LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Qastera wrote:Ja akurat właśnie tez ubezpieczyłam mnie i mojego męża dokładnie 9 miesięcy przed planowanymi narodzinami akurat mieliśmy w pracy jakas promocje i stwierdziłam ze to fajna okazja i ładna sumka akurat na wyprawkę będzie
Chyba teraz większość ludzi ma dodatkowe ubezpieczenie.. No ii za pobyt w szpitalu też jest kasa..Darrika, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Na Tchibo mają dzisiaj -25% na wszytko. Mam już od nich parę bodziaków i jakość jest fenomenalna. Więc polecam
Dariah lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Qastera wrote:Ja akurat właśnie tez ubezpieczyłam mnie i mojego męża dokładnie 9 miesięcy przed planowanymi narodzinami akurat mieliśmy w pracy jakas promocje i stwierdziłam ze to fajna okazja i ładna sumka akurat na wyprawkę będzie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
martakam wrote:Na Tchibo mają dzisiaj -25% na wszytko. Mam już od nich parę bodziaków i jakość jest fenomenalna. Więc polecam
Można przez www ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
marlenaO wrote:A ja przy moim niskim czuje sie bardzo dobrze, zero zawrotów, omdleń, mroczków a jak zjem coś złego to mam 80 i jest mi wtedy słabo. Teraz czekam na krzywą i przy okazji określe sobie poziomy insuliny. Podobno niski cukier nie jest szkodliwy dla dziecka, jedynie przy porodzie moze byc konieczność podnie glukozy matce zeby nie padła..czy masz takie same.informacje.od lekarza?
Komplikacji przy porodzie nie miałam z powodu cukru. W obu przypadkach nie było opcji bym coś zjadła w trakcie. Za to po 2-3 snickersy szły w ruch (bo jak opada adrenalina, to robiłam się mega głodna, że tych 2h na porodówce bym nie wyrobiła w oczekiwaniu na obiad nim przewozili mnie na poporodową. -
Dariah wrote:O super ! Fajnie wiedzieć ! Nigdy nienlupowalam u ran dla dzieci u nich
Można przez www ?Dariah lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
martakam wrote:Można. Właśnie tak kupiłam bluzę rozpinaną, dwupak śpiochów i dres
Właśnie wróciliśmy ze sklepu - mamy bazę do fotelika
A teraz lecę z D do ogrodu trochę porobić
Bożenka lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyppieguskaa wrote:Aa to chyba już zależy jaka polisa.. Bo mi liczą nawet 2. Hmm
-
Nie ma jak w niedzielny poranek bezsenny oglądać od 5 rano wózki ale wstać do pracy się nie chce normalnie w tygodniu :p
Znalazłam wozek w którym się zakochałam quinny zapp flex plus szukam czegoś gdzie od razu spacerowka będzie fajna, bo zazwyczaj te wózki 2w1 mnie nie przekonywuja jeśli chodzi o spacerówki. .. a tutaj. ... ciekawe jak się sprawdza ojj przeszlabym się na jakieś targi i przetestowała wszystko :pBożenka lubi tę wiadomość
-
Ja w PZU mam tylko zdrowotne to najwyższe i bardzo dużo z niego korzystam. Zreszta mój lekarz prowadzący (prywatnie) akurat jest objęty PZU więc wszystko mam za darmo wraz z całym pakietem badań
Na życie jestem ubezpieczona w Warcie, a mąż też jest gdzieś ubezpieczony więc coś tam wpadnie ale dobrze, że przypomniałyście! Bo kompletnie mi to wypadło z głowy
Jeśli chodzi o becikowe to faktycznie chyba musi być 1912 zł na członka rodziny... więc u mnie odpada niestety. (stety i niestety )
Jeśli chodzi o wózki to tez się rozglądam za tydzień chcę zobaczyć kilka na żywo ale na razie jestem zauroczona MUTSY EVO 2w1 bo ma duże kółka na czym mi bardzo zależy bo np. niektóre Cybexy mają strasznie małe kółka. No i musi być lekki
A w ogóle połówkowe mam już wyznaczone na 10 października, a wcześniej wizyta kontrolna u mojego gin 19 września. Ten czas jakoś się zaczął dłużyć mi w tym 2gim trymestrze -
Megi35 wrote:To mój trzecia ciąża skończony 17 tydzień i nie czuje ruchów. A z dwójką już zaczynałam czuć troszkę mnie to martwi bo wszyscy twierdzą że dawno powinnam.czuc:(
Nie słuchaj innych to zasada nr.1 Każda ciąża inna i absolutnie nie można wszystkiego porównywać
Głowa do góry lada dzień, tydzień się pojawiąBożenka, zuzi_c, Dariah, ZakręconaOna, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Megi35 wrote:To mój trzecia ciąża skończony 17 tydzień i nie czuje ruchów. A z dwójką już zaczynałam czuć troszkę mnie to martwi bo wszyscy twierdzą że dawno powinnam.czuc:(
Wcale nee musisz już czuć.
Nee ma reguły.. Trzeba poczekać ). Raga . lubi tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Mi znowu bardzo szybko uciekają tygodnie....a połówkowe mam już 12 września...no i witam się z Wami we wrześniu !!!
To fakt już wrzesień! patrzę dzisiaj na forum, a tam Mamusie MAJOWE! jestem w szoku. Raga ., ppieguskaa, Dafka lubią tę wiadomość
-
A ja nadal czekam na ruchy. Ale wiem, że jeszcze trochę mogę poczekać, bo nie dość, że pierwsza ciąża to jeszcze bardzo szczupła nie jestem no i to łożysko na przedniej ścianie.
Połówkowe mamy 20 września, więc jeszcze 3 tygodnie. Raga ., Dafka, KasiaM lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Mi się wydaje, że powoli coś tam czuje, ale na razie nawet nie przywiązuję do tego wagi. Gin mi powiedział, że tak książkowo to ruchy się czuje około 20 tygodnia, choć wiadomo, to wszystko jest bardzo indywidualne
Niczym się nie martw i cierpliwie czekaj
Ja ostatnio rozmawiałam z moja mama i pytam ja, ile razy miała usg, tak, że widziała mnie jak byłam w jej brzuchu. Powiedziała, że tylko raz! Nie wiem czy bym umiała być spokojna jakbym miała tylko 1 usg przez 9 miesięcy33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️