X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    To jest z boku przy wadze sromowej? A jest twarde i obolałe do tego zaczerwienione i ciepłe? Może to ropien gruczołu Bartoliniego to się zdarza?
    Wiesz to jest dokladnie tak ...
    Przy wardze sromowej , w samym wejsciu jaki pochwy . Wyczuwam jakby bylo to na bliznie cietej jak podcieram sie . Boli mnie wejscie cale do.pochwy a szczegolnie ta prawda strona . Zgrubionego procz blizny nie wyczulam a cieple to mam wszystko w srodku ;p
    Widzisz ale.i tak gdyby cos bylo takiego nie daj bog to oni nic nie zrobia bo nie chca zbadac i musze do pl czekac . Wizyte mam 4 listopada

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Ja zaczęłam NFZ, ale co 1-1.5 miesiąca chodzę prywatnie do swojego gina i od niego też dostałam skierowanie na prenatalne... Chciał mi też dać skierowanie na krew i mocz, itd., ale zrezygnował, gdy dowiedział się, że dostanę od lekarza z NFZ.
    I to on mi np. sprawdzał szyjkę ostatnio. Ten z NFZ jest ok, ale nic nie mówił, i wewnętrzne badanie miałam u niego na samym początku.
    A nie chodziłaś wcześniej w ogóle prywatnie?
    Poczytaj opinie o lekarzach i spróbuj wybrać któregoś.
    Od 28 tygodnia możemy robić te 3. prenatalne, więc zawsze to możesz wykorzystać jako wymówkę, wtedy dobrze, gdyby to był ktoś z certyfikatem... Np.

Nie, nigdy nie chodziłam prywatnie, zawsze NFZ, a mój gin do którego teraz chodzę ma certyfikat na badania prenatalne, więc póki czuje, że jest wszystko dobrze, na razie prywatne wizyty sobie odpuszczę ;)

. Raga . lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Edith Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna, a może mogłabyś chociaż pójść do Twojego GP? Wiem, że koleżanka w UK, jak miała z czymś problem w ciąży to poszła do lekarza rodzinnego, już nie pamietam czy jej pomógł, ale przynajmniej dał zwolnienie na kilka dni.

aZzmp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dzwonilam do gp ale kazali dzwonic do poloznej wiec dzwonilam , nawet do jakiegos glownego stowarzyszenia poloznych dzwonilismy bo mojej poloznej akirat nie bylo dostepnej . No jedna wielka masakra ... gp nie da mi zwolnienia na taka przypadlosc wiec niestety .

Pozatym przyznaje sie bez bicia , za cos trzeba zyc tak ? A to co daja za zwolnienie to dramat :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tak przy okazji moj gp to jedno wielkie dno ;) z racji , ze mieszkam w malym miasteczku a raczej jego obrzezach w okolicy mam jedna tylko przychodnie i jestem na nia skazana .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No a tak przy okazji moj gp to jedno wielkie dno ;) z racji , ze mieszkam w malym miasteczku a raczej jego obrzezach w okolicy mam jedna tylko przychodnie i jestem na nia skazana .

Możesz udać grypę żołądkową.. To Ci da zwolnienie na 3-4dni..
    Ii zobaczysz jak tam sytuacja będzie.. Czy nadal jakieś plamienia

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    Kochana Ty mieszkasz w naszej strefie czasowej ? Bo widzę czasami Twój wpłaty o takich szatańskich godzinach jak 2, 5 w nocy ;))
    Ze aż zaczęłam się zastanawiać ;)

Zakręcona
    To dobry pomysł, a gdybys udała jelitowke ? Może jakieś 2-3 dni by Ci dali plus weekend teraz to kolka dni odpoczynku by wyszło?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to brzmi trochę jak nadżerka albo obtarcie. U mnie na początki infekcji dają właśnie ten żel waginalny (bez recepty) i znając siebie, to bym na własna rękę próbowała, zwłaszcza że cię to boli i masz jakieś niewyjaśnione plamienia. Na myśl przychodzą mi tez preparaty w stylu tantum rosa czy jakieś nasiadówki albo kąpiele w roztworze soli (tak sobie radziłam z m.in z podrażnieniami po progesteronie)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Pieguska
    Kochana Ty mieszkasz w naszej strefie czasowej ? Bo widzę czasami Twój wpłaty o takich szatańskich godzinach jak 2, 5 w nocy ;))
    Ze aż zaczęłam się zastanawiać ;)

Zakręcona
    To dobry pomysł, a gdybys udała jelitowke ? Może jakieś 2-3 dni by Ci dali plus weekend teraz to kolka dni odpoczynku by wyszło?

W naszej.. :p ale mój syn ostatnio nee ma litości.. 🤦
    Ii wstaje więcej razy niż noworodek.. Noi się wybudzam..

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    aaaaa ok to wiele tłumaczy :D
    hehe przepraszam za glupie pytanie :d ale nie mogłam się powstrzymac :)
    powodzenia w wlace.. :D

ppieguskaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiesz to jest dokladnie tak ...
    Przy wardze sromowej , w samym wejsciu jaki pochwy . Wyczuwam jakby bylo to na bliznie cietej jak podcieram sie . Boli mnie wejscie cale do.pochwy a szczegolnie ta prawda strona . Zgrubionego procz blizny nie wyczulam a cieple to mam wszystko w srodku ;p
    Widzisz ale.i tak gdyby cos bylo takiego nie daj bog to oni nic nie zrobia bo nie chca zbadac i musze do pl czekac . Wizyte mam 4 listopada
    Jeżeli jest to zapalenie gruczolu Bartolina a skoro wystąpił wysięk to nie jest to zwykła infekcja. Czy tego plamienia było duzo? To był taki wysięk surowiczo-krwisty? Za wiele się nie da pomóc przez internet czy telefon i jestem zdziwiona ze ta Twoja polozna na to nie zerknela chociaż. Być może będzie potrzeba zastosowania antybiotyku albo nawet oczyszczenie. Dzwon do niej. Aha jeśli to to o czym mówię to dziś powinno być gorzej bądź jeśli samo się odbarczylo to będzie ulga. Wejdź na internet i zobacz o czym mówię i mniej więcej będziesz wiedzieć.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Możesz udać grypę żołądkową.. To Ci da zwolnienie na 3-4dni..
    Ii zobaczysz jak tam sytuacja będzie.. Czy nadal jakieś plamienia
    Niestety u Mnie zwolnienie jak daja to najmniej na tydzien . Nie ma 2 czy 3 dni niestety ;(
    Bede dzwonic do gp bo dzis przyznaje bez bicia zapsalam na rejestracje , z nerw zasnac nie moglam do 3.15 w nocy a wstalam dopiero po 9 .
    A rejestracja o 8 tylko i dowidzenia .
    Umowie sie na rano i pojde pogadac z nimi apropo wlansie jakiegos zelu cos niech dadza bo poecze , boli , plamie dalej raz mniej raz mocniej , wietrze sie tam , myje bialym jeleniem i myslalam o clotrimazolu dzis dopiki do gp jutro nie trafie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Zakręcona to brzmi trochę jak nadżerka albo obtarcie. U mnie na początki infekcji dają właśnie ten żel waginalny (bez recepty) i znając siebie, to bym na własna rękę próbowała, zwłaszcza że cię to boli i masz jakieś niewyjaśnione plamienia. Na myśl przychodzą mi tez preparaty w stylu tantum rosa czy jakieś nasiadówki albo kąpiele w roztworze soli (tak sobie radziłam z m.in z podrażnieniami po progesteronie)
    Mowisz , ze nadzerka daje takie objawy ?.. niby Ja mam ale nigdy w zycou mi nie dokuczala chyba ze to ona infekcje powoduje . W ofole chus wie skad ona mi sie wziela :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Jeżeli jest to zapalenie gruczolu Bartolina a skoro wystąpił wysięk to nie jest to zwykła infekcja. Czy tego plamienia było duzo? To był taki wysięk surowiczo-krwisty? Za wiele się nie da pomóc przez internet czy telefon i jestem zdziwiona ze ta Twoja polozna na to nie zerknela chociaż. Być może będzie potrzeba zastosowania antybiotyku albo nawet oczyszczenie. Dzwon do niej. Aha jeśli to to o czym mówię to dziś powinno być gorzej bądź jeśli samo się odbarczylo to będzie ulga. Wejdź na internet i zobacz o czym mówię i mniej więcej będziesz wiedzieć.
    Czytalam o tym wczoraj wlasnie , wszystko by sie zgadzala procz tylko grudek na wargach ..tego nie mam .
    A jak sie podcieram mam kkrew jasna normalnie jak przy podrazenieniu jakims wlasnie ale taka wieksza ilosc . Wczoraj na wieczor bylo duzo wiecej a dzis od rana mniej jak wczoraj rano ale odczuwam na maksa nie orzyjemnie tam , jakby mi ktos rozszerzal cale wejscie do.pochwy i takie mam wlasnie uczucie plus bol jakby ktos mi dotykal ciagle rane .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie spojrzala , telefonicznie powiedziala , ze to nic i o . To nie pierwsza sytuacja a na infekcje Oni mi non toper antybiotyki daja , jeden i ten sam az w koncu powiedzialam , ze odpada nie wezme bo Mnie boli zoladek , nie dziala i nie bede brala . Dali jakis inny wybralam w trakcie infekcji i nagle cos takiego mi sie pojawilo :( a moze to jakies uczulenie na antybiotyk i mi to w ten sposob wyszlo ? Ja nie wiem juz sama , takie mam pomyaly na to

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie 1100g :D wszystko Oki :))

. Raga ., emdar, ZakręconaOna, Darrika, Dariah, Fruzia85, Bożenka, gusiaa, Edith, Dafka, zulka, Camilla33, KasiaM, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, trzymam kciuki żeby szybko Ci przeszło i żeby to była jakaś pierdoła.
    A z pragmatycznej strony mam pytanie(jeśli za intymne to możesz olać), piszesz ze tam gdzie mieszkasz(chyba Wlk Brytania)zwolnienie w ciąży nie jest płatne 100%, to ile z ciekawości?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zakręcona, trzymam kciuki żeby szybko Ci przeszło i żeby to była jakaś pierdoła.
    A z pragmatycznej strony mam pytanie(jeśli za intymne to możesz olać), piszesz ze tam gdzie mieszkasz(chyba Wlk Brytania)zwolnienie w ciąży nie jest płatne 100%, to ile z ciekawości?
    Nie no odpowiem , w porzadku :)
    Moja praca placi 91 f tygodniowo , jezeli jest wypadek w pracy i sporzadzony raport z tego placa 100 procent wyplaty .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Kawal czlowieka juz ! :D az tyle co torebka cukru hehe ♡

. Raga ., ppieguskaa, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Woooo no ładnie!!!
    a kóry masz teraz tydzień, bo suwackzi sie zepsuły i nie widać nic :)

Dziś własnie rano sprawdzałam teczke corki, i w 29tc wazyła 1280 g :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ