LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wie jedna przyjaciółka, i w pracy jedna osoba poza szefem.
W przyszłym tyg więcej się dowie w pracy bo nie polecę na konferencje wiec będą pytania dlaczego
Rodzinie mieliśmy mówić w zeszły weekend ale jakos ze wyszło z ta kosmowka jak wyszło to nie chciałam mówić jak jeszcze nic nie wiadomo.
Ale teraz jak będzie wsyztko Ok to powiemy w weekend 20.07 - moi rodzice będą odwozić córkę z wakacji do nas to powiemy
. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A ja właśnie mam dylemat... Oboje rodzice już wiedzą. I mój chrzestny, bo ojciec nie mógł wytrzymać i zaraz sprzedał wiadomość dalej... Ech te chłopy!!
A teraz juz zaczynam 11. tydzień, w sobotę mam urodziny i tak myślę, że babcia i reszta bliższej rodziny jak będą dzwonić, to ich poinformuję.
Ale z drugiej strony dumam, czy jeszcze nie poczekać do 19.07, do piątku, bo wtedy mam kolejną wizytę.
Mąż twierdzi, że piersi mi się już nieco zwiększyły, ale mierzyłam i jeszcze się wzbraniam przed wymianą staników, bo niedawno nabyłam kilka nowych i trochi żal... -
nick nieaktualnyMartek&M wrote:zazdroszczę u mnie biust pełniejszy ale nigdy nie grzeszył wiekością i niestety nie urósł jeszcze jakoś znacząco
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Hej
H mnie tez brzuch zdecydowanie większy wieczorem po całym dniu niż rano
Witamy nowe dwupaki
Tez muszę sobie kupić jakieś spodnie / szorty itd ciążowe. Zaczynaja jeansy już cisnąć -
nick nieaktualnyannkaa wrote:A ja właśnie mam dylemat... Oboje rodzice już wiedzą. I mój chrzestny, bo ojciec nie mógł wytrzymać i zaraz sprzedał wiadomość dalej... Ech te chłopy!!
A teraz juz zaczynam 11. tydzień, w sobotę mam urodziny i tak myślę, że babcia i reszta bliższej rodziny jak będą dzwonić, to ich poinformuję.
Ale z drugiej strony dumam, czy jeszcze nie poczekać do 19.07, do piątku, bo wtedy mam kolejną wizytę.
Mąż twierdzi, że piersi mi się już nieco zwiększyły, ale mierzyłam i jeszcze się wzbraniam przed wymianą staników, bo niedawno nabyłam kilka nowych i trochi żal.... Raga ., annkaa lubią tę wiadomość
-
To zalezy z brzuszkiem...
w sensie macie racje ze nie ebdzie jeszcze tak duzy zeby w ten pas ciazowy sie miescilo, ale ja np teraz prawie zadnych szortow nie zaloze moich..
ne to ze mam wielki bruzch, ale ejst wiekszy a do tego uscisk mnie baaaardzo drazni juz nie mwoiac ze jak siedze to nie am opcji!
. Raga . lubi tę wiadomość
-
ppieguskaa wrote:Ja to ogólnie nee lubie tych spodni itd ciazowych.. Nee lubię tego pasa na brzuchu.. Więc u mnie leginsy normalne.. Ii tyle.
Ii tak jak wyżej.. Brzuszki w pierwszej ciąży takie większe pojawia się koło 20tc..
Dokładnie mi tak koło 20 tygodnia znacznie urósł. Wcześniej jak zakładałam luźne bluzki to nikt się nie zorientował.
W drugiej ciąży w większości szybciej rośnie. ...zwłaszcza jak jest mała różnica czasu między ciążami.
Ja nie mam tego problemu bo spodni nie lubię więc nie noszę 😊☺ u mnie sukienki i spódnice więc się nie zamartwiam. Chyba że dresowe spodnie to tak 😉annkaa lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:To zalezy z brzuszkiem...
w sensie macie racje ze nie ebdzie jeszcze tak duzy zeby w ten pas ciazowy sie miescilo, ale ja np teraz prawie zadnych szortow nie zaloze moich..
ne to ze mam wielki bruzch, ale ejst wiekszy a do tego uscisk mnie baaaardzo drazni juz nie mwoiac ze jak siedze to nie am opcji!
Oczywiście nie ma co generalizować bo znam takie kobiety, które już miały znacznie widoczna ciążę już w 13/14 tygodniu.
Masz rację liczy się komfort więc jak tylko coś uciska to nie ma co się męczyć ☺ -
Raga
w poprzedniej ciazy tez tak mialam, ze mnie to bardzo draznilo.
NIe imalam jakos szybko duzego brzucha, generlanie mialam bardzo maly, nawet na sam koniec
ale teraz jakos mnie bardziej jeszcze denerwuej..
mam takie jednej luzne jeansy to w nich super, ale takei co usickaja..oh nie!! masakra!
Ale tak to jest bardzo indywidualna kwestia. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja w poprzedniej ciąży to w sumie przechodziłam w ubraniach nee ciążowych.. ii liczę, że w tej dokupię kilka bluzek ii tyle.. Aa zimą w sumie na początku chodziłam w swojej kurtce nee zapiętej.. aa w styczniu to męża w narciarskiej.. co najlepsze mąż po porodzie zamiast mi do szpitala przywieź moją kurtkę przywiózł tą narciarską ;p
chyba zapomniał, że już nee mam gigantycznego brzucha haha
-
Pieguska
Wooo! no to nie zle!!!
a w jakiej porze roku rodizals?
moja jest z wrzesnia wiec ostatni trymestr latem owszem sukienki - nieciazowe / bluzki - takie luzne, nieciazowe / ale szorty, spodniczki itd...w zyciu! nie dalabym rady w normalnych
-
Dariah wrote:Pieguska
Wooo! no to nie zle!!!
a w jakiej porze roku rodizals?
moja jest z wrzesnia wiec ostatni trymestr latem owszem sukienki - nieciazowe / bluzki - takie luzne, nieciazowe / ale szorty, spodniczki itd...w zyciu! nie dalabym rady w normalnych
Styczeń 2018 teraz mam termin na 25 styczeń -
Pieguska
aha no to masz w zasadzie takei same ubrania, u mnie nic sie nie pokryje, bo kiedy teraz bede meic maly to wtedy mialam juz duzy brzuch, a gdy wtedy nie mialam wcale to teraz bede meic duzy ehhee09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
O, to mi się z ubraniami prawie udało trafić Adaś jest z kwietnia, a teraz będzie końcówka lutego. Kurtkę zimową mam taką ściąganą w pasie, więc mimo sporego brzucha to wystarczyło tylko całkiem sznurki popuścić. Spodnie ciążowe też kupiłam, ale o wiele lepiej chodziło mi się w legginsach z decathlonu, kupowałam tylko rozmiar większe. Bo te legginsy ciążowe z pasem są dla mnie jakieś takie sztywne i uciskały mi na brzuch mocno.
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Tak staniki tez mialam do kamrienia z LIdla i z Canpolu. Oby dwa super.
Ale np w Lidlu są dwupaki legginsow ciazowych za 40-50 zl a nie 100-150 zl za pare...itd
a to na tak krotko ze szkoda mi kupowac drogich marek09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja mam w planach nie kupowac ubran ciazowych. Mam ze 2 pary jeansow z gumka z poprzedniej ciazy, ze 2 sukienki, aw bluzki bede probowac sie wciskac nieciazowe. Najgorzej pewnie bedsie z kurtka zimowa. A w rozsunietej chyba nie dam rady, bo w Skandynawii mieszkam 😅
Nela 02.08.2016 💜🥰 - 24 cykle starań
💜 20 cykli starań - 10tc- serduszko przestalo bic 😭💔😩