LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ah więc to o to chodzi z tym zastrzykiem. To u mnie nie jest chyba potrzebny, bo mam Rh+. W ogóle mam już zrobione jedno badanie na grupę krwi ale nie potwierdzone. Muszę się przejechać do centrum krwiodawstwa i wyrobić krew kartę, bo coś czytałam, że jako honorowy dawca mam ja za drobną opłatą lub za darmo.
Trzymajcie dziewczyny kciuki, dzisiaj jedziemy na połówkowe, ale się cieszęannkaa, Camilla33, ss25, zulka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
O matko! jak Wy szybko tu piszecie. Albo ja nie nadarzam jeszcze 4 dni robocze i zwolnienie, więc będę miała czas na forum
Darrika, Dariah lubią tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
nick nieaktualnyBożenka wrote:Dziewczyny, bo ja nie chcę, aby moje dziecko spało pod kołderką, chcemy kupić śpiworek i rożek (zobaczymy co bardziej będzie odpowiadało dziecku). I czy w takim razie jest sens kupować pościel? Bo wiadomo, że na poduszce taki maluch też nie będzie spał.
Moja córka od urodzenia spała pod pościelą ale to kwestia indywidualna. Poduszka klin jest bardzo polecana nawet ze względu żeby dziecko oddychało nosem a nie buźka -
nick nieaktualny
-
Linka90 wrote:Ehh ja po glukozie, i ku zaskoczeniu muszę zgłosić się do diabetologa 🤔
Na czczo i po 2h wynik mieści się w normie ale niestety ten po 1h lekko wykracza poza normę 😞
Przeraża mnie wizja diety i regularnych posiłków 😅
Jak wyglada to u Was?
Linka a jakie wyniki wyszły po godzinie i dwóch ? -
Edith wrote:Raga, jakbyś jednak kupowała szczepionkę we własnym zakresie, to koniecznie podzwoń po różnych aptekach, bo różnica w cenie może być znaczna. Dostępność możesz sprawdzić na kto ma lek, tam są też numery telefonów do aptek.
Dzieki Edith ! Oczywiście, że sprawdzę
A ile Ty płaciłaś za swoją ? -
Fruzia85 wrote:Dziewczyny popytajcie o opcje podania na oddziale to będzie za free. To dosyć droga szczepionka a należy się za darmo. Lepiej coś Maluchom kupić
Należy się, ale jeśli będzie wypisana od lekarza z NFZ'u.
Zapytać oczywiście warto - bo a nóż trafi się na kogoś życzliwego kto nie będzie robił zbędnych problemów i zrobią za free. (choć aż tak pozytywnie nie myślę ) -
ppieguskaa wrote:Aa u mnie dziś 100dni zostało do rozwiązania
Zleciało prawda ? ?
Zobaczcie już mamy połowę października. Zaraz listopad, który mi osobiście co roku się dłuży....a grudzień zleci nam w mgnieniu oka, bo święta, bo klimat się udziela, później sylwester... I od stycznia z górki !Dariah, Edith, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Dzieki Edith ! Oczywiście, że sprawdzę
A ile Ty płaciłaś za swoją ?
. Raga ., JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Ja nawet nie mam możliwości podejść do lekarza na NFZ, bo rano nie ma kto zająć się dzieckiem. Już nie mówię o kilku godzinach na oddziale. Mąż musiałby brać urlop. Ale zaoszczędziliśmy na badanych prenatalnych, bo miałam darmowe z racji wieku, więc w tym kontekście ta kwota to już nie tak wiele.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 11:30
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Poczekajcie,bo chyba nie jarzę do końca; jak mam Rh+ to nie potrzebuję zastrzyku z immunoglobulin? A jak nie znam grupy krwi męża?(serio nie zna, a ja już nie mam siły go o to męczyć;dorosły jest,niech się ogarnie 😀)42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Poczekajcie,bo chyba nie jarzę do końca; jak mam Rh+ to nie potrzebuję zastrzyku z immunoglobulin? A jak nie znam grupy krwi męża?(serio nie zna, a ja już nie mam siły go o to męczyć;dorosły jest,niech się ogarnie 😀)
Musicie poznać grupę krwi męża.
ZakręconaOna lubi tę wiadomość