X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • Aguuu Ekspertka

Wysłany: 23 października 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja prowadzę ciążę tylko na NFZ, obecnie mój lekarz jednak ma przerwę bo nie wyrabia z pracą w przychodni i kilka razy będę prywatnie u niego. Ale jestem zadowolona, co wizytę mam USG, wszystko mi tłumaczy itd. koleżanka chodziła do tego samego lekarza tylko prywatnie- wychodzę z założenia, że jak lekarz jest dobry, to nie będę przepłacać i chodzić do jeszcze jednego, bo wydatków teraz i tak jest mega dużo.
    Ja jeszcze przed krzywą cukrzycową, kolejną wizytę mam 5 listopada więc pewno wtedy dostanę skierowanie.
    Biodra mnie nie bolą, ale lędźwia dają o sobie praktycznie codziennie wieczorem i w nocy znać. Wizyty w toalecie na pół śpiąco są coraz cięższe bo po prostu się kulami z tymi bolącymi plecami 🤦‍♀️
    My jutro jedziemy oglądać wózki do kolejnego sklepu (jakieś mega wyprzedaze do 40% taniej, więc może akurat coś nas przekona).
    Pokój dziecięcy powoli zaczyna nabierać ksztaltow- podłoga położona, dziś będziemy wnosić szafe, więc w końcu będę mogła ogarnąć ciuszki i wszystkie rzeczy dziecięce i w jedne miejsce wszystko ładnie poukładać:) i przyszły mi już pierwsze pieluszki wielorazowe- są piękne 😍

29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
    29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc.
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh , rwa kulszowa to " moja przyjaciolka " od 9 tygodnia ciazy . Dokucza mi przy schylaniu i wstawaniu ciagle ale dwa razy jak.mnie.zlapala to unieruchomila na kilka tyg porzadnie... :/ przez nia dwa razy bylam.na chwile.na zwolnieniu .

Co do poduszki to probowalam . Zwykla , rogala i nic nie daje .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguuu wrote:
    ...i przyszły mi już pierwsze pieluszki wielorazowe- są piękne 😍
    Aguuu... a co kupiłaś? Zastanawiam się w co zainwestować dla niuborna 😊

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Mnie czeka jutro wizytowanie 😊
    Raga, ja też mam dziś wizytę 😊

Dariah lubi tę wiadomość

aZzmp1.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis od rana na pobraniu krwi :)
    Morfologia + Tokso + Tsh
    wieczirem bede mie cwyniki :)

mi biorda nie dokoczuaja narazie :)
    w nocy bardziej brzuch i Tosiek co kopie :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie zapomniałam ostatnio napisac, gdy było o wyprawce :)
    jesli chodiz o wozek, to nie zostawiałabym tego do grudnia / stycznia..
    wtedy bruzszek juz bedzie dosc pokazny, a nasza zdolnosc fizycnza ograniczona
    a nie oszukujmy sie to my bedziemy glownymi uzytkowniczkami wozka (poza dzidzia ;) )
    i to my musimy sprawfdzic czy sie wygodnie sklada, wklada, zdejmuje spaceroke / gondole, wpina fotleik itd
    a z bruzszekmi i w kiepksiej formie moze ot byc trudne :)
    ot! taka moja mysl :)

Edith, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah teraz z wozkiem nie mam problemu akurat bo mamy po synku sprzet w stanie idealnym takze temat mnie nie interesuje ale jak z synem bylam w ciazy to termin mialam na pazdziernik a wozek kupilam koncem sierpnia . Brzucha do 34 tygodnia nie mialam w sumie wiec mnie nie sprawialo trudnosci nic procz ciaglych mdlosci hehe . Dalam rade ale wiadomi to zalezy od kobiety , jej stanu i checi :)

. Raga ., Dariah, Edith lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj współczuje Wam tych dolegliwości....tu biodra, tu rwa, tu ciężko w nocy :/

U mnie (odpukać!!!) wszystko super, nie czuję się w ogóle ciążowo gdyby nie ruchy małej ;) Nadal aktywna, jeżdżę na rowerze....przechodzę tą ciążę kropka w kropkę tak samo jak z pierwszą córą ;) Oby tak zostało do końca :)

Edith lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • . Raga . Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dariah teraz z wozkiem nie mam problemu akurat bo mamy po synku sprzet w stanie idealnym takze temat mnie nie interesuje ale jak z synem bylam w ciazy to termin mialam na pazdziernik a wozek kupilam koncem sierpnia . Brzucha do 34 tygodnia nie mialam w sumie wiec mnie nie sprawialo trudnosci nic procz ciaglych mdlosci hehe . Dalam rade ale wiadomi to zalezy od kobiety , jej stanu i checi :)

Dokładnie ja rodziłam w kwietniu - w marcu znalazłam wózek :)
    ....ale tak jak piszesz, jak ktoś dobrze się czuje i super znosi 9 miesięcy to nie jest to problem.

U nas nadal nikt nie wie i nikt się nie zoorientował, że chodzę w 2paku ;)
    Brzuszek malutki....no, ale już koło 30 tygodnia zacznie się uwypuklać :)

JustiJusti lubi tę wiadomość

24.04.2013 - córeczka GABRYSIA
    l22nqps6d3q4as05.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raga,
    ZakreconaOna
    Ah not o super :) mi po prostu to przyszlo na mysl, bo nie wszyscy tak bezobjawowo przechodza ciaze, potem jakies lezneie, skracanie syzjki, duzy brzuch :)
    wiec stwierdizlam ze Wam to napisze :)

. Raga ., ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzis laski przywalony dzien :( wstalam rano do pracy, poszlam sie wykapac, wyszykowalam i siku mi sie zachcialo . Podcieram sie a tam krew :o zaczelam sie sprawdzac . Napewno nic ze srodka typu szyjka czy cos ... wkladalam glebiej palec , papieru kawalek i nic za to prawa strona pochwy przy wejsciu jak sa wargi szczypie , boli momentami lekko i jest mega zaczerwieniona . Jakby poddarta w sensie przetarta :( od czego chust wie ale zmartwilam sie . Zadzwonilam do pracy wczesniej ze nie bedzie mnie dzis i mowie musze sie obserwowac . Myslalam , ze moze jeszcze rana mi pekla po porodzie to co bylo zaszyte bo w koncu od srodka jest ale moze to glupie, maz sprawdzal mnie w srodku i mowi ze mam poprzecierane cale z tej prawej strony . Ale skad ??? Przeciez podcierajac sie nie wkladam sobie palca w pochwe z papierem i nie tre . Juz wczoraj mialam pare kropli malych krwi ale bylam pewna ze to wina hemoroida ze znow pekl bo szyjke sprawdzilam i ok bylo . Na wieczor nic a dzis rano to z kazdym podtarciem byla traska krwi . Nie jest duzo ale troszke . Najgorsze jest to ze dzwonilismy do.poloznej a ona do Mnie ze to nic , to dosc normalne - jak wszystko.tu kur*** :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Raga,
    ZakreconaOna
    Ah not o super :) mi po prostu to przyszlo na mysl, bo nie wszyscy tak bezobjawowo przechodza ciaze, potem jakies lezneie, skracanie syzjki, duzy brzuch :)
    wiec stwierdizlam ze Wam to napisze :)
    Nie no akurat moja zadna ciaza bezobjawowa nie byla 😂😂😂😂 chcialabym ale niestety ... o terazniejszej nawet nie wspomne . Tu bym mogla uspic sie do porodu bo mam dosc . Ale tak takie objawy jak piszesz skracajaca sie szyjka itp to juz nie w kij dmuchaj to nie objaw a zagrozenie ciazy to wiadomo! Ale tego nie przewidzi sie , moze stac sie na koniec a i na poczatku tak samo .

. Raga . lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    . Raga . wrote:
    Dokładnie ja rodziłam w kwietniu - w marcu znalazłam wózek :)
    ....ale tak jak piszesz, jak ktoś dobrze się czuje i super znosi 9 miesięcy to nie jest to problem.

U nas nadal nikt nie wie i nikt się nie zoorientował, że chodzę w 2paku ;)
    Brzuszek malutki....no, ale już koło 30 tygodnia zacznie się uwypuklać :)
    U Mnie tez procz w pracy paru osob, w rodzinie kilka osob wie to nikt nawet sie nie skapnal :) jak z Oskim moim w ciazy wtedy tez tak pozno brzuch dostalam a wygladalam na utyta po.prostu .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to u mnie widac widac :)
    nie da sie ukryc ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nee ukryje hehe

4018d16ae9.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa ja muszę zacząć nosić wkładki laktacyjne 🤦
    Bo w dzień czasem już mi zalewa koszulki.. No masakra.

Dariah lubi tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • Bożenka Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od 5 rano wymiotuję. Wypiję łyka wody i zaraz zwracam. Nie wiem co jest grane. Wczoraj na wieczór zjadłam leczo i coś czuję, że to jest winowajca. Mój narzeczony o 5.20 wyszedł do pracy, a ja z łóżka się ruszyć nie mogę. Bardzo kiepsko się czuję. 😞

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bożenka wrote:
    Ja dzisiaj od 5 rano wymiotuję. Wypiję łyka wody i zaraz zwracam. Nie wiem co jest grane. Wczoraj na wieczór zjadłam leczo i coś czuję, że to jest winowajca. Mój narzeczony o 5.20 wyszedł do pracy, a ja z łóżka się ruszyć nie mogę. Bardzo kiepsko się czuję. 😞
    Biedna;( dużo dużo się nawadniaj..

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie znowu zaczyna łapać zmęczenie takie jak na początku ciąży.. wiecznie oczy mi lecą 🤔🤭🤭

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIe zapeszając - ja się bardzo dobrze czuje ;)
    po polduniu jak sie obejmt o brzuch bardziej ciazy ;)

A z zakupow,wlasnie zamowilam lampy do ans od salony i jadalni i do naszej sypialni!
    a co!

Ah i w poporzedni weekend dorwalam promocje na ZIPa i pojechalam z corka i kupilysmy :)
    corka zadowolona :)
    a dzis zawoilam wkladke do niego :)
    ale wzielam taka neutralna, co do chlopca i dziewcyznki moze byc, bo potem i tak Tosiu przejmie wozek, a corka juz przy koncowce wozkowania jest :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ