X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xjoanna wrote:
    Kurczę chyba moja dzidzia nie lubi owoców bo co zjem to zwracam ;(, myślałam że w drugim trymestrze już przejdą te wymioty .
    U mnie to samo! Wprawdzie nie na owoce ale mdłości i wymioty (czasem) dalej są.
    Szczególnie przy myciu zębów! Dramat...

Wgl dalej apetytu nie mam :(
    Ciągle jestem na malutkim minusie :(

wniddf9h3z94xhvt.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa to za to u mnie dziś dzień ssania.. Jadlabym cały czas 🤦

Dariah lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Jem dużo i duże porcje. A jak nie jem zaczynam mieć mdłości. Strasznie ciągnie mnie do warzyw (chyba nadrabiam pierwszy trymestr), najchętniej miałabym surówkę / sałatkę do każdego posiłku. Tylko musiałabym ciagle warzywa kroić...

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zajadam się dziś wędzonymi żeberkami 😋 a nie jadlam mięsa od 2 miesięcy.

Dariah lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam to samo ... dzis caly dzien glod czuje . Ale staram sie ogarnac to co jem i ile . Dzis mialam mega parcie wlasnie na salate i mielone z grilla . To sniadanie 1 i 2 byla salatka a na obiad surowka z mielonym z grilla 😂

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊
    U mnie też apetyt dość duży. Najgorsze że jak nie zjem czegoś co 3-4 godziny to mam straszne mdłości A nawet zaczynam wymiotować 😐

W tym tygodniu ktoś wizytuje??

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynh
    Przepraszam ze mało pisze ale mieliśmy gości - dziś wyjechali wiec mogę spokojnie napisać ;)
    Przez ostatnie 4 dni było intensywnie bo goście wiec chodzenie, jedzenie po restauracjach (córka po tych 4 dniach się dziś wieczorem rzuciła na zupę domowa - zjadła 4 miski heheh)
    Ja mam apetyt - jako ze mdłości mnie oszczędziły w teściach to w zasadzie cały czas h mnie apetyt był ok
    Aczkolwiek jak zjem coś zbyt ciężkiego / dużego - np Burger to się złe czuje bardzo i mnie to meczy po czym pędzi mnie do toalety - mam wrażenie ze organizm sobie nie radzi hehheh

My wizytyjemy w piątek ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah mam identyko po ciezkich rzeczach dlatego nie jem ich od dawna ... dzis zjadlam kotleta mielonego z grilla i tez mnie juz mdlilo , rewolucja w brzuchu :/ najlepiej to jakbym z pary jadla. Wtedy odpowiada mi najbardziej .

Ja mam wizyte dopiero 18 wrzesnia , to bedzie polowkowe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Hej dziewczyny 😊
    U mnie też apetyt dość duży. Najgorsze że jak nie zjem czegoś co 3-4 godziny to mam straszne mdłości A nawet zaczynam wymiotować 😐

W tym tygodniu ktoś wizytuje??

Ja ;)

4018d16ae9.png
  • Megi35 Koleżanka

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 02:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde właśnie się zorientowałam że dalej mam femibion natal 1 a jestem w 15 t i 3d ale gapa że mnie

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje się zapeszyć, ale chyba przechodzą mi mdłości. Dobrze mi gdy jem warzywa z humusem, dobrze wchodzą tez kiełbaski z curry, konserwy a tak poza tym to raczej potrawy wegetariańskie i pieczywo. Nabiał i ryby i wszystkie są nadal na zakazanej produktów, po których mega mi niedobrze, gdy tylko pomyślę, że mogłabym je zjeść... A i ostatnio bardzo lubię angielskie śniadania (tosty. jajko sadzone i bekon) i tak codziennie... Normalnie śmiać mi się chce, że w każdej ciąży jadłam goś dziwnego, po później po ciąży nigdy więcej nie sięgnęłam...

W pt mam wizytę (zaczynam 2 trym) ale będzie lekarz na zastępstwie, więc to pewnie będzie strata czasu... Ciekawe czy będą już robić ctg (u mnie co gabinet, to inne praktyki więc już się gubię jak było w której ...)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejsciach
    Heheh No to jest ciekawe z tymi zachciankami
    W ciąży z córka nie mogłam patrzeć ani nawet myśleć o...burakach!
    Za to miałam jazdę na mleko z płatkami Nesquik (czego nie jadłam wcale przed ciąża) oraz słodka śniadania (zawsze jadłam na słono rano) nobi przede wszystkim karczochy!!!!
    Teraz złe mi na sama mysl o sałatce (takiej w stylu pomidor, awokado, mozarella itd) a mam jazdę na pyry z gzikiem hhehe

gusiaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wizytujemy w ten pt i poniedziałek ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Mama po przejsciach
    Heheh No to jest ciekawe z tymi zachciankami
    W ciąży z córka nie mogłam patrzeć ani nawet myśleć o...burakach!
    Za to miałam jazdę na mleko z płatkami Nesquik (czego nie jadłam wcale przed ciąża) oraz słodka śniadania (zawsze jadłam na słono rano) nobi przede wszystkim karczochy!!!!
    Teraz złe mi na sama mysl o sałatce (takiej w stylu pomidor, awokado, mozarella itd) a mam jazdę na pyry z gzikiem hhehe
    Fazę na płatki czekoladowe miałam ostatnio.... Doskonale cię rozumiem... A co do ilości to raczej mało jem, ale co 2-2,5 h muszę coś zjeść lub wypić, bo inaczej jest nieciekawie i chyba zbyt spada mi cukier...

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasza dzidziuś wstał z gorączką 😥 mąż jedzie do pracy A my sami do lekarza na 10 na drugi koniec miasta. Od piątku coś mi się nie podobało, a wszyscy w kolo, że wymyślam, jednak intuicja mamy się nie myli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rano przyjechaliśmy do Chorwacji, zostajemy 2 tyg.
    Nie wiem skąd gdzie jak ale wyskoczył mi brzuszek i na plaży trochę zaczął mi przeszkadzać :)

gusiaa lubi tę wiadomość

• martakam Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już po badaniach krwi. Wizytuję w czwartek i mam nadzieję, że uda nam się poznać płeć. Będzie to dokładnie 17t0d więc myślę, że jest szansa.
    Mamy też już zarezerwowany termin na połówkowe w 21 tygodniu. Ja ten czas leci! Za 3 tygodnie będzie już połowa 😲

Dariah, Camilla13 lubią tę wiadomość

👩🏼 ’88 🧔🏻‍♂️ ’88
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w tym tygodniu mamy trochę wizyt😊 Trzymam kciuki za wszystkie i czekamy tu z niecierpliwością na informacje o maluszkach. Sama wizutuje w sobotę i też mam cichą nadzieję że poznam płeć.
    Połówkowe mam już umówione na 16.09.
    Miłego dnia dla Was😊😊

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Mama po przejsciach do sniadania angielskiego zapimnialas o fasolce . Ja tez lubie je ale nie zaczesto bo sa tluste dosc . No oni jeszcze wiadomo pieczarki smazone i pomidor do tego smazony a zamiast bekonu tez daja kielbaski . Fuuuu :/

Ja mam polowkowe 18.09 - faktycznie leci czas . Dopiero co tu na strone czlowiek wszedl ze test pozytywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2019, 09:34

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na połówkowe umówiłam się na 12/09, będę wtedy w 19t2d (19t5d wg USG, ale jakoś przywiązałam się do terminu z OM:p) I zastanawiam się czy to nie ciut za wcześnie, i czy lepiej nie przełożyć o tydzień :>

wniddf9h3z94xhvt.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ