LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja Tez farbuje, chociaż teraz położyłam szamponetke bo coś mi włosy leca ;(
U mnie nie za ciekawie moja mama wczoraj wieczorem trafiła do szpitala okazało się że ma nie wydolność serca oraz krazeniowo oddechowa ;/ jestem cała w nerwach..
Ja dziś już założyłam leginsy ciążowe i koszule bo jakoś tak było mi lżej
-
gusiaa wrote:Ja Tez farbuje, chociaż teraz położyłam szamponetke bo coś mi włosy leca ;(
U mnie nie za ciekawie moja mama wczoraj wieczorem trafiła do szpitala okazało się że ma nie wydolność serca oraz krazeniowo oddechowa ;/ jestem cała w nerwach..
Ja dziś już założyłam leginsy ciążowe i koszule bo jakoś tak było mi lżej
Duzo zdrowia dla.Mamy ! -
ZakręconaOna wrote:O kurcze ... tak nagle ;o ? Czy wczesniej miala.problemy z sercem i krazeniem ?
Duzo zdrowia dla.Mamy ! -
Dziewczyny, wiem, że temat wózków już był, ale może, któraś coś wie, albo bardziej się zna i podzieli się co myśli o Bebetto Luca? Bo w necie wygląda super, jeszcze nie wiem jak na żywo, ale na razie najbardziej nam pasuje.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Tmartakam wrote:Dziewczyny, wiem, że temat wózków już był, ale może, któraś coś wie, albo bardziej się zna i podzieli się co myśli o Bebetto Luca? Bo w necie wygląda super, jeszcze nie wiem jak na żywo, ale na razie najbardziej nam pasuje.
Duża gondola, dobra amortyzacja.
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
A ja dziś byłam zrobić TSh i żelazo j magnez i wyniki super
Cieszę się bo martwiłam się ze żelazo będzie nisko ale o dziwo nie : 101,6 (norma 37 - 145)Camilla13 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Gusia zdrowia dla mamy.
U mnie twardnienia przypominały notoryczne wzdęcia...były obustronne, nie bolały (nic nie czułam, tylko ciężko mi się oddychało i miałam jakby zmniejszona pojemność oddechową.) Położna coś tam wymacała, zrobiła ctg i zrobiło się nerwowo... oczywiście nikt mi nie powiedział o co chodzi, tylko było masę pytań od kiedy tak mam, czy to raczej ciągle czy pojawia się np po wysiłku itp. Skończyło się na suplementacji, oszczędnym trybie życia(noszenie max 5 kg). Progesteron i tak już brałam i puścili mnie do domu (miałam się zgłosić wcześniej na kontrole, gdyby nie słabło. Po miesiącu mocno się poprawiło i mogłam normalnie oddychać. W 2 ciąży takie twardnienia miałam jak bardzo sobie dałam w kość (np za dużo nosiłam córkę lub za dużo za nią biegałam). Tym razem były jednostronne i przechodziły po odpoczynku. Też wtedy brałam mg
Włosów nie farbuję, ale można, tylko jest ryzyko (szczególnie w 1 trym, że
- kolor wyjdzie inny planowany (np odcień zielonego), winne są szalejące hormony, a nie błąd fryzjera
- efekt będzie inny (słabszy, mocniejszy lub farba wcale nie złapie)
- ciężarną nie wytrzyma zapachu (szczególnie gdy ma silne mdłości, wymioty itp
U mnie nospy ciężarna nie dostanie,w skrajnych przypadkach buscopan (alternatywa znieczulenia, więc czasem mają poczucie humoru...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 22:25
-
Bebetto jeśli dobrze kojarzę robi bardzo ciężkie wózki (dla mnie były zdyskwalifikowane na starcie, bo mimo miałam windę w domu to samo podnoszenie i wrzucanie do auta by było dla mnie problematyczne, a jak winda miała awarię, to juz w ogóle było ciekawie... Także zadajcie sobie pytanie
-jak często trzeba go targać po schodach,
-po jakich drogach będziecie jeździć (raczej asfalt czy droga nieutwardzona z błotem po kolana, gdy jest mokro)
-koła pompowane (ryzyko przebicia i konieczność dotarcia do domu z dzieckiem i niesprawnym wôzkiem) czy dobre pianki, żelowe itp -
Ja właśnie robię pazury, jutro idziemy na wesele A co do farbowania, to ja akurat chodzę co 2 miesiące do fryzjera i teraz mam robione farbą bez amoniaku i jest rewelka
Camilla13 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
gusiaa wrote:A mnie znowu dopadł katar / z zadanym nosem ;( można oszalec, a teraz jak puścili to 4 chusteczki pod rząd wysmarkalam
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Wiele z was powie że oszalałam ale ten wózek spacerówkę który mam dla córy albo się kocha albo nienawidzi. Mamy greentom ja kocham ten wózek cena duża
. Gondolę miałam Bebrtto Luca właśnie nie mam zastrzeżeń ale zakochałam się w greentomie i chyba gondolę też taka zamówię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 01:31
-
Cześć dziewczyny
Wreszcie i ja dołączam do was 😁
U nas już prawie 14 tydzień jesteśmy po prenatalnych i na usg u lekarza i prenatalnych pokazuje że będzie dziewczynka 🎀🌸🧸
Pierwszy trymestr był dla mnie straszny , wymioty , nudności , wracam już do żywych pomału 🙃
Termin mam 17 luty 😍
Mam pytanie czy orientujecie się jak wyglada sprawa wakacji jak mamy L4 ?
Camilla13, Linka90, Dafka, Shas91 lubią tę wiadomość
Pierwsza ciąża 🤰🏽
Termin 17 luty 2020 ❤️ -
Witaj Xjoanna, rozgość się 😊
Ja w pierwszej ciąży byłam na L4 od 5 tygodnia i na wakacje nad morze pojechałam normalnie. W tej samej pracy od wielu lat, czułam, że nikt nie będzie sprawdzał, czy jestem w domu i tak też było. Ale kontrole się zdarzają, może inne dziewczyny wiedzą jak często. -
Megi35 wrote:Wiele z was powie że oszalałam ale ten wózek spacerówkę który mam dla córy albo się kocha albo nienawidzi. Mamy greentom ja kocham ten wózek cena duża
. Gondolę miałam Bebrtto Luca właśnie nie mam zastrzeżeń ale zakochałam się w greentomie i chyba gondolę też taka zamówię.
Dlaczego? Różni ludzie mają różne oczekiwania wobec wózka, a i dzieci mają swoje preferencje. Mi wizualnie się podobał. Zastrzeżenia miałam do materiałów, twardości itp
-
Edith wrote:Witaj Xjoanna, rozgość się 😊
Ja w pierwszej ciąży byłam na L4 od 5 tygodnia i na wakacje nad morze pojechałam normalnie. W tej samej pracy od wielu lat, czułam, że nikt nie będzie sprawdzał, czy jestem w domu i tak też było. Ale kontrole się zdarzają, może inne dziewczyny wiedzą jak często. -
Na pewno bywają kontrolę z zusu, ja osobiście się z tym nie spotkałam, a jeżeli miałabym zaplanowane wakacje to na pewno bym na nie pojechała 😊 Też jestem na zwolnieniu lekarskim, a nie mam pojęcia czy wpisane jest leży, czy może chodzić. Od kiedy wprowadzili elektroniczne zwolnienia to lekarzom jakoś umyka żeby poinformować pacjenta na jaki okres i jaki symbol wpisany jest w zwolnieniu.
Xjoanna może masz zaufanego lekarza rodzinnego z którym mogłabyś porozmawiać na ten temat?