LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ZakręconaOna wrote:Hej .
Mama po przejsciach do sniadania angielskiego zapimnialas o fasolce . Ja tez lubie je ale nie zaczesto bo sa tluste dosc . No oni jeszcze wiadomo pieczarki smazone i pomidor do tego smazony a zamiast bekonu tez daja kielbaski . Fuuuu
Ja mam polowkowe 18.09 - faktycznie leci czas . Dopiero co tu na strone czlowiek wszedl ze test pozytywny
Fasolka to dla mnie już za dużo. Chyba umarłabym od wzdęć bez ciąży, a w ciąży to na bank bym odchorowała. Dodam, że osobno mogę normalnie jeść strączki (gotowana ciecierzyca czy soczewica czy nawet smażony falafel jest ok, a fasolka po bretońsku już nie i mam pojęcia o co chodzi...
-
gosiulla wrote:Hej, a czy juz odstawiłyscie kwas foliowy? lekarz mówił że już od II trymestru można spokojnie odstawić - i żebym została tylko przy wit. D 2000 .
Jak to jest u Was ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 10:21
gosiulla lubi tę wiadomość
-
Ja niestety witamin nie biore od dobrych 2 tygodni nic a nic nie moglam brac przez wymioty az dostalam leki na mdlosci i wymioty co wam ktoregos dnia pisalam . Powoli wprowadzilam leki na tarczyce ponownie a o witaminach nie ma mowy . Po kazdych chce mi sie tak bardzo wymiotowac ze leze nad wc i finalnie sie wyrzygam wszystkim
A ogolnie w ciazy z synem bralam cala ciaze , lekarz powiedzial ze ok . Moge choc nie ma zalecen ze cos sie dzieje itp. -
A Ja jeszcze kończę femibion 1 i potem przeżucam się ja 2, ale nie kwme czy tam dalej jest kwas foliowy. Moim zdaniem to nawet jak się bierze cała ciążę to chyba nie problem, ja biorę kwas foliowy regularnie już prawie od 2 lat :p
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:A Ja jeszcze kończę femibion 1 i potem przeżucam się ja 2, ale nie kwme czy tam dalej jest kwas foliowy. Moim zdaniem to nawet jak się bierze cała ciążę to chyba nie problem, ja biorę kwas foliowy regularnie już prawie od 2 lat :p
Zajrzyj na stronę pana tabletki.. Femibion ma niska ocenę..
Ja biorę witaminy ii tam jest kwas foliowy
Composita mama dha.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 11:27
-
ZakręconaOna wrote:Ja niestety witamin nie biore od dobrych 2 tygodni nic a nic nie moglam brac przez wymioty az dostalam leki na mdlosci i wymioty co wam ktoregos dnia pisalam . Powoli wprowadzilam leki na tarczyce ponownie a o witaminach nie ma mowy . Po kazdych chce mi sie tak bardzo wymiotowac ze leze nad wc i finalnie sie wyrzygam wszystkim
A ogolnie w ciazy z synem bralam cala ciaze , lekarz powiedzial ze ok . Moge choc nie ma zalecen ze cos sie dzieje itp. -
ppieguskaa wrote:Aa próbowałaś brać na noc?
-
ppieguskaa wrote:Zajrzyj na stronę pana tabletki.. Femibion ma niska ocenę..
Ja biorę witaminy ii tam jest kwas foliowy
Composita mama dha.
Nawet nie sprawdzałam opinii bo mi femibion poleciła lekarka rodzinną jak byłam z zapaleniem pęcherza... Ale ok, mam tam jeszcze kilka sztuk i zobaczę w necie co i jak.
Poza tym, staram się jeść warzywa i owoce, głównie borówki, żeby oprócz tabletek te wszystkie witaminy itd też dostarczać33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Nawet nie sprawdzałam opinii bo mi femibion poleciła lekarka rodzinną jak byłam z zapaleniem pęcherza... Ale ok, mam tam jeszcze kilka sztuk i zobaczę w necie co i jak.
Poza tym, staram się jeść warzywa i owoce, głównie borówki, żeby oprócz tabletek te wszystkie witaminy itd też dostarczać
Ja w poprzedniej ciąży też brałam je chyba z dwa opakowania.. Bo mi lekarz polecił..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 12:54
-
ZakręconaOna wrote:Probowalam juz wszystkiego. Przed jedzeniem , po jedzeniu , w poludnie i nawdt na noc . Cos Ty . Nie idzie nic dlatego tez udalam.sie do lekarza ale tez kicha . Po tych tabletkach z witaminami tak mi cholernie nie dobrze ze oszalec idzie . Odbija mi.sie ciagle nimi itp koszmar .
Aha. No to faktycznie lepiej przestać.. Niż cały czas lądować w wc. -
Wy tu już o połówkowych myślicie a ja dopiero po prenatalnych ani się obejrzymy a będziemy odliczać ostatnie dni do porodu i kibicować rodzącym trzymam kciuki za wizyty w tym tygodniu
Dafka, Camilla13, ZakręconaOna, Bożenka, Dariah lubią tę wiadomość
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
nick nieaktualny