X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Synek urodził się 54cm i 3450 wagi. Na początek mieliśmy wszystkie ubranka 50/56, nosił je przez 2 miesiące. Jest bardzo szczupły. Teraz ma 80cm i nosi na styk 74/80 a w ruch poszły 86/92. Buty kupiliśmy teraz pierwsze do chodzenia z Adidasa w rozmiarze 23, sprzedawca był trochę w szoku i mówił że taki rozmiar to noszą 2latki. Każde dziecko inaczej rośnie, ma inne geny. Tak jak wcześniej pisałem, nie można dac się ponieść zakupom, jest wiele pięknych rzeczy ale naprawdę do założenia na raz bo są mało praktyczne. A taki maluszek najlepiej żeby miał wygodnie, na stylowe ciuszki przyjdzie czas 😊
    Ot to tak!!
    dostalismy duzo ciuskzow po kuzynce i po innej kuzynce i czesac byla takich pieknych, niiiiccc nie zniszczonych!! ale to nic!!
    dopiero jak sie Mała urodizła to zrozumialam dlaczego sa nie zniszczone....bo sa pieekne...ale nie praktyczne...
    albo to sie dziecka w to ubrac nie da (pajac do spania, ktory nie otwiera sie po dlugosci tylko w kroku lub Z TYŁU!!!), jeansy (matko bidul dzieciak co ma w tym lezec caly dzien) itd itd :)
    tak wiec tak jak mowisz, wygoda to podstawa a na Fashion victim przyjdzie czas ;)

Camilla13, Edith lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:) wrote:
    Co myślicie o otulaczach? Konkretnie zastanawiam się nad tulikiem. Przy synku nie miałam, ale teraz chyba chce:) któraś ma jakieś doświadczenia? Co do łóżeczek to ja mam po synku i jedno wystarczy. Pediatra mi odradzala kołyski, kosze itp ale nawet nie myślałam o tym. Ubranka u mnie raczej odrazu 62 że smyka były ok. Sen urodził się 55 cm długi ale ja jakiś mniejsze były ciasne nie wiem czemu 😂
    A czemu doradza kolłyski i kosze?
    Z powodow zdrowotnych? czy ze na ktorko starczaja wiec szkoda pieniedzy?
    pytam z ciekawosci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 12:01

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorygowane usg i krew. Po samym usg było 1:2 000 a po krwi 1:1400
    u mnie podstawowe wyszło 1:132 a skorygowane 1:2636 więc chyba Twój i mój wynik jest bardzo dobry. Ja biorę pod uwagę ten skorygowany.

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj po wizycie. Dzidzi sobie dzisiaj stała na głowie i machała nogami. Jakoś zbytnio nie chciała zrezygnować z tej pozycji 😀. Waży całe 116g. Lekarz jeszcze nie potwierdził, ale znowu mówił, że chyba dziewczynka, bo coś tam dynda ale do dołu. Więc zobaczymy co z tego będzie 😀 najważniejsze, że wszystko jest dobrze 😊

zuzi_c, Ania:), Dariah, ppieguskaa, ss25, gusiaa, Camilla13, Shas91, Edith, Mama_po_przejściach, Ewciaa83, Dafka, Wachciowa lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka no to super wiadomości :D Jeju ja już sie nie mogę doczekać tych prenatalnych. Trochę jestem zła, że tak późno mi termin zabukowali no ale już :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Ania:) Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    A czemu doradza kolłyski i kosze?
    Z powodow zdrowotnych? czy ze na ktorko starczaja wiec szkoda pieniedzy?
    pytam z ciekawosci :)

Odradzala bo twierdziła, że mało stabilne i że dziecko żeby ćwiczyć obracanie się musi mieć płaskie stabilne podłoże. Mówiła, że jej wnuk długo nie obracać się i zaczęła się zastanawiać dlaczego tak się dzieje... Twierdzi, że córka kladla małego zbyt często w kolysce czy czymś innym gdzie on nie miał możliwości ćwiczyć. Ale wiele kobiet korzysta z tych rzeczy i jest ok. W sklepie mi powiedzieli, że kołyska jest max na 2 miesiące a potem i tak muszę kupić łóżeczko,wiec nawet nie myślałam o takich rzeczach na chwilę bo nie mam gdzie tego trzymać. W łóżeczku syn spał do 3 lat, teraz ma łóżko.

Dariah lubi tę wiadomość

niedoczynność tarczycy, hashimoto.

Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)

f2w3skjogh4goc3o.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzi jeszcze tylko chwilka i będziesz po prenatalnych. Wierzę Ci, że nie możesz się doczekać. Ja żyję od wizyty do wizyty. 😊

zuzi_c lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Ania:) Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    u mnie podstawowe wyszło 1:132 a skorygowane 1:2636 więc chyba Twój i mój wynik jest bardzo dobry. Ja biorę pod uwagę ten skorygowany.

Tak, pod uwagę bierze się skorygowane ryzyko. Ja narazie się nie przejmuje bo z usg wszystko wskazuje na zdrowe dziecko.

niedoczynność tarczycy, hashimoto.

Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)

f2w3skjogh4goc3o.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    ah tak
    Lidl ma duze, nawet nie dlugie ale bardzo szerokie - u nas calkiem odpadaja bp spada z niej
    Lidl zależy jaka partie rzuci.. Niektóre są faktycznie szerokie ale mam kilka co są wąskie..

4018d16ae9.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się urodziła 54 cm i2680, a nosiła 56 cm, czasem były za duże to podwijalam rękawki, albo na nóżki zakładalam jeszcze skarpetki. Potem laska odbiła i na dzień dzisiejszy ma 4.5 roku mierzy 111 cm 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 13:34

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Zuzi jeszcze tylko chwilka i będziesz po prenatalnych. Wierzę Ci, że nie możesz się doczekać. Ja żyję od wizyty do wizyty. 😊

hehe no mi zależy na tych prenatalnych to będę spokojniejsza :) tzn nawet się nie stresuję, bardziej jestem podekscytowana <3 w piątek po badaniu chcę już powiedzieć w pracy. Chociaż szef i jedna koleżanka wiedzą ale już kolejne wyjście pracowe i pytania czemu nie piję itp. :D mam fajny zespół więc wiem, że będą dla mnie super wsparciem.

Camilla13, Bożenka, Edith, Dafka lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odradzala bo twierdziła, że mało stabilne i że dziecko żeby ćwiczyć obracanie się musi mieć płaskie stabilne podłoże. Mówiła, że jej wnuk długo nie obracać się i zaczęła się zastanawiać dlaczego tak się dzieje... Twierdzi, że córka kladla małego zbyt często w kolysce czy czymś innym gdzie on nie miał możliwości ćwiczyć. Ale wiele kobiet korzysta z tych rzeczy i jest ok. W sklepie mi powiedzieli, że kołyska jest max na 2 miesiące a potem i tak muszę kupić łóżeczko,wiec nawet nie myślałam o takich rzeczach na chwilę bo nie mam gdzie tego trzymać. W łóżeczku syn spał do 3 lat, teraz ma łóżko.
    Aaa Ok w tym sensie to rozumiem
    Tak wszelkie bujaczki, miękkie kanapy, itd są bardzo szkodliwe dla rozwoju dziecka
    Dziecko powinno leżeć na takim podłożu aby miało jak „najmniej powierzchni stycznej z podłożem” żeby ćwiczyć mięśnie

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem Wam szczerze, że mam problem z jedzeniem. Praktycznie nic mi nie podchodzi i nie chodzi mi tu o zwracanie, tylko nie jestem w stanie przełknąć większości rzeczy... Wchodzą głównie słodkie i owoce, a przecież nie samym ciastem będę się żywić... Otwieram lodówkę i myślę co mogę zjeść i po prostu mój organizm nic nie chce przyjmować... Ma sa kra. Już nie wiem co mam robić...

A co do łóżeczek, to w pokoju dziecięcym chciałam mieć łóżeczko, a dostawke w sypialni. Ale jeszcze będę myśleć, czy kupować i to i to. A do leżenia w salonie myślę że mata na podłogę i tyle 😁 ale zobaczymy jeszcze trochę czasu mamy.

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • Edith Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Aaa Ok w tym sensie to rozumiem
    Tak wszelkie bujaczki, miękkie kanapy, itd są bardzo szkodliwe dla rozwoju dziecka
    Dziecko powinno leżeć na takim podłożu aby miało jak „najmniej powierzchni stycznej z podłożem” żeby ćwiczyć mięśnie
    Dlatego u nas kosz Mojżesza był tylko do nocnego spania. W ciągu dniach maluch był w łóżeczku, które ciągaliśmy po całym mieszkaniu 😊 zresztą w koszyku miał gorszą perspektywę do oglądania świata wokoło 😊

aZzmp1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak teraz psize bo "mądra" anuczona na bledach po corce :)
    Tez polenilam blad i byla w bujackzu (ktory uwielbiala!!!!!) kochala tam byc!
    wiec ja nie widzialam w tym nic zlego...
    tylko ze miala WNM i na rehabilitacji nam fizjo powiedzial wiele rzeczy, wiele sie naucyzlam itd
    teraz wiem wiec drugi raz tego bledu nie popelnie :)
    Mały będzie na macie a Unimo będzie do spania na dole :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia, no to jedziemy na tym samym wózku ;) jeszcze tylko niech się okaże, że drugi syn ;)

ŁÓŻECZKO- wstawimy do naszej sypialni normalne łóżeczko, starszy syn od 11go miesiąca śpi w swoim pokoju. Doraźnie jest tiny love gdyby trzeba było malucha położyć w pokoju, ale starszy czas aktywny spędzał w większości na macie- na podłodze. Doskonale rozumiem, że jak ktoś dysponuje większym metrażem, to i opcji musi być więcej :)

WÓZEK- nie mam zielonego pojęcia co robić :( Nie wiem czy w lutym starsze dziecko będzie na tyle mobilne, że dostawka wystarczy? Jakie macie doświadczenia? (Syn będzie miec wtedy rok i 8 miesięcy). Teraz używamy spacerówki z wózka 2w1, a w samochodzie jeździ parasolka Peg Perego, która na krótkie dystanse się sprawdza. Trochę liczę, że drugie dziecko będzie skłonniejsze do współpracy chustowej ewentualnie nosidłowej, ale zobaczymy... W każdym razie nie mam pojęcia jak się przygotować w kwestii spacerowo-wózkowej.

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piksela
    Hmmm co do wozka to zależy od dziecka
    Nasza ma 3 lata i będzie mieć swój wózek zadał
    Ona uwielbia wózek, na dłuższe spacery bierzemy wozkw i rowerek bo trochę na nogach, trochę na wózku, trochę na rowerku
    Osobiście uważam ze Twój synek jest mały jeszcze i będzie potrzebować wózek, a do tego dochodzi efekt Maluszka - ja tez chce!!! ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah, a jak planujesz organizować spacery z dwójką? Czy zakładasz, że w pojedynkę nie będzie raczej opcji? ;)

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ni na krótkie spacery to spokojnie Starsza pójdzie na nogach (będzie mieć 3,5 roku jak się urodzi Młody) ;)
    Jak coś to odkupię podest dla niej
    Ale...na wakacje, na dłuższe wyjścia itd na pewno będziemy dla bej brać wózek - dlatego chce dla niej Zipa żeby nie zajmował miejsca ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka na drugiego chlopaka po cichu licze😊😊

Dziewczyny Kazda wybierze co najlepsze dla niej I dziecka jesli chodzi o lozeczka, kosze czy co tam jeszcze, I z ciuchami tez bedziecie sie pozniej smiac z tego ze niby wszystko jest nam potrzebne a pozniej zycie weryfikuje ze uzywamy podstawowych rzeczy, ile mi zostalo ciuchow po malym bo wyrosl tak szybko ze nawet nie zdazylam uzyc.

Co do wozka ja planuje ten podwojny bo jednak zamierzam sama wychodzic a to ulatwi sprawe.

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ