LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bożenka wrote:Dziewczyny ile u was kosztują połówkowe? 🤔 U mnie dzwoniłam do dwóch placówek i kosztują 300zl..👩🏼 ’88 🧔🏻♂️ ’88
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Bożenka wrote:Dziewczyny ile u was kosztują połówkowe? 🤔 U mnie dzwoniłam do dwóch placówek i kosztują 300zl..09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
gusiaa wrote:Jak idę na NFZ to bada mnie za każdym razem i robi szybkie usg. Jak o coś pytam zawsze odpowiada że wszystko jest dobrze..
Prywatnie za każdym razem i badanie i usg ale tam wszystko widzę, wszystko dokładnie wiem jak jest.
Hejka.
Czyli chodzisz jednocześnie do dwóch lekarzy, jednego prywatnie a drugiego z NFZ? Też się zastanawiam nad drugim lekarzem. Tylko nie wiem czy wtedy prowadzi sie jedną kartę ciąży w którą się wpisują obaj, czy lepiej dwie osobne? No i kto wystawia L4? -
ppieguskaa wrote:Ja pitole.. Takie ssanie na słodkie mi się włączyło.. Że wyjadam nutelle ze słoika 🤦🤦🤦
Aa po za tym wczoraj wieczorem miałam balange w brzuchu.. Coraz częściej czuję ruchy..
Ja wczoraj wieczorem zjadłam cała limonka, dwie cytryny i czerwonego grejftuta i jeszcze mi było mało. Raga . lubi tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
U mnie na każdej wizycie jest USG ale chodzę prywatnie (tzn z PZU) dostaję zdjęcie na pamiątkę
Połówkowe u mnie 300,00 prywatnie, to normalna cena u nas więc jakoś nie przeżywam ale dostaję z PZU zwrot 70,00 po wysłaniu faktury.
Też zastanawiam się nad rożkiem do spania, ostatnio mam straszne problemy ciągle mi nie wygodnie i boli mnie w krzyżu. Budzę się dosłownie połamana.. -
gusiaa wrote:Dziewczyny z Poznania i okolic wrazie czego 6 i 7 września są Targi dziecięce
Wybieram się! 7 mnie nie ma, wyjeżdzamy do malborka z mężusiem ale 6 będę i nawiedzę! aż wzięłam wolne z pracy :p
a i 13.09 są targi w Akpolu na rondzie rataje. Będą producenci wózków, fotelików i innych bajerów dziecięcychc. Można będzie dobrać i dopasować fotelik do auta a i podobno - a to tajna informacja, z pokątnych źródeł będzie można dostać rabaty na zakupyDarrika, gusiaa lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
MNie irytuje jedna rzecz na takich targach...tłumy!
a co z tego wynika? dowiem sie duuuzo mniej niz gdybym pposzla w nomalny dzień, gdzie sprzedawca ma czas tylko dl amnie a nie dla tłumów.
Wiec ja podziekuje. Raga . lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
JustiJusti wrote:Hejka.
Czyli chodzisz jednocześnie do dwóch lekarzy, jednego prywatnie a drugiego z NFZ? Też się zastanawiam nad drugim lekarzem. Tylko nie wiem czy wtedy prowadzi sie jedną kartę ciąży w którą się wpisują obaj, czy lepiej dwie osobne? No i kto wystawia L4?
ja chodzę też do dwóch..
mam dwie karty ciąży.. bo w sumie na nfz chodzę po to żeby mieć skierowania na badania.. ii nee widzę sensu po co mają lekarze wiedzieć o sobie.. (choć prywatny pewnie wie.. bo widzi kto wystawił zlecenie na badania.. ale nic nee komentuje..)
L4 wypisuje mi prywatny..ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja wczoraj wieczorem zjadłam cała limonka, dwie cytryny i czerwonego grejftuta i jeszcze mi było mało
ale z tą nutellą.. nee ogarnęłam.. ;p mam nadzieję, że to taki jednorazowy incydent ;p. Raga ., Darrika lubią tę wiadomość
-
ppieguskaa wrote:Ja pitole.. Takie ssanie na słodkie mi się włączyło.. Że wyjadam nutelle ze słoika 🤦🤦🤦
Aa po za tym wczoraj wieczorem miałam balange w brzuchu.. Coraz częściej czuję ruchy..
Mnie tak ciągnie do pomidorów - zajadam jak jabłka 😃😉
Ja również coraz wyraźniej czuje ruchy...i rzeczywiście w drugiej ciąży szybciej je czuć albo to dlatego, że człowiek już wie jak to wygląda i czego się spodziewać ☺😊 -
Bożenka wrote:Dziewczyny ile u was kosztują połówkowe? 🤔 U mnie dzwoniłam do dwóch placówek i kosztują 300zl..
U mnie w województwie za darmo z Programu Unijnego wykonują.
Wiem że Śląsk też ma je za darmo dla zameldowanych mieszkanek. -
Dariah wrote:MNie irytuje jedna rzecz na takich targach...tłumy!
a co z tego wynika? dowiem sie duuuzo mniej niz gdybym pposzla w nomalny dzień, gdzie sprzedawca ma czas tylko dl amnie a nie dla tłumów.
Wiec ja podziekuje
Też nie lubię tłumów ale na targach mam możliwość sprawdzenia na żywo wszystkich wózków, a na tym mi zależy. Niestety nie znoszę shopingu i chodzenia po kilku, kilkunastu sklepach więc dla mnie to duże udogodnienie. Raga . lubi tę wiadomość
-
Zuzi
to prawda to jest pluswszystko w jendym miejscu
ja mam upatrzone 2-3 modele wozkow wiec na nich sie skupie, musze je namierzyc w sklepach stacjnoarnych co by potem moc polowac w necie lub na uzywane
reszte to juz sama wiem co chce kupiczuzi_c lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
zuzi_c wrote:Też nie lubię tłumów ale na targach mam możliwość sprawdzenia na żywo wszystkich wózków, a na tym mi zależy. Niestety nie znoszę shopingu i chodzenia po kilku, kilkunastu sklepach więc dla mnie to duże udogodnienie
Ooo Matko ja od kilku lat nie chodzę po centrach handlowych - strasznie na mnie to źle wpływa....za dużo bodźców na raz i później muszę się wyciszać 😉☺
Teraz to i w zwykłej Biedronce mam problem....jest lato, gorąco i zapach niektórych ludzi jest pozwalający 😣😣😰 -
Dariah wrote:MNie irytuje jedna rzecz na takich targach...tłumy!
Wiec ja podziekuje
też tego nie lubie, ale postanowiłam się troszkę wycwanić i idę tylko z konkretnym zamiarem zkaupu, wybranego już wcześniej modelu tylko chce dostać zniżke
a też atutem jest to że można podotykać większej ilości rzeczy, zobaczyć materiał. W internecie wszystko wygląda cudownie, natomiast w realu juz niekoniecznie.
Fkt faktem jest to strasznie męcząceWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2019, 12:01
. Raga ., Dariah, gusiaa lubią tę wiadomość
❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
ppieguskaa wrote:ja chodzę też do dwóch..
mam dwie karty ciąży.. bo w sumie na nfz chodzę po to żeby mieć skierowania na badania.. ii nee widzę sensu po co mają lekarze wiedzieć o sobie.. (choć prywatny pewnie wie.. bo widzi kto wystawił zlecenie na badania.. ale nic nee komentuje..)
L4 wypisuje mi prywatny... Dwa razy już do niej pisałam i bez odzewu a coś słyszałam, że do połowy września jest na urlopie tylko nie wiem od kiedy. Najgorsze, że L4 mam do 3 września więc na dziś zapisałam się do innego z PZU i właśnie się zastanawiałam czy dać mu tą kartę ciąży czy poprosić o wypisanie nowej. Wolałabym, żeby lekarze o sobie za dużo nie wiedzieli ale wiadomo, że po L4 na pewno się zorientują, że nie są sami
.
-
. Raga . wrote:U mnie w województwie za darmo z Programu Unijnego wykonują.
Wiem że Śląsk też ma je za darmo dla zameldowanych mieszkanek.. Raga . lubi tę wiadomość