg przybrać.

Darrika, annkaa lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

• ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tak mówiłam w pierwszej ciąży.. 10kg jak co 3tygodnie lądowalam w szpitalu.. To jak to mój lekarz stwierdził, że zajadam stres.. Ii w sumie.. Mi to obojętnie już było oby tylko dotrwać do terminu.. Ii w sumie teraz tez tak podchodzę..

. Raga . lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi już przyszło 5kg...

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to laski! Czas się mobilizować. Czas zacząć się ruszać. Dla naszych dzieci 😊

Dariah lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak. Tym bardziej, że już się czuję niedobrze z samą sobą, a w takim tempie to ja do rozwiązania co najmniej 30kg przytyję.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Anytram Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) przyłączam się i proszę o wpisanie na 14 lutego. Udało nam się po 2 latach starań z moim pcos, szczęściu nie ma końca, ciąża rozwija się prawidłowo a ja mam ciągłe mdłości, wzdęcia i jestem mega senna, a piersi bolą i rosną jak szalone wgl cała rosnę😂

Edith, . Raga ., ppieguskaa, Dariah, Camilla13, Monash, Wachciowa, M5ilena, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość

147d3f1af2.png[/url]
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj ja też chciałam po 2 latach być w kolejnej ciąży...ale życie i córka mocno zweryfikowane moje plany.

Dla mnie pierwszy rok był koszmarny😥 kompletnie nie potrafiłam się odnaleźć. Córka wiecznie mi wisiała ma piersi, nie mogłam chodzić na spacery bo był jeden wielki płacz i do tego wieczorne kolki 😢 i drzemki po 15 minut dziennie.

Walczyłam o każde 10 minut samej by wziąć prysznic w spokoju i się ogarnąć.

Tak się dorobiłam depresji poporodowej z której wychodziłam kolejny rok...a tak na prawdę fajny czas kiedy zaczęłam się całym sercem cieszyć macierzyństwem nastąpił w 4 urodziny córki😊

Dlatego każdej przyszłej mamie zawsze życzę by miały mało placzliwe dzieci, a jeśli już trafi się "high needs baby" to by był ktoś obok do pomocy, bo komfort psychiczny na początku jest cholernie ważny 😊☺

annkaa lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anytram wrote:
    Hej:) przyłączam się i proszę o wpisanie na 14 lutego. Udało nam się po 2 latach starań z moim pcos, szczęściu nie ma końca, ciąża rozwija się prawidłowo a ja mam ciągłe mdłości, wzdęcia i jestem mega senna, a piersi bolą i rosną jak szalone wgl cała rosnę😂

U lala jaka piękna data się szykuje 😊☺💚💛💗

l22nqps6d3q4as05.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli mogę coś podpowiedzieć, to spokojnie z tymi ćwiczeniami w pierwszym trymestrze. To jest czas, żeby tam się wszystko ułożyło, a organizm przystosował się do nowej sytuacji. W tamtej ciąży moja fizjoterapeutka, z którą ćwiczyłam tydzień w tydzień, powiedziała mi, że wstrzymujemy się z ćwiczeniami do 18 tygodnia ciąży.. Potem zaczęłyśmy regularne treningi. Zrobiłam sobie super kondycję 😊 Tak więc bez spiny. Oczywiście spacery, normalna codzienność aktywność jest ok 😊

. Raga ., Darrika, Bożenka, Wachciowa lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    To ja jestem chętna :)

Gusiaa chciałam Cię zaprosić do przyjaciółek, bo tylko w taki sposób mogę napisać do Ciebie priv, ale coś nie mam przy Tobie takiej opcji 😕 Możesz spróbować mnie dodać? 😊😊😊

l22nqps6d3q4as05.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ