LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedyś świadomość kobiet nie była na tak wysokim poziomie jak aktualnie.
Właściwie prócz tego, że były w ciąży, bo nie było miesiączki i rósł brzuch to nie wiele więcej wiedziały.
A teraz...usg 3d, 4d, badania prenatalne, testy pappa, połówkowe, nifty i wiele innych możliwości sprawdzenia zdrowia i rozwoju dziecka.
To prawda po 20-22 tygodniu już ruchy każda kobieta powinna poczućDarrika lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry .
Ja czulam jakis czas smigajaca lekko rybke , a od 3 dni nie czuje nic ale to zalamuje sie bo wiem , ze te poczatkowe malo wyczuwalne ruchy takie wlasnie sa na usg dziecko zdrowe wiec nie ma co sie martwic .
Raga dokladnie tak jest ksiazkowo ale na dobra sprawe niektore kobiety czuja duzo pozniej porzadne kopniaki bo te najmniejsze ruchy jasen ze poczuja juz nawet przy nadwadze i lozysku na przedniej scianie . Moja kolezanka byla w drugiej ciazy i pierwsze jakie kolwiek ruchy poczula w 27 tyg , wyobrazacie sobie jak sie stresowala ? Ale cora zdrowa jak byk ! Nie miala nadwagi wrecz przeciwnie ale lozysko duze i z przodu a mala usadzona w strone kregoslupa i juz przez to nie czula .
Ja polowkowe mam 18 wrzesnia .
Dokladnie x tak jak ktoras z Was napisala ... leci czas ... dopiero co test sie zrobilo jakby na to patrzec. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja to strasznie nie mogłam się doczekać ruchów. Z synkiem gdzieś po 18 tyg chyba czułam takie śmieszne bąbelki, potem smyranie a jak zaczął kopać mnie w żebra i kręgosłup to odliczałam niecierpliwie dni do porodu, tak nieraz dawał popalić
. Raga ., Camilla13 lubią tę wiadomość
Adaś 💙 22.04.18, 38tc, 52cm, 3140g, 14 miesięcy kp 🤗 -
nick nieaktualny
-
Ja tez poczułam jakos koło 18 tc
Na koniec faktycznie było to już mniej przyjemne al enie było tragedii
Córka miała dużo miejsca do końca i do końca się obracała z prawej na lewa stronę
Wiec raz kopała z jednej ra ze drugiej
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dziewczyny poradźcie proszę. Po dłuższym niż godzina ruchu w ciągu dnia (nie że tylko tyle się ruszam, chodzi o konkretny spacer, nie jakieś kręcenie się w koło i robienie drobnych rzeczy) wieczorem plecy tak mi napieprzają, że ledwo wstaje z kanapy. No masakra jakaś. Macie jakieś rady albo nie wiem ćwiczenia konkretne na bolący kręgosłup? Teraz to jest taki ból, a co dopiero potem...29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
nick nieaktualnyAguuu wrote:Dziewczyny poradźcie proszę. Po dłuższym niż godzina ruchu w ciągu dnia (nie że tylko tyle się ruszam, chodzi o konkretny spacer, nie jakieś kręcenie się w koło i robienie drobnych rzeczy) wieczorem plecy tak mi napieprzają, że ledwo wstaje z kanapy. No masakra jakaś. Macie jakieś rady albo nie wiem ćwiczenia konkretne na bolący kręgosłup? Teraz to jest taki ból, a co dopiero potem...
Aguuu lubi tę wiadomość
-
Aguuu wrote:Dziewczyny poradźcie proszę. Po dłuższym niż godzina ruchu w ciągu dnia (nie że tylko tyle się ruszam, chodzi o konkretny spacer, nie jakieś kręcenie się w koło i robienie drobnych rzeczy) wieczorem plecy tak mi napieprzają, że ledwo wstaje z kanapy. No masakra jakaś. Macie jakieś rady albo nie wiem ćwiczenia konkretne na bolący kręgosłup? Teraz to jest taki ból, a co dopiero potem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2019, 18:58
Aguuu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBożenka wrote:Moja przyjaciółka że względu na swoją dużą nadwagę już na początku ciąży miała problemy z kręgosłupem i lekarz rodzinny wysłał ją do fizjoterapeuty, a on założył jej tajpy. Super sprawa. Poczuła ogromną ulgę 😉
Aguuu lubi tę wiadomość
-
W sumie to nie znam ceny, ale i tak myślę, że w takim przypadku warto jest iść do fizjoterapeuty może coś innego doradzi, zrobi masaż. A jeżeli ból miałby mi towarzyszyć do końca ciąży to wolałabym chociaż dwa razy w miesiącu zainwestować w te taśmy niż zażywać tabletki przeciwbólowe.ZakręconaOna, Aguuu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBożenka wrote:W sumie to nie znam ceny, ale i tak myślę, że w takim przypadku warto jest iść do fizjoterapeuty może coś innego doradzi, zrobi masaż. A jeżeli ból miałby mi towarzyszyć do końca ciąży to wolałabym chociaż dwa razy w miesiącu zainwestować w te taśmy niż zażywać tabletki przeciwbólowe.
Bożenka, Aguuu lubią tę wiadomość
-
Jak tam gotowe wszystkie na wrzesień
Córka się nie może doczekać drugiej grupy w przedszkolu a mama leci dalej do pracy.. Dziś wykorzystaliśmy ostatni dzień słońca, byliśmy na basenie. To co wyprawia moja córka przechodzi sama siebie. Nurkuje pod wodą, nawet dosyć długo wytrzymuje, pływa Żabka,skacze na bombe do wody. może zapisze ja na jakieś zajęcia bo ma dryg
dziewczyna;)Camilla13, Dafka, Dariah lubią tę wiadomość
-
Hej dzoewczyny
My gotowi na wrzesień dziś córka pierwszy dzień w przedszkolu..ale....przedszkole tak gdzie zlobek (ten sam budynek), ona nawet zostaje w tej samej sali, tylko panie się zmienia i trochę dzieci (cześć została, cześć odeszła, doszły nowe)
Wiec rewolucji dla niej nie będzie
Gusia
Tak tak jak u nas
Córka miała 4 miesiące jak zaczęliśmy chodzi cna basen
Kocha wodę !!!
Nawet ratownicy na basenie się z niej „śmieją”
Skacze z murka do środka koła, nurkuje, itd
Narazie za mała na lekcje pływania jako takie wiec myśle ze za rok pójdzie. Raga . lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Juz wrzesień i cieszę się, że u nas trochę niższa temperatura i jest czym oddychać
Ja mam straszne problemy ze spaniem, od tygodnia budzę się chyba z kilkanaście razy w ciągu nocy i się przekręcam z boku na bok. Jak u Was ze spaniem na boku? Czytałam, że powinno się na lewym ewentualnie na prawym i raczej nie na plecach ani na brzuchu... A ja zasypiałam całe życie na brzuchu/na plecach i teraz nie mogę się chyba odnaleźć w tej rzeczywistości -
zuzi_c wrote:Cześć dziewczyny!
Juz wrzesień i cieszę się, że u nas trochę niższa temperatura i jest czym oddychać
Ja mam straszne problemy ze spaniem, od tygodnia budzę się chyba z kilkanaście razy w ciągu nocy i się przekręcam z boku na bok. Jak u Was ze spaniem na boku? Czytałam, że powinno się na lewym ewentualnie na prawym i raczej nie na plecach ani na brzuchu... A ja zasypiałam całe życie na brzuchu/na plecach i teraz nie mogę się chyba odnaleźć w tej rzeczywistości -
gusiaa wrote:Ja dalej śpię na brzuchu. Lekarz mi powiedział, że póki mi nie przeszkadza mogę tak spać bo maluch sobie znajdzie dobra pozycje sam jak coś będzie go uciskac. Najgorzej mi zasnąć bo później w nocy śpię już na boku
No to pierdzielę dzisiaj śpię na brzuchu... serio czyta się te głupoty w internecie to niektóry dziewczyny już chyba przesadzają. A ja naprawdę męczę się całą nocgusiaa lubi tę wiadomość
-
Ja tez zawsze spała na brzuchu ;(
A teraz śpię tak na pół brzuchu heheh - w sensie tak na boku ale mocno na brUch przekręcona (a pod noga poduszka)