X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xjoanna wrote:
    Dziewczyny korci was już żeby coś kupić dla dzidziusia ?
    A może już coś kupiłyście ?;)
    Pochwalcie się 🙈❤️
    Tak, body i spodnie i wełnianego pajaca.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja akurat jakoś tak jestem spokojna, zleca mi wszystko co trzeba, ja też tego pilnuje, w końcu to tylko człowiek. Badania robi bardzo dokładnie, na każde moje pytanie obszernie odpowiada, a pytam naprawdę dużo. Zobaczymy co będzie po tych polowkowych, myślę, że jeżeli już to po nich pójdę na wizytę prywatną żeby inny lekarz rzucił okiem.

Po tym jak się w pewnym momencie nakręcalam staraniami o dziecko, to wiem, że nie chce już nigdy więcej się tak stresować i całymi dniami myśleć o jednym :D

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam raz na NFZ i dziękuję :) Z badań zlecił mi morfologię i mocz "bo po co więcej na razie" :D

Ja mam wizyty u mojego gina z USG co 3-4 tyg. + prenatalne, raz miałam awaryjnie na urlopie bo trochę się potłukłam na rowerze i musiałam sprawdzić czy wszystko okej.

Jeśli chodzi o ciuszki to zaczęłam oglądać w necie... jest tego tak dużo! Na razie nic nie mam ale powoli się przymierzam bo chyba się nie powstrzymam :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja tak samo. Ja na nfz mam takiego lekarza że lepiej nie pytać. Polowy badań mi nie zlecił..
    Mam takiego samego.. :p choć sprzęt ma super..

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety na NFZ trafić dobrego lekarza, to cud. Ten u którego jestem i postanowiłam prowadzić ciążę, to 6 ginekolog, miałam wcześniej też jakiegoś z polecenia i wrażenie dobre, ale okazał się takim konowałem, że szok :D

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ten mój z NFZ.. W 14tc powiedział mi, że 'No przeziernosc karku wygląda ok' nee mierząc jej..
    Aa z tego co wiem mierzy się ja do 13tc..
    Lepiej wyszedlby jakby to przemilczal..

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra jakaś, jakbyśmy w Internecie nie szukały informacji i wszystkiego nie sprawdzały to nawet nie chce myśleć... I ja wiem, że kiedyś to tam takich technologii nie było, no ale teraz są i trzeba z nich korzystać, skoro można wykryć wady, które da się wyleczyć jeszcze w okresie płodowym

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

• Dariah Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda ze lekarze da różni
    Mam koleżanka co chodzi na NFZ i jest mega zadowolona, ale znam oczywiście tez osoby bardzo niezadowolone
    My prowadzimy ciąże 2x prywatnie : Medicover i prywatnie u gin co prowadziła ciąże z moja córka
    Osobiście nie mam żadnego doświadczenia z gin na NFZ wiec się nie wypowiem ;)

Co do zakupów to kupiłam już teoszke ciuszków dla dzidzi - oby potwierdził się chłopak hehhe No inaczej córka będzie chodzić w niebieskim ;)
    Wiec mamy troszkę ciuszków i fotelik samochodowy
    W pt mamy wizytę i jak potwierdzi się chłopak to będę kupować dalej ciuszki i kupimy farby itd co by D mógł malować pokój ;)

zuzi_c lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę na NFZ i sobie bardzo chwalę:) do tego samego lekarza moja koleżanka chodzi ale prywatnie i też jest zadowolona
    Ale prawda jest taka, że kilku lekarzy testowałam, dopóki nie trafiłam do niego. I to nie tylko na NFZ, ale też z mojego ubezpieczenia PZU życie.
    Dziewczyny, chyba mnie jakaś infekcja złapała, tak mnie swędzi wszystko na dole, że mam ochotę rozdrapać... Pomimo bawełnianej bielizny i podmywania się praktycznie po każdej wizycie w toalecie... No masakra! Czy któraś z Was poleca coś na to? Umówiłam się jutro na szybko do jakiegoś lekarza, bo do mojej wizyty tydzień jeszcze nie wytrzymam...

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu dobrze, że idziesz już teraz na wizytę. W ciąży i podczas kp nie stosuje się leków dostępnych bez recepty. Raz przerabialam taką sytuację w poprzedniej ciąży, dostałam wtedy Gynazol krem, jednorazowa dawka plus probiotyki na 10 dni.

• Shas91 Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    To prawda ze lekarze da różni
    Mam koleżanka co chodzi na NFZ i jest mega zadowolona, ale znam oczywiście tez osoby bardzo niezadowolone
    My prowadzimy ciąże 2x prywatnie : Medicover i prywatnie u gin co prowadziła ciąże z moja córka
    Osobiście nie mam żadnego doświadczenia z gin na NFZ wiec się nie wypowiem ;)

Co do zakupów to kupiłam już teoszke ciuszków dla dzidzi - oby potwierdził się chłopak hehhe No inaczej córka będzie chodzić w niebieskim ;)
    Wiec mamy troszkę ciuszków i fotelik samochodowy
    W pt mamy wizytę i jak potwierdzi się chłopak to będę kupować dalej ciuszki i kupimy farby itd co by D mógł malować pokój ;)

To oby się potwierdziło ;) koleżanka na prenatalnych dowiedziała się, że to na pewno chłopak będzie, poleciała, nakupowała ciuszków dla chłopczyka no i teraz jej córeczka chodzi głownie w niebieskich ciuszkach :P ale i tak ślicznie jej w tym kolorze :)

f2w3vfxmy8valaii.png

Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Mam takiego samego.. :p choć sprzęt ma super..
    A ja na nfz ani razu nie zobaczyłam dziecka. Jak spytałam czy mogę malucha zobaczc. Odpowiedział że wszystko jest wporzadku i jak wstawalam chciałam szybko zobaczyć a ten wyłączył ekran. 🤦‍♀️🤦‍♀️

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    A ja na nfz ani razu nie zobaczyłam dziecka. Jak spytałam czy mogę malucha zobaczc. Odpowiedział że wszystko jest wporzadku i jak wstawalam chciałam szybko zobaczyć a ten wyłączył ekran. 🤦‍♀️🤦‍♀️
    Co za typ.. 🤦🤦🤦

Ogólnie to NFZ to dla mnie pomyłka.. Jak chciałam iść na pierwsza wizytę to miałam problem z terminem.. Bo chociaż, że w ciąży to terminy były tak odległe, że byłabym w 10-11tc Albo w rejestracji babka mi powiedziała.. 'nie powinnam tego mówić, Ale jak pani przyjdzie ii powie, że było krwawienie to wtedy panią przyjmiemy bez kolejki'🤦

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie do kupowania jeszcze nie ciągnie... teraz zamawiałam dla córki przez neta. H&M i zary i na chłopca tylko zerknęłam. Chyba we wrześniu jak wrócimy z wakacji to kupię jakieś body. Akurat zaraz po powrocie mam gina wiec jeszcze się upewnię co do płci

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można wrzucać wszystkich do jednego wora bo wszędzie się Pawiany trafiają. Jest coś w tym ze Pacjentka prywatna to są pieniądze i robią tak żeby każda z nas wolała iść prywatnie to czysty biznes bo ten sam lekarz prywatne będzie anielskim aniolkiem. Ja nie pytałam nawet o płeć bo znam wiele pomyłek na tym etapie a zawsze się człowiek przywiaze do tej myśli trochę. Ja dziś mam wizyte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 09:11

Dariah lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    A ja chodzę na NFZ i sobie bardzo chwalę:) do tego samego lekarza moja koleżanka chodzi ale prywatnie i też jest zadowolona
    Ale prawda jest taka, że kilku lekarzy testowałam, dopóki nie trafiłam do niego. I to nie tylko na NFZ, ale też z mojego ubezpieczenia PZU życie.
    Dziewczyny, chyba mnie jakaś infekcja złapała, tak mnie swędzi wszystko na dole, że mam ochotę rozdrapać... Pomimo bawełnianej bielizny i podmywania się praktycznie po każdej wizycie w toalecie... No masakra! Czy któraś z Was poleca coś na to? Umówiłam się jutro na szybko do jakiegoś lekarza, bo do mojej wizyty tydzień jeszcze nie wytrzymam...

Najlepiej do lekarza. Ja miałam to samo dokładnie, okazało się, że mam delikatną grzybicę i dostałam Macmiror 8 globulek. Już jest o niebo lepiej niż było :)

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu
    Mi zawsze doraźnie pomagała maść clotrimazolum. Wiem, że moja przyjaciółka w ciąży jak miała infekcję to używała właśnie globulek i maści clotrimazolum. W ulotce jest napisane, żeby bez konsultacji z lekarzem nie stosować w ciąży, ale może zadzwoń albo napisz maila do lekarza czy możesz coś zastosować żeby uśmierzyć świąd? A i jeszcze jedno - widziałam ostatnio w hebe jakiś żel do higieny intymnej właśnie dla kobiet z problemami z infekcją grzybiczą. To chyba był nowy lactacyd. Może to pomoże chociaż troszkę.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w początkowym stadium dostałam maść majerankowa. I pomogła (miałam stosować tydzień). Nie wiem czy w pl jest dostępna (mi poleciła ją ginekolog). Ale to też było początkowe stadium (wyszło przy okazji kontroli pH na wizycie)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po prejsciach
    taka masc majerankowa co dla dzieci na katarek?

Ja tez mialam infekcje i mialam Clotrimasolum

heheh no tak, mam nadzieje ze bedzie chlopec inaczej bedzie miec chlopiece ciuszki :D

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png

Wysłany: 21 sierpnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Mama po prejsciach
    taka masc majerankowa co dla dzieci na katarek? :D
    Nie, to żel waginalny z olejkami eterycznymi, kwasem mlekowym itd

8p3ovfxms5h3ke1x.png
‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ