LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, lepiej politykę zostawmy w spokoju i tu cieszmy się naszymi małymi szczęściami
Ja właśnie czekam aż się pranie skończy, potem popakuje trochę książek do kartonów, później pojadę na budowę pomoc mężowi i myślę, że przy okazji pójdziemy sobie na spacerek do lasu, dzisiaj piękna pogodaFoto_Anna lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
A mi jak oczy o 5.50 sie otworzy to juz nie chciały zasnąć 😦
Niby powinno sie spać na lewym boku, a u mnie jak zwykle odwrotnie i lepiej mi się śpi na prawym.
Jutro rano idziemy z moim słodziakiem w brzuchu na glukoze. Troche sie obawiam bo ja musze zjesc coś pol godziny po przebudzeniu i nie lubie słodkiego...a juz napewno nie tak rano. Bedziemy walczyły 😀
Pogoda fantastyczna, my juz po spacerku a po obiedzie pojdziemy jeszcze raz złapać troszke sloneczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2019, 12:08
-
Hej.. My dziś też fajnie spędziliśmy dzień. Szybki obiad ,spacer z córką potem poszliśmy na mega deser , do kina i na końcu jeszcze troszkę placu zabaw .. pogoda była piękna więc żal jej nie spędzić świetnie..
Ojj tak polityka i kościół to tematy których lepiej nie ruszać 👍😁😁Darrika, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ☺️ Chciałam zapytać te, które miały styczność z cukrzycą w ciąży, a dokładniej z kontrolowaniem jej w ciągu dnia.
Byłam dziś u diabetologa, dostałam glukometr i zalecenia. I właśnie w związku z zaleceniami - teraz zaczęłam się zastanawiać czy dobrze lekarza zrozumiałam - powinnam badać cukier na czczo oraz godzinę po posiłku. Lekarz zalecił mi 6 posiłków dziennie (mniejszych i większych - łącznie). Czyli powinnam się kłuć 7 razy dziennie...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 10:04
-
Linka90 wrote:Cześć dziewczyny ☺️ Chciałam zapytać te, które miały styczność z cukrzycą w ciąży, a dokładniej z kontrolowaniem jej w ciągu dnia.
Byłam dziś u diabetologa, dostałam glukometr i zalecenia. I właśnie w związku z zaleceniami - teraz zaczęłam się zastanawiać czy dobrze lekarza zrozumiałam - powinnam badać cukier na czczo oraz godzinę po posiłku. Lekarz zalecił mi 6 posiłków dziennie (mniejszych i większych - łącznie). Czyli powinnam się kłuć 7 razy dziennie...?
Dla mnie najgorsze jest jedzenie, trzeba sie trzymac bardzo godzin, czy sie chce czy nie, przychodzi.godzina i musisz jesc. No i nocny posilek, nawet jak idziesz wczesniej spać to nastawiasz budzik i wstajesz na jedzonko...przerwa do sniadania nie powinna przekraczac 8 h.
Trudne to wszytko, ale sie nie denerwuj tylko działaj, to tylko 3-4 miesiace a na szali jest zdrowia dziecka a to jest bezcenne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 11:20
-
Marlena, dziękuje za odpowiedź ☺️
Tak jak mówisz, zdrowie dzieciątka najważniejsze.
Głównie zastanawiam się czy dobrze go zrozumiałam, a mianowicie na początku wydawało się mi ze miało by być 13 sprawdzeń dziennie (na czczo, przed i po każdym posiłku) i tak 3 tygodnie. I zaczęło się mi to wydawać coś dużo i stwierdziłam, że chodziło mu o to 1 na czczo i godzinę po każdym posiłku. Teraz mam mętlik w głowie. Kontaktu z lekarzem nie mam, a też za bardzo nie mam jak jechać na powtórna wizytę... ale na pewno zasada miała być niezmienna przez całe 3 tygodnie.
Ehh spróbuje parę dni tak jak mówisz te 13 wkłuć a później przejdę na te 7 sprawdzeń. Właśnie ta systematyka w posiłkach będzie najcięższa... powróciły mi wymioty i mdłości i ostatnie o czym myśle to jedzenie...
Ale nie ma wyjścia trzeba się wziąć za siebie ☺️ -
Linka90 wrote:Marlena, dziękuje za odpowiedź ☺️
Tak jak mówisz, zdrowie dzieciątka najważniejsze.
Głównie zastanawiam się czy dobrze go zrozumiałam, a mianowicie na początku wydawało się mi ze miało by być 13 sprawdzeń dziennie (na czczo, przed i po każdym posiłku) i tak 3 tygodnie. I zaczęło się mi to wydawać coś dużo i stwierdziłam, że chodziło mu o to 1 na czczo i godzinę po każdym posiłku. Teraz mam mętlik w głowie. Kontaktu z lekarzem nie mam, a też za bardzo nie mam jak jechać na powtórna wizytę... ale na pewno zasada miała być niezmienna przez całe 3 tygodnie.
Ehh spróbuje parę dni tak jak mówisz te 13 wkłuć a później przejdę na te 7 sprawdzeń. Właśnie ta systematyka w posiłkach będzie najcięższa... powróciły mi wymioty i mdłości i ostatnie o czym myśle to jedzenie...
Ale nie ma wyjścia trzeba się wziąć za siebie ☺️ -
Linka90 wrote:Cześć dziewczyny ☺️ Chciałam zapytać te, które miały styczność z cukrzycą w ciąży, a dokładniej z kontrolowaniem jej w ciągu dnia.
Byłam dziś u diabetologa, dostałam glukometr i zalecenia. I właśnie w związku z zaleceniami - teraz zaczęłam się zastanawiać czy dobrze lekarza zrozumiałam - powinnam badać cukier na czczo oraz godzinę po posiłku. Lekarz zalecił mi 6 posiłków dziennie (mniejszych i większych - łącznie). Czyli powinnam się kłuć 7 razy dziennie...? -
marlenaO wrote:Camilla33 wrote:Ja miałam w poprzedniej ciąży, teraz pierwszy test ok, czekam na kolejny. Lekarz kazał mu mierzyć cukier 4 razy, na czczo, po śniadaniu, obiedzie i kolacji[/QUOTE
Ten test krzywej cukrzycowej jest powtarzany? -
Ja cukier miałam kontrolowany z żyły więc przynajmniej tyle kłuć nie było. Moja siostra ma cukrzyce. I ten początkowy okres był najgorszy. Później już było wiadomo po czym cukier jej skakał. I kontrowała po nowościach lub po rzeczach których nie powinna jeść
Linka90 lubi tę wiadomość
-
Linka90 wrote:Właśnie ta systematyka w posiłkach będzie najcięższa... powróciły mi wymioty i mdłości i ostatnie o czym myśle to jedzenie...
Ale nie ma wyjścia trzeba się wziąć za siebie ☺️
Współczuję kłucia się i mdłości. Trzymaj się kochana!
Linka90 lubi tę wiadomość
-
Ja odliczam już godziny do zwolnienia... W czwartek na 12:45 mamy wizytę i błagam o zwolnienie. Kupiliśmy w sobotę komodę Malm z 4 szufladkami i już zawalona ciuszkami i pierdołami dla synka
gusiaa lubi tę wiadomość
👩🏼 36 🧔🏻♂️ 36
👦🏼 01.2020 (6 cs)
👦🏼 08.2021 (2 cs)
Walka z IO, nadwagą 💪🏻
Bez oficjalnego starania, ale z wielką nadzieją na cud ❤️ -
Dafka wrote:Hej dziewczyny☺
Jak tam samopoczucia? Jakieś plany na ten tydzień? Wizyty, badania, może zakupy wyprawkowe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 09:27
-
April ja walczyłam z katarem tydzień i szczerze mówiąc nic z dozwolonych rzeczy nie pomagało. Może na chwilę inhalacje z soli 😐
Martakam napewno dostaniesz zwolnienie. Czemu miałby ci nie dac.
To chyba tylko ja tak na końcu z ta wyprawka bo niewiele jeszcze mam A ciągle czytam że już choćby ubranek macie dużo.
Szczerze to nawet nie wiem ile czego kupić aby mały zdążył założyć. Nie chciałabym przesadzić.