LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozenka trzymaj sie kochana , znam bol. Praktycznie co drugi dzien zjazd mam taki wlasnie przez wymioty i calodniowe mdlosci . Ja wymiotuje do dzis i wiem niestety , ze nawet woda da sie rzygac jak kot ...
Gusia Mnie to samo dopadlo . Od paru dni oczy mi sie ciagle kleja . Nagle w nocy spac nie moge i heja ...Bożenka lubi tę wiadomość
-
gusiaa wrote:Mnie znowu zaczyna łapać zmęczenie takie jak na początku ciąży.. wiecznie oczy mi lecą 🤔🤭🤭
Bożenka zdrowiej💙Dariah, Bożenka lubią tę wiadomość
-
U nas słabo, dziś była wizyta domowa lekarza, ja i synek w nocy gorączka. Wstal o polnocy z wielkim placzem i kaszlem i tak do 2, pozniej jakos mąż go ulozyl do snu. Do 8 wstawal jeszcze 3 razy. Oboje mamy wirusowe zapalenie krtani, ja ledwo mowie, synek chrypi, z nosa się leje. A żeby tego bylo mało to jeszcze intensywnie zabkuje, wychodzą 3 i 4. Dopiero teraz zasnął.
Ja póki co jeśli chodzi o bóle mam 2 tygodnie spokoju. Ale już się boję bo cierpię po wypadku na dyskopatie, mam uszkodzony lewy staw biodrowy, przy poprzednim porodzie zlamala mi się kość ogonowa, ktora tez nie ułatwia życia.
Zostało przetrwać 😊 -
JA po wizycie. Wszystko dobrze. Lekka anemia tylko się uaktywnia, więc przepisał mi żelazo.
Za 2 tygodnie zgłosić się do szpitala na podanie zastrzyku z immunoglobiną. Uwaga - dostałam na refundację czyli 300 zł w kieszeni
Waga malutkiej 850g....więc szykuje się, że druga córa też będzie dorodna - ojjjj lekki poród nie będzie....pierwsza córka 3850.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 17:16
Camilla33, Dafka, ppieguskaa, emdar, Darrika, Bożenka, Dariah, JustiJusti, Edith, annkaa, KasiaM, Linka90, zuzi_c lubią tę wiadomość
-
Raga dasz radę 😊 Położna mówiła mivteraz jak była, że jej ostatnia pacjentka urodziła sama 4600! Bez naciecia, bez żadnego pęknięcia. Nie wiem Jak to zrobila, ale to juz mistrzostwo. Mnie w ostatniej chwili naciela bo byłaby katrastrofa, a synek ważył 3450.
. Raga . lubi tę wiadomość
-
Moj wazyl 3800 i ok jest to waga blizej 4 kg ale nie jakas mega duza tez wiec luzik bynajmniej dla Mnie .
Od nie jednej osoby slyszalam , ze wlasnie mniejsze dzieci rodzi sie ciezej niz te troszke wieksze .
Raga pozatym sama wiesz jak to moze byc , mozesz miec i powyzej 4 kg bobaska a i moze tak zastopowac i wolniej rosnac ze z 3 kg sie urodzi . Nie ma reguly okaze sie w lutym haha -
Ja też z ekipy "ciąży prawie nie widać":)jak się jeszcze ubiorę w coś luźnejszego to w ogóle nic nie widać... Az mi trochę szkoda bo liczyłam ze na początku 6 miesiąca będę mieć brzuszek. No nic, trzeba będzie poczekać na ustępowanie miejsca
Darrika, JustiJusti lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
martakam wrote:Dziewczyny! Ostatni dzień pracy! mam nadzieję... Jutro wizyta i prośba o zwolnienie. Cieszę się
Czy któraś z Was ma problem z bólem bioder w nocy? Pół nocy jest ok, ale drugie pół dramat. Leżąc na boku zaczyna mnie boleć biodro, na którym leżę, więc zmiana stron, ale po chwili zaczyna boleć to drugie. Szału idzie dostać. -
Camilla33 wrote:W Polsce to normalne. Ja zazwyczaj jeżdżę autem, ale jak jechałam sama na ogtt to pomyślałam, że autobus będzie bezpieczniejszy gdybym zaslabla. I co? Szybciej człowieka zadepcza niż miejsca ustapia. Tyle, że ja należę do tych osób które otwarcie się upomna o swoje, jeszcze lipy mogę bez mrugnięcia okiem komuś narobić.
Wczoraj w aptece Pani farmaceutka wypatrzyła mnie jak weszłam i poprosiła, baba przedemna taka 50+ to prawie spazmow dostała, bo przecież ona pierwsza była. -
Darrika wrote:Mam usg prenatalne jedno na każdy trymestr z reguły trwały te badania około 20-30 minut - czyli w okolicach 12 tygodnia i teraz połówkowe miałam 22 tydzień i to jest polaczenie usg z usg 3d/4d, więc mam też fajne foty pamiątkowe.
Trzecie usg prenatalne będę miała między 27-32 tygodniem. Pomiędzy tymi na wizytach ginekologicznych też mam usg ale dopochwowe, sprawdza czynność serca i ogólnie chwilkę ogląda i tyle. Wizyty na razie mam co 5 tygodni.
A no i jeszcze w 7 tygodniu też miałam usg na potwierdzenie ciąży, mierzył pęcherzyk i sprawdza bicie serca -
ZakręconaOna wrote:Moj wazyl 3800 i ok jest to waga blizej 4 kg ale nie jakas mega duza tez wiec luzik bynajmniej dla Mnie .
Od nie jednej osoby slyszalam , ze wlasnie mniejsze dzieci rodzi sie ciezej niz te troszke wieksze .
Raga pozatym sama wiesz jak to moze byc , mozesz miec i powyzej 4 kg bobaska a i moze tak zastopowac i wolniej rosnac ze z 3 kg sie urodzi . Nie ma reguly okaze sie w lutym haha -
Gusiaa
U mnie córka 2860 g i parte to relaksik
Nawet lekarz się „śmiał” ze nie widać po mnie ze rodzę
Ale za to same skorcze wcześniej były mega bolesne - a w zasadzie białka mnie „tylko” kość ogonowa - nic więcej..
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
My mamy się dobrze niestety nie rzygam (ani razu) a czasami żałuję bo jakbym czuła się gorzej, to miałabym mniejszy apetyt to bym nie tyła tak bardzo. 10 kg na plusie i opiernicz od lekarz ;-/ Ale też nie objadam się jak szalona, jem zdrowo, regularnie...ciasteczko raz w tygodniu. Od dzisiaj podkręcam dietę z racji niedocukrzenia- lekarz nastraszył mnie że dzieciątko może być przez to malutkie i może nie mieć siłki.
Mam problem z biodrami od początku, od kiedy śpię na bokach. Fizjoterapeuta, poradził top-materac-nakładkę na łóżko- nie kupiłam bo koszt od 300 w górę. Lekarz "pocieszył" że te bóle skoro już teraz są to będą się nasilały.
A z dobrych wieści, to córeczka się obróciła główką w dół- kochana posłuchała błagań mamusi a łożysko jest już bezpieczne.
Ponieważ nie mamy innym zmartwień, to zaczęłam tworzyć listę z wyprawką i dopadło mnie przerażenie że ja nie mam pojęcia jak takie maleństwo ubierać? jak o nią dbać? jak stworzyć maleństwu idealne warunki? mąż pociesza że jak się urodzi to "tryb matka" włączy mi się sam i intuicja podpowie jak dbać o swoje dziecko, ale to nie zmienia faktu że muszę zrobić zakupy już teraz. I skąd będę wiedziała dlaczego Ona płacze?annkaa, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Marlena no ale to raczej nie ma nic wspolnego Ja wymiotuje dzien w dzien od samego poczatku , jem zdrowo i nie duzo , slodyczy w sumie wcale , ze 3 razy max zjadlam fast fooda jakiegos i tyle. Mimo mdlosci , braku.apetytu i wymiotow mam plus 16 kg ;/
Co do placzu dziecka uwierz , ze chwila i bedziesz wiedziala czemu i jaki placz na co.jest hehe . uwierz na slowo .. Raga ., annkaa, marlenaO, JustiJusti lubią tę wiadomość
-
Ja dziś po wizycie. Szyjka skróciła się znowu, ale tym razem tylko o 3 mm. Poza tym wszystko ok. Mam się nadal oszczędzać i kiedy odpoczywam, jak najwięcej polegiwać, raczej niż siedzieć. Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać, ile maluch waży. Ja 6 kilo na plusie, do wagi końcowej z pierwszej ciąży zostało mi jeszcze 7.
-
ZakręconaOna wrote:Marlena no ale to raczej nie ma nic wspolnego Ja wymiotuje dzien w dzien od samego poczatku , jem zdrowo i nie duzo , slodyczy w sumie wcale , ze 3 razy max zjadlam fast fooda jakiegos i tyle. Mimo mdlosci , braku.apetytu i wymiotow mam plus 16 kg ;/
Co do placzu dziecka uwierz , ze chwila i bedziesz wiedziala czemu i jaki placz na co.jest hehe . uwierz na slowo .
Dokladnie dziewczyny. Z tym przybieraniem ma wadze wcale nie musi oznaczać to, że się ktoś obrzera po korek...nie wiem jak u Was, ale podejrzewam, że też już nie potraficie zjeść na raz dużej porcji....bynajmniej mnie szybko zatyka i nie już nie zjem tyle co przed ciąża.
Żołądek już ściśnięty 😉
...choć wiadomo nie jest wesoło dźwigać tyle kg na plusie, ale po porodzie zejdzie - zobaczycie 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 20:09
JustiJusti lubi tę wiadomość