LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ja prowadzę ciążę tylko na NFZ, obecnie mój lekarz jednak ma przerwę bo nie wyrabia z pracą w przychodni i kilka razy będę prywatnie u niego. Ale jestem zadowolona, co wizytę mam USG, wszystko mi tłumaczy itd. koleżanka chodziła do tego samego lekarza tylko prywatnie- wychodzę z założenia, że jak lekarz jest dobry, to nie będę przepłacać i chodzić do jeszcze jednego, bo wydatków teraz i tak jest mega dużo.
Ja jeszcze przed krzywą cukrzycową, kolejną wizytę mam 5 listopada więc pewno wtedy dostanę skierowanie.
Biodra mnie nie bolą, ale lędźwia dają o sobie praktycznie codziennie wieczorem i w nocy znać. Wizyty w toalecie na pół śpiąco są coraz cięższe bo po prostu się kulami z tymi bolącymi plecami 🤦♀️
My jutro jedziemy oglądać wózki do kolejnego sklepu (jakieś mega wyprzedaze do 40% taniej, więc może akurat coś nas przekona).
Pokój dziecięcy powoli zaczyna nabierać ksztaltow- podłoga położona, dziś będziemy wnosić szafe, więc w końcu będę mogła ogarnąć ciuszki i wszystkie rzeczy dziecięce i w jedne miejsce wszystko ładnie poukładać i przyszły mi już pierwsze pieluszki wielorazowe- są piękne 😍29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Oh , rwa kulszowa to " moja przyjaciolka " od 9 tygodnia ciazy . Dokucza mi przy schylaniu i wstawaniu ciagle ale dwa razy jak.mnie.zlapala to unieruchomila na kilka tyg porzadnie... przez nia dwa razy bylam.na chwile.na zwolnieniu .
Co do poduszki to probowalam . Zwykla , rogala i nic nie daje . -
Ja dzis od rana na pobraniu krwi
Morfologia + Tokso + Tsh
wieczirem bede mie cwyniki
mi biorda nie dokoczuaja narazie
w nocy bardziej brzuch i Tosiek co kopie
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Własnie zapomniałam ostatnio napisac, gdy było o wyprawce
jesli chodiz o wozek, to nie zostawiałabym tego do grudnia / stycznia..
wtedy bruzszek juz bedzie dosc pokazny, a nasza zdolnosc fizycnza ograniczona
a nie oszukujmy sie to my bedziemy glownymi uzytkowniczkami wozka (poza dzidzia )
i to my musimy sprawfdzic czy sie wygodnie sklada, wklada, zdejmuje spaceroke / gondole, wpina fotleik itd
a z bruzszekmi i w kiepksiej formie moze ot byc trudne
ot! taka moja myslEdith, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
Dariah teraz z wozkiem nie mam problemu akurat bo mamy po synku sprzet w stanie idealnym takze temat mnie nie interesuje ale jak z synem bylam w ciazy to termin mialam na pazdziernik a wozek kupilam koncem sierpnia . Brzucha do 34 tygodnia nie mialam w sumie wiec mnie nie sprawialo trudnosci nic procz ciaglych mdlosci hehe . Dalam rade ale wiadomi to zalezy od kobiety , jej stanu i checi
. Raga ., Dariah, Edith lubią tę wiadomość
-
Ojjj współczuje Wam tych dolegliwości....tu biodra, tu rwa, tu ciężko w nocy
U mnie (odpukać!!!) wszystko super, nie czuję się w ogóle ciążowo gdyby nie ruchy małej Nadal aktywna, jeżdżę na rowerze....przechodzę tą ciążę kropka w kropkę tak samo jak z pierwszą córą Oby tak zostało do końca
Edith lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Dariah teraz z wozkiem nie mam problemu akurat bo mamy po synku sprzet w stanie idealnym takze temat mnie nie interesuje ale jak z synem bylam w ciazy to termin mialam na pazdziernik a wozek kupilam koncem sierpnia . Brzucha do 34 tygodnia nie mialam w sumie wiec mnie nie sprawialo trudnosci nic procz ciaglych mdlosci hehe . Dalam rade ale wiadomi to zalezy od kobiety , jej stanu i checi
Dokładnie ja rodziłam w kwietniu - w marcu znalazłam wózek
....ale tak jak piszesz, jak ktoś dobrze się czuje i super znosi 9 miesięcy to nie jest to problem.
U nas nadal nikt nie wie i nikt się nie zoorientował, że chodzę w 2paku
Brzuszek malutki....no, ale już koło 30 tygodnia zacznie się uwypuklaćJustiJusti lubi tę wiadomość
-
Raga,
ZakreconaOna
Ah not o super mi po prostu to przyszlo na mysl, bo nie wszyscy tak bezobjawowo przechodza ciaze, potem jakies lezneie, skracanie syzjki, duzy brzuch
wiec stwierdizlam ze Wam to napisze. Raga ., ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość
-
Ale mam dzis laski przywalony dzien wstalam rano do pracy, poszlam sie wykapac, wyszykowalam i siku mi sie zachcialo . Podcieram sie a tam krew :o zaczelam sie sprawdzac . Napewno nic ze srodka typu szyjka czy cos ... wkladalam glebiej palec , papieru kawalek i nic za to prawa strona pochwy przy wejsciu jak sa wargi szczypie , boli momentami lekko i jest mega zaczerwieniona . Jakby poddarta w sensie przetarta od czego chust wie ale zmartwilam sie . Zadzwonilam do pracy wczesniej ze nie bedzie mnie dzis i mowie musze sie obserwowac . Myslalam , ze moze jeszcze rana mi pekla po porodzie to co bylo zaszyte bo w koncu od srodka jest ale moze to glupie, maz sprawdzal mnie w srodku i mowi ze mam poprzecierane cale z tej prawej strony . Ale skad ??? Przeciez podcierajac sie nie wkladam sobie palca w pochwe z papierem i nie tre . Juz wczoraj mialam pare kropli malych krwi ale bylam pewna ze to wina hemoroida ze znow pekl bo szyjke sprawdzilam i ok bylo . Na wieczor nic a dzis rano to z kazdym podtarciem byla traska krwi . Nie jest duzo ale troszke . Najgorsze jest to ze dzwonilismy do.poloznej a ona do Mnie ze to nic , to dosc normalne - jak wszystko.tu kur***
-
Dariah wrote:Raga,
ZakreconaOna
Ah not o super mi po prostu to przyszlo na mysl, bo nie wszyscy tak bezobjawowo przechodza ciaze, potem jakies lezneie, skracanie syzjki, duzy brzuch
wiec stwierdizlam ze Wam to napisze. Raga . lubi tę wiadomość
-
. Raga . wrote:Dokładnie ja rodziłam w kwietniu - w marcu znalazłam wózek
....ale tak jak piszesz, jak ktoś dobrze się czuje i super znosi 9 miesięcy to nie jest to problem.
U nas nadal nikt nie wie i nikt się nie zoorientował, że chodzę w 2paku
Brzuszek malutki....no, ale już koło 30 tygodnia zacznie się uwypuklać
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj od 5 rano wymiotuję. Wypiję łyka wody i zaraz zwracam. Nie wiem co jest grane. Wczoraj na wieczór zjadłam leczo i coś czuję, że to jest winowajca. Mój narzeczony o 5.20 wyszedł do pracy, a ja z łóżka się ruszyć nie mogę. Bardzo kiepsko się czuję. 😞
-
Bożenka wrote:Ja dzisiaj od 5 rano wymiotuję. Wypiję łyka wody i zaraz zwracam. Nie wiem co jest grane. Wczoraj na wieczór zjadłam leczo i coś czuję, że to jest winowajca. Mój narzeczony o 5.20 wyszedł do pracy, a ja z łóżka się ruszyć nie mogę. Bardzo kiepsko się czuję. 😞
-
NIe zapeszając - ja się bardzo dobrze czuje
po polduniu jak sie obejmt o brzuch bardziej ciazy
A z zakupow,wlasnie zamowilam lampy do ans od salony i jadalni i do naszej sypialni!
a co!
Ah i w poporzedni weekend dorwalam promocje na ZIPa i pojechalam z corka i kupilysmy
corka zadowolona
a dzis zawoilam wkladke do niego
ale wzielam taka neutralna, co do chlopca i dziewcyznki moze byc, bo potem i tak Tosiu przejmie wozek, a corka juz przy koncowce wozkowania jest. Raga . lubi tę wiadomość