LUTOWE serduszka 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj walczyłam że skurczami, trochę bolesne były jak na okres, ale dzisiaj już czuje, że jest dobrze. Zgaga też wczoraj mi znowu dowaliła
Ja z wyprawki też mam niewiele, kilka ciuszków, coś tam mama i teściowa pokupowały. Na grubszą wyprawkę przyjdzie czas, jak będzie już w nowym domu na tyle zrobione, że będzie gdzie to trzymać.
Bo teraz przez promocję z Ikei muszę ogarnąć wielką szafę pax i do tego tą kuchnię, a jeszcze się okazuje, że Samsung ma promocję że zwrotem kasy i też muszę przysiąść, bo do kuchni sprzęty chcielismy właśnie Samsunga i muszę wybrać lodówkę, piekarnik, zmywarek itd.JustiJusti lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Mi wyniki krzywej wyszły średnio tzn po obciążeniu jest ok, w normie ale na czczo mam za wysoki nie zbyt duzo ale za wysoki.Moja ginka wysyła mnie na oddział na badania pod kątem cukrzycy ciazowej. U Was też sa taki praktyki? Strasznie nie chce tam iść, umowilam sie z nią ze przez kilka dni sama będę kontrolowala cukier i jeśli nie będzie zbyt wysoki to pomyślimy. W piątek miałam usg chłopak rosnie ma już 770 g
Dariah, gusiaa, Dafka, . Raga ., JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
Dafka wrote:Hej dziewczyny☺
Jak tam samopoczucia? Jakieś plany na ten tydzień? Wizyty, badania, może zakupy wyprawkowe?
U mnie słabo
Tzn czuje się bardzo dobrze, jeszcze 7 dni pracy
Ale mam cukrzycę ciążową. I jestem załamana ,zupełnie się nie spodziewałam. EH. jak jakieś problemy to zawsze ja będę je mieć.. Gwarantuje Wam, ze będę mieć CC... Zawsze wszystko co złe musi być u mnie, mam takiego pecha
Dzisiaj umówiłam się do diabetologa, nie czekam nawet na wizytę u ginekologa, bo mam za tydzień dopiero a i tak ten mój ginekolog już mnie wkurza tak
Z fajnych rzeczy to dzisiaj przyszedł mi otulacz PINK NO MORE... Jest cudowny, taki milutki -
Qastera wrote:U mnie słabo
Tzn czuje się bardzo dobrze, jeszcze 7 dni pracy
Ale mam cukrzycę ciążową. I jestem załamana ,zupełnie się nie spodziewałam. EH. jak jakieś problemy to zawsze ja będę je mieć.. Gwarantuje Wam, ze będę mieć CC... Zawsze wszystko co złe musi być u mnie, mam takiego pecha
Dzisiaj umówiłam się do diabetologa, nie czekam nawet na wizytę u ginekologa, bo mam za tydzień dopiero a i tak ten mój ginekolog już mnie wkurza tak
Z fajnych rzeczy to dzisiaj przyszedł mi otulacz PINK NO MORE... Jest cudowny, taki milutki -
KasiaM wrote:To zupelnie tak jak ja tez sie nie spodziewalam. Często kontrolowalam sobie cukier i zawsze było ok. Też się podłamałam trochę ale to nic nie da, trzeba stawić temu czoła.
A mój ginekolog pewnie i tak olałby sprawę! Ale to powszechna praktyka wysyłanie do szpitala przy cukrzycy ? -
A ja miałam hipoglikemie, a po wczorajszym badanii krzywej wyszlo ze wszytko jest w porzadku, nie mam ani hipoglikemi ani cukrzycy. Ale ozdrowiałyśmy albo miałyśmy dobry dzień. Za tydzien powtarzam badanie glukozy.na czczo by to zweryfikować.
Dzisiaj idziemy do lekarza, podejrzymu nasza Gwiazdę, sparwdzimy co z lozyskiem. Od poniedzialku juz nie chodze do pracy...i bardzo mi sie to podoba. A tak bardzo sie bronilam. Teraz maz sie smieje ze jak juz nie chce chodzic to teraz lekarz nie bedzie chcial dac L4, wczesniej sugerowal odpoczywanie zezea wzgledu na niskie lozysko ale ja nie chciałam.. Raga ., JustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
Qastera wrote:Dobrze, ze Ciebie Ginka wysłała do szpitala.. Ja bym nawet może i chciała
A mój ginekolog pewnie i tak olałby sprawę! Ale to powszechna praktyka wysyłanie do szpitala przy cukrzycy ?
-
KasiaM wrote:Powiedziała.mi że mają takie praktyki u nas ze jak coś nie tak z wynikami to do szpitala na diagnostykę i tam przez 2 dni mierza na czczo o po każdym posiłku cukier. Tak jakby potwierdzenie tych wyników z krzywej .. hmmm tak sama to wywnioskowalam. Ja jednak wolałabym nie iść, dla mnie to za dużo zachodu musiałabym szukać opieki do córki na te dni i wogole jakoś do szpitali jestem sceptycznie nastawiona. Wolałabym odrazu dostać skierowanie do diabetologia. Cukier monitoruje już kilka razy dziennie od piątku i podwyzszone mam wyniki czczo inne są w porządku.
No skierowanie jeszcze od rodzinnego możesz załatwić.. Hmm ii jako, ze w ciąży.. To w przeciągu tygodnia powinni przyjąć..
No z tego co wiem.. To diabetolog każe mierzyć cukier przed posiłkami ii po ii notować..
Hmm.. No ja bym tez do szpitala wolała nee iść.. -
Ja tez mam cukrzyce, w sumie sie spodziewalam ale miałam nadzieje ze jednak sie uda i mnie ominie ale niestety...
Ja mam w czwartek diabetologa, na pewno na start dostane insuline nocna bo na czczo to praktycznie od poczatku ciazy glukometr pokazuje za duzo po posilkach roznie, zalezy co zjem... -
KasiaM wrote:Mi wyniki krzywej wyszły średnio tzn po obciążeniu jest ok, w normie ale na czczo mam za wysoki nie zbyt duzo ale za wysoki.Moja ginka wysyła mnie na oddział na badania pod kątem cukrzycy ciazowej. U Was też sa taki praktyki? Strasznie nie chce tam iść, umowilam sie z nią ze przez kilka dni sama będę kontrolowala cukier i jeśli nie będzie zbyt wysoki to pomyślimy. W piątek miałam usg chłopak rosnie ma już 770 g
mam tak samo. Glukoza na czczo przekroczona o 0,6.
Lekarz moj pwoiedzial ze raz: ze bardzo malo przekroczone. Dwa: dopytał o kilka rzeczy-mianowicie o ostatni posilek poprzedniego dnia - i wyszło że za długa była ta przerwa i sta cukier może pojsc do góry. Mam zrobić ponownie glukozę na czczo przed nastepna wizyta, trzymając się wytycznej że pomiędzy ostatnim posiłkiem a badaniem zachować 8-10h przerwy w jedzeniu, nie więcej.
nie wziął mnie na oddział ani nie wpisał cukrzycy ciążowej bo dla niego glukoza na czczo i to tylko tyle podwyższona nie jest cukrzycą tylko potwierdzimy że ma rację co do sytaucji w jakiej ten cukier był podwyższony i będzie gites ale i tak jem trochę jak cukrzyk czyli biały chleb bleee, biały makaron bleee, biały ryż bleee... słodycze pyszne ale nie moge xD❤️Mikuś❤️ 17.01.2020
❤️Michaś❤️ 26.10.2021
❤️Nasz aniołek 🌈 [+] 8tc 02.01.2024❤️
❤️czekamy na nasz 4 cud❤️ -pęcherzyk 6,6mm (5w3d)
💉 Beta-hCG 18.06.2024 - 3157 mlU/ml
🔜 wizyta vol. 3 - 06.08.2024
🔜 badania prenatalne - 05.08.2024 -
Dziewczyny spokojnie, cukrzyca ciążowa to nie dramat. Dieta, w niektórych przypadkach insulina i wszystko jest dobrze, a po porodzie nawet śladu po niej nie ma. W wielu krajach nikt tego nie kontroluje i też jest dobrze. Mam wrażenie, że w pl na zbyt wielu rzeczach się lekarze skupiają, często wprowadzając pacjentke w niepotrzebne nerwy.
-
KasiaM wrote:Powiedziała.mi że mają takie praktyki u nas ze jak coś nie tak z wynikami to do szpitala na diagnostykę i tam przez 2 dni mierza na czczo o po każdym posiłku cukier. Tak jakby potwierdzenie tych wyników z krzywej .. hmmm tak sama to wywnioskowalam. Ja jednak wolałabym nie iść, dla mnie to za dużo zachodu musiałabym szukać opieki do córki na te dni i wogole jakoś do szpitali jestem sceptycznie nastawiona. Wolałabym odrazu dostać skierowanie do diabetologia. Cukier monitoruje już kilka razy dziennie od piątku i podwyzszone mam wyniki czczo inne są w porządku.
Mocno trzymasz dietę?
Ja jestem przerażona, nie znoszę chleba razowego, kaszy i innych takich
Lubię zjeść sobie dobre rzeczy
Ja nawet nie czekam na żadne skierowania, idę prywatnie, nie chce nawet czekać już i prosić się żeby mnie łaskawie przyjęli
Ja na czczo mam dobrą, 83 bodajże.
Gorzej 1h i 2 hWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 12:03
-
Dzien dobry.
Ja w pracy od 6 jestem do 15 takze do poludnia zajeta heheh . Pozniej domek , sprzatanie , obiad i ogarnianie do spania siebie i synka bo maz ma nocke . I od nowa praca , dom itp itp ... az do piatku hehe .
Wyczekuje urlopu , jeszcze 7 dni pracy i do Polski lece . Postanowilam w Pl zrobic dokladne badanie moczu z calym tym rozmazem , krew , krzywa cukrowa co mnie przeraza bo nienawidze odrobiny herbaty z cukrem a co dopiero tego gow*** no ale musze jakos przezyc . Usg mam umowione juz na za 2 tyg i badanie ogolne ginekologuczne . mam jakies dziwne przeczucia ze z moja szyjka cos nie teges ale obym sie mylila .
Co do wyprawki to poczynilismy pierwszy zakup z przyrzsdami do pazurkow i wloskiw dla maluszka plus termometr tak zaszalelismy hahahahJustiJusti, annkaa lubią tę wiadomość
-
Qastera wrote:Mocno trzymasz dietę?
Ja jestem przerażona, nie znoszę chleba razowego, kaszy i innych takich
Lubię zjeść sobie dobre rzeczy
Ja nawet nie czekam na żadne skierowania, idę prywatnie, nie chce nawet czekać już i prosić się żeby mnie łaskawie przyjęli
Ja na czczo mam dobrą, 83 bodajże.
Gorzej 1h i 2 hWiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2019, 12:18
-
KasiaM wrote:Staram się regularnie jeść i pije dużo wody ok 3l dziennie. I też nie objadam sie niezdrowymi rzeczami ale też nie odmawiam sobie wszystkiego. Ja na czczo mam ok 94 96 dziwne to bo np w niedzielę byłam u mamy i zjadłem schabowego z ziemniakami i surówka i 1h po mialam 104. Albo godzinę po śniadaniu mam mniej niż na czczo...
Hm ja czekam na dzisiejszą wizytę, pewnie dostane glukometr i jestem bardzo ciekawa pierwszych pomiarów. -
Dafka wrote:April ja walczyłam z katarem tydzień i szczerze mówiąc nic z dozwolonych rzeczy nie pomagało. Może na chwilę inhalacje z soli 😐
Martakam napewno dostaniesz zwolnienie. Czemu miałby ci nie dac.
To chyba tylko ja tak na końcu z ta wyprawka bo niewiele jeszcze mam A ciągle czytam że już choćby ubranek macie dużo.
Szczerze to nawet nie wiem ile czego kupić aby mały zdążył założyć. Nie chciałabym przesadzić. -
U nas wyprawka pełną parą
ubranka do 68 włącznie są, ręczniczki, prześcieradła do łóżeczka, przescieradalka na przewijak, przewijak, wanienka, itd
zostają "duże" rzeczy :
- łóżeczko i materac
- mebelki (tu bedzie IKEA)
- malowanie pokoju (w listopadzie D bedzie malwoac, choć Tosiek i tak będzie z nami w sypialni, ale chociaz już będzie pomalowane)
- kocyków nie kupke, bo pewnie moja mama bedzie chciala kupic i babcia cos wiec im to zosatawie09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Co do cukrzycy to sie ine wypowiem ob nie mam zielonego poejeci
nie mialam jeszcze krzywej w tej ciazy
w poprzedniej bylo okJustiJusti lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️