X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Ja akurat właśnie tez ubezpieczyłam mnie i mojego męża dokładnie 9 miesięcy przed planowanymi narodzinami :) akurat mieliśmy w pracy jakas promocje i stwierdziłam ze to fajna okazja :) i ładna sumka akurat na wyprawkę będzie :)

Chyba teraz większość ludzi ma dodatkowe ubezpieczenie.. No ii za pobyt w szpitalu też jest kasa..

Darrika, zuzi_c lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Tchibo mają dzisiaj -25% na wszytko. Mam już od nich parę bodziaków i jakość jest fenomenalna. Więc polecam :)

Dariah lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Ja akurat właśnie tez ubezpieczyłam mnie i mojego męża dokładnie 9 miesięcy przed planowanymi narodzinami :) akurat mieliśmy w pracy jakas promocje i stwierdziłam ze to fajna okazja :) i ładna sumka akurat na wyprawkę będzie :)
    U nas w pracy (mamy PZU) karencja 11 miesięcy...;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Na Tchibo mają dzisiaj -25% na wszytko. Mam już od nich parę bodziaków i jakość jest fenomenalna. Więc polecam :)
    O super ! Fajnie wiedzieć ! Nigdy nienlupowalam u ran dla dzieci u nich ;)
    Można przez www ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Chyba teraz większość ludzi ma dodatkowe ubezpieczenie.. No ii za pobyt w szpitalu też jest kasa..
    Tylko powyżej 3 dni.

• Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    A ja przy moim niskim czuje sie bardzo dobrze, zero zawrotów, omdleń, mroczków a jak zjem coś złego to mam 80 i jest mi wtedy słabo. Teraz czekam na krzywą i przy okazji określe sobie poziomy insuliny. Podobno niski cukier nie jest szkodliwy dla dziecka, jedynie przy porodzie moze byc konieczność podnie glukozy matce zeby nie padła..czy masz takie same.informacje.od lekarza?
    Z tym cukrem to sama nie wiem. Zwykle mam normalne, ale w ciąży mi mocno leci i z moich 80/110 robi się zwykle 55/60 i wtedy normalnie jeszcze funkcjonuje. Jak spadnie za bardzo, to robi mi się słabo, kręci mi się w głowie, zaczynam się trzęść i mam olbrzymia potrzebę żeby coś (wszystko inne jest wtedy nieważne, no i jem dużo więcej niż normalnie potrzebuję), a i jeszcze wtedy pojawia się duże uczucie niepokoju (nie potrafię tego opisać). Przypuszczam że gdybym jeszcze trochę poczekała, to mogłabym stracić przytomność (ale ciężko mi to sobie wyobrazić, bo wtedy myślę tylko o jedzeniu.... Ogólnie zbyt niski poziom cukru może być niebezpieczny (śpiączka glikemiczna) ale lekarze raczej się koncentrują na zbyt wysokim (szczególnie jeśli nie ma się cukrzycy) i raczej temat jest olewany ;)

Komplikacji przy porodzie nie miałam z powodu cukru. W obu przypadkach nie było opcji bym coś zjadła w trakcie. Za to po 2-3 snickersy szły w ruch (bo jak opada adrenalina, to robiłam się mega głodna, że tych 2h na porodówce bym nie wyrobiła w oczekiwaniu na obiad nim przewozili mnie na poporodową.

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Tylko powyżej 3 dni.
    Aa to chyba już zależy jaka polisa.. Bo mi liczą nawet 2. Hmm

4018d16ae9.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    O super ! Fajnie wiedzieć ! Nigdy nienlupowalam u ran dla dzieci u nich ;)
    Można przez www ?
    Można. Właśnie tak kupiłam bluzę rozpinaną, dwupak śpiochów i dres :)

Dariah lubi tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

• Dariah Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    Można. Właśnie tak kupiłam bluzę rozpinaną, dwupak śpiochów i dres :)
    Misze dziś zerknąć ;)

Właśnie wróciliśmy ze sklepu - mamy bazę do fotelika ;)
    A teraz lecę z D do ogrodu trochę porobić ;)

Bożenka lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Aa to chyba już zależy jaka polisa.. Bo mi liczą nawet 2. Hmm
    Ja mam w PZU pełen pakiet, za najwyższą kwotę. Po urodzeniu syna należałyby mi się pieniądze z polisy i karta apteczka gdybym była dłużej niż 72 godziny. Ale niech sobie wsadza te kilka stowek głęboko, leoiej szybciej opuscic szpital bez komplikacji.

• Qastera Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma jak w niedzielny poranek bezsenny oglądać od 5 rano wózki :) ale wstać do pracy się nie chce normalnie w tygodniu :p
    Znalazłam wozek w którym się zakochałam quinny zapp flex plus <3 szukam czegoś gdzie od razu spacerowka będzie fajna, bo zazwyczaj te wózki 2w1 mnie nie przekonywuja jeśli chodzi o spacerówki. .. a tutaj. ... ciekawe jak się sprawdza :) ojj przeszlabym się na jakieś targi i przetestowała wszystko :p

Bożenka lubi tę wiadomość

wniddf9h3z94xhvt.png
  • Megi35 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój trzecia ciąża skończony 17 tydzień i nie czuje ruchów. A z dwójką już zaczynałam czuć :( troszkę mnie to martwi bo wszyscy twierdzą że dawno powinnam.czuc:(

• zuzi_c Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w PZU mam tylko zdrowotne to najwyższe i bardzo dużo z niego korzystam. Zreszta mój lekarz prowadzący (prywatnie) akurat jest objęty PZU więc wszystko mam za darmo wraz z całym pakietem badań :)

Na życie jestem ubezpieczona w Warcie, a mąż też jest gdzieś ubezpieczony więc coś tam wpadnie ale dobrze, że przypomniałyście! Bo kompletnie mi to wypadło z głowy :P

Jeśli chodzi o becikowe to faktycznie chyba musi być 1912 zł na członka rodziny... więc u mnie odpada niestety. (stety i niestety :D )

Jeśli chodzi o wózki to tez się rozglądam za tydzień chcę zobaczyć kilka na żywo ale na razie jestem zauroczona MUTSY EVO 2w1 bo ma duże kółka na czym mi bardzo zależy bo np. niektóre Cybexy mają strasznie małe kółka. No i musi być lekki :)

A w ogóle połówkowe mam już wyznaczone na 10 października, a wcześniej wizyta kontrolna u mojego gin 19 września. Ten czas jakoś się zaczął dłużyć mi w tym 2gim trymestrze :P

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi35 wrote:
    To mój trzecia ciąża skończony 17 tydzień i nie czuje ruchów. A z dwójką już zaczynałam czuć :( troszkę mnie to martwi bo wszyscy twierdzą że dawno powinnam.czuc:(

Nie słuchaj innych to zasada nr.1 :) Każda ciąża inna i absolutnie nie można wszystkiego porównywać :)
    Głowa do góry lada dzień, tydzień się pojawią :)

Bożenka, zuzi_c, Dariah, ZakręconaOna, Camilla13 lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znowu bardzo szybko uciekają tygodnie....a połówkowe mam już 12 września...no i witam się z Wami we wrześniu :) !!!

Bożenka, ppieguskaa, Dafka, ZakręconaOna, Camilla13, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi35 wrote:

Wcale nee musisz już czuć.
    Nee ma reguły.. Trzeba poczekać :))

. Raga . lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • zuzi_c Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Mi znowu bardzo szybko uciekają tygodnie....a połówkowe mam już 12 września...no i witam się z Wami we wrześniu :) !!!

To fakt już wrzesień! :O patrzę dzisiaj na forum, a tam Mamusie MAJOWE! jestem w szoku :P

. Raga ., ppieguskaa, Dafka lubią tę wiadomość

m3sx43r8mntd6n8a.png
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny😊 Mi też czas leci szybko. Niedługo połówkowe A dopiero co testy robiłyśmy.
    Ja pomału zaczynam czuć małego. Wczoraj miał czkawke... fajne uczucie😊😊

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • martakam Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal czekam na ruchy. Ale wiem, że jeszcze trochę mogę poczekać, bo nie dość, że pierwsza ciąża to jeszcze bardzo szczupła nie jestem no i to łożysko na przedniej ścianie.
    Połówkowe mamy 20 września, więc jeszcze 3 tygodnie :)

. Raga ., Dafka, KasiaM lubią tę wiadomość

👩🏼 36 🧔🏻‍♂️ 36
    👦🏼 01.2020 (6 cs)
    👦🏼 08.2021 (2 cs)

Walka z IO, nadwagą 💪🏻

• Darrika Autorytet

Wysłany: 1 września 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że powoli coś tam czuje, ale na razie nawet nie przywiązuję do tego wagi. Gin mi powiedział, że tak książkowo to ruchy się czuje około 20 tygodnia, choć wiadomo, to wszystko jest bardzo indywidualne :)

Niczym się nie martw i cierpliwie czekaj ;)

Ja ostatnio rozmawiałam z moja mama i pytam ja, ile razy miała usg, tak, że widziała mnie jak byłam w jej brzuchu. Powiedziała, że tylko raz! Nie wiem czy bym umiała być spokojna jakbym miała tylko 1 usg przez 9 miesięcy :D

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ