X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Edith Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli lubicie śledzić rozwój maluszka w poszczególnych tygodniach ciąży to polecam Wam ujmujący program zrobiony przez Dzień Dobry TVN pt. „Słodki ciężar” (dostępny w internecie). Pokazuje na przykładzie jednej dziewczyny, jak zmienia się samopoczucie w ciąży i jak rozwija się dzieciaczek w brzuchu. Bardzo to pogodne i sympatyczne, miejscami odkrywcze. Pamiętam jak w pierwszej ciąży na początku każdego miesiąca serwowałam sobie nowy odcinek. Także dzielę się, może Wam też się spodoba 😊

Scintilla, Wachciowa lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Milena,
    oj tak kurtka zimowa moze byc wyzwaniem :)
    zwlaszcza w Skandynawii :) a gdzie meiszkacie? tak z ciekawosci :)

Nie ma szans bez nowej kurtki bym powiedziala 😅 Nadajemy z Norwegii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 19:10

Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań

💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja jak zwykle z doskoku. Kurczę ciężko mi znaleźć trochę czasu żeby tu z Wami popisać 😥 ja wlasnie wróciłam z delegacji i wyjątkowo dzisiaj dobrze się czuje bez mdłości i bolących piersi. Oczywiście juz zaczynają mnie dopadać głupie myśli 🙄 ale za to jedzeniowo bardzo dziś nadrobilam 😁 i nadal jestem głodna 🙊😍

Dariah ja jestem z Łodzi 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 19:22

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah patrzyłam na kiedy masz termin porodu 😊 u mnie też wypada 26.02 ❤

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Mam nadzieję, że i dla mnie znajdzie się miejsce w Waszym gronie.

Mam hmm, hmmm lat i dwóch Synów - Bartosza (21l) i Szymona (3l) i obecnie mieszkam we Wrocławiu.

W sobotę byłam na pierwszej wizycie,lekarz potwierdził ciążę (jest pęcherzyk, jest zarodek, ale nie widać serduszka jeszcze),wdłg USG ciąża jest 2tyg. młodsza niż wynika to z OM. Lekarz kazał być dobrej myśli (bo mogła być przesunięta owulacja), zrobić betę w odstępie 4 dni i pokazać się 16go lipca. W poniedziałek robiłam pierwsze badanie - beta 30354 mlU/ml, w piątek powtórka. Staram się myśleć pozytywnie ale czasem nie wychodzi 🙁 - byle jakoś do wyników piątkowych dotrwać...

Edit:
    Zapomniałam napisać - na dzień dzisiejszy z OM 9ty tydzień, z USG 7my (TP na 28 luty)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 19:28

Edith, Linka90, M5ilena, zuzi_c, Camilla13, Ewciaa83, Shas91, Bożenka, Scintilla, ppieguskaa, Wachciowa, Darrika, Dariah, annkaa, ss25, Fruzia85 lubią tę wiadomość

• Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam dziś serduszko, wszystko w porzadku wedlug usg 8 tydzien I jeden dzien. Cale 17.6 mm 😁😁

Troche wymuszone usg bo lekko krwawilam w niedziele ale juz jestem spokojniejsza

ppieguskaa, Scintilla, Camilla13, jusella, Wachciowa, Bożenka, Dariah, annkaa, ss25, zuzi_c lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • kaniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi plamieniami to jakaś plaga, ja też mam co jakiś czas i niby wszystko jest w porządku. Jestem na innych forach z in vitro i tam też co chwila jakaś dziewczyna ma plamienia

lat 36,
    27 dpt jest 💗
    nqgrx2i.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Dziewczyny, jeśli lubicie śledzić rozwój maluszka w poszczególnych tygodniach ciąży to polecam Wam ujmujący program zrobiony przez Dzień Dobry TVN pt. „Słodki ciężar” (dostępny w internecie). Pokazuje na przykładzie jednej dziewczyny, jak zmienia się samopoczucie w ciąży i jak rozwija się dzieciaczek w brzuchu. Bardzo to pogodne i sympatyczne, miejscami odkrywcze. Pamiętam jak w pierwszej ciąży na początku każdego miesiąca serwowałam sobie nowy odcinek. Także dzielę się, może Wam też się spodoba 😊

Super są te filmiki. Na pewno będę oglądać do końca😀😀 takie rzeczy mogę oglądać i czytać godzinami 😊

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Hej Dziewczyny!

Mam nadzieję, że i dla mnie znajdzie się miejsce w Waszym gronie.

Mam hmm, hmmm lat i dwóch Synów - Bartosza (21l) i Szymona (3l) i obecnie mieszkam we Wrocławiu.

W sobotę byłam na pierwszej wizycie,lekarz potwierdził ciążę (jest pęcherzyk, jest zarodek, ale nie widać serduszka jeszcze),wdłg USG ciąża jest 2tyg. młodsza niż wynika to z OM. Lekarz kazał być dobrej myśli (bo mogła być przesunięta owulacja), zrobić betę w odstępie 4 dni i pokazać się 16go lipca. W poniedziałek robiłam pierwsze badanie - beta 30354 mlU/ml, w piątek powtórka. Staram się myśleć pozytywnie ale czasem nie wychodzi 🙁 - byle jakoś do wyników piątkowych dotrwać...

Edit:
    Zapomniałam napisać - na dzień dzisiejszy z OM 9ty tydzień, z USG 7my (TP na 28 luty)

Witamy Cię serdecznie 😀 trzymam kciukasy za przyrost. Jak na 7tc to beta jest w normie. Czekam z niecierpliwością na piątkowe wyniki 🤗 Jakoś ten czas do piątku zleci..

jusella lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Super są te filmiki. Na pewno będę oglądać do końca😀😀 takie rzeczy mogę oglądać i czytać godzinami 😊
    Bożenka czy mi się dobrze kojarzy czy to nie Ty pytałaś o rady dziewczyn co do zaparć i wzdęć? Coś pomogło? U mnie od wczoraj masakra - brzuch wygląda jakbym miała termin na sierpień 2019 a nie na luty 😳

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki.
    My wróciliśmy ze szpitala. Mój Synek miał nagłą operację. Na szczęście wszystko goi się bardzo dobrze, we wtorek będzie miał ściągane szwy.
    Powoli wracamy do żywych. Zdecydowanie za dużo dzieje się w ciągu ostatniego miesiąca. Jutro mam wizytę na NFZ ale nie wiem czy wrócę do konowała. Trzeba czekać w kolejce kilka godzin. :/ W piątek mam wizytę prywatną u gina, u którego chcę prowadzić ciążę.

Bożenka lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Bożenka czy mi się dobrze kojarzy czy to nie Ty pytałaś o rady dziewczyn co do zaparć i wzdęć? Coś pomogło? U mnie od wczoraj masakra - brzuch wygląda jakbym miała termin na sierpień 2019 a nie na luty 😳

Jeśli o zaparcia chodzi, to mogę polecić syrop Lactulosum. Sorki, że tak nie pytana się wyrywam ale w poprzedniej ciąży mnie ratował i może którejś też pomoże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 23:43

Bożenka, Scintilla lubią tę wiadomość

• gusiaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro mam wizytę na NFZ u kolejnego lekarza bo poprzedni stwierdził że nieda mi skierowania na badania bo to za szybko mimo iż było serduszko i już praktycznie 7 tydzień 🤷‍♀️🤷‍♀️

A we wtorek mam u mojego prywatnie

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja tez jutro mam wizytę na NFZ u kolejnego lekarza bo poprzedni stwierdził że nieda mi skierowania na badania bo to za szybko mimo iż było serduszko i już praktycznie 7 tydzień 🤷‍♀️🤷‍♀️

A we wtorek mam u mojego prywatnie
    Tak dostaniesz skierowanie.. To sprawdz sobie czy mass wszystkie badania zlecone.. Bo moj na nfz zapomnial o rozyczce ii tsh..

4018d16ae9.png
  • annkaa Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    Ja dostałam dopiero skierowanie 26.06...
    A karty też jeszcze nie założyli.
    15.07 idę na badania, żeby były w miarę świeże, i 19.07 będziemy zakładać kartę...
    Też myslalam, że prędzej mi da to skierowanie, ale może czekał...
    Teraz dłuższy odstęp, bo ma urlop, i też się zaczynam nieco niecierpliwić i niepokoić. Jeszcze półtorej tygodnia do wizyty
    A mąż niezadowolony, że tyle tych USG mam
    Heh

f2wldf9h0x3z4xg8.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Gusiaa
    15.07 idę na badania, żeby były w miarę świeże, i 19.07 będziemy zakładać kartę...
    Teraz dłuższy odstęp, bo ma urlop, i też się zaczynam nieco niecierpliwić i niepokoić. Jeszcze półtorej tygodnia do wizyty
    Heh
    Ale, ze za duzo USg?

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Gusiaa
    Heh
    Dlaczego nie zawodolony?? Chyba powinien się cieszyć czy nie?

• marlenaO Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie podejście do testów Pappa-a ? Mi lekarz jakoś tak nic nie wyjaśnił, tylko poinformował że na następnej wizycie zrobimy usg prenatalne i test papa. Ja mimo że jestem zielona, bo to moja pierwsza ciąża jakoś też nie wnikałam- po co dlaczego itd. I teraz czytam w internecie że te testy pappa to tylko statystyka, że to tylko określenie prawdopodobieństwa że dziecko może mieć jakieś wady genetyczne. No i że ten test wykonuje się jak usg wychodzi wątpliwe. Mi lekarz nie pozostawił wyboru tylko od razu założył że robimy pakiet. Może z racji mojego wieku (34l.) a może taką ma praktykę. Ponadto przyjmowanie luteiny może zakłamać wynik, a ja taką przyjmuje od 6 tc. Biję się z myślami czy warto fundować sobie kupę nerwów, z przypadku jak wynik będzie odbiegał od normy. Na żadne dalsze badania inwazyjne nie zgodzę się, bo nie będę ryzykowała życiem dziecka. Oczywiście podejmę jeszcze temat z lekarzem podczas wizyty.
    Jakie Wy macie podejście do tego testu Pappa ?

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • M5ilena Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    Jakie macie podejście do testów Pappa-a ? Mi lekarz jakoś tak nic nie wyjaśnił, tylko poinformował że na następnej wizycie zrobimy usg prenatalne i test papa. Ja mimo że jestem zielona, bo to moja pierwsza ciąża jakoś też nie wnikałam- po co dlaczego itd. I teraz czytam w internecie że te testy pappa to tylko statystyka, że to tylko określenie prawdopodobieństwa że dziecko może mieć jakieś wady genetyczne. No i że ten test wykonuje się jak usg wychodzi wątpliwe. Mi lekarz nie pozostawił wyboru tylko od razu założył że robimy pakiet. Może z racji mojego wieku (34l.) a może taką ma praktykę. Ponadto przyjmowanie luteiny może zakłamać wynik, a ja taką przyjmuje od 6 tc. Biję się z myślami czy warto fundować sobie kupę nerwów, z przypadku jak wynik będzie odbiegał od normy. Na żadne dalsze badania inwazyjne nie zgodzę się, bo nie będę ryzykowała życiem dziecka. Oczywiście podejmę jeszcze temat z lekarzem podczas wizyty.
    Jakie Wy macie podejście do tego testu Pappa ?
    Ja nie bede robbic tego testu. Przy 1 ciazy tez nie robilam.

marlenaO lubi tę wiadomość

Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań

💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩
  • martakam Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię i USG i pappa. Wiem, że to statystyka, ale ważne jest dla mnie zdrowie dzieckam a wiele chorób można wyleczyć jeszcze w życiu płodowym. Jeżeli coś będzie nie tak to zrobimy jeszcze NIFTY.

ss25, Camilla13, zuzi_c lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ