LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Linka90 wrote:Cześć dziewczyny, zaczyna mnie łapać zapalenie pęcherza 😑 orientujecie się może czy mogę zażyć furagine? To jedynie na pęcherz mam w domu... a dziś ciężko kupić cokolwiek 😞
W pierwszym trymestrze absolutnie nie. Ja jak dostałam zapalenie i to z krwią w moczu, to od rodzinnego dostałam Monural do wypicia na wieczór. Rano już było po wszystkim. Doraźnie do tego czasu piłam dużo wody z cytryną, brałam żurawinę w kapsułkach i termofor na brzuch.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja nie pamiętam jak jest z furaginą. W którymś trym mroźna w innym nie. A i spotkałam się z opinią, że w ciąży w ogóle nie jest zalecana i nie jest lekiem pierwszego wyboru. Mi jej też nie zapisali (nie pamietam czy to był 2 czy 3 trym.)
Mysza lubi tę wiadomość
-
Mama po przejsciach
Eh No ehh są straszne
A Ty patrzysz w De czy w Pl ? Bo jak patrzyliśmy ze szwagierka na akcesoria dla dzieci (wozki, foteliki itd) to we Fr ceny są duuuuuuuzo wyższe niż w Pl za ten sam dokładnie produkty!
Np patrzyła ba fotelik isofix 400 € a Polsce 600 zł...
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Cześć dziewczyny!
Jak u Was piątek? Pracujący czy leniuchowanie? Ja dziś w pracy ale wychodzę 2h wcześniej więc juz się nie mogę doczekać
Dzisiaj pierwszy dzień musiałam użyć gumki do spodni bo niestety się nie dopięłam w dżinsy Macie jakieś fajne ciążowe spodnie? Szukam czegoś fajnego najlepiej takiego w czym mogłabym tez iść do pracy -
Dariah wrote:Mama po przejsciach
Eh No ehh są straszne
A Ty patrzysz w De czy w Pl ? Bo jak patrzyliśmy ze szwagierka na akcesoria dla dzieci (wozki, foteliki itd) to we Fr ceny są duuuuuuuzo wyższe niż w Pl za ten sam dokładnie produkty!
Np patrzyła ba fotelik isofix 400 € a Polsce 600 zł...
-za płatność gotówką było -10%
- kupno 3w1 wychodziło taniej niż zakup 2w1 (nie pytajcie gdzie logika)
- wózek był kupiony z ubiegłorocznej kolekcji (cena obniżona
- to była edycja limitowana więc było trochę dodatków typu (torba, przewijak, osłonka na butelkę, żagiel słoneczny
-rabat ze sklepu za zakupy online
Po zsumowaniu wszystkiego zapłaciłam coś ok 600€ (A i tak trochęg przepłaciłam 😂)z fotelikiem ocenionym wtedy na 4 * za zderzenia frontowe i 5*za boczne (Oceny ADAC), gondolą składającą się do rozmiarów trochę większych niż format a4, a spacerówka też całkiem fajnie się składała. Żeby nie być posądzoną o reklamę, to pisałam o wózku z 2015, gdy polska konkurencja była cięższa o 10 kg i jeszcze coś było nie tak ze spacerówką. Teraz na szczęście dużo się zmieniło w branży wózkowej (jest więcej lekkich i prowadzących się 1 ręką wózków, w których komfort jazdy jest zbliżony jest do tych 25 -35kg czołgów...
-
Ja uwielbiam legginsy i tuniki. Spoko są też sukienki do karmienia, o ile lubicie sukienki. Ze spodniami miałam taki problem, że w pierwszej ciąży uciskał mi jakiś nerw i drętwiała mi noga (ale do tego stopnia, że gdy nie zdążyłam przenieść ciężaru, to się przewracałam. W drugiej ciąży nie miałam takich akcji, a w 3!dla odmiany tej drętwieją mi ręce
-
Ja nie pracujacy , do wtorku na zwolnieniu jeszcze jestem .
Wlasnie skonczylam robic obiad - zupka ogorkowa . No i wlosy farbuje a raczej juz ide zmywac ogladam serial na Netflix's i nudzimy sie z synem bo pada wiec nawet nie ma jak wyjsc gdzies .
Mama po przejsciach mnie z synem w ciazy dretwiala lewa reka ciagle , ciekawe jakie atrakcje teraz mnie czekaja -
ZakręconaOna wrote:Ja nie pracujacy , do wtorku na zwolnieniu jeszcze jestem .
Wlasnie skonczylam robic obiad - zupka ogorkowa . No i wlosy farbuje a raczej juz ide zmywac ogladam serial na Netflix's i nudzimy sie z synem bo pada wiec nawet nie ma jak wyjsc gdzies .
Mama po przejsciach mnie z synem w ciazy dretwiala lewa reka ciagle , ciekawe jakie atrakcje teraz mnie czekaja -
zuzi_c wrote:Cześć dziewczyny!
Jak u Was piątek? Pracujący czy leniuchowanie? Ja dziś w pracy ale wychodzę 2h wcześniej więc juz się nie mogę doczekać
Dzisiaj pierwszy dzień musiałam użyć gumki do spodni bo niestety się nie dopięłam w dżinsy Macie jakieś fajne ciążowe spodnie? Szukam czegoś fajnego najlepiej takiego w czym mogłabym tez iść do pracy
Ja już od ponad tygodnia noszę spodnie i zapinam je za pomocą gumki do włosów 🙄 jak na razie kupiłam leginsy i jeansy w Lidlu. Niestety są troszeczkę za duże więc tak chodzę z tą gumką. Na szczęście jest ciepło to często jestem w sukience. 😉
-
aprill wrote:A ja się właśnie od początku ciąży zastanawiam czy mogę położyć farbę na włosy... Tylko ta co ja używam jest z amoniakiem i dosyć śmierdzi przynajmniej na początku. A Ty jakiej używasz? Moje włosy wołają już o pomstę ale do tej pory bałam się farbować a i lekarza za każdym razem zapominam zapytać
-
Czesc dziewczyny, no co za pogoda brrrr zimno, leje I usypiam na stojaco.
No ale czego sie spodziewac po angli, dwa tygodnie cieplo I to tyle lata 😂😂
Ja tam tez farbuje normalnie wlosy, I mam taki plan moze dzis nawet no I paznokcie bo juz pora na nie.ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Ewciaa83 wrote:Czesc dziewczyny, no co za pogoda brrrr zimno, leje I usypiam na stojaco.
No ale czego sie spodziewac po angli, dwa tygodnie cieplo I to tyle lata 😂😂
Ja tam tez farbuje normalnie wlosy, I mam taki plan moze dzis nawet no I paznokcie bo juz pora na nie.
U mnie tez leje ciagle a wrecz ulewa . Jakies urwanie chmury normalnie .Ewciaa83 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja chyba zwariowałam. Szłam sobie wyrzucić śmieci, a że mam obcisłą bluzkę to zauważyłam, że brzuch jest jakiś taki asymetryczny, tak jakby zwrócony w prawą stronę. Więc szybko pognałam do domu, podnoszę bluzkę, patrzę a brzuch zaczął się delikatnie ruszać, tak prostować 🤷 czy to mogły być jakieś skurcze?
-
Bożenka wrote:Dziewczyny ja chyba zwariowałam. Szłam sobie wyrzucić śmieci, a że mam obcisłą bluzkę to zauważyłam, że brzuch jest jakiś taki asymetryczny, tak jakby zwrócony w prawą stronę. Więc szybko pognałam do domu, podnoszę bluzkę, patrzę a brzuch zaczął się delikatnie ruszać, tak prostować 🤷 czy to mogły być jakieś skurcze?
Hmm dziwne kształty ii twardy brzuch to jest stawianie macicy.. Hmm
Ale 15tc to macica nee sięga pępka.. Ten kształt był na dole?
Ogólnie to obserwuj.. Brzuch musi zrobić się jak kamień ii jest to raczej nieprzyjemne.. Jeśli nee bierzesz to zacznij brać magnez.. -
ppieguskaa wrote:Hmm dziwne kształty ii twardy brzuch to jest stawianie macicy.. Hmm
Ale 15tc to macica nee sięga pępka.. Ten kształt był na dole?
Ogólnie to obserwuj.. Brzuch musi zrobić się jak kamień ii jest to raczej nieprzyjemne.. Jeśli nee bierzesz to zacznij brać magnez..
Ja biore magnez narazie a takto mam polozna we wtorek i bede z nia o tym rozmawiac . Z synem tego nie mialam , pierwsze stawianie brzucha kilka razy przez upal mialam dopiero w 28 tyg a teraz od 14 tyg -
Bożenka wrote:To było mniej więcej 5 cm pod pępkiem. Raczej nie towarzyszyło temu żadne uczucie. Nie biorę magnezu, a byłam jakieś 40 min po małej kawie. Jasne, że będę obserwować i włączę obowiązkowo magnez. Dzięki 😉