X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki wielkie Mama :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś jeszcze ma prenatalne po 22.08 czy zostałam już ostatnia? :D

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUzi
    cos mi sie kojarzy, że któraś pisała o 26.08...ale moze cos mieszam :)

zuzi_c lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Hej dziewczyny

WOZKI

Mama po przejsciach
    no wlasnie mialam sie zapytac jak z wozkeim u Was bedzie ? :)
    No u mnie na 90% wózek podwójny i chusta na początek. A potem się okaże... Ogólnie to mam przerąbane bo przez duże ubytki w polu widzenia obecnie nie mam szans na zdanie egzaminu na prawko (teoretycznie nawet rowerem nie powinnam jeździć... Albo inaczej, bo uprawnienia mam, ale gdy dojdzie do wypadku, nawet nie z mojej winy, to będę w d... Także mam jeszcze trochę czasu, żeby liczyć na kolejny cud...

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach
    Czyli Najstarsza pociecha nadal lubi w wozku ?
    Jesli tak to faktycznie na poczatek podwojny dla starszakow + chusta :)
    a potem moze starsza zrezygnuje z wozka?

Eh czyli z rowerem to tak srednio :/ a przedszkole kilka km mowisz? hmmmm no to masz zagwozdke Kochana :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Pikselka Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy można jeszcze do Was dołączyć? Z Waszym wątkiem jest na bieżąco, ale nie miałam do tej pory odwagi się udzielać. (W poprzedniej ciąży nie miałam odwagi do samego końca, więc teraz i tak jest spory postęp ;) )

Gratuluję wszystkim udanych prenatalnych!

W dużym skórcie o mnie: druga ciąża (termin na 22.02, z usg na 18.02)- prawdopodobnie
    Syn <3 . Pierwszy Synek jest z czerwca 2018- po 1,5 roku starań i inseminacji.

Przyznam, że łzy stanęły mi w oczach, kiedy Dziewczyny, które sa już mamami, pisałyście o swoich samopoczuciach po porodzie. Podpisuję się obiema rękoma- nie można mieć nie wiadomo jakich oczekiwań poza tymi realnymi, ale łatwo powiedzieć... Ja nie czytałam blogów, nie nastawiałam się na sielankowy czasz z bobaskiem, ale i tak miałam do siebie ogromny żal, że nie wyszło z porodem sn, że nie wyszło z chustowaniem, i przede wszystkim, że nie wyszło kp (przez pół roku wisiałam na laktatorze byleby dziecko nie było wyłącznie na mm),. Nie miałam na to wpływu, ale wydawało mi się, że to takie absolutnie minimum, które powinnam zapewnić dziecku i było mi ciężko pogodzić się z tym, że nie mogę.
    Swój wygląd i samopoczucie pomijam- brzuch udało mi się w miarę unormować właściwie miesiąc przed obecną ciążą, więc już po ptakach ;P Na szczęście miałam dużo pomocy i wsparcia od męża, co doceniam szczególnie z perspektywy czasu. Także Dziewczyny- bądźcie dla siebie łagodne :)

Ania:), Camilla13, Dariah, Bożenka, Edith, zuzi_c, ppieguskaa, Shas91, ZakręconaOna, Ewciaa83, Wachciowa lubią tę wiadomość

p19uugpjlk06t2es.png

wrzesień 2017, teratozoospermia, lewy jajowód niedrożny, pierwsza IUI. -> SYN! 06.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Całe 8 cm dzidzi. Na 80 procent dziewczynka, do potwierdzenia za miesiąc 😊 Dostałam jeszcze listę badań do wykonania 😊 Cieszę się, że wróciłam do starej sprawdzonej kliniki, od razu poczułam się bezpieczna i jak w domu hehe Mąż zadowolony bo był przy usg A synek zdziwiony oglądał wszystko w gabinecie i narozrabial przy biurko Pani dr 😋 I tak jak nie lubi obcych w domu, to tam zaczepial wszystkich. Idę po weekendzie zrobić ogtt, blee i dostałam acard aż do 32 tygodnia jako profilaktyka nadciśnienia.

Dariah, Bożenka, Edith, zuzi_c, Dafka, . Raga ., Ewciaa83, ppieguskaa, Shas91, Darrika, Wachciowa lubią tę wiadomość

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Teoretycznie mam ustalone że będę odbierać z innego przedszkola. Bliżej mnie. Ale to dopiero po adaptacji, gdy będzie gotowa zostać te 5h. No i zostają wszystkie telefony,że dziecko chore trzeba odebrać wcześniej,bo wtedy tez będe lecieć na złamanie karku😂

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Wad genetycznych się nie leczy. Można co najwyżej przerwać ciążę. Wady serca itp wykrywa 2 badanie prenatalne i wtedy faktycznie można leczyć jeszcze przed porodem lub rodzi się w szpitalach specjalistycznych. Niektóre defekty „leczą” się samoistnie (ale to zależy od rodzaju wady). No i niestety przy mutacjach genetycznych bardzo często współwystępują m.in wady serca itp.
    Tak wad genetycznych nie da się leczyć chodzi o te wady chociażby serca które już można. Oczywiście nawet nie myślę, że coś może być nie tak z dzidzią ale skoro jest możliwość prawie w 100 % sprawdzić czy dzidzia zdrowa to czemu nie. Żadne badanie nie da 100% pewności. Jeszcze rozważam tą opcje.

• Qastera Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są wyniki SANCO drugiego (bardzo szybko. Krew pobierana w czwartek popołudniu )

I wynik: ZDROWA DZIEWCZYNKA!

Nie mogę uwierzyć w to, moja radość jest nie do opisania! W końcu mogę nadrobić was i poczytać :)

zulka, Dariah, Dafka, Ewciaa83, ppieguskaa, Shas91, Bożenka, Ania:), Camilla13, Darrika, Mama_po_przejściach, Linka90, ZakręconaOna, Edith, ss25, Wachciowa lubią tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss25 wrote:
    Ale w nifty wychodza zespoły a nie wada serca ?
    Wiem, że jest tyle tych testów jedne podstawowe inne rozszerzone ,które wykrywają tyle chorób o takich nazwach, że głowa mała. Nie wiadomo który lepszy. Nifty zastąpił test Sanco. Mi bardziej chodzi o podstawowe trisomie.

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla gratulacje!

Camilla13 lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

Nie mogę uwierzyć w to, moja radość jest nie do opisania! W końcu mogę nadrobić was i poczytać :)

Ale mamy dzisiaj dużo dobrych wiadomości ;) <3

. Raga . lubi tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

😍😍😍💗💗💗👪👌

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quastera
    wooooooooooooo super!!!!!!!!!
    czyli dziewunia :D
    nasze kciuki tutaj mają moc!

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzadko sie tu udzielam ale czytam regularnie 😉 chcialam napisac ze bedzie kolejna lutowa dziewczynka 🙂 odebralam wynik Harmony i jest prawidlowy, takze w sumie kamien z serca, bo w Pappa ryzyko ZD wyszlo 1:229...

Bożenka, zuzi_c, Camilla13, Dariah, Dafka, ppieguskaa, . Raga ., Mama_po_przejściach, ZakręconaOna, zulka, Edith, Shas91, ss25, Wachciowa lubią tę wiadomość

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teoria na dzieczynke sex przed potwierdzona owulacją uważam u mnie za sprawdzoną :p
    Oh marzylismy z mężem ciuchutko o córce i ciężko mi uwierzyć że to się spełniło! Szczególnie ze lekarz skłanial sie ku chłopcowi na usg! :)
    Ale to wszystko nic w porównaniu z tym ze ZDROWE. ...
    Co ja czułam przez te 2 tygodnie. .. schudlam jeszcze bardziej :p

Teraz polowkowe 12.09 :)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Rzadko sie tu udzielam ale czytam regularnie 😉 chcialam napisac ze bedzie kolejna lutowa dziewczynka 🙂 odebralam wynik Harmony i jest prawidlowy, takze w sumie kamien z serca, bo w Pappa ryzyko ZD wyszlo 1:229...
    GRATULACJE! !!!!
    NIGDY WIĘCEJ PAPPA!! :)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Ania:) Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Czyli teoria na dzieczynke sex przed potwierdzona owulacją uważam u mnie za sprawdzoną :p
    Oh marzylismy z mężem ciuchutko o córce i ciężko mi uwierzyć że to się spełniło! Szczególnie ze lekarz skłanial sie ku chłopcowi na usg! :)

Wszystkie wierzylysmy, że będzie zdrowe dziecko. Super! To teraz proszę już tylko się cieszyć :)

niedoczynność tarczycy, hashimoto.

Maj 2018 - Aniołek (13 tydz)
    Czerwiec 2016 - Jaś (26 cykli starań)

f2w3skjogh4goc3o.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:

U mnie ta teoria zosatała obalona 😃😀

zuzi_c lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ