LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Camilla13
Przepraszam, jeśli to pytanie wyda Ci się niestosowne... Nie musisz odpowiadać.
To planowana ciąża? Nie masz obaw, czy dasz radę z dwójką takich maluszków ?
Czy po prostu tak szybko Wam się szczęśliwie trafiło?
Poczytałam trochę, jak to może wyglądać, i mimo, że moje objawy są banalne przy problemach niektórych dziewczyn tutaj, to jednak jest jakiś dyskomfort.
Teraz nie mam większych obowiązków, a potem, jak będzie jeden maluch, no to już wymaga 24/dobę uwagi jednak mimo wszystko. -
Ja na razie miałam 2 wizyty, z czego 28 czerwca to awaryjna przez to zapalenie pęcherza. Potem i mojego gina 3 lipca i teraz dopiero będzie 7 sierpnia, gdzie myślę, że już będzie prenatalne.
Annkaa - co do Twojego pytania pozwolę się wtrącić , ja jestem w pierwszej ciąży, ale z mężem też chcielibyśmy o drugie dziecko starać się jak już będę przy końcu macierzyńskiego. Chociaż wiadomo to luźne plany, zobaczymy jak to będzie.
Po prostu chcemy mieć 2 dzieci i oboje uważamy, że lepiej się wyrwać na raz z życia zawodowego i potem spokojnie do niego wrócić niż tak przerywać. Zwłaszcza, że 5 lat mega zapieprzałam żeby mieć dobra pensję i moc spokojnie założyć rodzinę, co przzyplacilam zdrowiem psychicznym i fizycznym. I żal mi tego teraz nie wykorzystać, bo wiem, że spokojna bezstresowe praca za taka kasę jak miałam, to nie istniejeCamilla13, ppieguskaa, annkaa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja dokladnie tak robilam, nasz synuś ma rok I miesiac I od razu chcielismy drugie, jednak tak okolo roku to najlepsza roznica maly sobie juz chodzi zajmuje sie Sam zabawa. Ja poprostu wrocilam do pracy tylko by miec nastepny macierzynski, mieszkam w UK tu troche inne zasady. Ale prace dobra mam teraz jest czas na dzieci a potem wroce I skupie sie na karierze 😁😁😁
jusella, Darrika, Dariah, annkaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannkaa wrote:Camilla13
Przepraszam, jeśli to pytanie wyda Ci się niestosowne... Nie musisz odpowiadać.
To planowana ciąża? Nie masz obaw, czy dasz radę z dwójką takich maluszków ?
Czy po prostu tak szybko Wam się szczęśliwie trafiło?
Poczytałam trochę, jak to może wyglądać, i mimo, że moje objawy są banalne przy problemach niektórych dziewczyn tutaj, to jednak jest jakiś dyskomfort.
Teraz nie mam większych obowiązków, a potem, jak będzie jeden maluch, no to już wymaga 24/dobę uwagi jednak mimo wszystko.Ewciaa83, jusella, zuzi_c, Dariah, Edith, Wachciowa, Fruzia85, annkaa, Kate86 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry 😊 właśnie się podłamałam... albo mi się woda zatrzymała, albo rzeczywiście mam już 2 kg do przodu... Wprowadzam zakaz słodyczy i ćwiczenia dla ciężarnych, bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie wesoło...👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
martakam wrote:Dzień dobry 😊 właśnie się podłamałam... albo mi się woda zatrzymała, albo rzeczywiście mam już 2 kg do przodu... Wprowadzam zakaz słodyczy i ćwiczenia dla ciężarnych, bo jak tak dalej pójdzie to nie będzie wesoło...
O ja też myślę o jakoś spokojnych ćwiczeniach. Waga w miejscu, ale ostatnio średnio mi idzie z dobrym jedzeniem więc myślę się ogarnąć 10kg to Max jaki chce przytyć, no nie ma bata33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:O ja też myślę o jakoś spokojnych ćwiczeniach. Waga w miejscu, ale ostatnio średnio mi idzie z dobrym jedzeniem więc myślę się ogarnąć 10kg to Max jaki chce przytyć, no nie ma bata
Darrika, annkaa lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Ja to tak mówiłam w pierwszej ciąży.. 10kg jak co 3tygodnie lądowalam w szpitalu.. To jak to mój lekarz stwierdził, że zajadam stres.. Ii w sumie.. Mi to obojętnie już było oby tylko dotrwać do terminu.. Ii w sumie teraz tez tak podchodzę..
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Hej:) przyłączam się i proszę o wpisanie na 14 lutego. Udało nam się po 2 latach starań z moim pcos, szczęściu nie ma końca, ciąża rozwija się prawidłowo a ja mam ciągłe mdłości, wzdęcia i jestem mega senna, a piersi bolą i rosną jak szalone wgl cała rosnę😂
Edith, . Raga ., ppieguskaa, Dariah, Camilla13, Monash, Wachciowa, M5ilena, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość
[/url] -
Ojjj ja też chciałam po 2 latach być w kolejnej ciąży...ale życie i córka mocno zweryfikowane moje plany.
Dla mnie pierwszy rok był koszmarny😥 kompletnie nie potrafiłam się odnaleźć. Córka wiecznie mi wisiała ma piersi, nie mogłam chodzić na spacery bo był jeden wielki płacz i do tego wieczorne kolki 😢 i drzemki po 15 minut dziennie.
Walczyłam o każde 10 minut samej by wziąć prysznic w spokoju i się ogarnąć.
Tak się dorobiłam depresji poporodowej z której wychodziłam kolejny rok...a tak na prawdę fajny czas kiedy zaczęłam się całym sercem cieszyć macierzyństwem nastąpił w 4 urodziny córki😊
Dlatego każdej przyszłej mamie zawsze życzę by miały mało placzliwe dzieci, a jeśli już trafi się "high needs baby" to by był ktoś obok do pomocy, bo komfort psychiczny na początku jest cholernie ważny 😊☺annkaa lubi tę wiadomość
-
Anytram wrote:Hej:) przyłączam się i proszę o wpisanie na 14 lutego. Udało nam się po 2 latach starań z moim pcos, szczęściu nie ma końca, ciąża rozwija się prawidłowo a ja mam ciągłe mdłości, wzdęcia i jestem mega senna, a piersi bolą i rosną jak szalone wgl cała rosnę😂
U lala jaka piękna data się szykuje 😊☺💚💛💗 -
Dziewczyny, jeśli mogę coś podpowiedzieć, to spokojnie z tymi ćwiczeniami w pierwszym trymestrze. To jest czas, żeby tam się wszystko ułożyło, a organizm przystosował się do nowej sytuacji. W tamtej ciąży moja fizjoterapeutka, z którą ćwiczyłam tydzień w tydzień, powiedziała mi, że wstrzymujemy się z ćwiczeniami do 18 tygodnia ciąży.. Potem zaczęłyśmy regularne treningi. Zrobiłam sobie super kondycję 😊 Tak więc bez spiny. Oczywiście spacery, normalna codzienność aktywność jest ok 😊
. Raga ., Darrika, Bożenka, Wachciowa lubią tę wiadomość