LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Kochane, ja przeziębiona na maksa 🤒.Macie jakieś skuteczne sposoby na katar?
Na katar moz3sz krople do nosa sobie kupic smialo ale musisz poczytac jakie bo np. W ciazy z vicksa mozna uzywac ale ... tylko aloesowe zadne inne sie nie nadaja . Ja uzywam na niezyt zatokowy te krople w takie dni jak teraz gdy kaloryfery dzialac zaczynaja czasem . Niestety mam of lat problem i na okres ciazy ratuje sie tym i kroplami sulfinarol ktore mi ginekolog polecil a i przepisywal w ciazy z synem pierwszym . Musisz poczytac dokladnie ale takto ogolnie specjalnego naturalnie specyfiku na katar chyba nie maemdar lubi tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Ja tam chodzę cały czas w spódnicach lub sukienkacg ew. rano na szybko do przedszkola na rower to dresy
Nienawidzę dżinsów ! mam tylko jedną parę i teraz mój tyłek i tak w nie nie wejdzie. Raga . lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja ostatnio wywaliłam praktycznie wszystkie stare jeansy, zostawilam tylko jedna parę :p
A co do rajstop z lidla, to są takie fajne grubsze na zimę więc polecam :p. Raga . lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
aprill wrote:Ja też zawsze tak myślałam że chodzić z brzuchem w lato bym nie chciała, ale teraz chyba zmienię zdanie, ze względu na problem z kurtką na jesień i zimę w ogóle nie wiem gdzie szukać!
Dziewczyny też macie taki problem? Akurat największy brzuch będzie zimą i bez ciepłej kurtki się nie obejdzie -
A ja z kolei chodzę tylko w spodniach (po domu dresowe) i mam mega problem z kupnem ciążowych dżinsów (bo nie mogą być rurki a wszędzie tylko takie). Udało mi się do tej pory kupić jedne jedyne spodnie ciążowe ale materiałowe a potrzebuje na zmianę i na zimę jakieś dżinsy... Ehh same problemy - kurtka, spodnie a jeszcze nie wiem czy nie będę musiała kupić butów na zimę bo te które mam są wiązane cholerka...
-
Ja po wizycie
537 g dziecia
Od wtorku przybrał 57 g - ale inny sprzęt wiec ciężko porównywać
Myśle ze rośnie dobrze bo cały czas wg usg 17.02 i ten termin utrzymujemyZakręconaOna, Linka90, Dafka, ppieguskaa, Darrika, Camilla33, Bożenka, Edith, ss25, JustiJusti, KasiaM, annkaa lubią tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Dariah wrote:Ja po wizycie
537 g dziecia
Od wtorku przybrał 57 g - ale inny sprzęt wiec ciężko porównywać
Myśle ze rośnie dobrze bo cały czas wg usg 17.02 i ten termin utrzymujemy -
Ja tez nosze same spodnie , zawsze od zawsze . Sukienke na sobie mialam okazyjnie jakies wesele cos badz w wakacje ze dwa razy w zyciu kocham spodnie szczegolnie jeansy wlasnie ale mega ciezko mi znalezc ciazowe porzadne bo w nogawkach sa zbyt szerokie ja musze miec super slim rurki hahaha .
Aaaa apropos , szukam leginsow takich z grubego materialu cieplych . Polecacie cos ? Mialam takie swietne z wysokim stanem z guma i w ciazy z synem chodzilam w nich poz iej wypueprzylam bo mi sie podarla guma cala i za Boga Ojca nie pamietam gdzie kupowalam -
My po wizycie. Będzie chłopak. Dzisiejszy dzień był mega wyczerpujący psychicznie. Wygląda, że anatomicznie wszystko jest ok, choć młody, tj starsza, ma white spota. Szacowana waga 396g (jest minimalnie mniejsze niż by wynikało z wieku (u starszej było podobnie, więc się nie stresuje, bo w ostatnim trymestrze mocno podgoniła.
Jeśli chodzi o kurtki zimowe to polecam zakup takiej z panelem na ciąże i później do noszenia dziecka. Bardzo mi ułatwiła spacery, zwłaszcza że miała możliwość wpięcia panelu z przodu i z tylu. Po wypięcia panelu zostaje normalna kurtka nieciążowaCamilla33, ss25, Dafka, gusiaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAguuu wrote:Aguuu
Dziewczynka Zofia
Termin na 5.02
Ciąża druga, pierwsza poroniona
Dziewczyny gdzie wyczytalyscie o tych klinach itd? Ja już różne artykuły i dziś nawet na szkole rodzenia babka mówiła żeby nic nie było w łóżeczku bez poduszki i kołderki a co dopiero jakieś ochraniacze itd. więc już nic nie wiem. I tak że znajomych co mają dziecko a trochę ich jest to nikt nic takiego nie mówił, nie stosował, więc muszę jeszcze poczytać, że aż tak sprzeczne informacje.
Neurolog, neurologopeda, kardiolog polecają klin -
Heeej 😘!
Jeśli znajdzie się jeszcze miejsce na liście to chętnie się tam wciśniemy 🤭 - powracamy po dłuuuższej nieobecności - cieszę się, że dalej prężnie piszecie ☺️
Scintilla
Chłopak
Bartosz
11.02.2020
3 ciąża (córka 2015)Edith, Camilla33, ZakręconaOna, Darrika, annkaa lubią tę wiadomość
-
aprill wrote:A ja z kolei chodzę tylko w spodniach (po domu dresowe) i mam mega problem z kupnem ciążowych dżinsów (bo nie mogą być rurki a wszędzie tylko takie). Udało mi się do tej pory kupić jedne jedyne spodnie ciążowe ale materiałowe a potrzebuje na zmianę i na zimę jakieś dżinsy... Ehh same problemy - kurtka, spodnie a jeszcze nie wiem czy nie będę musiała kupić butów na zimę bo te które mam są wiązane cholerka...
Ja spodnie kupiłam na olx. Zarówno rurki jak i szersze. Jest tego sporo za niewielkie pieniądze. Kurtkę na zime i płaszczyk na teraz też odkupiłam na olx. Za oba zapłaciłam 100 zł. Szkoda mi na jeden raz wyrzucać kasę. -
emdar wrote:Kochane, ja przeziębiona na maksa 🤒.Macie jakieś skuteczne sposoby na katar?
Co do kurtki na zimę, ja z 2 lata temu kupiłam na necie zimówkę oversize(moja przyjaciółka kupiła taką samą bo bardzo jej się spodobała, tylko ona inny kolor;znudziły nam się już te kolory jakie mamy, i w tym roku robimy zamianę ). Planuję w niej prześmigać całą zimę,mam tylko nadzieję że mnie jakoś nie wywali z brzuchem mega(teraz to mam tyle co nic, i niecałe 3 kg tylko do przodu, więc szanse niby teoretycznie są).
Mnie pomaga woda morska w spray-u. Marimer izotoniczny. Robię sobie jeszcze herbatki rozgrzewające z miodem, imbirem, cytryną/pigwą i gożdzikiem.emdar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny. Może to dość prywatne pytanie ale ile z Was ma tą ciąże z IVF lub IUI? Tak się kiedyś zastanawiałam ile dziewczyn miało taki problem jak ja i jakiej płci dzieciaczki częściej się rodzą przy ciąży wspomaganej .
-
JustiJusti wrote:Ja spodnie kupiłam na olx. Zarówno rurki jak i szersze. Jest tego sporo za niewielkie pieniądze. Kurtkę na zime i płaszczyk na teraz też odkupiłam na olx. Za oba zapłaciłam 100 zł. Szkoda mi na jeden raz wyrzucać kasę.
Poza tym ja mam jakiś hmm problem, nie lubię ogólnie używanych rzeczy, to była jedna jedyna używana rzecz na jaką się skusiłam... -
JustiJusti wrote:Dziewczyny. Może to dość prywatne pytanie ale ile z Was ma tą ciąże z IVF lub IUI? Tak się kiedyś zastanawiałam ile dziewczyn miało taki problem jak ja i jakiej płci dzieciaczki częściej się rodzą przy ciąży wspomaganej .