LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Qastera wrote:Mi akurat na tej pracy AŻ tak nie zależy, byłam przygotowana na inny obrót sytuacji , nie nastawiałam się w ogóle że mi przedłużą, więc już w głowie sobie planowałam wszystko Ale jestem mega szczęśliwa, a chce pracować jeszcze 2 miesiące około i tak też od początku przełożonym zgłaszałam, ze do listopada:)
Super! no to tylko pozazdrościć i masz spokojną głowę Tez planuję do listopada najlepiej do końca ale zobaczymy jak się sprawy potoczą -
Ja rowneiz planuje do konca listopada, ewentualnie do polowy grudnia
ale z zalozeniem ze od pazdziernika bede pracowac 6h
mysle ze szef sie zgodzi bo jemu zalezy baaardzo abym została a ja tez chce zostac, ale na 6h09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Ja rowneiz planuje do konca listopada, ewentualnie do polowy grudnia
ale z zalozeniem ze od pazdziernika bede pracowac 6h
mysle ze szef sie zgodzi bo jemu zalezy baaardzo abym została a ja tez chce zostac, ale na 6h
A dałaś zaświadczenie od lekarza, że jesteś w ciąży? Właśnie się zastanawiam czy powinnam przekazać to do kadr czy nie ma takiej potrzeby -
Dałam dałam
ale zgodnie z prawem pracy oficjanie juz nic sie nie nalezy - zniesli to jakeis 2 lata temu ?
teraz ot jest tlyko i wylacznie dobra wola pracodawcy czy bedzie chciec skrocic czas pracy
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah wrote:Dałam dałam
ale zgodnie z prawem pracy oficjanie juz nic sie nie nalezy - zniesli to jakeis 2 lata temu ?
teraz ot jest tlyko i wylacznie dobra wola pracodawcy czy bedzie chciec skrocic czas pracy
Tak jeśli chodzi o czas pracy to chyba tak, no chyba, że kobieta pracuje w niebezpiecznych warunkach itp. Ja na szczęście będę mogła pracować z domu ale też myślę żeby się dogadać odnośnie czasu pracy np. pół tygodnia zdalnie i pół w biurze. Zobaczymy. Póki co żeby nie zapeszać w godzinach pracy czuję się rewelacyjni -
Z corka jak bylamw w ciazy to jak tlkyo dalam zaswiadczenie oc iazy to moglam przyhcodizc tylko na 4 h.
to bylo super
ale zniesli to prawo
etarz zalezy od pracodawcy
jak ostatnio jedna z dizewczyn z mojego zepsolu byla w ciazy to dogadalam sie z nia ze bedzie 6h (ale to moj zepsol ja decyduej)
no a o mnie decyduje moj szef eheh wiec zobaczymy
ale jemu baaaardzo zlaezy abym byla wiec powienien sie zgodziczuzi_c, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Ja normalnie 8h siedzę w pracy. Miałam zamiar pracować do końca listopada, ale zmieniłam zdanie i pójdę z końcem października. Chciałabym mieć czas na odpoczynek i ogarnięcie mieszkania na spokojnie.
W ogóle wszyscy w koło się dziwią, że jeszcze pracuję...👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Ja mysle ze to zalezy od sytuacji
jelsi praca nie jest stresujaca, sokojna, super atmosfera, lubi sie te prace - to ja uwazam ze dla zdrowia psychicznego lepiej chodizc do pracy niz siedziec w 4 scianach
oczywscie inna sytuacja jest gdy praca stresujaca, fizyczna itd
no i mowimy oczywiscie o przypadku gdy ciaza przebiega bez komplikacji
zuzi_c, ppieguskaa, . Raga . lubią tę wiadomość
-
Póki możecie i macie ochotę to polecam pracę ja ze względu na warunki pracy - farby i lakiery oraz duże zapylenie, musiałam od razu iść na zwolnienie. Myślałam, że jajo z nudów zniosę po 4 miesiącach w końcu ile można latać po sklepach, czytać, spacerować i oglądać seriale... teraz u mnie inna sytuacja, bo synek wypełnia cały mój czas, więc nie można się nudzić.
Co do zgagi, to polecam mleko zamiast leków, no chyba że ktoś nie może. W pierwszej ciąży od połowy mnie męczyła zgaga i mleko było moim zbawieniem, bo leki nie pomagały.zuzi_c, Dariah lubią tę wiadomość
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
Shas91 wrote:Póki możecie i macie ochotę to polecam pracę ja ze względu na warunki pracy - farby i lakiery oraz duże zapylenie, musiałam od razu iść na zwolnienie. Myślałam, że jajo z nudów zniosę po 4 miesiącach w końcu ile można latać po sklepach, czytać, spacerować i oglądać seriale... teraz u mnie inna sytuacja, bo synek wypełnia cały mój czas, więc nie można się nudzić.
Co do zgagi, to polecam mleko zamiast leków, no chyba że ktoś nie może. W pierwszej ciąży od połowy mnie męczyła zgaga i mleko było moim zbawieniem, bo leki nie pomagały.
Ja pije około pół litra mleka dziennie i mi niestety na zgagę nie pomaga A lek i tak chce brać awaryjnie, jak będzie tak jak wczoraj, zasnęłam chyba dopiero po 1 w nocyDariah lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja bede pracowac na pewno do konca grudnia - poczatku stycznia do 36 tyg ciazy . Pozniej ide na macierzynski juz odrazu .
Ja mam prace fizyczna ale w miare mi pomagaja na ta chwile wiec jest ok , przede wszystkim mam 8.5 h stania wiec piety juz mnie napierdalaja na maksa bo inaczej tego nienazwe ale mus to mus . dam rade . Z synem w ciazy jak chodzilam to przed 4 miesiacem zrezygnowalam calkowicie ale to inna kwestia byla bo robilam przez Polska firme i to z niej poszlam na maxierzynski potem w zl . Dluga historia teraz robie normalnie w angielskiej fabryce takze noo .
Dariah lubi tę wiadomość
-
Mi póki co zgaga nie doskiwiera...w poprzedniej ciąży pojawiła się koło 30 tygodnia i pamiętam, że ratowałam się Manti - choć na chwile przynosił ulgę.
Mleko kompletnie nie zdało egzaminu.
I absolutnie musiałam przestać jeść cytrusy, bo po nich to dopiero byłą masakra. -
Jak na zlosc dziewczyny wczoraj pierdykla mi rura z boilera od cieplej wody ;( zalalo mi szafki przez noc tak mimo wylaczonej wody ze wlasnie skonczyl fachowiec dzialac tam i mamy do wymiany 2 szafki . Zamowione i beda za 2 tyg je montowac . A narazie przemeblowanie calkowite mam tam bo gdzies gary trzeba pochowac . Jak nie urok to sraczka doslownie ... tyle dobrego ze rura wymieniona i ciepla woda jest normalnie .
Wrocilam z pracy i mam wlasnie robote . Ale skoncze i odrazu wstawiam kapuche i inne rzeczy na bigos . Mam od 3 dni takie parcie na niego ze szok !!! Skladniki wszystkie z Polskiego sklepu przywiezli a ze jutro wolne to dzialam dzisiaj w kuchni . Sernik czekoladowy i bigosik *_*. Raga ., Bożenka, zuzi_c, annkaa lubią tę wiadomość
-
Wspolczuje Wam z ta zgaga . Mnie raz w poprzedniej ciazy pod koniec zlapala to az zwymiotowalam od plomienia w moim przelyku a w tej mialam tez raz i to delikatna chwilke . Do tej pory nic mnie za to doskwiera cos innego ... czytama troche na forach i laski mowia ze to moze byc kopniak w jakis nerw ale dzis mnie to miejsce zabolalo w pracy przy schylaniu sie i jakos mi do glowy przyszla przepuklina ?! A lekarza mam dopiero kurcze 13 wrzesnia w szpitalu bo polozna mam kuzwa w pazdzierniku w polowie jakos. A do gp nie chce bo oni.gowno wiedza , to samo wszystko wyczytam w necie co oni sama .
A wiec ... kiedys , ok 12 tyg ciazy z lewej strony mialam jakby pukniecie w brzuch LEKKIE lekko w bok od pepka . Jakby mnie porazilo chwilke pradem ale to.lekko i chwilke . Natomiast wczoraj .... mialam dwa razy pod rzad mocne walniecie pradem sekundowe az lzy mi naszly do.oczu ! Jakbym dostala niesamowitego kopa od dziecka tez lekko w bok od pepka z tym , ze teraz prawa strona . I dzis czulam jakbym tam zakwas az miala ale nie bolalo jak sie schylalam to huz czulam lekko to miejsce . Nie wiem co myslec ... bo na mocne kopniaki takie to przynajmniej 10 tyg za wczesniej . Na tak mocne !Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 13:51
-
U mnie zgada tez sie pojawila w poprzendije ciazy ale to koło 25 tyg ? jakoś tak
ale nie byla jakoś ciągle i bardzo uporczywa
mleko to ja generlanie w poprzedniej ciązy pilam litrami eheh
w tej mnie do mleka nie ciagnie
ale od kilku dni mam jazde na jablka kórych nie lubie za bardzo normalnie...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
Dariah wrote:U mnie zgada tez sie pojawila w poprzendije ciazy ale to koło 25 tyg ? jakoś tak
ale nie byla jakoś ciągle i bardzo uporczywa
mleko to ja generlanie w poprzedniej ciązy pilam litrami eheh
w tej mnie do mleka nie ciagnie
ale od kilku dni mam jazde na jablka kórych nie lubie za bardzo normalnie... -
April
serio?
wydaje mi sie to lepsze niz np wspomniany syrop Lactolusan, ktory mimo wsyztsko jedt syropem / chemią..
no ale jak nie mozna to nie możma09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡