LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Fruzia85 wrote:To jest z boku przy wadze sromowej? A jest twarde i obolałe do tego zaczerwienione i ciepłe? Może to ropien gruczołu Bartoliniego to się zdarza?
Przy wardze sromowej , w samym wejsciu jaki pochwy . Wyczuwam jakby bylo to na bliznie cietej jak podcieram sie . Boli mnie wejscie cale do.pochwy a szczegolnie ta prawda strona . Zgrubionego procz blizny nie wyczulam a cieple to mam wszystko w srodku ;p
Widzisz ale.i tak gdyby cos bylo takiego nie daj bog to oni nic nie zrobia bo nie chca zbadac i musze do pl czekac . Wizyte mam 4 listopada -
annkaa wrote:Ja zaczęłam NFZ, ale co 1-1.5 miesiąca chodzę prywatnie do swojego gina i od niego też dostałam skierowanie na prenatalne... Chciał mi też dać skierowanie na krew i mocz, itd., ale zrezygnował, gdy dowiedział się, że dostanę od lekarza z NFZ.
I to on mi np. sprawdzał szyjkę ostatnio. Ten z NFZ jest ok, ale nic nie mówił, i wewnętrzne badanie miałam u niego na samym początku.
A nie chodziłaś wcześniej w ogóle prywatnie?
Poczytaj opinie o lekarzach i spróbuj wybrać któregoś.
Od 28 tygodnia możemy robić te 3. prenatalne, więc zawsze to możesz wykorzystać jako wymówkę, wtedy dobrze, gdyby to był ktoś z certyfikatem... Np.
Nie, nigdy nie chodziłam prywatnie, zawsze NFZ, a mój gin do którego teraz chodzę ma certyfikat na badania prenatalne, więc póki czuje, że jest wszystko dobrze, na razie prywatne wizyty sobie odpuszczę. Raga . lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Ja dzis dzwonilam do gp ale kazali dzwonic do poloznej wiec dzwonilam , nawet do jakiegos glownego stowarzyszenia poloznych dzwonilismy bo mojej poloznej akirat nie bylo dostepnej . No jedna wielka masakra ... gp nie da mi zwolnienia na taka przypadlosc wiec niestety .
Pozatym przyznaje sie bez bicia , za cos trzeba zyc tak ? A to co daja za zwolnienie to dramat
-
ZakręconaOna wrote:No a tak przy okazji moj gp to jedno wielkie dno z racji , ze mieszkam w malym miasteczku a raczej jego obrzezach w okolicy mam jedna tylko przychodnie i jestem na nia skazana .
Możesz udać grypę żołądkową.. To Ci da zwolnienie na 3-4dni..
Ii zobaczysz jak tam sytuacja będzie.. Czy nadal jakieś plamienia -
Pieguska
Kochana Ty mieszkasz w naszej strefie czasowej ? Bo widzę czasami Twój wpłaty o takich szatańskich godzinach jak 2, 5 w nocy )
Ze aż zaczęłam się zastanawiać
Zakręcona
To dobry pomysł, a gdybys udała jelitowke ? Może jakieś 2-3 dni by Ci dali plus weekend teraz to kolka dni odpoczynku by wyszło?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Zakręcona to brzmi trochę jak nadżerka albo obtarcie. U mnie na początki infekcji dają właśnie ten żel waginalny (bez recepty) i znając siebie, to bym na własna rękę próbowała, zwłaszcza że cię to boli i masz jakieś niewyjaśnione plamienia. Na myśl przychodzą mi tez preparaty w stylu tantum rosa czy jakieś nasiadówki albo kąpiele w roztworze soli (tak sobie radziłam z m.in z podrażnieniami po progesteronie)
-
Dariah wrote:Pieguska
Kochana Ty mieszkasz w naszej strefie czasowej ? Bo widzę czasami Twój wpłaty o takich szatańskich godzinach jak 2, 5 w nocy )
Ze aż zaczęłam się zastanawiać
Zakręcona
To dobry pomysł, a gdybys udała jelitowke ? Może jakieś 2-3 dni by Ci dali plus weekend teraz to kolka dni odpoczynku by wyszło?
W naszej.. :p ale mój syn ostatnio nee ma litości.. 🤦
Ii wstaje więcej razy niż noworodek.. Noi się wybudzam.. -
Pieguska
aaaaa ok to wiele tłumaczy
hehe przepraszam za glupie pytanie :d ale nie mogłam się powstrzymac
powodzenia w wlace..ppieguskaa lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
ZakręconaOna wrote:Wiesz to jest dokladnie tak ...
Przy wardze sromowej , w samym wejsciu jaki pochwy . Wyczuwam jakby bylo to na bliznie cietej jak podcieram sie . Boli mnie wejscie cale do.pochwy a szczegolnie ta prawda strona . Zgrubionego procz blizny nie wyczulam a cieple to mam wszystko w srodku ;p
Widzisz ale.i tak gdyby cos bylo takiego nie daj bog to oni nic nie zrobia bo nie chca zbadac i musze do pl czekac . Wizyte mam 4 listopada
-
ppieguskaa wrote:Możesz udać grypę żołądkową.. To Ci da zwolnienie na 3-4dni..
Ii zobaczysz jak tam sytuacja będzie.. Czy nadal jakieś plamienia
Bede dzwonic do gp bo dzis przyznaje bez bicia zapsalam na rejestracje , z nerw zasnac nie moglam do 3.15 w nocy a wstalam dopiero po 9 .
A rejestracja o 8 tylko i dowidzenia .
Umowie sie na rano i pojde pogadac z nimi apropo wlansie jakiegos zelu cos niech dadza bo poecze , boli , plamie dalej raz mniej raz mocniej , wietrze sie tam , myje bialym jeleniem i myslalam o clotrimazolu dzis dopiki do gp jutro nie trafie . -
Mama_po_przejściach wrote:Zakręcona to brzmi trochę jak nadżerka albo obtarcie. U mnie na początki infekcji dają właśnie ten żel waginalny (bez recepty) i znając siebie, to bym na własna rękę próbowała, zwłaszcza że cię to boli i masz jakieś niewyjaśnione plamienia. Na myśl przychodzą mi tez preparaty w stylu tantum rosa czy jakieś nasiadówki albo kąpiele w roztworze soli (tak sobie radziłam z m.in z podrażnieniami po progesteronie)
-
Fruzia85 wrote:Jeżeli jest to zapalenie gruczolu Bartolina a skoro wystąpił wysięk to nie jest to zwykła infekcja. Czy tego plamienia było duzo? To był taki wysięk surowiczo-krwisty? Za wiele się nie da pomóc przez internet czy telefon i jestem zdziwiona ze ta Twoja polozna na to nie zerknela chociaż. Być może będzie potrzeba zastosowania antybiotyku albo nawet oczyszczenie. Dzwon do niej. Aha jeśli to to o czym mówię to dziś powinno być gorzej bądź jeśli samo się odbarczylo to będzie ulga. Wejdź na internet i zobacz o czym mówię i mniej więcej będziesz wiedzieć.
A jak sie podcieram mam kkrew jasna normalnie jak przy podrazenieniu jakims wlasnie ale taka wieksza ilosc . Wczoraj na wieczor bylo duzo wiecej a dzis od rana mniej jak wczoraj rano ale odczuwam na maksa nie orzyjemnie tam , jakby mi ktos rozszerzal cale wejscie do.pochwy i takie mam wlasnie uczucie plus bol jakby ktos mi dotykal ciagle rane .
-
No niestety nie spojrzala , telefonicznie powiedziala , ze to nic i o . To nie pierwsza sytuacja a na infekcje Oni mi non toper antybiotyki daja , jeden i ten sam az w koncu powiedzialam , ze odpada nie wezme bo Mnie boli zoladek , nie dziala i nie bede brala . Dali jakis inny wybralam w trakcie infekcji i nagle cos takiego mi sie pojawilo a moze to jakies uczulenie na antybiotyk i mi to w ten sposob wyszlo ? Ja nie wiem juz sama , takie mam pomyaly na to
-
Zakręcona, trzymam kciuki żeby szybko Ci przeszło i żeby to była jakaś pierdoła.
A z pragmatycznej strony mam pytanie(jeśli za intymne to możesz olać), piszesz ze tam gdzie mieszkasz(chyba Wlk Brytania)zwolnienie w ciąży nie jest płatne 100%, to ile z ciekawości?42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Zakręcona, trzymam kciuki żeby szybko Ci przeszło i żeby to była jakaś pierdoła.
A z pragmatycznej strony mam pytanie(jeśli za intymne to możesz olać), piszesz ze tam gdzie mieszkasz(chyba Wlk Brytania)zwolnienie w ciąży nie jest płatne 100%, to ile z ciekawości?
Moja praca placi 91 f tygodniowo , jezeli jest wypadek w pracy i sporzadzony raport z tego placa 100 procent wyplaty . -
ppieguskaa wrote:Ja po wizycie 1100g wszystko Oki )
a kóry masz teraz tydzień, bo suwackzi sie zepsuły i nie widać nic
Dziś własnie rano sprawdzałam teczke corki, i w 29tc wazyła 1280 g09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡