X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Ja zaś myslalam o czymś takim jak baby hug z Chicacco :)
    Dla mnie zbyt przekombinowane j wydaje się mało stabilne ;) chociaż design jest heheh
    Tak jak mówiłam inaczej jak to pierwsze dziecko a inaczej jak już biega kilkulatek co ma milion pomysłow minute - wtedy design itd to najmniej ważna sprawa ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Dariah, a jaką spacerówkę macie? Pewnie będziemy czegoś szukać dla starszego malucha, bo na razie jeździmy Emmaljungą, którą uwielbiamy, ale jako alternatywa przydałoby się coś lekkiego i zgrabnego.
    My jako 3w1 mieliśmy Adamex coś tam - gondola super, wielka (8 miesięcy w niej bula) ale spacerówka jak to najczęściej bywa w tych 3w1 bula do D ;) i jak miała rok kupiliśmy Valco Snap 4 Trend - rewelacja!!!
    Skalda się w kanapkę - wiec nie zabiera dużo miejsca
    Ma wielkie siedzisko na płasko rozkładane - córce do dziś nie wystają nogi jak spi (ma 3 lata!) a to było dla mnie najważniejsze bo jak wodę dzieci śpiące w wozki ze zgiętymi nogami bo zwisają im to mam ochote dać im namiary na fizjoterapeutę ;)
    Koła żelowe - owszem nie buja jak w wózku 3w1 ale nie przebija się a w Adamexie 2 razy wracaliśmy z dzieckiem w ręku bo się koło wypompowalo.....
    Tak wiec polecam ;)
    Dzidzia przejmie Snapa po wózku 3w1 a córka dostanie Zip a potem dzidzia tez będzie mieć Zip ;)

Edith lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • viki_31 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki Nifty...zdrowa dziewuszka😁😁

Fruzia85, Dariah, ppieguskaa, ZakręconaOna, Bożenka, gusiaa, Mama_po_przejściach, Shas91, Dafka, Ania:), Edith, Camilla13, zuzi_c, Linka90, ss25, Wachciowa lubią tę wiadomość

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey. Ja tez się witam po przerwie. Zapomniałam hasło do belly i dopiero dziś ogarnelam dostęp.
    Mam wyniki pappa tez wyszły gorzej niż w poprzedniej ciąży ale bez dramatu. Wiadomo że wiek ma duży wpływ. Nie mogę się doczekać na ruchy, wczuwam się i nic. Poprzednim razem czułam ok 20 tc. Brzuch juz troszkę widać ale niewiele. No i nie mam pojęcia kto tam u mnie mieszka bo nawet nie pytałam na prenatalnych za bardzo byłam zestresowana innymi pomiarami. W domu mam Syncia i teraz będzie kto ma być☺

Bożenka, Edith, Camilla13, zuzi_c, zulka, Wachciowa lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Oj ja mimo że pierwsza ciąża to już mam widoczny brzuch. Ciążowe jeansy poszły w ruch już prawie miesiąc temu.
    Mam już 3 kg do przodu... Ale przez te 4 miesiące nie miałam żadnych nudności, apetyt jak zawsze, więc się nie dziwię. Chociaż nie chciałabym przekroczyć plus 10.

Martakam u mnie dokładnie taka sama sytuacja. 3kg na plusie i nie jestem w stanie dopiac się w spodnie. Pasuje tylko to co ma gumce😐

Co do kosza Mojżesza to my też się zdecydowaliśmy z tego względu że mamy dwa piętra i mąż pracę zmianowa więc liczę że trochę nam to ułatwi sprawę jak będzie chciał odespać A i w dzień będę mogła mieć malucha na oku cały czas.

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viki_31 wrote:
    Mam wyniki Nifty...zdrowa dziewuszka😁😁
    Super! Gratulacje :)
    Widzę ze dziewczyny chyba góra jak narazie :)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ja mialam przy synu w salonie wystawiony i teraz tez o.tym mysle bo.mamy dom pietrowy a noworodka samego nie zostawie spiacego a gorze wiec jakas alternatywa jest wlasnie z koszem mojzesza :)
    Właśnie mam ten sam plan, łatwo jest przenieść dziecko. Plus kupujemy stelaż kolyske żeby w kołysac w razie potrzeby.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Ja zaś myslalam o czymś takim jak baby hug z Chicacco :)
    My kupiliśmy jak urodził się synek. Sprawdziło się jako miejsce do spania w dzień w salonie na dole, sprawdziło się jako leżaczek ale nie sprawdza się teraz zupełnie jako krzesełko do karmienia. Dziecko nie może swobodnie opierać nóżek, jako krzesełko do siedzenia dla starszaka też jakoś nie zachęca A cena wysoka. Plus za to że dziecko może być na roznej wysokości, teraz się przydaje jak chcemy ja czy mąż coś zrobić np w kuchni, a jak synek szaleje po podłodze to się nie da bo co chwile staje przy naszych nogach i ściąga nam spodnie 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 21:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Dla mnie zbyt przekombinowane j wydaje się mało stabilne ;) chociaż design jest heheh
    Tak jak mówiłam inaczej jak to pierwsze dziecko a inaczej jak już biega kilkulatek co ma milion pomysłow minute - wtedy design itd to najmniej ważna sprawa ;)
    Stabilności i trwałośc jest ok.

• viki_31 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Super! Gratulacje :)
    Widzę ze dziewczyny chyba góra jak narazie :)
    dziewczynka to było nasze pięcioletnie marzenie...😁

starania od 2014r Gyncentrum
    On-słabe nasienie 1%prawidłowych, HLA C1 C2
    Ona-problemy immunologiczne, MTHFR_1298A-C homozygotyczny, PAI-1 heterozygota, KIR AA,
    2IUI☹klinika Bocian,1IUI Accofil Invimed☹
    Start In-vitro kwiecień
    l07m0sk.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikselka ja tez mam syna z czerwca 2018😊😊😊 I z usg 18 luty termin 😁😁😁 ale niestety nie wiem co bedzie czy chlopak czy dziewczyna dopiero po 20 tygodniu sie dowiem

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego posta to już któryś raz piszę... W między czasie tyle razy został usunięty przez dzieci, że się poddaję. W skrócie gratuluję dobrych w wiadomości

Mi bardzo się sprawdziła dostawka zamiast kosza czy kołyski czy oddzielnego łóżeczka, (decydując się na dostawkę polecam te 50*90 cm, bo te mniejsze przy normalnych i dużych dzieciach starczy na góra 3-4 m.

A na użytek dzienny polecam kokon (choć początkowo, patrz przy pierwszym dziecku, byłam stanowczo na nie ;)). Łatwo się pierze i dezynfekuje. Kładłam na podłodze (dziecko do góry nie poleci, jak jeszcze nie miało silnych mięśni, to nagłe lądowania głową były przyjemniejsze niż te na samej macie piankowej.Super się też sprawdzał na wyjazdach, np postoje w podróży by dziecko rozprostowało kości i nie spadło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 22:25

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Ewciaa83 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam kozystalam z kosza mojzesza I teraz tez zamierzam, dziecko tak do okolo 5 miesiaca jest bezpieczne, pozniej moj juz zaczynal sie podciagac za raczki wiec zrezygnowalam, ale 5 miesiecy mega zadowolona bylam mialam go przy lozku caly czas a w dzien w salonie czy nawet w kuchni.

ZakręconaOna, zuzi_c, Dafka lubią tę wiadomość

d7f2b9e95e.png
    yaw6drw.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Ja tam kozystalam z kosza mojzesza I teraz tez zamierzam, dziecko tak do okolo 5 miesiaca jest bezpieczne, pozniej moj juz zaczynal sie podciagac za raczki wiec zrezygnowalam, ale 5 miesiecy mega zadowolona bylam mialam go przy lozku caly czas a w dzien w salonie czy nawet w kuchni.
    Ja tak sam0 uwazam , plus mam bujaczek.elektryczny, zaopatrzenie na salon mam calkowite wiec i maz sie wykima po nocce np. ;) a Ja z dziecmi na dole normalnie czas spedze .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2019, 00:15

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciaa83 wrote:
    Ja nie neguję samej idei kosza, bo są dzieci, co sporadycznie się budzą w nocy i nie trzeba mieć mieć cały czas dostępu do mleka, żeby spało lub nie budziło się przy najmniejszym poruszeniu.

Natomiast szalejący 1,5 r czy 2 latek, to już trochę inna historia i łóżeczko musi być mega stabilne żeby 2 dziecko nie przeważyło. Te małe i wysokie często są źle wyważone i łatwo przewrócić. Nie mówię, że wszystkie są takie, ale wiele takich widziałam jak szukałam dla drugiego dziecka, a testy przez naszą żywiołową 2l pokazały mi, że będę spokojniejsza, gdy będzie na stałe przymocowane 😂 (w szpitalu miałam łóżeczko ala kosz na kółkach, z opuszczanymi barierkami do karmienia)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy mieszkanie nie dom także ja nie kombinuje w żadne kosze. Odrazu łóżeczko. Nie opłaca mi się za kilka msc zmieniać kosza na łóżeczko skoro można mieć jedno odrazu. Ale tak jak wy macie duża przestrzeń to dlaczego nie ;)

ZakręconaOna, ppieguskaa, . Raga . lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    My mamy mieszkanie nie dom także ja nie kombinuje w żadne kosze. Odrazu łóżeczko. Nie opłaca mi się za kilka msc zmieniać kosza na łóżeczko skoro można mieć jedno odrazu. Ale tak jak wy macie duża przestrzeń to dlaczego nie ;)
    U mnie osobiscie to nie bedzie zmiana . Lozeczko normalne bedzie w sypialni a kosz wlasnie w salonie bym chciala bo mam aktualnie 3.5 latka w domu plus maz pracuje na zmiany wiec latwiej mi bedzie tak jak pisalam wyzej nie zostawie maluszka spiacego samego w sypialni bo sie zwyczajnie boje no i mowie 90% czasu czlowiek spedza w salonie wiec tu musze miec cos w razie wu dla dzieciatka :)

Ewciaa83 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Ja nie neguję samej idei kosza, bo są dzieci, co sporadycznie się budzą w nocy i nie trzeba mieć mieć cały czas dostępu do mleka, żeby spało lub nie budziło się przy najmniejszym poruszeniu.

Natomiast szalejący 1,5 r czy 2 latek, to już trochę inna historia i łóżeczko musi być mega stabilne żeby 2 dziecko nie przeważyło. Te małe i wysokie często są źle wyważone i łatwo przewrócić. Nie mówię, że wszystkie są takie, ale wiele takich widziałam jak szukałam dla drugiego dziecka, a testy przez naszą żywiołową 2l pokazały mi, że będę spokojniejsza, gdy będzie na stałe przymocowane 😂 (w szpitalu miałam łóżeczko ala kosz na kółkach, z opuszczanymi barierkami do karmienia)
    Dokładnie z tego powodu ja akurat kosza nie chce - bo mamy już szalejąca 3 łatkę
    Zupelnienianczej byłoby przy pierwszym - ale z córka wtedy mieszkaliśmy w małym mieszkaniu wiec bez sensu było mieć kosz jak i tak wszystko było na wyciągnięcie ręki ehhehe
    A dla mnie właśnie te kosze na stojaku czy inne bujaki na wysokości są Ok ale jak nie ma starszaka albo starszak ma 10 lat ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    No własne dlatego z córka nie mieliśmy nic takiego
    Mieliśmy jedynie bujaczek leżaczek - to lubiła bardzo
    W mieszkaniu gdzie mieszkaliśmy jak córka była malutka to było malutkie bardzo i wsyztsko bulo na wyciągnięcie teki hihi wiec bez sensu było zagrażanie łóżeczkiem / koszem / buraczkowym itd ;)

gusiaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dom.. Ii przy synu mieliśmy dwa łóżeczka.. Gdzie to w salonie czasem było używane jako kojec.. Jak chciałam np umyć podłogi..
    Wiec jeśli ktoś ma dom.. To radzę kupić dwa łóżeczka.. Bo moim zdaniem bardziej się opłaca bo łóżeczko na długo starcza.. Myśmy nee dawno dokupili jeszcze turystyczne.. Bo młody zasypia sam w łóżeczku ii był problem na wyjazdach..

Ania:) lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ