LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dariah piękny brzuszek 💜💙
Rosną te nasze dzieciaki ☺ sama tak patrzę i nie wiem kiedy ten moj brzuszek tak urusł☺
No i waga jakoś ostatnio zaczęła rosnąć szybciej😁😓😦
Leci ten czas tak szybko że ledwo się obejrzymy A będziemy na końcówce..
Miłego dnia dziewczyny😊🌞Darrika, KasiaM, Edith, . Raga ., JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
Kurczę to ja mam malutki ten brzuszek swój za dwa dni będzie skończony 23 tydzień, a jak ubiorę trochę luzniejszy ciuch to nie widać żebym była w ciąży :p
Na wadze też zaledwie 4.2 kg do przodu, ale nie mówię hop, bo mogę się zaraz zdziwić 🤣
A od wczoraj faktycznie w Lidlu znowu są rzeczy dla mam i maluchów, spróbuje upolować te rajstopy, bo w sklepie online mi się nie udało, bo nie była na magazynie33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
U mnie już 7 kg na plusie !!
Glooooownie brzuch, potem cycki i uda
Edit
Właśnie sprawdziłam i z córka na tym etapie miałam 6 kg na plusie
Z tym ze z nią w ciąży przez pierwszym 2 miesiące nie schodziłam z kibelka....Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 09:04
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyHej. Czy któraś z Was boryka się z bardzo niskim ciśnieniem? Ja sobie z tym radzicie? Jakie podejście do tego ma lekarz prowadzący?
Moje ciśnienie po małej kawie to 86/53. Bez kawy 80/49. Do tego puls 90-100.Jutro mam wizytę, mam nadzieję, że to marne ciśnienie nie wpływa negatywnie na dziecko.Dajcie znać jeśli problem też Was dotyczy.Miłego dnia
-
Też mam 7 na plusie ale obawiam się ze do końca 2 trymestru to będzie 10 jak nic😓 Po cichu liczę że później wzrost wagi trochę zwolni ☺
Może też wybiorę się pozniej do Lidla tylko obawiam się ze już pewnie nie uda mi się nic upolować 😏Dariah lubi tę wiadomość
-
Dariah ale pokazny swietny brzuszek , jakbys typowo pileczke polknela . Sliczny
Ja bez zmiam wiekszych brzuch , luzniejsza ciut vluzka i nie widsc nic a nic . Urosl mi tylek , uda i piersi . Brzuch mega deliaktnie .. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ostatnio przyszły do mnie pieluchy tetrowe i flanelowe, które zamawiałam przez allegro od sprzedawcy Swiat____Dziecka, którego któraś z was polecała i muszę przyznać, że jestem mega pozytywnnie zaskoczona 😀😀 piękne wzory i materiał dobrej jakości.
Darrika, Foto_Anna, Dariah, Dafka lubią tę wiadomość
-
Bożenka wrote:Ostatnio przyszły do mnie pieluchy tetrowe i flanelowe, które zamawiałam przez allegro od sprzedawcy Swiat____Dziecka, którego któraś z was polecała i muszę przyznać, że jestem mega pozytywnnie zaskoczona 😀😀 piękne wzory i materiał dobrej jakości.
To super wieści, bo ja też od nich będę sporo brać, bardzo mi się też tam podobają te wanienki stojące z przewijakamiBożenka lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja na plusie 4,5kg ale brzuchol już pokaźny jest. No i ja do tego mam duży tyłek także bokiem wyglądam nie zbyt 🙊🙈🙈
Bożenka Też zamówiłam od nich właśnie pieluchy wzięłam po 4szt na próbę żeby sprawdź czy są dobre i się pozytywnie zaskoczyłam.Bożenka, annkaa lubią tę wiadomość
-
Dawno mnie tu nie było, witajcie Kochane Lutówki
Ilość postów i stron rośnie adekwatnie do naszych brzuchów!
Właśnie - brzuchów, dziś wagą wskoczyłam ponad wykres przyrostu wagi sugerowany przez Belly...
Październik to też zazwyczaj ciężarówek na naszym etapie czas glukozy - przedwczoraj miałam test obciążenia i nie jestem dumna z wyniku:
na czczo - 76
po 1h - 120
po 2h - 142 (po 2 h wzrosło zamiast maleć i o 2 jednostki przekracza normę).
We wtorek wizyta i wtedy się dowiem, czy mam się pożegnać z ukochanymi słodyczami przywitać dietę.
Miłego dnia, piękna pogoda dziś, dobrze, że nie musimy znosić 30-stopniowym upałów w drugiej połowie ciąży, prawda?
. Raga ., Dafka, Bożenka lubią tę wiadomość
-
Foto_Anna wrote:Dawno mnie tu nie było, witajcie Kochane Lutówki
Ilość postów i stron rośnie adekwatnie do naszych brzuchów!
Właśnie - brzuchów, dziś wagą wskoczyłam ponad wykres przyrostu wagi sugerowany przez Belly...
Październik to też zazwyczaj ciężarówek na naszym etapie czas glukozy - przedwczoraj miałam test obciążenia i nie jestem dumna z wyniku:
na czczo - 76
po 1h - 120
po 2h - 142 (po 2 h wzrosło zamiast maleć i o 2 jednostki przekracza normę).
We wtorek wizyta i wtedy się dowiem, czy mam się pożegnać z ukochanymi słodyczami przywitać dietę.
Miłego dnia, piękna pogoda dziś, dobrze, że nie musimy znosić 30-stopniowym upałów w drugiej połowie ciąży, prawda?
Ania to delikatnie przekroczenie nie ma się co martwić mocno
Myslę, że lekkie zmiany w diecie i będzie dobrze
Ojjj ja się ogromnie cieszę - zawsze mówiłam, że nie chciałabym chodzić z brzuchem w lato i co roku jak są upalne dni i widzę kobiety w zaawansowanej ciąży to współczuje im ogromnie.Foto_Anna lubi tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Ania to delikatnie przekroczenie nie ma się co martwić mocno
Myslę, że lekkie zmiany w diecie i będzie dobrze
Ojjj ja się ogromnie cieszę - zawsze mówiłam, że nie chciałabym chodzić z brzuchem w lato i co roku jak są upalne dni i widzę kobiety w zaawansowanej ciąży to współczuje im ogromnie.
Mam nadzieję!
Ale dziwny to wynik, gdy po 2h wynik wyższy niż po 1h...
Myślałam, że pomylili kolejność w laboratorium
Też uważam, że latem byłoby nam ciężko...
Cieszmy się, że mamy do dyspozycji rześkie spaceryannkaa lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Zglaszam blad w pierwszej stronie
Ja mam tp na 5 nie 7 lutegoZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Aguuu wrote:Aguuu
Dziewczynka Zofia
Termin na 5.02
Ciąża druga, pierwsza poroniona
Dziewczyny gdzie wyczytalyscie o tych klinach itd? Ja już różne artykuły i dziś nawet na szkole rodzenia babka mówiła żeby nic nie było w łóżeczku bez poduszki i kołderki a co dopiero jakieś ochraniacze itd. więc już nic nie wiem. I tak że znajomych co mają dziecko a trochę ich jest to nikt nic takiego nie mówił, nie stosował, więc muszę jeszcze poczytać, że aż tak sprzeczne informacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2019, 11:12
-
Mama_po_przejściach wrote:Kliny, podnoszenie łóżeczek itp stosuje się przy dużych ulewaniach. Ale wcale nie muszą wystąpić. Wg rekomendacji najbezpieczniejsze jest spanie na płasko. Ja (mimo częstych wymiotów starszej) ich nie stosowałam, bo nie podobała mi się pozycja dziecka i wkurzało mnie że się zsuwało. U nas lepiej sprawdzała się chusta czy spacer w foteliku. A jak już załapałam że dziecko ma nietolerancję pokarmową, to odpowiednia dieta rozwiązała problem.
Dla mnie szczególnie przy dzieciach ulewających, mega ważna jest znajomość zasad pierwszej pomocy w przypadku zachłyśnięcia, zadławienia itp. Po kilku takich akcjach, robi się to automatycznie, prawie przez sen. -
ZakręconaOna wrote:Salami nie mozna w ciazy jesc ? Pierwsze slysze , jem ze smakiem od poczatku
Sery plesniowe nie mozna jesc tych z niebieska i zielona plesnia , mozna jesc z mleka pasteryzowanego . osobiscie uwazam , ze jak taka rybke zagrzejesz wedzona na zimno i osiagnie dana temperature to bedzie ok ale to dosc wysokie sa one . Serow plesniowych w sosach bym nie ruszala tych co wymienilam ale te co wolno z pasteryzowanego mleka owszem . Wczoraj akurat jadlam ale bez sosu hehe .
W uk nawet polozna mi w pierwszej ciazy zakazala pasztetu jesc hahahahaha rozbawilo mnoe to
ZakręconaOna lubi tę wiadomość