X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my po wizycie :)

U nas wszystko w jak najlepszym porządku, rośniemy i ja czuje się bardzo dobrze. :)
    Zabrałam dziś na wizytę moją córę 6 letnią, bo bardzo chciała zobaczyć siostrzyczkę :)
    Emocje niesamowite, a ja nadal się wzruszam na każdej wizycie :)

1510380405ae5e2emed.jpg

Dafka, zulka, Ewciaa83, Camilla13, ZakręconaOna, Edith, Shas91, Dariah, ppieguskaa, gusiaa, Darrika, Bożenka, KasiaM, Fruzia85, zuzi_c, Pikselka, ss25 lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudne zdjęcie❤💚💙💜

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga, wspaniałe wieści, piękne zdjęcie! 🌸

aZzmp1.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wczoraj po wizycie, ale nie mam żadnego zdjęcia, tylko podejrzeliśmy że z Małą ok :)
    Dziewczyny czy wy na każdej wizycie macie dokładne usg z mierzeniem szyjki, mierzeniem dziecka itp. i zdjęciem na pamiątkę?

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Ja też wczoraj po wizycie, ale nie mam żadnego zdjęcia, tylko podejrzeliśmy że z Małą ok :)
    Dziewczyny czy wy na każdej wizycie macie dokładne usg z mierzeniem szyjki, mierzeniem dziecka itp. i zdjęciem na pamiątkę?
    Jak idę na NFZ to bada mnie za każdym razem i robi szybkie usg. Jak o coś pytam zawsze odpowiada że wszystko jest dobrze..

Prywatnie za każdym razem i badanie i usg ale tam wszystko widzę, wszystko dokładnie wiem jak jest.

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    Prywatnie zawsze mam usg ii pomiary dziecka.
    Szyjkę bada na fotelu.. Ii jak mu coś się nee podoba to wtedy robi usg dopochwowe.

Aa NFZ. No badanie na fotelu. Ale usg nee mam co wizyty.

4018d16ae9.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę tylko prywatnie, za każdym razem mam USG razem z oceną szyjki. I za każdym razem dostaję zdjęcia :)

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • martakam Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od tygodnia mam spory problem ze spaniem. Zasypiam szybko, bo koło 21. Koło północy wstaję na siku i potem zaczyna się dramat i przewalanie z boku na bok. Zastanawiam się czy poduszka rogal byłaby w stanie jakkolwiek pomóc?

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

• Dariah Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak ze:
    1/ prywatnie na Medicover - zawsze bada szyjkę na fotelu a potem usg maluszka (między crl / serduszko itd)
    Zdjęcia nie mam zawsze , czasami
    2: prywatnie u mojej gin - nada wszytsko, mam dużo zdjec, włącza serduszko, widzę idealnie na ekranie siper !

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martakam
    Hmm to zależy
    Jeśli nie możesz zasnąć bo nie możesz znalesc pozycji - jest szans na to ze rogal pomoże
    A jelsi to z podkowy „bezsennosci” - ja tak mam - to rogal nie pomoże ;)
    Dziś się obudziłam koło 2 i dupa...godzinę ponad się męczyłam :/

Mama_po_przejściach lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Martakam
    Hmm to zależy
    Jeśli nie możesz zasnąć bo nie możesz znalesc pozycji - jest szans na to ze rogal pomoże
    A jelsi to z podkowy „bezsennosci” - ja tak mam - to rogal nie pomoże ;)
    Dziś się obudziłam koło 2 i dupa...godzinę ponad się męczyłam :/
    W sumie sama nie wiem. Chyba nie jest mi niewygodnie. Zasypiam bez problemu, tylko po tym siku jest źle. Powalczę z tym jeszcze ☺️

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko prywatnie więc zawsze badanie na fotelu, później na łóżku usg - pomiary, sprawdzanie narządów wewnętrznych i zewnetrzych, mózgu, słuchamy serca i zdjęcia też na każdej wizycie.

Wczoraj np.pokazywał mi wszystkie palce u rączek 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 09:11

gusiaa lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Ja w pracy od 6 , strasznie mnie boli po nocy kosc obojczykowa :( ledwo normalnie ruchy wykonuje .
    Co do spania Ja mam rogala i chu*** daje ;( nie wiem tez czemu spac nie moge . Mialam jakis czas bezsennosc jak bylam na zwolnieniu , ze kladlam sie o 5 rano nawet a o 8 max juz na nogach bylam. Chwile bylo ok a nagle znow lipa ... wczoraj zasnelam ok 1 w nocy a o 3 sie obudzilam , poczym probowalam zasnac bo o 4.30 wstaje do pracy to dopiero na pare minut po 4 oko mi sie zamknelo. Dramat :/ no nic , wazne ze nie padam na pysk . Moj organizm na szczescie woli mniej snu niz wiecej . Wtedy lepiej funkcjonuje ale jednak 2 h to troche malo .
    No nic . Dzis przezyje dzien , jutro jeszcze tylko do 11 bede bo na 13 mam wizyte w szpitalu z lekarzem a 1.5 h jade tam wiec bede w pracy tylko 5 h jutro . ;) i weekend . Porobie cos w domu , MAM NADZIEJE , ze normalnie sie wyspie :)

Sikanie w nocy narazie mi przeszlo ale mowie miejsca sobie tak samo znalezc nie moge. Rogal nie pomaga , nic nie pomaga :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu w uk nigdy nie mialam badanej szyjki i do tej pory dwa usg w czym jedno prywatnie poszlam ;)
    Bede w Polsce na koniec wrzesnia to odrazu ide do mojej ginekolog z tymi infekcjami ( niby teraz aktualnie nie ma nic ) i niech powue co moge brac ewentualnie jak sie cos zacznie bo antybiotyku kolejnego nie przelkne plus badanie usg , szyjka itp . Wszystko od a do z . :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie do tej pory miałam 2 razy usg 3D/4D, pierwsze na potwierdzenie ciąży, drugie prenatalne w 12 tygodniu, przy obu wizytach było też badanie ginekologiczne na fotelu.

Zdjęcia z 3D wczoraj zauważyłam, że są płatne, ale na prenatalnych o tym nie wiedziałam i dostałam za darmo o teraz mi głupio trochę :p

Wczoraj byłam na wizycie awaryjnej przez te bóle głowy i brzucha też. Zbadał mnie ginekologiczne i dopochwowo usg, wszystko jest ok, serduszko też bije. Powiedział, że mogę brać pracetamol 3x2 tabletki dziennie. Na bóle brzucha mam mieć zawsze nospe przy sobie i na zgagę też mi podał jakis tam lek co mogę brać.

11 września idę z wynikami krwi i moczu i wtedy też będzie znowu badał ginekologiczne macicę. Usg z pełnym badaniem dziecka, to połówkowe będę mieć pewnie w październiku w pierwszej połowie. Wtedy też na pewno wezmę pamiątkowe zdjęcia.

Do tej pory chodzę tylko na NFZ, mam naprawdę fajnego lekarza i póki co nie mam do niego żadnych zastrzeżeń :) No i nawet na NFZ idzie się szybko do niego zapisać, bo dzwoniłam w czwartek i już na następny wtorek na fundusz miałam wizytę. No o Panie w recepcji są cudowne i przesympatyczne :)

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Qastera Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Dziewczyny, od tygodnia mam spory problem ze spaniem. Zasypiam szybko, bo koło 21. Koło północy wstaję na siku i potem zaczyna się dramat i przewalanie z boku na bok. Zastanawiam się czy poduszka rogal byłaby w stanie jakkolwiek pomóc?

Poduszka dla ciężarnych jest EKSTRA! Zakupiłam i od tygodnia śpię z nią i jak dla mnie to cos cudownego! Wprawdzie akurat myślę, ze to że jestem w ciąży w tym momencie nie ma wpływu na to, ze tak się polubiłam z tą poduszką.. po prostu jest dla mnie wygodna i byłaby nawet gdybym nie była w ciąży, a teraz brzuch jeszcze nie jest na tyle duży żeby na poduszka była pomocna szczególnie:)

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynam mieć problemy ze snem. Najpierw nie mogę zasnąć, a później co chwilę się budzę. Dzisiaj myślałam, że zawału dostanę bo o 2 w nocy było mocne tąpnięcie (mieszkam w Zagłębiu miedziowym), że trzęsło się całe mieszkanie, wszystkie meble się bujały.. Nie za fajna pobudka..

Zawsze na wizycie dostaje fotkę maleństwa wraz z wymiarami. Zdjęcie 3D mialam tylko na prenatalnych. Jeżeli chodzi o badanie szyjki, to coś tam doktor grzebie, ale jakis taki mało mowny jest. Ostatnio miałam robioną cytologię tylko muszę wynik odebrać. Dobrze, że mi się przypomniało... 🙊

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pitole.. Takie ssanie na słodkie mi się włączyło.. Że wyjadam nutelle ze słoika 🤦🤦🤦

Aa po za tym wczoraj wieczorem miałam balange w brzuchu.. Coraz częściej czuję ruchy..

. Raga ., Dariah lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe smacznego 😀 u mnie słoik zamknięty, czeka na naleśniki. 😀

Oo super, że maluch się tak zabawia, imprezowicz 🥰

ppieguskaa lubi tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od prawie dekady cierpię na migreny, co za tym idzie u takich osób potęguje to problemy ze snem. Sprawdza się prosta zasada, nie możesz zasnąć, zmień pomieszczenie, włącz tv, weź książkę, napij się wody, w ciągu pół godziny sen wraca. A leżąc w łóżku i czekając można tak leżeć do rana.

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ