X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LUTOWE serduszka 2020
Odpowiedz

LUTOWE serduszka 2020

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    To jest z boku przy wadze sromowej? A jest twarde i obolałe do tego zaczerwienione i ciepłe? Może to ropien gruczołu Bartoliniego to się zdarza?
    Wiesz to jest dokladnie tak ...
    Przy wardze sromowej , w samym wejsciu jaki pochwy . Wyczuwam jakby bylo to na bliznie cietej jak podcieram sie . Boli mnie wejscie cale do.pochwy a szczegolnie ta prawda strona . Zgrubionego procz blizny nie wyczulam a cieple to mam wszystko w srodku ;p
    Widzisz ale.i tak gdyby cos bylo takiego nie daj bog to oni nic nie zrobia bo nie chca zbadac i musze do pl czekac . Wizyte mam 4 listopada

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annkaa wrote:
    Ja zaczęłam NFZ, ale co 1-1.5 miesiąca chodzę prywatnie do swojego gina i od niego też dostałam skierowanie na prenatalne... Chciał mi też dać skierowanie na krew i mocz, itd., ale zrezygnował, gdy dowiedział się, że dostanę od lekarza z NFZ.
    I to on mi np. sprawdzał szyjkę ostatnio. Ten z NFZ jest ok, ale nic nie mówił, i wewnętrzne badanie miałam u niego na samym początku.
    A nie chodziłaś wcześniej w ogóle prywatnie?
    Poczytaj opinie o lekarzach i spróbuj wybrać któregoś.
    Od 28 tygodnia możemy robić te 3. prenatalne, więc zawsze to możesz wykorzystać jako wymówkę, wtedy dobrze, gdyby to był ktoś z certyfikatem... Np.

Nie, nigdy nie chodziłam prywatnie, zawsze NFZ, a mój gin do którego teraz chodzę ma certyfikat na badania prenatalne, więc póki czuje, że jest wszystko dobrze, na razie prywatne wizyty sobie odpuszczę ;)

. Raga . lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Edith Autorytet

Wysłany: 23 października 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna, a może mogłabyś chociaż pójść do Twojego GP? Wiem, że koleżanka w UK, jak miała z czymś problem w ciąży to poszła do lekarza rodzinnego, już nie pamietam czy jej pomógł, ale przynajmniej dał zwolnienie na kilka dni.

aZzmp1.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis dzwonilam do gp ale kazali dzwonic do poloznej wiec dzwonilam , nawet do jakiegos glownego stowarzyszenia poloznych dzwonilismy bo mojej poloznej akirat nie bylo dostepnej . No jedna wielka masakra ... gp nie da mi zwolnienia na taka przypadlosc wiec niestety .

Pozatym przyznaje sie bez bicia , za cos trzeba zyc tak ? A to co daja za zwolnienie to dramat :(

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a tak przy okazji moj gp to jedno wielkie dno ;) z racji , ze mieszkam w malym miasteczku a raczej jego obrzezach w okolicy mam jedna tylko przychodnie i jestem na nia skazana .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    No a tak przy okazji moj gp to jedno wielkie dno ;) z racji , ze mieszkam w malym miasteczku a raczej jego obrzezach w okolicy mam jedna tylko przychodnie i jestem na nia skazana .

Możesz udać grypę żołądkową.. To Ci da zwolnienie na 3-4dni..
    Ii zobaczysz jak tam sytuacja będzie.. Czy nadal jakieś plamienia

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    Kochana Ty mieszkasz w naszej strefie czasowej ? Bo widzę czasami Twój wpłaty o takich szatańskich godzinach jak 2, 5 w nocy ;))
    Ze aż zaczęłam się zastanawiać ;)

Zakręcona
    To dobry pomysł, a gdybys udała jelitowke ? Może jakieś 2-3 dni by Ci dali plus weekend teraz to kolka dni odpoczynku by wyszło?

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Mama_po_przejściach Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona to brzmi trochę jak nadżerka albo obtarcie. U mnie na początki infekcji dają właśnie ten żel waginalny (bez recepty) i znając siebie, to bym na własna rękę próbowała, zwłaszcza że cię to boli i masz jakieś niewyjaśnione plamienia. Na myśl przychodzą mi tez preparaty w stylu tantum rosa czy jakieś nasiadówki albo kąpiele w roztworze soli (tak sobie radziłam z m.in z podrażnieniami po progesteronie)

8p3ovfxms5h3ke1x.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah wrote:
    Pieguska
    Kochana Ty mieszkasz w naszej strefie czasowej ? Bo widzę czasami Twój wpłaty o takich szatańskich godzinach jak 2, 5 w nocy ;))
    Ze aż zaczęłam się zastanawiać ;)

Zakręcona
    To dobry pomysł, a gdybys udała jelitowke ? Może jakieś 2-3 dni by Ci dali plus weekend teraz to kolka dni odpoczynku by wyszło?

W naszej.. :p ale mój syn ostatnio nee ma litości.. 🤦
    Ii wstaje więcej razy niż noworodek.. Noi się wybudzam..

4018d16ae9.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieguska
    aaaaa ok to wiele tłumaczy :D
    hehe przepraszam za glupie pytanie :d ale nie mogłam się powstrzymac :)
    powodzenia w wlace.. :D

ppieguskaa lubi tę wiadomość

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Wiesz to jest dokladnie tak ...
    Przy wardze sromowej , w samym wejsciu jaki pochwy . Wyczuwam jakby bylo to na bliznie cietej jak podcieram sie . Boli mnie wejscie cale do.pochwy a szczegolnie ta prawda strona . Zgrubionego procz blizny nie wyczulam a cieple to mam wszystko w srodku ;p
    Widzisz ale.i tak gdyby cos bylo takiego nie daj bog to oni nic nie zrobia bo nie chca zbadac i musze do pl czekac . Wizyte mam 4 listopada
    Jeżeli jest to zapalenie gruczolu Bartolina a skoro wystąpił wysięk to nie jest to zwykła infekcja. Czy tego plamienia było duzo? To był taki wysięk surowiczo-krwisty? Za wiele się nie da pomóc przez internet czy telefon i jestem zdziwiona ze ta Twoja polozna na to nie zerknela chociaż. Być może będzie potrzeba zastosowania antybiotyku albo nawet oczyszczenie. Dzwon do niej. Aha jeśli to to o czym mówię to dziś powinno być gorzej bądź jeśli samo się odbarczylo to będzie ulga. Wejdź na internet i zobacz o czym mówię i mniej więcej będziesz wiedzieć.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Możesz udać grypę żołądkową.. To Ci da zwolnienie na 3-4dni..
    Ii zobaczysz jak tam sytuacja będzie.. Czy nadal jakieś plamienia
    Niestety u Mnie zwolnienie jak daja to najmniej na tydzien . Nie ma 2 czy 3 dni niestety ;(
    Bede dzwonic do gp bo dzis przyznaje bez bicia zapsalam na rejestracje , z nerw zasnac nie moglam do 3.15 w nocy a wstalam dopiero po 9 .
    A rejestracja o 8 tylko i dowidzenia .
    Umowie sie na rano i pojde pogadac z nimi apropo wlansie jakiegos zelu cos niech dadza bo poecze , boli , plamie dalej raz mniej raz mocniej , wietrze sie tam , myje bialym jeleniem i myslalam o clotrimazolu dzis dopiki do gp jutro nie trafie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_po_przejściach wrote:
    Zakręcona to brzmi trochę jak nadżerka albo obtarcie. U mnie na początki infekcji dają właśnie ten żel waginalny (bez recepty) i znając siebie, to bym na własna rękę próbowała, zwłaszcza że cię to boli i masz jakieś niewyjaśnione plamienia. Na myśl przychodzą mi tez preparaty w stylu tantum rosa czy jakieś nasiadówki albo kąpiele w roztworze soli (tak sobie radziłam z m.in z podrażnieniami po progesteronie)
    Mowisz , ze nadzerka daje takie objawy ?.. niby Ja mam ale nigdy w zycou mi nie dokuczala chyba ze to ona infekcje powoduje . W ofole chus wie skad ona mi sie wziela :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Jeżeli jest to zapalenie gruczolu Bartolina a skoro wystąpił wysięk to nie jest to zwykła infekcja. Czy tego plamienia było duzo? To był taki wysięk surowiczo-krwisty? Za wiele się nie da pomóc przez internet czy telefon i jestem zdziwiona ze ta Twoja polozna na to nie zerknela chociaż. Być może będzie potrzeba zastosowania antybiotyku albo nawet oczyszczenie. Dzwon do niej. Aha jeśli to to o czym mówię to dziś powinno być gorzej bądź jeśli samo się odbarczylo to będzie ulga. Wejdź na internet i zobacz o czym mówię i mniej więcej będziesz wiedzieć.
    Czytalam o tym wczoraj wlasnie , wszystko by sie zgadzala procz tylko grudek na wargach ..tego nie mam .
    A jak sie podcieram mam kkrew jasna normalnie jak przy podrazenieniu jakims wlasnie ale taka wieksza ilosc . Wczoraj na wieczor bylo duzo wiecej a dzis od rana mniej jak wczoraj rano ale odczuwam na maksa nie orzyjemnie tam , jakby mi ktos rozszerzal cale wejscie do.pochwy i takie mam wlasnie uczucie plus bol jakby ktos mi dotykal ciagle rane .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety nie spojrzala , telefonicznie powiedziala , ze to nic i o . To nie pierwsza sytuacja a na infekcje Oni mi non toper antybiotyki daja , jeden i ten sam az w koncu powiedzialam , ze odpada nie wezme bo Mnie boli zoladek , nie dziala i nie bede brala . Dali jakis inny wybralam w trakcie infekcji i nagle cos takiego mi sie pojawilo :( a moze to jakies uczulenie na antybiotyk i mi to w ten sposob wyszlo ? Ja nie wiem juz sama , takie mam pomyaly na to

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ppieguskaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie 1100g :D wszystko Oki :))

. Raga ., emdar, ZakręconaOna, Darrika, Dariah, Fruzia85, Bożenka, gusiaa, Edith, Dafka, zulka, Camilla33, KasiaM, JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość

4018d16ae9.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, trzymam kciuki żeby szybko Ci przeszło i żeby to była jakaś pierdoła.
    A z pragmatycznej strony mam pytanie(jeśli za intymne to możesz olać), piszesz ze tam gdzie mieszkasz(chyba Wlk Brytania)zwolnienie w ciąży nie jest płatne 100%, to ile z ciekawości?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Zakręcona, trzymam kciuki żeby szybko Ci przeszło i żeby to była jakaś pierdoła.
    A z pragmatycznej strony mam pytanie(jeśli za intymne to możesz olać), piszesz ze tam gdzie mieszkasz(chyba Wlk Brytania)zwolnienie w ciąży nie jest płatne 100%, to ile z ciekawości?
    Nie no odpowiem , w porzadku :)
    Moja praca placi 91 f tygodniowo , jezeli jest wypadek w pracy i sporzadzony raport z tego placa 100 procent wyplaty .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Kawal czlowieka juz ! :D az tyle co torebka cukru hehe ♡

. Raga ., ppieguskaa, annkaa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 24 października 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ppieguskaa wrote:
    Woooo no ładnie!!!
    a kóry masz teraz tydzień, bo suwackzi sie zepsuły i nie widać nic :)

Dziś własnie rano sprawdzałam teczke corki, i w 29tc wazyła 1280 g :)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ