X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 18 października 2019, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah piękny brzuszek 💜💙
    Rosną te nasze dzieciaki ☺ sama tak patrzę i nie wiem kiedy ten moj brzuszek tak urusł☺
    No i waga jakoś ostatnio zaczęła rosnąć szybciej😁😓😦
    Leci ten czas tak szybko że ledwo się obejrzymy A będziemy na końcówce..
    Miłego dnia dziewczyny😊🌞

Darrika, KasiaM, Edith, . Raga ., JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to ja mam malutki ten brzuszek swój :D za dwa dni będzie skończony 23 tydzień, a jak ubiorę trochę luzniejszy ciuch to nie widać żebym była w ciąży :p

Na wadze też zaledwie 4.2 kg do przodu, ale nie mówię hop, bo mogę się zaraz zdziwić 🤣

A od wczoraj faktycznie w Lidlu znowu są rzeczy dla mam i maluchów, spróbuje upolować te rajstopy, bo w sklepie online mi się nie udało, bo nie była na magazynie :/

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 7 kg na plusie !! ;)
    Glooooownie brzuch, potem cycki i uda ;)

Edit
    Właśnie sprawdziłam i z córka na tym etapie miałam 6 kg na plusie ;)
    Z tym ze z nią w ciąży przez pierwszym 2 miesiące nie schodziłam z kibelka....;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 09:04

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z Was boryka się z bardzo niskim ciśnieniem? Ja sobie z tym radzicie? Jakie podejście do tego ma lekarz prowadzący?
    Moje ciśnienie po małej kawie to 86/53. Bez kawy 80/49. Do tego puls 90-100.Jutro mam wizytę, mam nadzieję, że to marne ciśnienie nie wpływa negatywnie na dziecko.Dajcie znać jeśli problem też Was dotyczy.Miłego dnia :)

• Dafka Ekspertka

Wysłany: 18 października 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam 7 na plusie ale obawiam się ze do końca 2 trymestru to będzie 10 jak nic😓 Po cichu liczę że później wzrost wagi trochę zwolni ☺
    Może też wybiorę się pozniej do Lidla tylko obawiam się ze już pewnie nie uda mi się nic upolować 😏

Dariah lubi tę wiadomość

16ud3e3kk2d2d97e.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah piękny masz ten brzuszek, taki okraglutki ☺️
    Ja na plusie mam ok. 8,5 kg, ale z karty ciąży wynika, że 4kg, bo zakładaną miałam dopiero w lipcu, a najwięcej przytyłam na początku 😂

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah ale pokazny swietny brzuszek , jakbys typowo pileczke polknela . Sliczny ;)
    Ja bez zmiam wiekszych brzuch , luzniejsza ciut vluzka i nie widsc nic a nic . Urosl mi tylek , uda i piersi . Brzuch mega deliaktnie .

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio przyszły do mnie pieluchy tetrowe i flanelowe, które zamawiałam przez allegro od sprzedawcy Swiat____Dziecka, którego któraś z was polecała i muszę przyznać, że jestem mega pozytywnnie zaskoczona 😀😀 piękne wzory i materiał dobrej jakości.

Darrika, Foto_Anna, Dariah, Dafka lubią tę wiadomość

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ostatnio przyszły do mnie pieluchy tetrowe i flanelowe, które zamawiałam przez allegro od sprzedawcy Swiat____Dziecka, którego któraś z was polecała i muszę przyznać, że jestem mega pozytywnnie zaskoczona 😀😀 piękne wzory i materiał dobrej jakości.

To super wieści, bo ja też od nich będę sporo brać, bardzo mi się też tam podobają te wanienki stojące z przewijakami :)

Bożenka lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na plusie 4,5kg ale brzuchol już pokaźny jest. No i ja do tego mam duży tyłek także bokiem wyglądam nie zbyt 🙊🙈🙈

Bożenka Też zamówiłam od nich właśnie pieluchy wzięłam po 4szt na próbę żeby sprawdź czy są dobre i się pozytywnie zaskoczyłam.

Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było, witajcie Kochane Lutówki :)

Ilość postów i stron rośnie adekwatnie do naszych brzuchów! :D

Właśnie - brzuchów, dziś wagą wskoczyłam ponad wykres przyrostu wagi sugerowany przez Belly...

Październik to też zazwyczaj ciężarówek na naszym etapie czas glukozy - przedwczoraj miałam test obciążenia i nie jestem dumna z wyniku:
    na czczo - 76
    po 1h - 120
    po 2h - 142 (po 2 h wzrosło zamiast maleć i o 2 jednostki przekracza normę).

We wtorek wizyta i wtedy się dowiem, czy mam się pożegnać z ukochanymi słodyczami przywitać dietę.

Miłego dnia, piękna pogoda dziś, dobrze, że nie musimy znosić 30-stopniowym upałów w drugiej połowie ciąży, prawda? :D <3

. Raga ., Dafka, Bożenka lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    Dawno mnie tu nie było, witajcie Kochane Lutówki :)

Ilość postów i stron rośnie adekwatnie do naszych brzuchów! :D

Właśnie - brzuchów, dziś wagą wskoczyłam ponad wykres przyrostu wagi sugerowany przez Belly...

Październik to też zazwyczaj ciężarówek na naszym etapie czas glukozy - przedwczoraj miałam test obciążenia i nie jestem dumna z wyniku:
    na czczo - 76
    po 1h - 120
    po 2h - 142 (po 2 h wzrosło zamiast maleć i o 2 jednostki przekracza normę).

We wtorek wizyta i wtedy się dowiem, czy mam się pożegnać z ukochanymi słodyczami przywitać dietę.

Miłego dnia, piękna pogoda dziś, dobrze, że nie musimy znosić 30-stopniowym upałów w drugiej połowie ciąży, prawda? :D <3

Ania to delikatnie przekroczenie nie ma się co martwić mocno :)
    Myslę, że lekkie zmiany w diecie i będzie dobrze :)

Ojjj ja się ogromnie cieszę - zawsze mówiłam, że nie chciałabym chodzić z brzuchem w lato ;) i co roku jak są upalne dni i widzę kobiety w zaawansowanej ciąży to współczuje im ogromnie.

Foto_Anna lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria - pięknie rośniecie :) śliczny ciążowy brzuszek.

Ja nie mam się czym chwalić....haha chyba, że dużym tyłkiem i wielkimi udami, bo tam idą mi te kilogramy.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Ania to delikatnie przekroczenie nie ma się co martwić mocno :)
    Myslę, że lekkie zmiany w diecie i będzie dobrze :)

Ojjj ja się ogromnie cieszę - zawsze mówiłam, że nie chciałabym chodzić z brzuchem w lato ;) i co roku jak są upalne dni i widzę kobiety w zaawansowanej ciąży to współczuje im ogromnie.

Mam nadzieję!
    Ale dziwny to wynik, gdy po 2h wynik wyższy niż po 1h...

Myślałam, że pomylili kolejność w laboratorium :D

Też uważam, że latem byłoby nam ciężko...
    Cieszmy się, że mamy do dyspozycji rześkie spacery :)

annkaa lubi tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

• Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Czy widać mój suwaczek?
    (ja go nie widzę, widzę tylko "złamany" mały obrazek)

zem3anlikdzagrk5.png

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna wrote:
    PS. Czy widać mój suwaczek?
    (ja go nie widzę, widzę tylko "złamany" mały obrazek)

Ja niestety nie widzę.

l22nqps6d3q4as05.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Zglaszam blad w pierwszej stronie ;)
    Ja mam tp na 5 nie 7 lutego ;)
    Listę mam prawie gotowa, dziś wieczorem bądź pod osłoną nocy hehe umieszczę, wczoraj mąż o 20 wygonil mnie spać bo słabo się czułam.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    Aguuu
    Dziewczynka Zofia
    Termin na 5.02
    Ciąża druga, pierwsza poroniona

Dziewczyny gdzie wyczytalyscie o tych klinach itd? Ja już różne artykuły i dziś nawet na szkole rodzenia babka mówiła żeby nic nie było w łóżeczku bez poduszki i kołderki a co dopiero jakieś ochraniacze itd. więc już nic nie wiem. I tak że znajomych co mają dziecko a trochę ich jest to nikt nic takiego nie mówił, nie stosował, więc muszę jeszcze poczytać, że aż tak sprzeczne informacje.
    Jeśli przez cały dzień nie możesz odkładać dziecka po posiłku do łóżeczka które ma regulowany kąt nachylenia, albo jego konstrukcja nie pozwala na położenie czegoś pod nogi łóżeczka to stosujesz poduszkę klin. Na szkołach rodzenia i w necie piszą o zwykłej poduszce w której dziecko może zatopić twarz co jest niebezpieczne. Rodzice z opiekunowie którzy układają dziecko płasko w sensie bez kąta nachylenia igraja z losem, zachlysniecie jest bardzo niebezpieczne, już nie wspominając o konsekwencjach gdzie płyn dostaje się do płuc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 11:12

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Kliny, podnoszenie łóżeczek itp stosuje się przy dużych ulewaniach. Ale wcale nie muszą wystąpić. Wg rekomendacji najbezpieczniejsze jest spanie na płasko. Ja (mimo częstych wymiotów starszej) ich nie stosowałam, bo nie podobała mi się pozycja dziecka i wkurzało mnie że się zsuwało. U nas lepiej sprawdzała się chusta czy spacer w foteliku. A jak już załapałam że dziecko ma nietolerancję pokarmową, to odpowiednia dieta rozwiązała problem.

Dla mnie szczególnie przy dzieciach ulewających, mega ważna jest znajomość zasad pierwszej pomocy w przypadku zachłyśnięcia, zadławienia itp. Po kilku takich akcjach, robi się to automatycznie, prawie przez sen.
    Zdecydowana większość dzieci ulewa, co wynika z klasztujacego się układu pokarmowego. I nikt Nie zgadnie czy do zachlysniecia wystarczy małe ulanie czy wystapi u dziecka które wręcz chlusta. Dziecko nie zsuwa się i leży w odpowiedniej pozycji gdy kąt nachylenia nie przekracza 30°. Doskonale wszelkie wątpliwości rozwieje douczony lekarz czy fizjoterapeuta A nawet pielęgniarka.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • JustiJusti Autorytet

Wysłany: 18 października 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Salami nie mozna w ciazy jesc ? Pierwsze slysze , jem ze smakiem od poczatku :)
    Sery plesniowe nie mozna jesc tych z niebieska i zielona plesnia , mozna jesc z mleka pasteryzowanego . :) osobiscie uwazam , ze jak taka rybke zagrzejesz wedzona na zimno i osiagnie dana temperature to bedzie ok ale to dosc wysokie sa one . Serow plesniowych w sosach bym nie ruszala tych co wymienilam ale te co wolno z pasteryzowanego mleka owszem . Wczoraj akurat jadlam :) ale bez sosu hehe .
    W uk nawet polozna mi w pierwszej ciazy zakazala pasztetu jesc hahahahaha rozbawilo mnoe to
    Mnie gin powiedziała, że ser pleśniowy mogę jeśc raz w tygodniu. I żebym nie piła naparów z liści malin ani hibiskusa ponieważ powodują skurcze macicy. Na stronie doczytałam jeszcze, że o dziwo działa podobnie olej z liści wiesiołka. Dodatkowo, co mnie zdziwiło jedzenie ananasa, który zawiera enzym bromelainę, wzmaga skurcze macicy.

c3ce1eb6ff.png

pierwsze dziecko - synuś

początek starań 07.2013

3 IUI (12.2016, 04.2017, 05.2017) :(

punkcja 06.2018, transfer ET 06.2018 :(

transfer FET 05.2019 ❤️❤️❤️
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ