X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka
    Dziewczynka
    4.02.2020
    1 ciąża

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, bo ja nie chcę, aby moje dziecko spało pod kołderką, chcemy kupić śpiworek i rożek (zobaczymy co bardziej będzie odpowiadało dziecku). I czy w takim razie jest sens kupować pościel? Bo wiadomo, że na poduszce taki maluch też nie będzie spał.

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozenka
    Wg mnie nie ma sensu...
    U nas spała w spoworku - bez poduszki
    Potem jak podrosła (miała jakieś 8 -9 miesięcy?) nie chciała już spiworka wiec ja przykrywałam lekkim kocykiem - akurat było lato - ale i fak się rozkopywala ;)
    Poduszkę - taka meeega płaska, zaczęła używać mniej więcej jak miała rok?
    A zestawu pościeli dziecięcej - wcale...
    Do dziś...

Bożenka, JustiJusti, . Raga . lubią tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posciel narazie sensu nie ma . Poduszke ta plaska nawet dziecko duzo duzo pozniej zaczyna uzywac takze :)

Ja wlasnie dzien przed wywolywaniem urodzilam sama ... takze tez na granicy juz bylam haha . No jednak przenoszenie nie jest zbyt fajne :(

JustiJusti, . Raga . lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakreconaOna
    Chlopiec
    5.02.2020
    Imie ?
    Ciaza 3 ( Poronienie mnogiej ciazy 2014 , Synek 2015 ♡ ) .

Imienia nie mam wiec nie wpisuje narazie ;) zaktualizuje jak wybierzemy kiedys heheh

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie rozpoczna porody to pozniej fajnie jak lista bedzie aktualizowana i bedzie np.
    Przy niku naszym wlasnie , ze chlopiec/ dziewczynka .
    Na kiedy byl termin a kiedy sie urodzilo , w jakim tygodniu i dniu czy cc czy ss . Takie info nawet dla nas spoko przy rozmowach bedzie . Nie trzeba bedzie sie pytac po stokroc :) ale to z czasem hehe

Camilla33 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dane dziecka podeśle później, bo dalek nie wiem kto tam w brzuchu siedzi.

Ja nie używałam pościeli, tylko śpiworka. Poduszki do tej pory nie używam, poza okresem ćwiczeń na brzuchu, gdy dzieciom zdarzało się przywalić nosem w podłoże i podkładam coś by mata była jeszcze bardziej miękka. Przy drugim wykorzystywałam kokon z cienkim materacem.

JustiJusti lubi tę wiadomość

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • aprill Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill
    Dziewczynka
    6.02.2020
    1 ciąża

Imię podam jak już w końcu wybierzemy 😉

km5svcqgdjp9orqj.png
    20.05.2019 - FET blastka 5.1.2 - beta: 9dpt 62,5; 11dpt 152; 13dpt 396; 16dpt 1237; 22dpt 8563
    został 1 ❄️4.2.2
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja mam pytanko któraś będzie miała podany zastrzyk z immonoglobuliny?
    Bo ja dziś miałam wizytę na NFZ ii po 'wykloceniu'sie wypisał mi skierowanie na szpital.. Żeby się zgłosić przed 30tc ii oni mnie na jeden dzień przyjemna ii mi podadzą.. Hmm
    U Was też tak?

Bo szczerze powiedziawszy nee uśmiecha mi się spędzić dnia w szpitalu.. Znając moje szczęście znajdą jeszcze powód żeby trzymać mnie dłużej..

Zobaczę jeszcze co mi powie mój prywatny lekarz..

Bo w poprzedniej ciąży.. Dostałam receptę ii musiałam zapłacić ii mi pielęgniarka środowiskowa podobała.. (tylko no wytyczne się zmieniły ii teraz jest refundowany..)

. Raga . lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten zastrzyk to każdy musi dostać? Po od on jest?

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguski
    Oj ja pierwszy raz słyszę o takim zastrzyku
    A na co to j po co ?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie zastrzyk jak jest niezgodnosc krwi ???

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Dobra dziewczyny mamy to 😋 Administrator wreszcie ogarnął sprawę ze zmianą autora wątku. Moja propozycja. Na liście umieszczamy:
    -nick
    -date porodu
    -która ciąża
    Może być?
    Jeśli tak niech każda z Was w poście wpisze tylko te dane, będzie mi łatwiej zrobić listę.
    Zulka
    Dziewczynka
    Alicja
    19.02.20
    1 ciąża

• zulka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam w poniedziałek na kolejnym połówkowych i jestem trochę zmartwiona. Tydzień wcześniej byłam u swojego lekarza i wszystko było w porządku. Teraz tak naprawdę poszłam przez mojego męża bo wczoraj zamowilismy mebelki i on sobie wybrał z motywem księżniczki. Kupa kasy i pomyślałam a co będzie jak z Alicji zrobi się nagle chłopak . Więc postanowiłam że jednak pójdę na to połówkowe żeby potwierdzić jeszcze raz płeć no i badanie było na NFZ. Alicja zostaje Alicją ale lekarka robiła bardzo dokładnie to usg i dopatrzył się miedniczek nerkowych na granicy normy i oczywiście za 3 tyg do sprawdzenia czy się nie powiększają. Ale podobno tak często bywa i potem jest wszystko ok. Zmartwilo mnie jednak to że mała przez tydzień nic nie przybrała. Waga tą samą. Wiem ze wystarczy milimetr i cały wymiar się zmieni ale wystraszyłem się. Boję sie że to hipotrifia. We wtorek mam wizytę u mojego lekarza więc muszę mu to powiedzieć. Mam nadzieję że to tylko zakres błędu pomiaru i mała dobrze przybiera na wadze chociaż w siatce centylowej była na samym dole ale w normie jeszcze .

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Dziewczyny byłam w poniedziałek na kolejnym połówkowych i jestem trochę zmartwiona. Tydzień wcześniej byłam u swojego lekarza i wszystko było w porządku. Teraz tak naprawdę poszłam przez mojego męża bo wczoraj zamowilismy mebelki i on sobie wybrał z motywem księżniczki. Kupa kasy i pomyślałam a co będzie jak z Alicji zrobi się nagle chłopak . Więc postanowiłam że jednak pójdę na to połówkowe żeby potwierdzić jeszcze raz płeć no i badanie było na NFZ. Alicja zostaje Alicją ale lekarka robiła bardzo dokładnie to usg i dopatrzył się miedniczek nerkowych na granicy normy i oczywiście za 3 tyg do sprawdzenia czy się nie powiększają. Ale podobno tak często bywa i potem jest wszystko ok. Zmartwilo mnie jednak to że mała przez tydzień nic nie przybrała. Waga tą samą. Wiem ze wystarczy milimetr i cały wymiar się zmieni ale wystraszyłem się. Boję sie że to hipotrifia. We wtorek mam wizytę u mojego lekarza więc muszę mu to powiedzieć. Mam nadzieję że to tylko zakres błędu pomiaru i mała dobrze przybiera na wadze chociaż w siatce centylowej była na samym dole ale w normie jeszcze .
    Spokojnie. Pomiar ma spory margines błędu, nis martw się wagą. Co do miedniczek, mi towarzyszą całe życie powiększone i to dość mocno, starszy synek też ma, chociaż ostatnie usg wyszli w granicy normy, młodszy też już ma to samo stwierdzone. W wiekszosci wypadków sytuacja normuje się do 3 roku życia.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak bo ja mam ujemne krew Aa mąż dodatnia.. Wiec chodzi o konflikt
    Wiec chodzi o 'zabezpieczenie sie' na kolejna ciążę.. Bo jakby teraz doszło do jakiegoś krwawienia itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 20:02

4018d16ae9.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki to jedna podstawowa sprawa. Noworodek i niemowlę albo ma mieć łóżeczko ustawione pod odpowiednim kątem albo byc ułożone na poduszce klin. Jest gigantycznym błędem kladzenia malucha na płasko, bez kąta nachylenia, no chyba że ktoś czeka na zachlysniecie się.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:

Co do wagi to się nee martw.. Bo tak jak napisałaś wystarczy źle coś uchwycić ii już wychodzi coś innego..
    Najważniejsze, że jesteście pod kontrola ii lekarka wychwycila to..

zulka lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do listy, czy nie pogniewacie się jeśli nie będę wpisywać ciąż utraconych? Nie żeby były mniej ważne bo nie są, ale żeby nie wprowadzać zamieszkania która z nas ile pociech ma w domu. Dobrze?

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    No tak bo ja mam ujemne krew Aa mąż dodatnia..
    Wiec chodzi o 'zabezpieczenie sie' na kolejna ciążę.. Bo jakby teraz doszło do jakiegoś krwawienia itd
    Ah to ja i D mamy ujemna krew dlatego nic nie dostawałam ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 289 290 291 292 293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ