X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 50 cm, drugie 54. Uniwersalne rozmiary to 56 i 62. Powinny być trafione. Na początku dzieci są takie przykurczone, że córce musiałam dokupić rozmiar mniejsze bo wyglądała jak ofiara losu.... Drugie dziecko było większe i już na 5mcy nosiła 68...a teraz na styk jest rozmiar 86/92 (później ciężko dostać body w większym rozmiarze, nad czym ubolewam)

Z nowym wózkiem bym się wstrzymała przynajmniej do porodu. Wtedy się okaże czy podwójny będzie potrzebny, bo dużo zależy od dziecka. Mi przez pierwsze pół roku starczał pojedynczy, podwójny niezbędny okazał się później (gdy 2 w tym samym czasie zaczęła chorować, no a na 3 latka Zosia samosia zmieniła się w typ nic nie potrafię i oczekuję pomocy... więc znów podwójny wózek w użyciu.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach
    Jeśli chodzi o body duże to wydaje mi się ze Smyk ma 98 rozmiar jeszcze i chhba C&A.
    A te Smykoe są mega duże bo kupiłam mojej 92 i nadal się w nich topi a w międzyczasie się odpieluchowana wiec ich nigdy nie założy - poszły do bratowej jjz ;)
    Hehhe czyli Twoja w okolicach 3 lat tez „się cofnęła” ? W sensie ze jeść ma dawać mamusia lub tatuś (a jadła sama łyżeczka bez rozlewania ani nic wieku 11 miesięcy), tylko na raczki bądź do wozka (rower jeszcze akceptuje również) itd ird ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Czy ro możliwe ze już czuje ruchy?
    No dałabym sobie teraz rękę odciąć ze czuje ! Ale to jakos wcześnie mi się wydaje....

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Ania:) Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Twoja 2 ciąża nie? To chyba możliwe. Ja czasami i tylko jak leżę na płasko też mam wrażenie że coś mnie tam gila w dole :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, hashimoto.

Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)

f2w3skjogh4goc3o.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Dziewczyny
    Czy ro możliwe ze już czuje ruchy?
    No dałabym sobie teraz rękę odciąć ze czuje ! Ale to jakos wcześnie mi się wydaje....

U mnie jeszcze nic😐
    Raz ze 2 dni temu w nocy coś poczułam ale to chyba nie było to bo poczułam za mocno. Tak mi się przynajmniej wydaje.
    Dalej czekam..

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Ania:) Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tylko się wydaje bo czuje w innym miejscu czasami niż detektor tętno znajduje więc czekamy razem :)

niedoczynność tarczycy, hashimoto.

Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)

f2w3skjogh4goc3o.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie dosyć późno poczuje, bo łożysko na przedniej ścianie. Czekam cierpliwie 🙂

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Shas91 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się wczoraj wydawało, że poczułam delikatne przemieszczanie się, a w końcu jelita aż tak nie falują :) no ale nie wiem, to chyba za wcześnie...

No i wreszcie doczekałam się usg :) dzidzia prawie 6cm, wszystko wzorowo, pięknie dała się pomierzyć, normalnie przeciwieństwo synka, który nawet na tym etapie strasznie uciekał :) termin zostaje na 22 lutego.

Dafka, Ewciaa83, Bożenka, ss25, Pikselka, Wachciowa, Edith, Dariah, Mama_po_przejściach, zuzi_c, ppieguskaa, zulka lubią tę wiadomość

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się spodobał bugaboo donkey 2 duo, ale szczerze mówiąc uwielbiam mój stary w którym jeździ córka i mam nadzieje ze mąż zadecyduje co by tu zrobić. Ewentualnie kupię coś typu parasolka dla starszej i czasem w tym czasem w tym...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt 12 tc to troche wczesnie by bylo na ruchy ale jednak moze i to to . W koncu to wasze drugie ciaze z tego co widze to prawdopodobienstwo jest tam jakies :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 23:33

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach, nie przyszło mi do głowy kupować teraz wózka, tylko rozważam różne opcje. Właściwie to nawet nie wiadomo na jaką pogodę nastawiać się w lutym i czy od razu będzie tak spieszno do spacerowania :)

Ja też mam wrażenie, że maluch śmiga od czasu do czasu, ale to i przy kolejnej ciąży chyba jednak za wcześnie. Niby miało być łatwiej wyczuć ruchy, kiedy wiadomo czego się spodziewać, a okazuje się że wręcz przeciwnie- teraz wszystko je przypomina ;)

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • Edith Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiadomo jak to będzie z tą lutową pogodą, plus jeszcze zimą w miastach panuje okropny smog... Z synkiem który jest z końca grudnia na pierwszy spacer czekaliśmy ze trzy tygodnie, aż wreszcie zdarzył się dzień z czystym powietrzem i mogliśmy wyjść. Dziewczyny z zagranicy, mieszkacie w miastach? Ciekawi mnie czy w DE czy UK też zmagacie się z tym problemem?

Ja powoli czuję pierwsze ruchy, jak leżę od czasu do czasu czuję takie pyk 😊 w pierwszej ciąży w po 18 tygodniu, teraz po 16, to by się zgadzało.

Dobrego dnia dziewczyny! Łapcie słońce bo niebawem jesień! 🌳🍄🦔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 07:36

Bożenka lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam znów problemy ;) Nie chce mi się specjalnie jechać do pl. Będę chyba musiała poszukać c&a. Teraz jestem chora, bo trzeba będzie jechać na wakacje, a mi na samą myśl robi się niedobrze, tak bardzo ostatnio kocham podróże...

Tak starsza ma mega regres. Twierdzi ze nic sama nie potrafi, wszystkiego się boi itp

Ruchów dziecka nie czuję, ale ja z tych gróboskórnych ;) Ale wsunie, to takie było zamieszanie w gabinecie, ze nie pamietam na której ścianie było łożysko.

W porównaniu z pl smogiem, to w de powietrze jest czystsze i to dużo (powiedzmy smog jest taki w pl w miesiącach letnich). Ale bardzo jest dużo oprysków na polu (mieszkam na wsi), że często odechciewa się spacerów. Wcześniej mieszkałam na północy Niemiec (a tam 3/4 roku są duże sztormy, więc powietrze czyściutkie.

Chorowałam kiedyś cameleona ale dla mnie okazał się za niski. A co do wózków podwójnych to nie ma takiego który by mnie zachwycił. Najbliżej był icandy peach, ale moje są za duże do wózków jeden za drugim i wybór miałam ograniczony do tych obok siebie. Teraz nie jestem na bieżąco z wózkami, wiec chętnie poczytam o nowościach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 09:05

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w sumie jeszcze mas wózkiem się nie zastanawiamy. Napewno coś z większą gondola, poprzedni nasz mial coś ponad 60 cm i musieliśmy przenieść się szybko do spacerówki bo córka rosła jak szalona..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry .
    My mamy gondole 85 cm . Jest swietna !:)
    Ciesze sie ze mam wozek . Mniej wydatkow i nie musze glowic sie nad wyborem a nie byly latwe a teraz podobaja mi sie wozki ktore kosztuja tyle , ze Ja podziekuje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystko po Synku wózek Joolz Day i dla mnie rewelacja,mam też spacerówke zapasową ale oddam bratowej bo mają Malucha który używa nasz wózek wiec potem zamienimy. Łóżeczka miałam dwa jedno dostawka chicco na górze bardzo fajna a na dole normalne szczebelkowe do spania w dzień. W godzinach aktywności dziczyl na podłodze a bujaczka Mały nie znosił.
    Ruchów nie czuje a nie mogę się doczekać.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pierwsze ruchy Bobaska są bardzo miłe, ale też późniejsze wspominam z grymasem bólu na twarzy. Każdego dnia kopniaki sprawiały mi naprawdę duży ból. Jestem drobnej budowy, żebra miałam wrażenie, że są już na granicy wytrzymałości.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Te pierwsze ruchy Bobaska są bardzo miłe, ale też późniejsze wspominam z grymasem bólu na twarzy. Każdego dnia kopniaki sprawiały mi naprawdę duży ból. Jestem drobnej budowy, żebra miałam wrażenie, że są już na granicy wytrzymałości.
    Na koniec to fakt , te kopniaki sa bolaca a pod rzebrami to o jejku :o

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Ja mam wszystko po Synku wózek Joolz Day i dla mnie rewelacja,mam też spacerówke zapasową ale oddam bratowej bo mają Malucha który używa nasz wózek wiec potem zamienimy. Łóżeczka miałam dwa jedno dostawka chicco na górze bardzo fajna a na dole normalne szczebelkowe do spania w dzień. W godzinach aktywności dziczyl na podłodze a bujaczka Mały nie znosił.
    Ruchów nie czuje a nie mogę się doczekać.

Zainteresował mnie ten wozek. Przeglądam właśnie joolz day 2. Okazuje sie, że jest mega lekki, dla mnie to ważne, żeby wnieść wózek na pierwsze piętro. Jak jest że stabilnością? Bo wydaje się mało stabilny. 😊

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Megi35 Koleżanka

Wysłany: 15 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro kończę 15tc i czasem wydaje mi się że czuje ale są tak delikatne że na 100procent pewna być nie mogę.

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ