LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustiJusti wrote:Dziewczyny, czy któraś z was robi sobie żelowe paznokcie? Ja wcześniej robiłam. Teraz przesłałam w czasie ciąży, bo bardzo mam kruche paznokcie i chciałam je zregenerować. Zastanawiam się jednak czy można je robić w ciąży.
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Dariah wrote:ZKreconOna
Dla mnie to jest oczywiste ze wiesz co robisz, robisz co najlepsze do Ciebie i maleństwa
Nie każdy ma możliwość brania L4 na ciąże, każdy kraj ma swoje prawa a to ze kierujesz sw Waszhm dobrem to dla mnie oczywiste
Takich pseudo facetów to w tyłek kopnij !
A nie oszukujmy sie , liczy sie tez kasa a na zwolnieniu daja psi grosz i nie daja sobie go od tak a napewno nie jak w Pl na cala ciaze itp hehehe. Stac Nas na to bym nie pracowala ale Ja tak nie umiem i nie lubie . Pozatym jak to sie mowi od przybytku glowa nie boli wiec jezeli wszystko bedzie ok a Ja bede na silach to pewno chce pracowac do 36-38 tyg jak.tylko firma pozwoli i moje oraz malenstwa zdrowie -
JustiJusti wrote:Dziewczyny, czy któraś z was robi sobie żelowe paznokcie? Ja wcześniej robiłam. Teraz przesłałam w czasie ciąży, bo bardzo mam kruche paznokcie i chciałam je zregenerować. Zastanawiam się jednak czy można je robić w ciąży.
ZakręconaOna, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Jak Ja sie ciesze , ze jutro juz czwartek . Zaraz weekendzik
Odpoczne troszke od pracy i tak mysle co porobic w weekend moglibysmy o ile pogoda by dopisala bo jak narazie w dzien niby ok choc dzis popadalo troche , za to dzis wieczor mega zimny az kaloryfery wlaczylam a nie jestem typem zmarzlucha .
A Wy jakie plany na weekend ? -
ZKreconaOna
Wiem właśnie ze na Wysoacbvczh we Francji nie ma czegoś takiego jak w Pl L4..
Ze ledwo zrobisz test i idziesz na L4 płatne 100%
Nie wchodzę to wcale w dyskusje czy to jest dobre czy nie - żeby nie było
Chodzi o to ze rozumiem całkowicie ze nie każdy kraj ma tak jak my
A sorry...za darmo nic nie ma, dziecko kosztuje, wszystko kosztuje - wiec jak możesz pracowac, masz sile to pewnie
Zwłaszcza ze na Wyspach chyba jest tak (jelsi się nie mule) ze jak wcześniej pójdziesz na L4 ciążowe to masz krótkszh macierzyński nie?
We Fr uwaga,..’macierzyński 3 miesiące !! Na głowę upadli. Ale takie prawo maja i tyle...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah , generalnie po 34 tyg jak pojdziesz na jakie kolwiek zwolnienie to Oni Cie wysylaja automatycznie na macierzynski . Ja jeszcze w 100% pelnych praw nie znam ale.akurat mowie to co wiem .
Ogolnie jak pojdziesz na l4 to jedyne co moga cie wyslac wczesniej to jest wtedy krotszy badz zaplacic mniej . Tu nie ma ustalonej kwoty konkretnej , wszystko zalezy od pracodawcy ale w 99 przypadkach to jest max 144 albo 148 f tygodniowo tylko . Takze no . Ale lepsze to niz nic bo tak jak piszesz , wszystko.dla.dziecka kosztuje . Nic za darmo nam.nikt nie daje. Generalnie z jednej strony wedluf mnie powinno byc jak jest ale l4 platne kazdej ciezarnej 100 % jak.i macierzynski . Oczywiscie tym co nirmalnie pracowaly no chyba ze zagrozenie ciazy to.wiadomo rowniez . -
nick nieaktualnyFrancja, Belgia, Holandia, Norwegia tam też są tylko 3 miesiące, ale sytuacja wygląda inaczej ze zlobkiem, dopłata do niego, czasem pracy mamy takiego malucha itp.
Ja praktycznie skończyłam rodzicielski, ostatnie 2 tyg wziął mąż i przeszłam na l4. Ale w moim zawodzie nikogo to nie dziwi, bo za biurkiem miejsc nie ma, a z brzuchem nie będę latać z bronią na pasie za jakimiś kryminalami. -
ZakreconaOna
Na weeknd mamy już plany
W pt mamy wyjście firmowe z pracy - wiec moja mama przyjeżdża odebrać córkę z przedszkole i zostaje na noc
W sb idziemy na „dzień z Psim Patrolem” bo obiecaliśmy córce
W nd będą jej urodziny....i tu się sprawa komplikuje,,,bo mona bratowa miała termin porodu na 30.08 a nadal nie urodziła j nie wiemy gdzi będziemy robić urodziny
1/ jak urodzi do tej pory to u nas bo ona i tak nienorzyjedzie z dzidzia ale za to mój brat (chrzestny) będzie mógł i ich syn (kuzyn ukochany mojej corki)
2/ jak nie urodzi to pewnie będzie w mieście rodzinnym moim, gdzie mieszka mój brat - bo jak coś to ma tam szpital wybrany i pojedzie
Hehe tak wiec niedziela to wielka niewiadoma
Noooo te 3 miesiące to jakaś tragedia !
I tu nie chodzi o to ze wszystko jest zorganizowane (są żłobki, opiekunki itd) ale dziecko w tym wieku potrzebuje jednego : matki!
Dla mnie to chore jest !ZakręconaOna lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja w weekend idę na wesele właśnie wczoraj kupiłam sukienkę wyjściową ciążową, bo do połowy października mam 4 spore imprezy w tyn ślub, na którym jestem ciężarną świadkową ciężarnej Panny Młodej 😂
ppieguskaa, zuzi_c, Linka90, Dariah, . Raga ., JustiJusti, KasiaM, Shas91, zulka, Camilla13, Dafka, ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
gusiaa wrote:Wiecie co temat cc/ SN i karmienia to jedna wielka rzeka.. Czasem człowiek się nastawi na coś a wyjdzie inaczej..
Ja się bardzo bałam porodu ale jeszcze bardziej cc. Nie wiedziałam czy wyczuje kiedy się to zaczęło. Późnym popołudniem dostałam skurczy co 20/25 min oczywiście moj mąż już gotowy z torba stał i czekał. Krzyczalam na niego ze to pewnie fauszywy alarm że to dopiero 37+6 Tc. Wkoncu zgodizlam się pojechać zobaczyć co tam die dzieje, skurcze się nie pisały na ktg nic a nic ale zostawili mnie na patologii. Trafiłam tam po 22 a o 3.35 urodziłam córkę🤷♀️
KP chciałam bardzo, ale w szpitalu nie szło nam za dobrze moje wklesle sutki to utrudnialy w szpitalu doradcę bardzo pomagały ale mnie stres zjadal. W domu się zawzielam i udało się nam 6msc cyckowac
Najbardziej czego się boję to cc. Ta wizja jakoś mnie przeraża ;(
Wiadomo, że czasami zdarzają się niespodzianki. Przy CC planowym lekarz zwykle proponuje zabieg na 2 tygodnie przed datą SN. Tą pierwszą ciążę miałaś naturalna czy po IVF? -
Oo to weselnie - inprezowo w ten weekend
Bozenka
A tej co kupiłaś nie da się gdzie popuścić ? Kurczę szkoda
Marlena
No ja tez sobie nie wyobrażam tego !
Zwłaszcza że to bien pozostaje bez wpływu na rozwój emocjonalny dziecka.
U nas w pracy nawet nie pytamy czy rok czy 6 ms - dla nas to tak oczywiste ze na rok oczywsice jak ktoś chce na 6 ms to Ok, ale nie mieliśmy jeszcze takiego przypadkuJustiJusti lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Bożenka wrote:Zuzi na szczęście jest 30 dni na zwrot, więc kaskę odzyskam 😀 tylko ja nie lubię za bardzo chodzić na zakupy, a tym bardziej teraz jak w brzuchu mam rozmiar L, a w piersiach dalej S.
Juz całkowicie muszę się przestawić na odzież ciążowa.
Rozumiem... i współczuję bo też nie znoszę zakupów. U mnie już piersi nadrabiają więc nie mieszczę się w staniki sprzed ciąży tylko sportowe teraz. Raga . lubi tę wiadomość
-
zuzi_c wrote:Rozumiem... i współczuję bo też nie znoszę zakupów. U mnie już piersi nadrabiają więc nie mieszczę się w staniki sprzed ciąży tylko sportowe teraz
Podobnie u mnie więcej w piersi poszło niż w brzuchzuzi_c lubi tę wiadomość