LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
A u mnie co do brzucha, to lekko zaokrąglony, spodnie generalnie przy siedzeniu już uciskają. No ale waga u mnie stoi w miejscu jak ma razie, gdzieś tam wcześniej był kg do przodu, ale już zeszło hmmm. Przy moim bmi to powinnam między 7-11 kg przybrać. Jak będzie, to się okaże33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Quastera wielkie gratulacje zdrowej dziewuszki ☺️☺️☺️
W sumie zapierałam się, że płeć mi obojętna, ale teraz to jestem ciekawa jak diabli 😬
Ja wagowo jeszcze 3 kg do wagi startowej. W sumie pomimo, że druga ciąża to wciąż nic nie widać (15t2d). A zaczynam już wypatrywać brzuszka 🤩
A i poczułam parę dni temu ruchy - pływająca rybka 😂 w poprzedniej ciąży czułam miesiąc później cokolwiek. Teraz pewnie po prostu też wiem czego oczekiwać.
ZakręconaOna, Dariah, zuzi_c, Dafka, Camilla13, ss25 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny super wiesci !!! nie moglo byc inaczej . Gratuluje poznania plci .
Linka Ja od tyg czuje rybke przeplywajaca wlasnie z synem pare dni pozniej niz teraz poczulam pierwsza tez ale i tak czekam na te porzadne kopniaczkiCamilla13 lubi tę wiadomość
-
Oj ja mimo że pierwsza ciąża to już mam widoczny brzuch. Ciążowe jeansy poszły w ruch już prawie miesiąc temu.
Mam już 3 kg do przodu... Ale przez te 4 miesiące nie miałam żadnych nudności, apetyt jak zawsze, więc się nie dziwię. Chociaż nie chciałabym przekroczyć plus 10.👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
zuzi_c wrote:Też jestem ciekawa ile przytyję Mam nadzieję, że nie będzie tragedii
Dziewczyny, a co myślicie o koszach Mojżesza? Czytałam dużo dobrych opinii i też moje znajome mają i dla nich rewelacja
-
Ja myslalam tez o koszu Mojżesza ale finalnie zdecydujemy sie na Kindekraft Unimo - to mozna powiedziec ze tez ma funkcje kosza Mojzesza, ale rowneiz kolysku, a potem lezaczak bujaczka
MI sie to bardzo podoba
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
zuzi_c wrote:Też jestem ciekawa ile przytyję Mam nadzieję, że nie będzie tragedii
Dziewczyny, a co myślicie o koszach Mojżesza? Czytałam dużo dobrych opinii i też moje znajome mają i dla nich rewelacjaZakręconaOna lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
A mi dzis przysłali wyniki z prenatalnych. Na usg wszystko ok a na wynikiu ZD 1:1 400 przy czym w pierwszej ciąży miałam 1: 13 800 więc trochę mi dzis to zrylo dzień...
-
Ja an poczatky chcialam kosz Mojżesza ale taki na kolach, co mozna go przesuwać - ale jak przeanalizowaliśmy z D to jednak nie.
Nasza corka bedzie meic 3,5 roku jak sie urodzi dzidzia wiec na pewno będzie chcaiala zaglądać, nie będzie sie wstanie upilnować żeby się na to nie wspinała itd - nie ufam ze to sie nie przewróci
wole dmuchać na zimne
Gdyby to bylo pierwsze dziecko na abnk bym kupila!
ale przy Corce mielismy male mieszkanei wiec nie bylo potrzeby09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ania:) wrote:A mi dzis przysłali wyniki z prenatalnych. Na usg wszystko ok a na wynikiu ZD 1:1 400 przy czym w pierwszej ciąży miałam 1: 13 800 więc trochę mi dzis to zrylo dzień...
Głupie te testy pappa takie ze w głowie się nie mieści!
Ale tak na prawdę to ryzyko jest mega małe.
Moje było małe (1:943) a Twoje to juz wgl -
Qastera wrote:Ja zaś myslalam o czymś takim jak baby hug z Chicacco👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Qastera wrote:Ojej i co macie teraz w planach? Robicie test?
Głupie te testy pappa takie ze w głowie się nie mieści!
Ale tak na prawdę to ryzyko jest mega małe.
Moje było małe (1:943) a Twoje to juz wgl
Nic nie robię i tak to dziecko się urodzi. Jeśli ma ZD to niedługo będzie to wiadomo. Wierzę jednak, że będzie zdrowe. Przy statystyce 1:20 tys też można być ta jedna na 20 tys więc liczę, że ja jestem jedną z tych 1399 które będą mieć zdrowe dziecko wkoncu to 0,071% szans na ZD to musiałabym mieć wyjątkowego pechaEdith, Dariah, ZakręconaOna, zuzi_c, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy kosz mojżesza i synek spał w nim pierwsze cztery miesiące. Później spała w nim córeczka kuzynki, a teraz synek znajomych. Wszyscy zadowoleni. Dla mnie ważne było, że można w nim dziecko pohuśtać. Jjedyną trudnością było to, że po cesarce było mi trudno się do niego schylać, żeby brać malucha na karmienie, bo jednak jest niższy niż lozeczko. Z kolei dużym plusem było to, że zabieraliśmy go ze sobą na wyjazdy i synek spał w czymś znajomym.
zuzi_c lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:
nasza 3 latka uwielbia swoj wozek, mamy super spacerowke, ktora na pewno zatrzymamy dla Dzidzi (bedzie meic wozek 3w1 a potem przesiadzie sie na ta jej spacerowke) a Corka dostanie nowa - Citi MIni ZIP
Nasza jest bardzo wozkowa, bardzo lubi siedziec w wozku, i na lduzsze spacery bierzemy ze soba obowiazkowo
Tak wiec chcemy zianwestowac w ZIPa i bedzie potem dla Dzidzi do konca wozkowania