LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja będę miała to i one najpierw NIFTY. Wyniki będą za 6 dni.
Później Paapa 5.08 i następnego dnia usg prenatalne.
Jesteśmy po in vitro i już tyle pieniążków i nerwów z mężem nas to kosztowało ze stwierdziliśmy że damy radę jeszcze te badania zrobić jak może się okazać że może maluszek będzie potrzebował naszej pomocy -
kaniczynka wrote:Ja będę miała to i one najpierw NIFTY. Wyniki będą za 6 dni.
Później Paapa 5.08 i następnego dnia usg prenatalne.
Jesteśmy po in vitro i już tyle pieniążków i nerwów z mężem nas to kosztowało ze stwierdziliśmy że damy radę jeszcze te badania zrobić jak może się okazać że może maluszek będzie potrzebował naszej pomocyMama_po_przejściach lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjusella wrote:Jeśli o zaparcia chodzi, to mogę polecić syrop Lactulosum. Sorki, że tak nie pytana się wyrywam ale w poprzedniej ciąży mnie ratował i może którejś też pomoże.
-
nick nieaktualnymarlenaO wrote:Jakie macie podejście do testów Pappa-a ? Mi lekarz jakoś tak nic nie wyjaśnił, tylko poinformował że na następnej wizycie zrobimy usg prenatalne i test papa. Ja mimo że jestem zielona, bo to moja pierwsza ciąża jakoś też nie wnikałam- po co dlaczego itd. I teraz czytam w internecie że te testy pappa to tylko statystyka, że to tylko określenie prawdopodobieństwa że dziecko może mieć jakieś wady genetyczne. No i że ten test wykonuje się jak usg wychodzi wątpliwe. Mi lekarz nie pozostawił wyboru tylko od razu założył że robimy pakiet. Może z racji mojego wieku (34l.) a może taką ma praktykę. Ponadto przyjmowanie luteiny może zakłamać wynik, a ja taką przyjmuje od 6 tc. Biję się z myślami czy warto fundować sobie kupę nerwów, z przypadku jak wynik będzie odbiegał od normy. Na żadne dalsze badania inwazyjne nie zgodzę się, bo nie będę ryzykowała życiem dziecka. Oczywiście podejmę jeszcze temat z lekarzem podczas wizyty.
Jakie Wy macie podejście do tego testu Pappa ? -
jusella wrote:Poprzednio PAPP-A w dniu USG miałam robione.
Mam takie pytanie - czy któraś z Was jest po CC i myśli teraz o porodzie VBAC?
jusella, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQastera wrote:A powiedzcie mi pobranie krwi do testu PAPPA-A kiedy się odbywa? W trakcie USG prenatalnego?
Mi mój lekarz powiedział, żebym zgłosiła się na pobranie 5 dni przed terminem badania USG i tak właśnie zastanawiam się...Monash, Dariah, ss25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Camilla
to dobrze ze mowisz! nie wiedzialam ! ale od czasu do czasu mzna stosowac w ciazy ? -
Camilla13 wrote:Krew musi być pobrana bezwzględnie tego samego dnia co będzie wykonane usg. Wszystko ma się zgadzać z wiekiem ciąży, to jedno całościowe badanie, nie może być tak że lekarz będzie później dokonywał opisu usg z jednego dnia a badanie krwi sprzed kilku dni.
-
ppieguskaa wrote:Aa ja po wizycie.. 5cm człowieka. ) 12tc1 czyli 4dni starszy..
To były prenatalne 1 trymestru usg czy takie normalne?
pamietam nasza na prenatalnych miala 6 cm09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Annkaa
Ja się nie znam ale wydaje mi sie ze USG nie pormieniuje i nie jest szkoldiwe...
ale popraw mnie
lepiej mie cza duzo USG niz z amalo - ja tak mysle.
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Mam takie pytanie - czy któraś z Was jest po CC i myśli teraz o porodzie VBAC?
-
USG jest uznawane za bezpieczne badanie. Wiem, że ma też przeciwników, ale większość uznaje przewagę korzyści nad możliwymi efektami ubocznymi. Najbardziej lubię to podejście, że usg robię 1-2 razy na trymestr, chyba że coś jest nie tak, to wtedy robi się częściej, według potrzeb.
-
W poprzedniej ciązy mialam USG co wizyte czyli co 4 tyg, a po 30 tyg oc 3 tyg.
Tak więc zdecydowanie częściej niz 1-2 / trymestr.
W tej bede miala jeszcze czesciej bo bede prowadzic ciaze u wdoch lekarzy.. Raga ., annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Mam takie pytanie - czy któraś z Was jest po CC i myśli teraz o porodzie VBAC?jusella lubi tę wiadomość
24.01.2013 córcia ❤CC
11.2016 usuniety lewy jajnik i jajowod (torbiel)
22.07.2019 Aniołek (9tc)
12.10.2020 cp😔, usunięty prawy jajowod
13.01.2021 1 FET, 5 dniowa blastocysta ekspandowana- transfer nieudany. Beta <0,100
12.03.2021 2 FET, blastocysta wychodząca z otoczki. Transfer nieudany. Beta <0,100😞
23.04.2021 histeroskopia + scratching endometrium, usunięte dwa zrosty
04.06.2021 3 FET, blastocysta wychodząca z otoczki. Transfer nieudany. Beta <0,100
Został ostatni ❄️ przebadany, zdrowy ❤️ -
Dziewczyny chętnie odsprzedam segregator Mamy Ginekolog " Brunetka" z przypinką w oryginalnym pudełku 😊☺ za 40 zł już z przesyłką.
Segregator nowy, niezapisany, nie używany ☺
Jedna mama z naszej grupy była chętna miesiąc temu, ale zniknęła 😯
[/URL]