LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
ja prowadzę ciążę tylko na NFZ, obecnie mój lekarz jednak ma przerwę bo nie wyrabia z pracą w przychodni i kilka razy będę prywatnie u niego. Ale jestem zadowolona, co wizytę mam USG, wszystko mi tłumaczy itd. koleżanka chodziła do tego samego lekarza tylko prywatnie- wychodzę z założenia, że jak lekarz jest dobry, to nie będę przepłacać i chodzić do jeszcze jednego, bo wydatków teraz i tak jest mega dużo.
Ja jeszcze przed krzywą cukrzycową, kolejną wizytę mam 5 listopada więc pewno wtedy dostanę skierowanie.
Biodra mnie nie bolą, ale lędźwia dają o sobie praktycznie codziennie wieczorem i w nocy znać. Wizyty w toalecie na pół śpiąco są coraz cięższe bo po prostu się kulami z tymi bolącymi plecami 🤦♀️
My jutro jedziemy oglądać wózki do kolejnego sklepu (jakieś mega wyprzedaze do 40% taniej, więc może akurat coś nas przekona).
Pokój dziecięcy powoli zaczyna nabierać ksztaltow- podłoga położona, dziś będziemy wnosić szafe, więc w końcu będę mogła ogarnąć ciuszki i wszystkie rzeczy dziecięce i w jedne miejsce wszystko ładnie poukładać
i przyszły mi już pierwsze pieluszki wielorazowe- są piękne 😍
29.01.2020 Zosieńka ❤️ 54cm 3184g
29.01.2019 [*] Aniołek- 8 tc. -
Oh , rwa kulszowa to " moja przyjaciolka " od 9 tygodnia ciazy . Dokucza mi przy schylaniu i wstawaniu ciagle ale dwa razy jak.mnie.zlapala to unieruchomila na kilka tyg porzadnie...
przez nia dwa razy bylam.na chwile.na zwolnieniu .
Co do poduszki to probowalam . Zwykla , rogala i nic nie daje . -
Ja dzis od rana na pobraniu krwi

Morfologia + Tokso + Tsh
wieczirem bede mie cwyniki
mi biorda nie dokoczuaja narazie
w nocy bardziej brzuch i Tosiek co kopie
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
Własnie zapomniałam ostatnio napisac, gdy było o wyprawce

jesli chodiz o wozek, to nie zostawiałabym tego do grudnia / stycznia..
wtedy bruzszek juz bedzie dosc pokazny, a nasza zdolnosc fizycnza ograniczona
a nie oszukujmy sie to my bedziemy glownymi uzytkowniczkami wozka (poza dzidzia
)
i to my musimy sprawfdzic czy sie wygodnie sklada, wklada, zdejmuje spaceroke / gondole, wpina fotleik itd
a z bruzszekmi i w kiepksiej formie moze ot byc trudne
ot! taka moja mysl
Edith, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

-
Dariah teraz z wozkiem nie mam problemu akurat bo mamy po synku sprzet w stanie idealnym takze temat mnie nie interesuje ale jak z synem bylam w ciazy to termin mialam na pazdziernik a wozek kupilam koncem sierpnia . Brzucha do 34 tygodnia nie mialam w sumie wiec mnie nie sprawialo trudnosci nic procz ciaglych mdlosci hehe . Dalam rade ale wiadomi to zalezy od kobiety , jej stanu i checi
. Raga ., Dariah, Edith lubią tę wiadomość
-
Ojjj współczuje Wam tych dolegliwości....tu biodra, tu rwa, tu ciężko w nocy

U mnie (odpukać!!!) wszystko super, nie czuję się w ogóle ciążowo gdyby nie ruchy małej
Nadal aktywna, jeżdżę na rowerze....przechodzę tą ciążę kropka w kropkę tak samo jak z pierwszą córą
Oby tak zostało do końca 
Edith lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Dariah teraz z wozkiem nie mam problemu akurat bo mamy po synku sprzet w stanie idealnym takze temat mnie nie interesuje ale jak z synem bylam w ciazy to termin mialam na pazdziernik a wozek kupilam koncem sierpnia . Brzucha do 34 tygodnia nie mialam w sumie wiec mnie nie sprawialo trudnosci nic procz ciaglych mdlosci hehe . Dalam rade ale wiadomi to zalezy od kobiety , jej stanu i checi

Dokładnie ja rodziłam w kwietniu - w marcu znalazłam wózek
....ale tak jak piszesz, jak ktoś dobrze się czuje i super znosi 9 miesięcy to nie jest to problem.
U nas nadal nikt nie wie i nikt się nie zoorientował, że chodzę w 2paku
Brzuszek malutki....no, ale już koło 30 tygodnia zacznie się uwypuklać
JustiJusti lubi tę wiadomość
-
Raga,
ZakreconaOna
Ah not o super
mi po prostu to przyszlo na mysl, bo nie wszyscy tak bezobjawowo przechodza ciaze, potem jakies lezneie, skracanie syzjki, duzy brzuch 
wiec stwierdizlam ze Wam to napisze
. Raga ., ZakręconaOna, annkaa lubią tę wiadomość

-
Ale mam dzis laski przywalony dzien
wstalam rano do pracy, poszlam sie wykapac, wyszykowalam i siku mi sie zachcialo . Podcieram sie a tam krew :o zaczelam sie sprawdzac . Napewno nic ze srodka typu szyjka czy cos ... wkladalam glebiej palec , papieru kawalek i nic za to prawa strona pochwy przy wejsciu jak sa wargi szczypie , boli momentami lekko i jest mega zaczerwieniona . Jakby poddarta w sensie przetarta
od czego chust wie ale zmartwilam sie . Zadzwonilam do pracy wczesniej ze nie bedzie mnie dzis i mowie musze sie obserwowac . Myslalam , ze moze jeszcze rana mi pekla po porodzie to co bylo zaszyte bo w koncu od srodka jest ale moze to glupie, maz sprawdzal mnie w srodku i mowi ze mam poprzecierane cale z tej prawej strony . Ale skad ??? Przeciez podcierajac sie nie wkladam sobie palca w pochwe z papierem i nie tre . Juz wczoraj mialam pare kropli malych krwi ale bylam pewna ze to wina hemoroida ze znow pekl bo szyjke sprawdzilam i ok bylo . Na wieczor nic a dzis rano to z kazdym podtarciem byla traska krwi . Nie jest duzo ale troszke . Najgorsze jest to ze dzwonilismy do.poloznej a ona do Mnie ze to nic , to dosc normalne - jak wszystko.tu kur*** 
-
Nie no akurat moja zadna ciaza bezobjawowa nie byla 😂😂😂😂 chcialabym ale niestety ... o terazniejszej nawet nie wspomne . Tu bym mogla uspic sie do porodu bo mam dosc . Ale tak takie objawy jak piszesz skracajaca sie szyjka itp to juz nie w kij dmuchaj to nie objaw a zagrozenie ciazy to wiadomo! Ale tego nie przewidzi sie , moze stac sie na koniec a i na poczatku tak samo .Dariah wrote:Raga,
ZakreconaOna
Ah not o super
mi po prostu to przyszlo na mysl, bo nie wszyscy tak bezobjawowo przechodza ciaze, potem jakies lezneie, skracanie syzjki, duzy brzuch 
wiec stwierdizlam ze Wam to napisze
. Raga . lubi tę wiadomość
-
U Mnie tez procz w pracy paru osob, w rodzinie kilka osob wie to nikt nawet sie nie skapnal. Raga . wrote:Dokładnie ja rodziłam w kwietniu - w marcu znalazłam wózek

....ale tak jak piszesz, jak ktoś dobrze się czuje i super znosi 9 miesięcy to nie jest to problem.
U nas nadal nikt nie wie i nikt się nie zoorientował, że chodzę w 2paku
Brzuszek malutki....no, ale już koło 30 tygodnia zacznie się uwypuklać
jak z Oskim moim w ciazy wtedy tez tak pozno brzuch dostalam a wygladalam na utyta po.prostu .
-
Ja dzisiaj od 5 rano wymiotuję. Wypiję łyka wody i zaraz zwracam. Nie wiem co jest grane. Wczoraj na wieczór zjadłam leczo i coś czuję, że to jest winowajca. Mój narzeczony o 5.20 wyszedł do pracy, a ja z łóżka się ruszyć nie mogę. Bardzo kiepsko się czuję. 😞

-
Biedna;( dużo dużo się nawadniaj..Bożenka wrote:Ja dzisiaj od 5 rano wymiotuję. Wypiję łyka wody i zaraz zwracam. Nie wiem co jest grane. Wczoraj na wieczór zjadłam leczo i coś czuję, że to jest winowajca. Mój narzeczony o 5.20 wyszedł do pracy, a ja z łóżka się ruszyć nie mogę. Bardzo kiepsko się czuję. 😞
-
NIe zapeszając - ja się bardzo dobrze czuje

po polduniu jak sie obejmt o brzuch bardziej ciazy
A z zakupow,wlasnie zamowilam lampy do ans od salony i jadalni i do naszej sypialni!
a co!
Ah i w poporzedni weekend dorwalam promocje na ZIPa i pojechalam z corka i kupilysmy
corka zadowolona
a dzis zawoilam wkladke do niego
ale wzielam taka neutralna, co do chlopca i dziewcyznki moze byc, bo potem i tak Tosiu przejmie wozek, a corka juz przy koncowce wozkowania jest