LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:No ja też walczyłam z pracodawca o druk z-3, potem jak w lipcu sprzedał spółkę, to mi dał pełnomocnictwo do ZUS i pieczątke firmy i sama mogę składać wnioski. Bo ta firma co kupiła spółkę, to nawet się ze mną nie kontaktuje. I to mnie tak właśnie wkurza, że człowiek tyle lat ciężko pracuje, poświęca się dla firmy, walczy o jak najlepsza wypłatę, żeby móc później założyć spokojnie rodzinę, a na końcu trzeba się jeszcze bardziej stresować i wszystkiego pilnować, bo inaczej się zostaje z przysłowiową gołą dupą
annkaa lubi tę wiadomość
-
JustiJusti wrote:To przynajmniej dokładnie ci określił. Mnie dr powiedział, że tak trochę z przodu a trochę z tyłu - tak po boku. I bądź tu mądra .
JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
JustiJusti wrote:Jestem w szoku. Rozumiem, że zgłosiłaś to do PIP-u. Jak co chwilę będzie miał kontrole to da sobie spokój z robieniem ci trudności.
Nie zgłosiłam do pipu, bo on tą spółkę po 2 tygodniach sprzedał, więc nawet by to nie zdążyli skontrolować. A spółkę kupiła forma, która się zajmuje kupnem spółek z długami i problemami, a im to już nikt nic nie zrobi33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:To przynajmniej dokładnie ci określił. Mnie dr powiedział, że tak trochę z przodu a trochę z tyłu - tak po boku. I bądź tu mądra .
-
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:Byłam u lekarza. Bez problemu dał mi L4 i recepty na co chciałam. Mam nadzieję, że ta moja gin prowadząca w końcu się odezwie. Tyle lat już do niej chodzę i zna się na niepłodności i patologi więc chciałabym nie zmieniać. A jak to jest z waszymi lekarzami? Czy jak słyszą, że ciąża po IVF to mają zgryza jak prowadzić ?
Fruzia85 lubi tę wiadomość
-
Mała chyba zaczęła dziś porządnie kopać, przynajmniej takie mam wrażenie 😁
Powiedzcie mi, czy któraś też wciąż ma problem z wypróżnianiem się? Chodzę do toalety raz na 3 dni... Niby nawet mnie nie wzdyma jakoś mocno, ale niepokoi mnie to trochę i już nie wiem co mam jeść, żeby coś ruszyło. Nie wiem... Mój mąż twierdzi, że za mało jem... Faktycznie może tak być? Nie wydaje mi się, żebym jadła jakoś mało, no ale może jednak...29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
nick nieaktualnyAguuu wrote:Mała chyba zaczęła dziś porządnie kopać, przynajmniej takie mam wrażenie 😁
Powiedzcie mi, czy któraś też wciąż ma problem z wypróżnianiem się? Chodzę do toalety raz na 3 dni... Niby nawet mnie nie wzdyma jakoś mocno, ale niepokoi mnie to trochę i już nie wiem co mam jeść, żeby coś ruszyło. Nie wiem... Mój mąż twierdzi, że za mało jem... Faktycznie może tak być? Nie wydaje mi się, żebym jadła jakoś mało, no ale może jednak... -
Ja mam dwa dni zaparcia, potem dzień biegunki, potem z 2 dni normalnie i tak w kółko. Ale wzdęcia ustąpiły zupełnie.
Błonnik pomaga, może jakieś suszone śliwki?
Ja za to znowu nie mogę zasnąć bo mnie zgaga męczy, a zapomniałam dzisiaj kupić w aptece ten lek co można brać, jak na złość33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Darrika wrote:Ja mam dwa dni zaparcia, potem dzień biegunki, potem z 2 dni normalnie i tak w kółko. Ale wzdęcia ustąpiły zupełnie.
Błonnik pomaga, może jakieś suszone śliwki?
Ja za to znowu nie mogę zasnąć bo mnie zgaga męczy, a zapomniałam dzisiaj kupić w aptece ten lek co można brać, jak na złość👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
martakam wrote:A jaki lek można brać? Bo ja już też ze zgagą nie wyrabiam...
Podał mi 3 leki, Rennie, Manti i Maalox33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
Ja codziennie rano jem owsiankę (na wodzie) i dodaję świeżych owocków
Dziewczyny udało mi się wyhaczyć na OLX nowe spodnie z LIDLA ciążowe w moim rozmiarze bo na stronie aktualnie nie ma. Więc trafiło się jak ślepej kurze ziarno Rewelacja! Zupełnie inny komfort, polecam!Darrika lubi tę wiadomość
-
Aguuu wrote:Mała chyba zaczęła dziś porządnie kopać, przynajmniej takie mam wrażenie 😁
Powiedzcie mi, czy któraś też wciąż ma problem z wypróżnianiem się? Chodzę do toalety raz na 3 dni... Niby nawet mnie nie wzdyma jakoś mocno, ale niepokoi mnie to trochę i już nie wiem co mam jeść, żeby coś ruszyło. Nie wiem... Mój mąż twierdzi, że za mało jem... Faktycznie może tak być? Nie wydaje mi się, żebym jadła jakoś mało, no ale może jednak...
A jest cos aptecznego na zaparcia co mozna w ciazy? Bo wiem ze senesu nie mozna -
Hej dziewczyny
ja na szczescie nie cierpie na zaparcia
D sie smieje ze ja wstaje rano i pierwsze oc to kierunke WC z reszta tak smao bylo przed ciaza.
Spanie idzie mi lepiej, niz na poczatku
wiec tez jest oK!
w weekend jedziemy kupic base do fotelika - wiec ot juz bedzie!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja też mam problem z zaparciami. Na śniadanie przegotowana woda z cytryną, płatki pełnoziarniste plus łyżka otrębów z mlekiem i zawsze jakiś owoc, czasami cienka kawa. Na każdym kroku staram się pić wodę. Często gotuję zupy żeby podczas obiadu też ta woda była. Jak na obiad robię makaron to zawsze pełnoziarnisty, a często robię makaron. Na podwieczorek też zawsze jakieś owoce i dzisiaj jest czwarty dzień i cisza. Wczoraj wieczorem czułam okropne wzdęcie. A do tego jak siadam na toalecie to boli mnie krocze... 🤦
-
A ja wam powiem, ze jestem w takim szoku!
Do dzisiaj miałam umowę na czas określony (moja pierwsza umowa), o ciąży już dawno powiedziałam wszystkim i pewna byłam, że kolejną umowę dostanę do porodu lub na rok co najwyżej.
A tutaj dzisiaj dostaję umowę na czas nieokreślony z podwyżką Jestem w takim szoku i taka szczęśliwa )
Dafka, zuzi_c, Bożenka, Dariah, ZakręconaOna, Darrika, ppieguskaa, Shas91, Camilla13, Fruzia85, annkaa lubią tę wiadomość
-
Qastera wrote:A ja wam powiem, ze jestem w takim szoku!
Do dzisiaj miałam umowę na czas określony (moja pierwsza umowa), o ciąży już dawno powiedziałam wszystkim i pewna byłam, że kolejną umowę dostanę do porodu lub na rok co najwyżej.
A tutaj dzisiaj dostaję umowę na czas nieokreślony z podwyżką Jestem w takim szoku i taka szczęśliwa )
No to baaaardzo Ci zazdroszczę!!! Moja umowa kończy się w maju 2020... i tez zastanawiam się czy mi przedłużą chociaż obiecali, że tak! Ale cały czas żyję w niepewności bo bardzo mi zależy na tej pracy
A długo jeszcze chcesz pracować?Dariah lubi tę wiadomość
-
Qastera wrote:A ja wam powiem, ze jestem w takim szoku!
-
zuzi_c wrote:No to baaaardzo Ci zazdroszczę!!! Moja umowa kończy się w maju 2020... i tez zastanawiam się czy mi przedłużą chociaż obiecali, że tak! Ale cały czas żyję w niepewności bo bardzo mi zależy na tej pracy
A długo jeszcze chcesz pracować?
Mi akurat na tej pracy AŻ tak nie zależy, byłam przygotowana na inny obrót sytuacji , nie nastawiałam się w ogóle że mi przedłużą, więc już w głowie sobie planowałam wszystko Ale jestem mega szczęśliwa, a chce pracować jeszcze 2 miesiące około i tak też od początku przełożonym zgłaszałam, ze do listopada:)