LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do wyprawki, kierowałam się zdrowym rozsądkiem i kupiłam: 4 pajace (więcej ich używać nie będziemy bo zapinanie tego zwłaszcza nocą w polmroku to masakra), 4x body z krótkim rękawem, 4x body z długim rękawem, 4x spodenki ze stopkami, dwie bluzy budowę pary dresikow na wyjścia z domu, dwie czapeczki, dwa komplety pościeli, poduszkę klin i dwa kocyki bambusowe, 6 pieluch muslinowych i 6 flanelowych. Takie rzeczy jak spiworek do spania, kaftaniki, rożek, niedrapki które dostaliśmy były bezużyteczne. Wanienke kupiliśmy zwykłą tą większą żeby za 3 miesiące nie zmieniać, a do niej leżaczek składający się z metalowego stelaża i kawałka miękkiego materiału który łatwo zdjąć do suszenia. Dwa ręczniki kąpielowe. Wózek używany 3w1 Adamex z Maxi Cosi, w pokoju syna zainwestowalismy 6 tyś zł, ale to co wybraliśmy posłuży do wieku szkolnego. Nie kupowałam żadnych koszul do karmienia wystarczyły koszulki na ramiączkach, strojów do porodu(najlepsza jest jednorazowa koszula szpitalna). Ubranka kupiłam w C&A i H&M plus Lidl. Bardzo dobra cena. Pozostałe rzeczy przez net. Serio nie ma różnicy w ręczniku za 30 zł a 90 zł. Nie dajcie się zwariować, modny wzorek to za mało żeby przepłacać. A producenci prześcigają się w tym kto większą ilość rodziców naciąganie. Wydatki rosną wraz z dzieckiem, dobrze pomyśleć o tym już teraz i planować każdy wydatek.
Dafka, ZakręconaOna, Dariah, zuzi_c, Shas91 lubią tę wiadomość
-
Camillla
Całkiem się z Tobą zgadzam ! Nie można dać się zwariować !
Z córka na prawdę mało wydaliśmy : wózek dostaliśmy, nosidełko, łóżeczko, przewijak, wanienkę, duuuuuuzo ubrań...
Owszem kupiłam jeszcze trochę ale to taka bardziej przyjemność była, kupiliśmy bujaczek (używany bo ten co sobie upatrylam była bardzo drogi wiec szkoda mi było tyle kasy), itd
Teraz wszytsko musimy kupić ale na pewno będę starać się uważać z cenami, szukać okazji, co się da to używane, itd
Trzeba zachować głowę na karku i nie oszalećCamilla13 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
No w koncu Was nadrobiłam.
Ja miałam tylko usg, testu pappa z krwi nie robiłam.
Co do wyprawki, to tak jak piszecie, zimna krew i na spokojnie :p My planujemy wózek używany kupić, łóżeczko też, tylko materac nowy, przewijak pewnie też nowy, bo to nie duży wydatek. Co się da to fakt używane, po co wydawać kupę kasy na rzeczy, które dziecko będzie miało bardzo krótkoDariah, Camilla13, Dafka, . Raga . lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyzulka wrote:Dziewczyny byłam na wizycie u swojego lekarza no i w sumie potwierdził, że jest ok. Nosek jest, NT takie jak było czyli 0,9. Uwidziałam w końcu paluszki w rączkach. No niestety groszek nie był dzisiaj chętny do pomiarów i pozowania. Prawdopodobnie zdecydujemy się na Nifty albo podobny test żeby mieć jednak pewność. Dzisiaj w PNŚ był program o prenatalnych. Kobieta urodziła 3 dziecko i tez wszystko było w pomiarach idealne a tu okazało się przy porodzie że ZD i ciężka wada serca, którą można było leczyć gdyby było zrobione badanie genet typu Nifty czy Panorama.
Ale w nifty wychodza zespoły a nie wada serca ? -
nick nieaktualnyJa mam mega dużo rzeczy po córce, dużo nowych... niektóre nie nadają się dla chłopczyka wiec mam dużo do kupienia. Nie mam pojęcia co zrobimy z wózkiem bo córka dalej jeździ i go uwielbiam, mam do niego gondole prawie nowa ale do czego ja wstawię jak córka korzysta z siedziska...
-
cześć dziewczyny, nadrobiłam Was w końcu
Zgadzam się w 100% z tą wyprawką. Ja dzisiaj pierwszy dzień po urlopie i wracam do rzeczywistości, ciężko no ale trzeba! Jeszcze 10 dni i USG zobaczymy co to będzie.
My w ogóle planujemy zrobić pokój dla dzieciątka bo mamy taki gabinet z biurkiem ale koniec końców stwierdziliśmy, że lepiej aby mniejsze biurko było w salonie bo tak to siedzimy osobno całymi dniami, kiedy jedno np pracuje A jak tam Wasze brzuszki? Już widzę 14 tygodni to już coś tam chyba widać? -
nick nieaktualnyss25 wrote:Ja mam mega dużo rzeczy po córce, dużo nowych... niektóre nie nadają się dla chłopczyka wiec mam dużo do kupienia. Nie mam pojęcia co zrobimy z wózkiem bo córka dalej jeździ i go uwielbiam, mam do niego gondole prawie nowa ale do czego ja wstawię jak córka korzysta z siedziska...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 21:32
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:A ile córeczka ma? Może do tej pory zrezygnuje. My wiosna kupiliśmy jeszcze spacerówke, taką żeby bez problemu zamieściła się do auta. A ta z zestawu stoi w garażu, synek czasem raczy w niej posiedzieć jak muszę coś zrobić na podwórku i nie mogę go co chwilę łapać albo gonić. Nasz to w ogóle na wózek reaguje jak na największe zło, od samego początku, z 11 miesięcy tylko 2 mogliśmy praktycznie codziennie wyjść na spacer. Teraz tylko na podwórku albo ma placu zabaw do którego jest 6 min drogi ale utrzymać go na ten czas w wózku to masakra.
Wczoraj skończyła dwa lata, daje jej rok żeby zaczęła chodzić bo już wolałabym mieć jeden wózek... ona właśnie uwielbia. Siedzi i ogląda, jeszcze myśle nad tulą bo tez lubi -
nick nieaktualnyss25 wrote:Wczoraj skończyła dwa lata, daje jej rok żeby zaczęła chodzić bo już wolałabym mieć jeden wózek... ona właśnie uwielbia. Siedzi i ogląda, jeszcze myśle nad tulą bo tez lubi
ss25 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2019, 22:21
Dafka, Bożenka, ZakręconaOna, Shas91, Camilla13, gusiaa, annkaa, ppieguskaa, Dariah, Edith, zulka, ss25, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a dostawka do wozka ? Co myslicie ? Nigdy nie uzywalam ale wiem ze sporo osob korzysta z tego .
Zuzi no Ja powiem Ci , ze nie dosc ze utylam to brzuch mam ale to wyglada jakbym przytyla.z.20 kg a nie w ciazy byla . Takze nooozuzi_c lubi tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Ja od początku jakiś ten brzuch wielki mialam. Dosyć dużo przytyłam i do tego wzdęcia i zaparcia i jest piękny brzuszek 😂 w drugiej połowie dnia brzuszek już nigdzie się nie ukryje 🤗
Bożenka lubi tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:Co do wyprawki, kierowałam się zdrowym rozsądkiem i kupiłam: 4 pajace (więcej ich używać nie będziemy bo zapinanie tego zwłaszcza nocą w polmroku to masakra), 4x body z krótkim rękawem, 4x body z długim rękawem, 4x spodenki ze stopkami, dwie bluzy budowę pary dresikow na wyjścia z domu, dwie czapeczki, dwa komplety pościeli, poduszkę klin i dwa kocyki bambusowe, 6 pieluch muslinowych i 6 flanelowych. Takie rzeczy jak spiworek do spania, kaftaniki, rożek, niedrapki które dostaliśmy były bezużyteczne. Wanienke kupiliśmy zwykłą tą większą żeby za 3 miesiące nie zmieniać, a do niej leżaczek składający się z metalowego stelaża i kawałka miękkiego materiału który łatwo zdjąć do suszenia. Dwa ręczniki kąpielowe. Wózek używany 3w1 Adamex z Maxi Cosi, w pokoju syna zainwestowalismy 6 tyś zł, ale to co wybraliśmy posłuży do wieku szkolnego. Nie kupowałam żadnych koszul do karmienia wystarczyły koszulki na ramiączkach, strojów do porodu(najlepsza jest jednorazowa koszula szpitalna). Ubranka kupiłam w C&A i H&M plus Lidl. Bardzo dobra cena. Pozostałe rzeczy przez net. Serio nie ma różnicy w ręczniku za 30 zł a 90 zł. Nie dajcie się zwariować, modny wzorek to za mało żeby przepłacać. A producenci prześcigają się w tym kto większą ilość rodziców naciąganie. Wydatki rosną wraz z dzieckiem, dobrze pomyśleć o tym już teraz i planować każdy wydatek.
A zapomniałam jeszcze o prześcieradle i podkładzie nieprzemakającym, dostawce z materacem, przewijaku itp ale to tez mamZakręconaOna, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Ja fanką dostawki nie jestem.Wolę podwójny wózek. Choć teraz mam dylemat jak ogarnąć 3 (na początek pewnie chusta, a co dalej to się okaże... U mnie wózek potrzebny na długie trasy (drzemka,przedszkole 6km w jedna str., choroby dzieci itp) No i podwójny lepiej się prowadzi niż pojedynczy + dostawka (a jak dochodzą graty typu rowerek, to już w ogóle robi się ciekawie
-
Mama po przejsciach rozumiem , co do wyprawki apropo wiadra kapielowego ... uzywalas wczesniej ? Moja znajoma mega chwali i ostatnio nad tym sie zastanawialam jak w tym wykapac dziecko chodzi mi oczywiscie o noworodka i niemowlaczka takiego malego .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 08:25
-
Hej dziewczyny
WOZKI
Mama po przejsciach
no wlasnie mialam sie zapytac jak z wozkeim u Was bedzie ?
SS25
nasza 3 latka uwielbia swoj wozek, mamy super spacerowke, ktora na pewno zatrzymamy dla Dzidzi (bedzie meic wozek 3w1 a potem przesiadzie sie na ta jej spacerowke) a Corka dostanie nowa - Citi MIni ZIP
Nasza jest bardzo wozkowa, bardzo lubi siedziec w wozku, i na lduzsze spacery bierzemy ze soba obowiazkowo
Tak wiec chcemy zianwestowac w ZIPa i bedzie potem dla Dzidzi do konca wozkowania
BRZUCH
u mnie widac oj widac
z corka miala taki brzuch w 5 miesiacu? a teraz zaczelam 4 hehehe
tak wiec zdecydowanie wczesniej
edit.
u mnie narazie 2 kg na plusieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 09:13
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
ZakręconaOna wrote:Mama po przejsciach rozumiem , co do wyprawki apropo wiadra kapielowego ... uzywalas wczesniej ? Moja znajoma mega chwali i ostatnio nad tym sie zastanawialam jak w tym wykapac dziecko chodzi mi oczywiscie o noworodka i niemowlaczka takiego malego .