X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam czy kupować laktator czy poczekać do porodu z tym ..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiaa
    ja narazie nie kupuje :)
    jak bedzie potrzeba do wysle szybko D do sklepu i kupi
    nawet butelki nie kupuje...
    mam jedna po corce - nie otwarta jeszcze, bo tez nie uzywalam

. Raga . lubi tę wiadomość

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Gusiaa
    ja narazie nie kupuje :)
    jak bedzie potrzeba do wysle szybko D do sklepu i kupi
    nawet butelki nie kupuje...
    mam jedna po corce - nie otwarta jeszcze, bo tez nie uzywalam
    Spr datę na opakowaniu, bo tak samo jak smoczki itp akcesoria dla niemowląt mają datę ważności.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla
    o kurcze, dobrze ze mowisz! nie wpadlabym na to..!!!
    przynam sie ze nigdy ine mialam do czynienia z butelkami, smoczkami itd..

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • zulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś na wizycie i niby z małą jest wszystko ok. Coś tam przybrała , miedniczki w normie przepływy też prawidłowe. Oczywiście jak zwykle zasłaniała twarz rękami i nogami. Chyba akrobatką zostanie . Szyjka ok. Byłam ciekawa czy po wprowadzeniu trochę ruchu nic się nie będzie z nią działo. Tak więc dalej będę sobie powolutku funkcjonować w miarę normalnie.
    Za tydzień w czwartek glukoza ale mam pozwolenie na tą cytrynową. Ostatni cukier miałam na dolnej granicy. Słodycze to bym mogła jeść cały dzień i nie wiem co będzie jak będę musiała odstawić. Już dzisiaj położna mówiła mi żeby odstawić słodycze . No nic przygotowuje się psychicznie do ograniczenia bo waga zaczęła rosnąć .

ss25, JustiJusti lubią tę wiadomość

• zulka Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak chcę wkleić zdjęcie na zapodaj zdjęcie to po dodaniu zdjęcia pod spodem mam kliknąć w link , kod HTML czy BB Code ?

• emdar Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Ja nie kupuję, jak będzie konieczność to ogarnę raz dwa po porodzie. Znam mamy co nie wiedzą co to laktator, liczę że może i mi się nie przyda.

. Raga . lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulka, ze zdjęciem nie pomogę bo atechniczna jestem od zawsze :) a możesz zdradzić ile przytulaś że polozna kazała Ci się ograniczać?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, wszystkim mamusiom z grupy "mam zaczątki wyprawki, a w zasadzie to całe nic" przybijam piąteczkę:) planuję od połowy listopada zacząć ogarniać temat.

Darrika, . Raga ., Mysza, JustiJusti, zulka, annkaa lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zulka wrote:
    Dziewczyny jak chcę wkleić zdjęcie na zapodaj zdjęcie to po dodaniu zdjęcia pod spodem mam kliknąć w link , kod HTML czy BB Code ?
    Bb code

4018d16ae9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko mija mi ta ciąża. Mam na razie smoczek, kocyk i poduszkę...No i ubranka. Nic więcej nie mam jeszcze. Mamy tyle zalatwien ze nie wiem kiedy to ogarnę. Dzisiaj miałam dentystę, jutro muszę odebrać wyniki córki w szpitalu, w piątek mam ginekologa, odbieramy klucze od domku i mamy spotkanie z firma od mebli kuchennych. Brakuje nam dnia :(

• . Raga . Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafka wrote:
    Hej dziewczyny☺
    Jak tam samopoczucia? Jakieś plany na ten tydzień? Wizyty, badania, może zakupy wyprawkowe?

Mnie czeka jutro wizytowanie 😊

Dariah, JustiJusti, Edith lubią tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • marlenaO Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tramwaju brak wolnych miejsc do siedzenia, stajr prowokacyjnie przy mlodej kobiecie i mlodym mężczyźnie ale miejsca chce ustapic tylko 80letnia pani siedzaca 5 miejsc dalej. Mam nadzieje że uda mi sie wychowac moje dziecko trodzke kulturalniej.

ZakręconaOna, emdar, Dariah, Camilla33, annkaa lubią tę wiadomość

iv09l6d8avrm8gc1.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprill wrote:
    U mnie kiepsko, katar się rozkręcił, noc nieprzespana przez zatkany nos :/ szukam sposobu na ten katar ale w ciąży takich "normalnych" kropli to chyba nie mozna...

Przechodziłam katar tydzień temu...pomogły inhalacjie z solą fizjologiczną, Acatar w sprayu o krople Rhinazin. Tyle z dozwolonych. ☺

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:

Poczekaj ☺ nie wiadomo czy w ogóle będzie Ci potrzebny ☺ poza tym żyjemy w tym chodzi czasach, że 1 dzień i laktator zawsze może Ci kurier przynieść 😉

l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Aha, wszystkim mamusiom z grupy "mam zaczątki wyprawki, a w zasadzie to całe nic" przybijam piąteczkę:) planuję od połowy listopada zacząć ogarniać temat.

Emdar ja nie mam NIC 😃☺ dla mnie za wcześnie jeszcze....w grudniu zacznę kompletować i prać to co mam po córce 😉

ZakręconaOna, emdar lubią tę wiadomość

l22nqps6d3q4as05.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenaO wrote:
    W tramwaju brak wolnych miejsc do siedzenia, stajr prowokacyjnie przy mlodej kobiecie i mlodym mężczyźnie ale miejsca chce ustapic tylko 80letnia pani siedzaca 5 miejsc dalej. Mam nadzieje że uda mi sie wychowac moje dziecko trodzke kulturalniej.
    Polubulam niechcacy ... eh . No taka wlasnie panuje znieczulica :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Poczekaj ☺ nie wiadomo czy w ogóle będzie Ci potrzebny ☺ poza tym żyjemy w tym chodzi czasach, że 1 dzień i laktator zawsze może Ci kurier przynieść 😉
    Też tak zamierzałam od początku, ale wolałam spytać o opinię . Córką była na cycku, a laktator poszedł w ruch może z 3 razy ..

. Raga ., emdar lubią tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 października 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak z innej beczki, bo mam chyba dzisiaj za dużo czasu na myślenie :p

Czy któraś z Was, poza mną też prowadzi ciążę tylko na NFZ? Czy wszystkie chodzicie dodatkowo prywatnie?

Wyniki wszystkie mam ok do tej pory, lekarz zleca wszystkie badania, usg robi dokładne, łożysko i szyjka są super, dziecko też wygląda na to, że rozwija się prawidłowo, bo nic złego na usg nie wychodzi. Mój gin ma też ten certyfikat do badań prenatalnych. Myślę, czy nie pójść do gina na prywatną wizytę tak, żeby ktoś inny rzucił okiem, ale się boję, że trafię na lekarza, który zwęszy hajs i mi powie jakieś głupoty, czy zleci dodatkowe badania bo coś tam, wiecie o co chodzi? Nie chce sobie niepotrzebnego stresu robić, ale z drugiej strony nikomu nie ufam w 100%, a mój gin też człowiek i może coś przegapić. Ech, te hormonalne rozkimny :D

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Dafka Ekspertka

Wysłany: 22 października 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Dziewczyny a tak z innej beczki, bo mam chyba dzisiaj za dużo czasu na myślenie :p

Czy któraś z Was, poza mną też prowadzi ciążę tylko na NFZ? Czy wszystkie chodzicie dodatkowo prywatnie?

Wyniki wszystkie mam ok do tej pory, lekarz zleca wszystkie badania, usg robi dokładne, łożysko i szyjka są super, dziecko też wygląda na to, że rozwija się prawidłowo, bo nic złego na usg nie wychodzi. Mój gin ma też ten certyfikat do badań prenatalnych. Myślę, czy nie pójść do gina na prywatną wizytę tak, żeby ktoś inny rzucił okiem, ale się boję, że trafię na lekarza, który zwęszy hajs i mi powie jakieś głupoty, czy zleci dodatkowe badania bo coś tam, wiecie o co chodzi? Nie chce sobie niepotrzebnego stresu robić, ale z drugiej strony nikomu nie ufam w 100%, a mój gin też człowiek i może coś przegapić. Ech, te hormonalne rozkimny :D
    Ja chodzę tylko prywatnie ale to tylko dlatego że w swojej przychodni mam takiego ginekologa do którego bym za nic w świecie nie poszła ani nikomu nie poleciła. A do tego co chodzę prywatnie to chodzę już bardzo długo i nie wyobrażam sobie zmieniać. Gdybym na NFZ miała przyzwoitego to pewnie bym tylko tam chodziła. Albo gdyby mój przyjmował gdzieś na NFZ.

16ud3e3kk2d2d97e.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ